icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

monosana
21. nov 2012

@sarah00 to je pekný príbeh 😀 Dúfam, že ani mne nic nebude ☹ A preco si mala hadicku z brucha, ked ti odtial nic nevyberali? Nema sa zena cistit normalne zo spodu, ako keby mala menzes? Lebo niektorým zenam nechavaju hadicku a niektorým nie, tak neviem na co mam byt pripravená 😖 Ozaj, ake lieky si mala den pred tym? Mala ci na noc nejaky Lexaurin alebo nejake bobule na nervy? A Fraxiparin na trombozu? Alebo nejaky liek na to, aby si nevracala? Lebo mne kamoska vsetky tieto lieky vymenovala, ze by som ich mohla mat (pracuje na gynekologii v BA, tak to dobre pozna) 😅 Bojíííím sa ☹ Ďakujem ti velmi pekne za odpoved, si zlatá!
PS.: Aký máš prah bolesti? Možno, že co ťa nebolelo, mna to bude 100krát boliet 😀

cikyta
21. nov 2012

@kveta Neviem prečo 6 mesiacov a popravde mi to len vyhovuje, lebo mi inak, ako po IVF dieťatko mať nemôžme a fakt zrovna teraz nemám zbytočných 1 500 € na to..... ☹

sarah00
21. nov 2012

@monosana tú hadičku vraj dávajú, lebo môže sa stať všeličo a keby náhodou prišlo ku krvácaniu, aby to nenarobilo neplechu? no neviem, prečo mi ju dali, ale bola som na to pripravená, že to budem mať tak som to nejak nezisťovala 😉 fraxiparin mi pichali každý deň ako som bola v nemocnici, ešte aj v deň pred prepustením domov som dostala. a veru na spanie už od prvého dňa, ale mne ponúkali aj potom, len som to nejak nepotrebovala a tiež od bolesti som dostala lieky v infúzii, pootm som už nepotrebovala. a prah bolesti myslím, že mám normálny 🙂 ale možno skôr vyšší, ale priznám sa, že vyťahovanie stehov bolo nepríjemnejšie ako všetko okolo laparky predtým 😀
myslím, že sa nemusíš ničoho báť, mne boli na laparke aj dve kamošky a jedna z nich (tá čo bola skôr) už má krásnu dcéru 🙂 tak by som chcela ísť v jej šlapajách 😀

monosana
21. nov 2012

@sarah00 takže máš fakt dobré zážitky z tej celej laparky 🙂 Mne uz vyberali stehy raz (znamienka mi vyberali, mala som asi 8 stehov) a nebolo to nic hrozne. Takze budem mysliet na to, ze to nebude az take hrozne. Sice vidim, ze ty si z okolia BA, takze si asi bola v BA v nemocnici. Ja som z Galanty a tu podla vsetkeho nedavaju ziadne infuzie a nejake specialne lieky po zakroku. Musis si vsetko kupit, doniest si so sebou atd. Takze ja som sa uz informovala od kamosky, co v BA davaju...radsej si zozeniem sama tie vsetky vecicky 🙄
Jeej, takze kamoske sa to podarilo? 😀 Supeeeeer!!!! Co jej robili cez laparku? Alebo nic vazne jej nenasli? Ty si si uz ista, ze musis na 100% ist do centra na to IUI?
Ja som po vselijakych liecbach. Dva roky som brala len liecby, injekcie, hormony a stale nic. Preto musim na laparku. Musime sa dozvediet , kde je pricina 😖

sarah00
21. nov 2012

ja som bola v MA a tu bol teda iný komfort, aj keď je pravda, že som platila, v MA je totiž súkromná nemocnica a teda plánované zákroky sa platia, ale nebanujem, že som sem išla. a to je divné, že si musíš všetko do nemocky priniesť 😠
a to IUI je pre nás uplne super, ešte pred rokom a pol to vyzeralo, že budeme musieť ísť rovno na ICSI, ale manželovi sa zlepšil spermiogram tak dobre, že nám povedali, ža ak ja budem v poriadku, čo zistili laparkou, tak najskôr IUI. takže asi zbytočne by sme čakali ešte na prirodzený otehotnenie, keďže ten sperimogram nie je až tak vynikajúci, ale teda je tak dobrý, že najskôr skúsime to IUI 🙂

zuzixx
22. nov 2012

monosana ahoj 🙂 tak v decembri idem na laparoskopiu aj ja....normálne sa aj teším 😀 kontrolné výsledky dopadli dobre tak ju môžem absolvovať....a tebe v pondelok veľmi držím palce nech ti to dobre dopadne 😉

zuzixx
22. nov 2012

@monosana ahoj tak v decembri idem na laparoskopiu aj ja....normálne sa aj teším kontrolné výsledky dopadli dobre tak ju môžem absolvovať....a tebe v pondelok veľmi držím palce nech ti to dobre dopadne

monosana
22. nov 2012

@zuzixx jooojjjj 😒 No, ale ked sa tesis, tak z teba budem brat priklad a nebudem sa tu nervacit ako mala 😀 Pre drobca vsetkoooo!!! Ja akurat teraz idem na interne a ARO vysetrenia, zajtra pre papiere na centralny prijem a v nedelu o 5ej uz do nemocnice. A v pondelok to uz budem mat za sebou....teda duuufam 😖 Velmi ti drzim palceky Zuzinka....potom ti napisem, co bolo. A kedy presne ides? 🤐

zuzixx
22. nov 2012

@monosana no ja sa aj teším aj bojím 😀 ani neviem čo viac......musím počkať kým mi príde menzes a v prvý den MC ma objednaju na konkrétny deň, ja idem do NsP v Trstenej.
Ok potom mi napíš ako bolo, ale verím,že ti to dobre dopadne 😉

monosana
22. nov 2012

@zuzixx nooo, presne aj ja...neviem, ci sa mam tesit alebo sa bát 😀 Trafené sme 😀 Ale verim tomu aj ja, ze nam to pomoze a ze vsetko dobre dopadne. Aha, takze ty tak skoro ides? Mne lekar povedal, ze od 20 do 25 dna cyklu zvykli zeny chodit. ale napr. ja som vynimocny pripad, ja idem az na 26. DC, pretoze na 19DC nebol moj lekar v nemocnici. Takze v tomto pripade mam stastie, ze menzes mi chodi raz za uhorsky rok 😀
Drzim palceky aj ja Zuzi...ale vsak dovtedy si este napiseme. Pekny den!Cmuk 🙂

zuzixx
22. nov 2012

@monosana praveže ešte neviem na kolký deň MC ma objednajú......len musím počkať do menzesu a v prvý den menzesu tam zavolať a oni má objednajú na presný deň....možno tiež okolo 20 dňa cyklu......ani moja gynekologička mi presne nevedela povedať,kolký deň cyklu ma objednajú,že si mám potom zavolať...takže tak...uvidíme 🙂
Aj tebe pekný dník....papa 😉

akulina
22. nov 2012

Ahojte, ja som sa chcela spytat, ci ma niekto skusenosti so zapalom vajecnika?
Mam zapal na pravom vajecniku a chcu mi robit laparoskopiu toho zapal.loziska. Ako dlho sa zvykne byt v nemocnici po zakroku a ako dlho trva asi rekonvalescencia? Dakujem

ivec16
27. nov 2012

@akulina ak budu robit len laparoskopiu a bude to bez komplikacii, (budes sa dobre citit, bez teplot) tak budes v nemocnici 3-4 dni, niekde dokonca len 2

allenka33
2. dec 2012

Baby je mozne,ze by som mohla byt tehu??v utorok som mala mat ovu,ale v pondelok som bola na laparoskopii a s manzelom sme sexovali v sobotu pred laparkou...strasne ma naduva a bolia ma prsia..ale asi to nieje mozne ze??nepustaju nejaku tekutinu do vajcovodou,?tym padom spermie vymyli...jaaj,neviem..

mamartinka
2. dec 2012

@allenka33 modru tekutinu pustaju do vajcovodou.

linddi
2. dec 2012

nó presne tak, takú modrú tekutinu - príjemné to nebolo, keby som sa nedočítala o tom tu na MK asi by ma porazilo, keby som to uvidela na vložke a nebola na to pripravená 😀
Baby a keď som mala písané na odporúčacom lístku od gyn., že mi majú robiť aj HSK (či ako), čiže asi tie prefuky a v prepúšťacej správe som sa o tom nič nedočítala, lebo vraj som mala vajcovody priechodné, robili mi ich vôbec? 😕 či to robia automaticky pri laparke...

allenka33
2. dec 2012

@mamartinka ano presne..takze nieje mozne aby som bola tehu vsak,ked po laparke nebolo nic..tie spermie od soboty sa u mna nemohli udrzat,lebo ich vymyli tou tekutinou,ze??chapem to spravne::??

mamartinka
2. dec 2012

@allenka33 Tak to uz neviem ale myslim ze sa vyplavili.

marcovka1
2. dec 2012

@linddi no mali by to spravit pri laparke ...mne uz 2x robili laparku a robili aj prefuk 🙂 ale je to lepsie pod narkozou ako ked si pri vedomi strasna bolest 😝

lubi
2. dec 2012

@linddi ak mas v sprave napisane ze vajcovody su priechodne tak ti to robili. ved myslim ze ta modra tekutina je z toho. mne robili prefuk pri vedomi a nebolelo ma to. strasne som sa bala, lebo som pocula ze to strasne boli ale iba taky pocit som mala akoby mi menzes zacinal. takze v pohode. ale kazdeho to boli ci neboli inak.

kvetinka32
6. jan 2013

@susanna24 Ahojky, ja idem na laparku do Ruzinova 17.1., v nemocnici som este nebola, toboz nie v Blave, ako citam tak vidim rozne reakcie, bolesti a trapenia, vies mi to prosim nejako v skratke popisat? Mne povedali, ze 17.1. pridem, t.j. stvrtok, v piatok 18.1. mi to urobia a v sobotu by som mala ist domov.

O babo sa snazime asi rok a pol, u mna je vsetko v poriadku, nikdy som nemala ziadne problemy, manzel v poriadku tiez, tak nam povedali, ze sa musia este zvnutra pozriet a potom sa uvidi co a ako...

Potrebovala si aj ty pn, alebo to bolo v pohode, ake su tvoje pocity, stichy Ti vyberali kde? Vopred dakujem za odpoved. 🙂

andy02
6. jan 2013

ja som bola na diagnostickej laparoskopii, vsetko som zvladala v pohode. štvrtok ma prijali aj operovali a v piatok som odchadzala. Hned po zobudeni som sa postavila z postele, len potom velka bolest ramien. ale to az na druhy den. Hm vysledok? vsetko v poriadku tak sa bude hladat pricina mojich problemov s otehotnenim a zdravotnych problemov dalej.

kvetinka32
6. jan 2013

A este sa chcem spytat, ci to preplaca zdravotna poistovna... Ak, ano, ako treba postupovat pri preplateni, po operacii zaslat nejake papiere od lekara? A je potrebne zobrat si do nemocnice aj nejake tabletky? Ako som citala, niekto si bral espumisan, ibalgin... dakujem

zuzixx
7. jan 2013

@kvetinka32 Ahoj ja som bola na diagnostickej laparoskopii 13.12.2012, bola som prvýkrát tak ako na laparke tak aj v nemocnici, mňa v stredu 12.12 prijali,robili mi predoperačné vyšetrenia, vo štvrtok operovali a v piatok ma pustili, lieky som si nebrala žiadne všetko mi tam dali aj injekcie od bolesti......akurát vyžadovali mať so sebou sťahujúce obväzy na stiahnutie nôh....aj vložky mi tam dávali aj keď som mala svoje ani som ich nepoužila....takže tak....a poisťovňa mi to celé preplatila.....
Ja som bola PN po laparoskopii, oddychovala som,nenámahala som sa...čo ti aj lekári odporučia, ale týžden po zákroku som už bola fit a to ti vyberú aj štichy....mne ich vybrala moja gynekologička.

susanna24
7. jan 2013

@kvetinka32 ahoj bolo to v pohode cely pobyt v ruzinove su tam paradne sestricky.prebiehalo to asi tak ze rano stvrtok som prisla na lacno a nemala som, lebo nebudes jest az do soboty rana, mna robili tiez v piatok ako maju robit teba. rano prides na prijem ides do satni vyzleces sa do pyzama a ides hore na oddelenie ,prime ta sestricka precita pokyny ides na izbu.poto vas volaju na vstupnu kontrolu k doktorovi,neskor ta predstavia prednstovi primarovi vrchnej sestre a dalsim kuknu ta a ides na izbu, nic nemozes jest len pit do 24hod .vecer ta pride kuk anesteziolog ja som mala taku babenku o kusok starsiu odomna , nakolko som fajciarka zakazala mi fajcit od siestej vecer.dali mi na noc nejae dve tabletky pichli injekciu proti tromboze a islo sa do hajan.rano ta o pol siestej zobudia aby si sa sla osprchovat a cakas kedy pride doktor ti poedat co a ako.mna operoval moj gynekolog .prisiel povedal kolka idem isla som o 11tej na operacku som isla po svojich dali mi vypit slanu vodu a nejaku tabletku a pripravili ma na operaciu a zobudial som sa o 13 tej vo svojej koseli a vo svojej posteli nic mi nenasli len vívod na cikanie som mala a ten mi sestricka hned dala von nechcela som to, a to je vsjo.sobotu som dostal puding a marina kekse, stychy mi vybrali za tyz u gynosa.bla som pn 2tyz

miminkova
10. jan 2013

@jovanka81 ahoj, ja som tiež objednana na laparoskopiu, pretože nemozeme mat miminko, chcem sa opytat aky je postup, lebo som dost zhrozena ze klistyr a neake hadicky? To je len pri operaciach asi, ci nie ? ak by som mala absolvovat taketo neake veci tak na to asi radsej nepojdem, tiez mam ist na 3 dni do nemocnice, das miprosim ta neake infosky a pomohlo ti to ?

jovanka81
10. jan 2013

@miminkova ahoj laparka je v pohode
musis mat predoperacne vysetrenia a anesteziologicke, nastupis rano, na prijem, vysetri ta lekar daju ti izbu a caks do druheho dna, ja som mala malo draslika, tak mi dali infuzku trojhodinovu, aby som neupadla v narkoze do komy...vecer ma skontrolovala sestra ci som dobre oholena, jest mi nedlai, len tabletku an kludne spanie noa rano som ledva vstala, dala si sprchu a uz ani neviem ako ma viezli na salu, ja si pamatam len to, ze osm si lahla na stol operacny a uz som drichmala.....nijaky klystir ani nic take....ak je to len diagnosticka laparoskopia tak cez pupok ide jedna mala dierka a na lavom boku som mala dalsi steh.....a zvyosk robia cez posvu...najhrsie je to, ze pocas operacie musia nafuknut plynom brucho aby dobr evideli vsetky zenske organy a to potom po operacii som bola ako mech a na 3 den som mala silne blesti v ramenach z tho, ale prezila som, ja som grcala z narkozy, ale to len preto, ze som strasne citliva na lieky, niektore zeny poobed epo operacii boli ok, ja osm cely den grcala a spala a na dalsi som sa pozbierala a v piaotk som isla domov...nebmas sa coho bat, aspon zistia pricinu neplodnosti......mne nic konkretne nenasli, takze mi to nedalo vela informacii, ale...treba vyskusat mozno prave tebe najdu pricinu vo vnutri, nepriechodnost vajcovodov, lebo to automaticky robia pri laparke, vola sa to tusim chromopubertacia, alebo mozu objavit endomertiozu alebo cokolvek ine, chod a bud odvazna, nemas sa coho bat, neuskodia, skor naopak .-)

miminkova
10. jan 2013

@jovanka81 Aah si velmi zlata si ma ukludnila, takze len sa vecer oholim a nic viac, ziadne neprijemne vysetrenia, to je super, lebo citam tu od bab ze s a im potom dost skoro podarilo otehotniet aj ked im nezistili pri laparke ziadny priblem no to by som bola velmi stastna, a tie otvory na bokoch su malicke a zahoja sa tak, ze ich ani nevidno, ci su tam jazvicky ? 😉

jovanka81
10. jan 2013

@miminkova vies, ked oni prefuknu vajcovody je velka sanca ze hned otehotnies....ak vsetko ostatne u vas je 100% v poriadku, ak mas ovulku, super spermie, nevidim v tom problem, kiezby si to tak mala a cochvila sa tesila z babatka .-) jazvicku v pupku nevidis vobec a na brusku jeden stich je tiez ok mini jazvicka, ked ti bude rast brusko v tehu, tak sa asi trochu zvacsi 🙂, ale inak som si ju nikdy nevsimla a to som dost silna zena .-)

miminkova
10. jan 2013

@jovanka81 tak si ma teda povzbudila a asi to vyskusam, ja sa velmi bojim nemocnic a operacii, no hadam tam 2 noci vydrzim, a nic sa zle nestane, nemame ziadny problem spermosky super, ovulaciu mam, cyyklus na den presny a babo nie a nie prist uz rok, takz e sa nemam fakt coho bat, ziadne hadicky zo mna trcat nebudu, dakujem a vam sa uz podarilo ?