icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

koka231
10. jún 2015

@33aduska33 ahoj ano presne mali by ti spriechodnit vajecniky pokial ich mas upchate a ked ich nemas moc upchate tak sa to da spriechodnit no mne sa dal len jeden pravy nemam vobec priechodny ...nie nie je to hrozne ako jasne bolesti su ale po troch dnoch uz vies fungovat nie na 100% ale vies ...no poistovna to nepreplaca ja som si to sama hradila ...no v NR neviem kde to ani robia mna moj dr Risko ku ktoremu chodim ten ma tam poslal lebo on tam operuje takze bol aj pri mojom zakroku ...ale tam v Sliaci fakt super ludia bola som tam pol dna a keby si mam ist zasa tak idem len tam fak sa tam o cloveka staraju stale kontroluju ci je vsetko ok ja som sa tam velmi dobre citila ......no tehu zatial nie som teraz som mala ovu na pravej nepriechodnej strane takze nic som 1dc dnes zajtra idem na HP lebo ten mi este nerobili

33aduska33
11. jún 2015

@koka231 ahoj dakujem za info, a co je to HP? pytam sa mozno hlupo, ale nemam skusenosti. A kolko si platila za ten zakrok + ten kratky pobyt v nemocnici? v NR to robia priamo v nemocnici, ale neviem aki su tam dr.

koka231
11. jún 2015

@33aduska33 ahoj nemas zaco ja tiez nemam vela skusenosti ale uz tu od dievceniec som co to nachytala no ten HP je hormonalny profil robi sa na druhy alebo treti den cyklu cize cez menstruaciu

33aduska33
11. jún 2015

@koka231 a ak sa mozem spytat kolko si na Sliaci platila za ten zakrok?

a ten HP naco to je dobre? pri laparosk. nezistia, nevidia vsetko? dakujem

koka231
11. jún 2015

@33aduska33 na sliaci som platila 120e ale tak sa aj pohybuje tento zakrok ....no hormonalny profil je jedno zo zakladnych vysetreni ktore by ti mal dr urobit

mamka_lenka
21. jún 2015

Chcela by som sa opýtať, či máte skúsenosti s modrinami na bruchu po laparoskopii. Operovali ma v stredu večer mimomaternicové tehotenstvo a v sobotu ma pustili domov. Do rána sa mi na bruchu urobili dve veľké rozsiahle modriny - jedna pod pupkom a druhá napravo. Kým som bola v nemocnici, pichali mi do brucha Fraxiparine, domov mi nedali nič.

misenaf
28. jún 2015

@leontinka27
@candour baby nemate niektora skusenost s laparoskopiou v Reprofite.Potrebujem si dat surne odstranit sactolspinx vo vajcovode a neviem narychlo kde,chodim do Rf tak rozmyslam tam len neviem co by to stalo

leontinka27
29. jún 2015

@misenaf chod do Gynpor Sliač...

candour
30. jún 2015

@misenaf ahoj, ja som tam bola ked som ho mala, chvilu som o tom uvazovala tusim 500 eur chceli za operaciu, hej, minuly rok v lete, ale nakoniec som vsadila na istotu a sla k MUDr. Slezakovi Sagaxu , ktory ma uz predtym operoval a je poloboh pre mna...

candour
30. jún 2015

@misenaf este jedna vec, ak tam mas sactosalping tak si daj urcite von cely vajcovod, spravi sa ti opat, a so sactosalpinogm je aj tak uz nefunkcny,moja vlastna skusenost..

misenaf
6. júl 2015

@candour Ahojky. A ty si u dr. Slezaka bola v Dunajskej strede? V Bratislave nerobi laparku? Dnes som tam volala a pytaju za laparku 350 eur, co je trochu dost k tomu vsetkemu ivf ..

candour
6. júl 2015

@misenaf robi ale na onkologickom na klenovej, tam neviem jedine po sukr, dohode s nim..ano v Sagaxe sa plati, ale stoji to za to, neda sa to porovnat so stat. zariadenim a Dr. je proste spicka na slovensku. teda ja som bola tam, dva krat ma tam operoval

bejby212
11. júl 2015

Ahojte, aj mňa moja doktorka posiela na laparoskopiu....už teraz mám z toho riadne stresy, hádam to nejak zvládnem...viete mi dievčatá povedať ako dlho trvá samotný zákrok?

koka231
11. júl 2015

@bejby212 ahoj a na aku ta poslala v narkoze ja som bola v narkoze a trvalo to cca 30min samotny zakrok ja som mala diagnosticka laparoskopia s chromopertubaciou

bejby212
11. júl 2015

@koka231 ahojoj, no mne doktorka povedala ze budem v narkoze a zatial nic viac, mne nedozrievaju folikuly, a ze ma nechce zbytocne napchavat liekmi...zatial mi robi len vysetrenia teraz mam este navyse nejaku bakteriu ktoru musim poliecit....mam z toho vazne stresy 😒

evangelina0
14. júl 2015

Ahojte. Tiež mám PCO a 25. júna som bola na diagnostickej laparoskopii (vaječníky priechodné, malý zrast mi odstránili a spravili drilling vaječníkov) - to som bola 20. DC Od 15. DC som brala duphaston, po jeho dobratí mala prísť MS a mala som začať stimulovať gonadotropínmi (minulý mesiac prišla bez duphastonu na 35. DC)Beriem aj metformin... Ale MS neprišla, už som 40. DC, lekár na dovolenke a ja neviem, čo robiť :( najviac ma však zarazilo, že týždeň po laparke som mala egg hlien - akoby mala byť ovulka - na 27. DC po laparoskopii..čo sa sledujem, nikdy som ho nemala..brucho ma bolí už týždeň, akoby mrcha mala dosjť a nič... Máte niektorá podobnú skúsenosť? Nabehol Vám po laparke cyklus?

evangelina0
14. júl 2015

@bejby212 Ahoj, ja som bola na laparskopii v celkovej narkoze 25. juna - mam PCO a tiez mi nedozrievaju folikuly. Lekar ma poslal na diagnosticku laparoskopiu - chromopertubaciu vaecnikov (zistovanie priechodnosti) a drilling vajecnikov (poprepichovanie nedozretych vajicok). Bola som v celkovej narkoze, zakrok trval cca 20- 25 minut. Bola som na internom predoperacnom vysetreni (krv, moc, EKG, anamneza) Den predtym som mala dietu, dostala som prehanadlo, vecer som si pichla fraxiparine a od rana som nejedla, nepila. Na desiatu som prisla do Gynporu (jednodnova chirurgia na Sliaci). Obliekla som sa do kosele a cakala - okolo 12 ma brali na salu - najprv sa so mnou rozpraval anesteziolog, potom primar, ktory ma operoval. Pred zakrokom mi pre istotu spravil sono a pocas neho som uz zacala zaspavat. Pop prebrati ma dali na izbu, kde som bola monitorovanu, kazdu pol hodinu mi merali tlak a stiekli mi 2 infuzky. Vecer o osmej som sla domov - sice som sa nevedela riadne vystriet, chodit, isla som v papuciach, ale doma je doma. Druhy den som len lezala, boleli ma svaly trochu, samozrejme ma tahali tie drobne 3 ranky a mierne som krvacala. V pondelok som sla do roboty - mam sedave zamstnanie, ale aj tak mi to dalo zabrat. V utorok som uz bola ok, svtrok mi vybrali stehy, este som sa setrila, ale 2 tyzdne po zakroku som uz bola na riadnej ture 8 hodinovej a pohodka 🙂 Brucho som mala mierne nafuknute tyzden urcite, kym uplne splaslo, presli cca 2 tyzdne. Takze sa nebojj, da sa to zvladnut, ak by si mala otazky, kludne IP 🙂

zuzik16
21. júl 2015

Ahojte, vedeli by ste mi poradiť kedy je možné po laparoskopii sa ísť kúpať na jazero?
Som po lsk odstránení vaječníka s veľkou cystou, bolo to pred 6 týždňami, bolesti som nejaké výrazné nemala, ani som nekrvácala iba cca 3-4 dni špinila, menzes som dostala viac-menej na čas, predtým 31.dnovy cyklus, teraz po lsk 29 dnový. sex už bol - tak isto bez problémov. rana sa hojí podla mna dobre, jazvy sú trošku bolestive na dotyk a červene, alebo nepovedala by som že zapalene, predsa len ta jedna je dosť velka, asi 3,5 cm.....dakujem velmi pekne za rady, opytala by som sa samozrejme mojej dr. ale ma dovolenku a su strasne horučavy a laka ma to ku vode

editenka
31. júl 2015

ahojte,tiez by som rada pridala svoju skusenost. Mala som 6cm cystu na vajecniku a zacalo to boliet,tak ma poslali na laparoskopiu na Antolsku. Ani by som nevedela,ze ma operovalo nebyt toho plynu,ktorym nafuknu brucho a ktory mi robil bolesti hlavne prvy den. a ked vybrali dren z brucha,uz nebolelo skoro nic. uz spomeniem len drobnost,bola som priserne hladna,lebo mi nedovolili 2 dni jest. Jednodnovu si predstavit neviem.vsetko chce cas. mna pustili na treti den,myslim ze aj druhy by som sla domov,ale v den operacie asi nie. drzim vsetkym palce!

nikabacova
7. aug 2015

ahojte, ja by som sa chcela opytat, 29.7 som bola na diag.laparke a zistili ze mam vajcovody priechodne, ale mala som cca 2cm cystu tak tej ma zbavili. Je nejaka sanca ze budem ovulovat este tento mesiac? zakrok mi robili na 9DC a teraz som 17DC robim si aj ovu testy a zatial negativne ☹ podarilo sa niektorej z vas hned otehotniet? dakujem pekne za odpoved

greys
17. sep 2015

@koka231 ahoj čítam, že ti robili presne to isté, čo čaká aj mňa. Prosím ťa čo to znamená chromopertubacia? A bola si na jednodňovke? Dá sa to v pohode zvládnuť? ďakujem

koka231
17. sep 2015

@greys ahoj ano chromopertubacia je sa mi zda ze ten prefuk samotny a to sa da robit asi len laparoskopicky preto sa to vola diagnosticka laparoskopia s chromopertubaciou je to lepsie lebo ked mas nahodou nepriechodne strany tak sa ti ich stym tlakom vzduchu pokusia prerazit a spriechodnit hej na jednodnovke som bola o 13:00 ma vzali na salu a o 13:30 som bola uz prebrata a na izbe ...mala som brucho nafuknute dost ledva som chodila aj na druhy den som ledva vstala z postele ma vsetko bolelo aj po narkoze som bola rozbyta ale do tyzdna si fit

greys
17. sep 2015

@koka231 ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď. Upokojila si ma a viem, že to zvládnem 🙂

koka231
17. sep 2015

@greys urcite to zvladnes neboj nic vsetko bude ok ...a kedy ides? Kolko sa snazite otehu? A to ta poslal tvoj gyn ci z centra? Od teba mam srdiecko tak ti dakujem velmi pekne 🙂

greys
17. sep 2015

@koka231 no snažíme sa 2 roky a 3 mesiace. Poslal ma môj gyn., lebo zatiaľ sa do CAR nechystáme 🙂 V utorok idem na konzultáciu a dajú mi termín, takže ešte neviem kedy .Srdiečko dúfam potešilo 🙂 a vy tiež zatiaľ nemáte bábo?

koka231
17. sep 2015

@greys mi nemame babo a uz aj car riesime lebo ja mam nepriechodnu pravu stranu inak mame vsetko ok aj mm spg ma super ..jasne ze potesilo 😉

greys
17. sep 2015

@koka231 držím vám prsty. My máme spg veľmi zlý, a nádej na prirodzené otehotnenie je 5 %.. Ale do CAR sa zatiaľ nechystáme. Veríme, že sa to podarí 🙂

koka231
17. sep 2015

@greys tak to drzim palce aby to vyslo cim skor 🙂

elninoenmipueblo
Odpoveď bola odstránená
koka231
29. sep 2015

@elninoenmipueblo ahoj ja som nebola na takom ale viem ze sa robia aj plastiky v posve neviem sice co vsetko sa da tou plastikou riesit na to sa treba spytat dr ...ja som bola v gyn por sliac a tam bola jedna pani a tej robili plastiku tam dole