Libido žien po 40: Ako zvládať hormonálne zmeny?
Ahojte,
sme manzelsky par 43 ja a 50 muz, sex mame cca kazdy den, alebo kazdy druhy, pocas ovulacie mam prirodzene zvysenu chut, ale pred menstruaciou je to biednejsie, nemam taku citlivost, niekedy som nevnimala rozdiely v tomto pri fazach cyklu, ako to mate vy a co vam pomaha pri poklese hormonov pred menstruaciou? Dakujem
@anonym_autor ja pozeram na sex v televizii, je to program bez reklam, poucny
@simsalabim áno je zvláštne mať chuť na sex 2 krát za deň a zároveň riešiť čo na pokles hormónov. A tiež je zvláštne robiť sex z povinnosti lebo nadržaný starý chuj má chuť každý deň.
Geriatrický sex bola nadsádzka ale chápem, že 50tničiek sa to tu mohlo dotknúť.
@anonym_7be17a ja nemam 50, mam 43 a ani cudna chut na sex mi nepride 🤔
@anonym_7be17a no ale ona ma problem s necitlivostou par dni pocas cyklu - pred menzesom. Ak by tebe na 5 dni v mesiaci stratila citlivost napr ruka, nevadilo by ti to? Jej to vadi, tak to riesi 🤷♀️ A k frekvencii sexu - ved to je vseobecne znamy fakt, ze co jednemu staci, pre ineho je pramalo a je jedno, v akom veku. Ani jeden z nich nie je nenormalny. Len iny. Tak, ako som sa nedavno v jednej diskusii docitala, ze niekomu strasne vadi hrudkovy tvaroh a napina ho z neho - pridalo sa k nej kopec ludi. Ja hrudkovy tvaroh milujem a neznasam ten kremovy. A teraz co? Je niekto z nas nenormalny?
@simsalabim ved toto presne, ale baba ocividne nechape, ja sa do sexu nenutim mna bavi, len pred menzesom par dni mam mensiu citlivost, tak som sa chcela poradit
Baby mne gyn odporucal laser na tieto pocity, tu rejuvenizaciu. Je fakt, ze po porode syna ma hojili laserom a ani jazva tam neni, za tyzden ako nova
@anonym_autor mňa skôr udivuje, že niektoré aby vyhoveli chlapovi sú ochotné sa niečím dopovať. A nehovorím, že ženy po 40 zle vyzerajú, niektoré také stretávam aj vo fitku čo by schovali aj dvadsiatničky do vačku, len rozdiel je v tom že dvadsiatničky už nie sú a nebudú. A keď má niekto v tomto veku potrebu mať sex každý deň, tak je to pre mňa zvláštne. A ešte zvláštnejšie keď chuť ani nemá, ale zo strachu že by si dedo nedajboh našiel inú sa premôže 🙈 len ma to prekvapilo, že takto niektoré fungujú to je celé.
@anonym_7be17a mna to bavi, podobne ako ludi fitko, cvicim aj fitness, ale neni nad to dorobit si nohy lepsou cestou, mam taky appetite cely zivot, mozno v 50-60 budem na tom inak. Neviem, netusim, uzivam si s mojim muzom a som mu verna, nevidim dovod preco sa mam citit zle. Nikto sa na mna pri tom nepozera, cize ludom to moze byt jedno, ci to robim 5x denne, alebo raz za rok.
To je tak divnee v tomto veku mat sex na tak vysokej priečke. Mne sa zdvíha žalúdok z tohto geriatrického sexu. Raz sa o tom bavili kolegyne obe cez 40, že cca raz za mesiac, myslela som že to tak majú všetci v tomto veku 😁 To ste ešte fakt nadržané v takomto veku ako pubertiačky? Ja mám 30 a teda sex pravidelný, ale nie vo frekvencii ako keď som mala 20 a predpokladám že po 40 sa tá frekvencia ešte zníži. Veď ono aj mentálne sa žena mení, aj telo. Neviem za mňa totálne antisexi predstava, že sa chce po mne válať nejaký 50tnik
@anonym_7be17a divný je skor tvor názor,prepac.taky 50tnik alebo 40cka môžu vyzerať lepšie než 20,30 rocni
@simsalabim áno je zvláštne mať chuť na sex 2 krát za deň a zároveň riešiť čo na pokles hormónov. A tiež je zvláštne robiť sex z povinnosti lebo nadržaný starý chuj má chuť každý deň.
@anonym_7be17a nepísala si,ze radšej odchádzaš z diskusie?
Fakt pri frekvencii kazdy den riesis libido??? Ja som nemala 3r sex,lebo na neho nemam absolutne chut. To je zmena po 40tke a nie ze 2 dni nemam sex a riesim poklea hormonov🙄
@anonym_0825f4 fuha to je dosť😱a muž čo na to?
@mandzula Ja nič také nespomínam, že páry spolu spávajú lebo sa boja zahnutia. Ale keď si to už spomenula, ty sa bojíš?
Proste keby mám nadržaného päťdesiatnika čo má potrebu mať sex každý deň, to už je pre mňa nejaká porucha (tiež u žien) a presne ako píšeš musel by si nájsť inú, lebo s takým starým chlípnikom by som nebola. Pre každého zrejme láska znamená niečo iné, pre mňa to neni denne sa natriasať s upoteným 50 ročným chlapom. A ešte niektoré sú tu schopné brať aj lieky, lebo veď láska 🙈 nech sa on z lásky ukludní a prebere sa z toho sna že už neni žiadny sexi 20 ročný pichač 😀
@anonym_autor každý deň??To by ma nebavilo.My sme o trochu starší a už dobre 3 r nás to ani nebaví možno 3x mesačne😏
@anonym_0825f4 fuha to je dosť😱a muž čo na to?
@momalu Respektuje to a chape. Mam pri tom aj bolesti a sam povedal,ze mi nechce ublizovat.
no teda, ja mám 42 a užívam si sex viac ako kedykoľvek predtým. deti veľké, nemusím stresovať, viem, čo chcem a čo sa mi páči, už sa nemusím "spoznávať" ako v 20ke. len teda ten môj to veľmi nepotrebuje a teda by som bola oveľa radšej, keby tú chuť nemám... 😒
@momalu Respektuje to a chape. Mam pri tom aj bolesti a sam povedal,ze mi nechce ublizovat.
@anonym_0825f4 na tie bolesti pri sexe by ti zrejme pomohol hormonalny krem. Nemusis ani trpiet, ani si odopierat.
@anonym_autor no mne to pomohlo. Neriešila som necitlivosť, ale vaginálnu suchosť a toto bol veľmi príjemný vedľajší účinok. Ta hladina hormónov v perimenopauze postupne klesá a kolíše, takže toho estrogénu môžeš už celkove mať v sliznici menej.
@anonym_f4b2f6 prosim vas moze napusat nazov lieku? Cyklus to nerozhadzalo? Vdaka

@anonym_7be17a no ale ona ma problem s necitlivostou par dni pocas cyklu - pred menzesom. Ak by tebe na 5 dni v mesiaci stratila citlivost napr ruka, nevadilo by ti to? Jej to vadi, tak to riesi 🤷♀️ A k frekvencii sexu - ved to je vseobecne znamy fakt, ze co jednemu staci, pre ineho je pramalo a je jedno, v akom veku. Ani jeden z nich nie je nenormalny. Len iny. Tak, ako som sa nedavno v jednej diskusii docitala, ze niekomu strasne vadi hrudkovy tvaroh a napina ho z neho - pridalo sa k nej kopec ludi. Ja hrudkovy tvaroh milujem a neznasam ten kremovy. A teraz co? Je niekto z nas nenormalny?