icon

Mám svojej 12-ročnej dcére dovoliť aby sa holila ?

valentina90
2. jan 2020

Ahojte mamičky ! Potrebujem pomôcť. Rozmýšľam, či mám svojej 12-ročnej dcére dovoliť sa holiť ( nohy, ruky, podpažie a všetko intímne ). Ani raz ma o to nepýtala, ale cez leto som si všimla jej ochpenie ( po celom tele ) za každú odpoveď ďakujem.

Strana
z2
arcticcode
3. jan 2020

Som sice muz, ale aj tak som chlpata opica. Keby som mohol, vsetky chlpy na svete by som zrusil. Matka, ktora nedovoli dcere sa holit, je krkavcia matka. Dokonca si myslim, ze by jej to mala ukazat, ako sa spravne holit (nemyslim hned posvu), aby nezarastali chlpy atd. Tak ako mne oco ukazal, ako sa mam holit na ksichte. Mal som 14 vtedy

tanyan
3. jan 2020

@valentina90 pokiaľ je to naozaj príliš intenzívne, tak si vyžiadaj od pediatra výmenný lístok na endokrinológiu kvôli podozreniu na nadmernú tvorbu testosterónu. u mňa sa to potvrdilo a brala som tabletky na zníženie jeho tvorby.
ruky by som naozaj neholila - najlepšie voskom depilovať, prípadne laser.
a určite nie žiletkou na tvár - kozmetička s dobrými recenziami, lebo na svoju tvár sa bude pozerať celý život a pre vyrovnanú stabilnú a silnú osobnosť je dôležité, aby bola so sebou spokojná. svoju tvár bude ukazovať aj všetkým ostatným, tak nech nemá zbytočné komplexy...

zuzanaam
3. jan 2020

@smejko25 to nie je názor, ale biologický fakt

mandzula
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
3. jan 2020

@valentina90 tak teba sa dcera este ani neopytala ci sa ma holit, a ty uz teraz riesis, ci jej to mas dovolit? 😀 dufam, ze zaujmes taky isty postoj ked bude mat 18 aby si jej kupila auto 😀 alebo v 20 byt 😅

ivca88
3. jan 2020

Normálne povedz, že už je veľká. Že je čas ukázať si ako si holiť nohy, podpazušie.
Že si spravíte takú ,, kozmeticku chvíľku "
Môžete z toho spraviť zábavu.
A po tom, keď už bude mať oholené také štandarne časti ako tie lýtka, sa jej opýtaj, či chce ešte niečo iné, napríklad tie ruky.
Intímne oblasti jej holiť myslím ešte netreba. Dieťa ešte mi je tak obratné, mohla by si oblizit a navyše to tam nepotrebuje mať estetický upravené.
Gynekologicka mi sama povedala, že z otázky zdravia sú tam dole lepšie chĺpky, pretože častým holenim tam chĺpky zarastaju, svrbia, sú červené a podobne. Takže to by som ešte neriešila u dieťaťa.

ivca88
3. jan 2020

Najmä jej kúp svoj vlastný holiaci strojček a aj penu na holenie a vysvetlí jej, že nesmie používať otcove alebo tvoje žiletky. Samu ju to nemusí napadnúť, že sa to nema

berika
3. jan 2020

Moja 11 ročná vždy príde za mnou čo chce oholiť. Zoberiem strihací strojček (neviem ako sa to volá, na epilátore vymením hlavicu) a oholime. Intimne partie jej len podstrihnem dlhé chlpky, tak si to pýta. Pre ňu je to normálne, však to vidí odo mňa, myslím si že to nerieši s kamarátkami

mandzula
Autor odpoveď zmazal
bobula46
3. jan 2020

Najlepšie kúpiť holiaci strojček, s tým sa nedoreže. Prvé razy a hlavne v intímnych partiách boli u mňa pokus omyl 😂 ale teda mala som asi 12-13 keď mi mamina povedala čo je to holiť bikiny- aby teda nič nevytŕčalo z nohavičiek. Či už v lete keď som mala plavky alebo aj v zime keď som sa prezliekala na telesnú. Nohy a podpazušie by som jej tiež dovolila.

jaruska118
3. jan 2020

ja by som to riesila priamo s nou ak jej to bude vadiť. Kamarátku v 13tich rokoch mamka vzala ku kozmetičke a tá jej vydepilovala ruky (mala na nich jemné ale výrazné blond kučeravé chĺpky). Bola u nje niekoľko krát a ochlpenie sa zjemnilo, aj tak že už to robiť nemusí.

judar
3. jan 2020

Podla mna ty mas iny problem ...vadi ti sa na nu asi pozerat ze je chlapata ked tu x krat uz spominas ze si si vsimla ake chlpy kde ma a nejako nepriamo ju chces docuknut k holeniu ...namiesto toho aby si tu vypisovala si mala zobrat dve stolicky a sadnut si snu na pokec a narovinu to riesit snou a nie tu cudzim ludim opisovat ze ma vyrazne a bohvie ake chlpy ....je to tvoja dcera nie ich a to ako si to snou nastavis ohladom dovery a zdoverovania sa tak to budes mat po cely zivot

arcticcode
3. jan 2020

@mandzula tak priamo dzura nie, ale pysky ano

nikaeli
3. jan 2020

moja dcera ma 12 a v lete som jej dovolila oholit si nohy.. pytala sa ma na to sama..

radkaradix
3. jan 2020

Môžeš jej navrhnúť, ruky nech si neholí, s tým bude mať len problémy, keď to bude rašiť a pichať ako strnisko. Zvyšok jasné, hlavne pazuchy a nohy zatiaľ.

smejko25
3. jan 2020

@zuzanaam dobre tak podľa tohto “biologickeho faktu” sa ako 25 ročna mam zaradiť kam ??? Ku dievčatkam ???
Aaach keby som to vedela skor ani sa nevydám ved môj muž je teoreticky pedofil 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

zuzanaam
3. jan 2020

@smejko25 to musíte vedieť vy kam sa zaradiť. Predpokladám, že keby ste sa neholili tak zarastáte. A niektorí muži sa tak aj cítia a niektorí asi nie. Je to vec každého vkusu. Len obhajovať to argumentom hygieny svedčí o nevedomosti, keďže je to presne opačne.

zuzubb007
3. jan 2020

Sama by som navrhla dcére že treba to oholiť, ak je tmavý typ tak chĺpky musia byť fajne viditeľné poznám to sama, radšej skôr ako neskôr keď sa jej začnú posmievať, aj esteticky to vyzerá najlepšie hlavne pazuchy a nohy by som hneď riesila

galioska
3. jan 2020

@valentina90 12 ročná ešte nepotrebuje holiť intímne partie a ruky nechápem načo, je to ešte dieťa, keď chce pod pazuchou alebo nohy aspoň v lete...príde mi to ako keby to tebe vadilo, čo ju ideš núkať chlapom či čo🙈🤔

valentina90
autor
3. jan 2020

@judar načo je potom táto stránka, keď sa nemôžem poradiť z ostatnými mamičkami ?

rene2
24. apr 2020

@valentina90 a čo ak sa holiť chce ale sa ťa to bojí spýtať?

sandruliak
18. okt 2021

@nika3136 presne... Keď si o tom prečíta niekto kto tomu nerozumie pochopí

Strana
z2