Nadmerné ochlpenie a PCOS

natasha_n
7. jan 2024

Ahojte. Chcela by som sa opýtať či máte nejaké rady na nadmerne ochlpenie a PCOS liečbu.
Chodím na laser na tvári no nevidím že by mi to pomáhalo... Po celom tele mam nadmerné ochlpenie ktoré je na chrbte,bruchu,rukách,zadku. Proste všade. Aj keď idem na depilácia vydrží to max 4 dni.
Za každé rady ďakujem.🙂

ivangeline
7. jan 2024

Tehotenstva mi pomohli. ;D Ochlenie zredlo a nie je az take tmave.. Na tvari vsak ostalo. :/

lamonita
7. jan 2024

Ja len z mojej skúsenosti môžem hovoriť, ale to ta nepoteším. Pokiaľ budú hormóny v neporiadku, ochlpenie neustupi. Co veľmi pomôže, je zhodiť pár kíl (ak teda máš nejakú nadváhu, neviem, neuvadzas). Ja chodím na laser cca 12 rokov a stále mi to z tváre nezmizlo. Nohy mam otrasne fakt. V lete skoro nenosím sukne a kratasy. Tehotenstvo nepomohlo. Pomohlo nájsť si chapaveho partnera, ktorý to akceptuje ako diagnózu a nebude ti na dennom svetle pchať do tváre pinzetu.

taktotedanie
7. jan 2024

@natasha_n tak ak mas svetle chlpy laser ich nezoberir

natasha_n
autor
8. jan 2024

@lamonita Ďakujem za odpoveď. Zhodila som,snažím sa ešte ďalej no veľmi to nechce ísť dole. A ani po schudnutí 10 kg nevidím žiadne zmeny. Ďalšia vec je tá že mi strašne začali padať vlasy. Nemám ani 1/3 toho co som mala.
Chcem sa ešte opýtať na tie hormóny. Vy niečo uzivate na úpravu hormónov? Mne doktorka predpísala len metformín ale to absolútne žiadna zmena. Tak som to mala vysadiť a ďalej nič neriešia.
A to s tým laserom ste ma nepotešili. 😁 Mam tmavé chĺpky a je ich dosť. Som zúfalá. O priateľa ani tak nejde mám štastie ze je chápavý. Ide skôr o to že ja sa cítim dosť zle.

natasha_n
autor
8. jan 2024

@ivangeline s otehotnením si nemala problém??? Menštruáciu si mala pravidelne?

ivangeline
8. jan 2024

@natasha_n ...mala, bola viac menej pravidelna ale velmi dlhe cykly.

lamonita
8. jan 2024

@natasha_n ja to úplne chápem, tiež sa cítim mnohokrát blbo, neznášam denne svetlo😅😅 v lete to len striham nakoľko sa laser neodporúča. A gyn mi na to vraj vie dat len antikoncepciu🤷‍♀️ ale to som zatiaľ odmietla...

vakatko
8. jan 2024

Hormonálne poruchy sa dajú upraviť bez liekov Zdravotnou hladovkou, pôstom.
ZH resetuje telo aj hormony a potom zdravá strava, info na nete.

natasha_n
autor
9. jan 2024

@lamonita Ja som tiež odmietla antikoncepciu. Pretože to vôbec nie je riešenie. Len niekedy mám pocit že mám o tomto viac naštudované ako doktori. 😁
A ten laser Vám vôbec nepomáha na tej tvári?
Mne zatiaľ veľmi nie. No doktorka povedala že cca 10 sedení by malo pomôcť. No po vašej skúsenosti nejako nemám nádej.

lamonita
9. jan 2024

@natasha_n 3 mesiace som bez chlpov. Potom narastu. Idem zas. Ale teda ako vravím, 12 rokov. Ale samozrejme nemusí to byť aj rvoj prípad , určite to skus