icon

Nádor na vaječníku: Aké sú šance na vyliečenie?

paradnica23
3. feb 2025

Dobrý deň, mojej mamine dnes zistili nádor na vaječníku v stredu podstupuje operáciu. Mám velke obavy co sa jej týka, neviem ani ako to bude prebiehat ani v akom stadiu je ani nic. Prosimvas je nejaka sanca ze sa z toho vytiahne ? ako to prebieha ? Viem že to bude finančne náročné, rozhodla som sa kvoli tomu ukončiť VŠ a hladam si prácu aby som zvládla ťahať domácnosť a po prípade liečbu.

Strana
z2
pribinak
3. feb 2025

@paradnica23 nikto ti nič nepovie pokial nie sú výsledky z histológie

martul
3. feb 2025

@paradnica23 je šanca aj nie je. To ti nikto nepovie, hlavne by som sa všetko pýtala lekára, ktorý má maminu na starosti.

subartic
3. feb 2025

@paradnica23 neukončuj vysokú školu , ak sa dá prejdi na externú formu . Môj syn pracuje na onkológii ako klinický fyzik , a on vraví že šance sú vždy, u niekoho menšie a u niekoho celkom fajn . Treba zapojiť do toho aj tvojho otca ak s vami žije, poprosiť rodinu o pomoc , ale ty pokračuj ďalej v štúdiu .

guudy
3. feb 2025

@paradnica23 nevidim uplne dovod na ukoncenie studia. Vyckaj, ako sa situacia s mamou vyvinie, odist zo skoly mozes aj kedykolvek neskor.
Samotna liecba je zvycajne uplne bezplatna, financii bude menej kym bude mama na PN, ale bezne ludia pracuju aj pocas chemosky, co vlastne ani neviete zatial, ci vobec bude potrebna.

jana_vaj
3. feb 2025

@paradnica23 treba len cakat na vysledky z histologie. mne tak robili konizaciu krcka a tiez som len trpla kym prisli. chce to verit a dufat ze sa o na dobre obrati.

grof_monte_christo
3. feb 2025

Vyckaj výsledky. Sesternica 55 r mala tiež nádor na vaječníku a bol nezhubný, ale vraj už na hrane, mala šťastie ze prišla skoro. Nemusela podstupovat ziadnu ďalšiu liečbu. Držím mamine palce.

paradnica23
autor
3. feb 2025

@guudy dakujem za info. Ja som sa to dozvedela len dnes rano spolu s mamou, cize co sa financovania liecby tyka nemam ani sajnu. Nikdy sme v rodine taketo problemi nemali takže som úplne bezmocná neviem kade ďalej len verím že operácia dopadne dobre. Len naša nemocnica nieje z tých najzodpovednejších čo sa lekárov týka tak mam trochu obavy

januska12323
3. feb 2025

Nerob žiadne unáhlené rozhodnutia. Pýtaj sa mami aké má výsledky a potom sa zariadiš podľa potreby.

paradnica23
autor
3. feb 2025

@jana_vaj dúfam, nechcem robit paniku len mne ako najmladšej dcére sa to nepočúva ľahko keďže som s ňou stále, sestrám som vedieť ešte nedala, nech nerobia mamine strach a paniku pred operáciou aj tak je vystrašená dosť

paradnica23
autor
3. feb 2025

@subartic otec s nami nebýva sú rozvedený, s dcérami áno ale s mamou sú úplne na nože čiže tadiaľ cesta asi nevedie. Ale sme 4 sestri plus babka, takže spoločne to nejak zvládneme spoločnou pomocou. Ja mám brigádu ldn popri škole a nezarábam veľa, no myslím že keby poprosím vedúcu nech mi dá viac dní pracovať popri štúdiu nemal by byť problém

ina2405
3. feb 2025

@paradnica23 neukončuj školu a nerob unáhlené rozhodnutia. Je nádor zhubný? Často býva pod nezhubným nádorom myslená cysta. Ak áno, v akom štádiu atď. Histológia ešte nie je. Veľa pacientov popri liečbe zvláda aj pracovať, to viem, lebo som na onkológii s ľuďmi pracovala. Držím Vám palce🤍

adeladulova
3. feb 2025

@paradnica23 nemá poistinenie? Myslím životné, ak áno, väčšiu časť by to malo pokryt

iwesska
3. feb 2025

Moja mamina mala tiez. Vsetko jej vybrali,absolvovala oziare a uz je 4r. v poriadku,len na kontroly chodi.

stanulienkat
3. feb 2025

Nádor neznamená automatický rakovinu. Ak prišla včas, šance sú veľmi veľké.

kiki68
3. feb 2025

@paradnica23 VS neukoncuj za mna, toto byva dobre liecitelne, uvidite po komplet histologii. Robili aj rychly rez? Mozno jej daju este kontrastnu a bude par dni cikat modru vodu. Ako ja som videla vela ako pacientka a ak to dali dobre von, tak to moze byt dalej super a iba preventivne nieco nasadia. Drzim palce

paradnica23
autor
3. feb 2025

@kiki68 mamina podstúpi operáciu až túto stredu čiže ešte spoločne tŕpneme čo sa bude diať

martul
3. feb 2025

@paradnica23 je ten nádor zhubný?! To je dosť dôležité. Robili jej už aj histologiu? Lebo toto ešte fakt nemusí nič znamenať tak nerob paniku.

martul
3. feb 2025

@paradnica23 ste 4 sestry a babka tak to zvládnete aj finančne a neskonči školu kvôli tomu. Aj keby to bolo zhubné to neznamená, že hneď dostane chemo a bude ko. Moja mama mala len ožarovanie a po 3 mesiacoch sa vrátila normálne do práce. A chemo môže byť aj v tabletkách, to je tiež také šetrnejšie. Hlavne kľud.

kiki68
3. feb 2025

@paradnica23 trpnut budete este cca par tyzdnov kym bude konecna histologia. Inak pozor, odbornici vzdy nazyvaju aj iba cystu v papieroch ako „ tumor ovaria „, mna skoro tiez drblo ked som to vsade videla v papieroch ako moju diagnozu. Pritom islo o cystu. Ale kym nemaju histologiu, tak to je vzdy takto. Tiez neviem ako mame vysli onkomarkery, mala som ja zvysene a oni robili potom 6 dni kazde rano odbery ako to vyzera. Hlavne nech sa mama nejak neopusta. Pri mne boli tri tety, brali im vsetko, vykuchane doslova, ale vsetky tri dobre dopadli, mali od 50-67 rokov.

diaszoky
3. feb 2025

@paradnica23 skus sa poradit na fcb stranke bylinkaren nase zdravie drzim prsty

guudy
3. feb 2025

@diaszoky o com sa ma poradit, ked sa este ani nevie, ci ma mama cystu alebo maligny nador?

stanulienkat
3. feb 2025

@diaszoky prosím ťa, ty pravidelne v takýchto vážnych témach sem posielaš rôzne veštice, snárky a bylinkarky. Neškod ľuďom, tieto voloviny si nechaj pre veriacich ľudí. Normálni ľudia nech sa liečia tak ako treba, aby im to pomohlo.

paradnica23
autor
3. feb 2025

@diaszoky Fytoterapia slúži len na prevenciu proti chorobám, v iných prípadoch je nutná alopatická liečba. Nemyslím si, že bylinky zázračne pomozu vyliečiť rakovinu. Keby áno, naše lekárstvo je dávno inde.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
martul
3. feb 2025

@diaszoky ja by som takého šarlatánstvo dala ako trestný čin.

paradnica23
autor
3. feb 2025

@dharmasanata asi ešte počkám, je to len moj záložný plán keby bolo veľmi zle. Zatiaľ ešte nevieme na čom je. Ciže ešte stále dúfame

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
martul
3. feb 2025

@paradnica23 pýtam sa ťa znovu, robili jej už biopsiu, alebo ešte more?

diaszoky
3. feb 2025

@stanulienkat asi si
Ma mylis ziadne vestice tam su ludia s realnymi slusenostami co pomohlo im

diaszoky
3. feb 2025

@paradnica23 tam niesu aj su býlinky ale aj
Skusenosti realnych ludi s takymi ochoreniami.

Strana
z2