Otehotneli ste pri váhe nad 100 kg?
... zaujímalo by ma to, lebo nepatrím medzi štíhle a mama ma straší, že kým neschudnem, neotehotniem. .... dakujem tým, co sa naozaj vyjadria k teme
@twiggi_veggie nie som nato odborník toto mi vravia lekári... asi si nečítala pozorne... začalo sa to detstve...pokračovalo v puberte kedy som to mala veľmi ťažké ale nebudem to tu rozoberať... a teraz cvičím, zdravo sa stravujem a kilá idú dolu strašne pomaly... a ešte jedna vec.... nie každý sa vyzná čo koľko a kedy jesť a čo koľko a kedy cvičiť...
@twiggi_veggie precitaj si nieco o syndrome polycystickych vajecnikov napr.... tam sa dozvies, ako to a preco sa tym zenam nedari schudnut tak, ako by chceli...
@janina1007 naozaj som to nemyslela ako urazku, a je jasne ze nie kazdy sa vyzna v tom ako ma jest a ako ma cvicit.. vyzna sa v tom ten, kto si to nastuduje. A myslim ze toto je zakladna vec ktoru by si mal clovek nastudovat.. nakolko to, co do tela davame, to nam aj vrati. Ved nase telo funguje len na tom co zjeme a podla toho ako budeme cvicit tak natolko bude silne 🙂 A je mi luto ak si to mala tazke, a verim, ze to nie je nic prijemne zit cely zivot s nadvahou, ale co bolo neovplyvnis, jedine co ovplyvnime je buducnost a drzim palce aby si pokracovala v cviceni a zdravej strave. A na margo tej zdravej stravy, ja sa stravujem zdravo a priberam, kedze som potrebovala pribrat. Takze aj zdrava strava ma mnoho podob, mozes sa stravovat zdravo a kaloricky a mozes sa stravovat zdravo a dietne. Odporucam dokument
https://www.youtube.com/watch?v=45NLIm4nmaodole si vies zapnut aj ceske titulky .. je to skvely dokument o obezite a strave. Resp. ak by si sa chcela opytat nieco ohladom stravy alebo tak tak kludne napis spravu 🙂
@katrin21 dakujem idem si to nastudovat
@ckatka drzim palce k tym dvojickam.... Ja ich mam, podarili sa prirodzene a mala som 90 kg 🙂
No ja som nemala nad 100kg,ale bolo to blízko...ale podarilo sa nám to na prvýkrát a to som nebrala ani antikoncepciu..ale priznám sa,že som robila ,,sviečku,, 😀
@twiggi_veggie ďakujem no až preštuduješ možno ma (nás obézne s pco) pochopíš...
@katrin21 o tomto som naozaj nevedela, a som rada ze som si rozsirila obzory aj ked zatial len tak zbezn, no nastudujem si to urcite poriadne. Konecne som pochopila ako to funguje s priberanim ako nasledkom choroby, avsak docitala som sa aj to, ze to nie je pre zeny konecna ale ze pri tomto ochoreni je nasadena specialna dieta ktora dokaze priznaky spojene s priberanim zredukovat. Avsak bohuzial u nas tomu lekari nevenuju vela pozornosti a nemaju s tym ani vela skusenosti, takze je na zenach aby si to nastudovali a zacali aplikovat. Ale to je u nas take bezne, ze lekari strave vobec nevenuju pozornost.
@janina1007 tak len pre informaciu ja sama mam PCO a brala som hormonalnu liecbu od 15, som na diete poslednych 11 rokov a beriem ju velmi vazne mozno preto nevazim 100kg ale 60kg.. neurazam len si vazim samu seba a svoje zdravie, ked to dokazem ja tak potom kazdy.m
@deer3 mala si aj ťažké detstvo kde si sa starala o svoju mamu? Viem,že možno si povieš No a čo? Lenže možno práve preto mama nemohla dať pozor nato čo jem... ale škoda reči... nevieš o mne nič a urážaš!!!!
@katrin21 PCO je sice diagnoza s ktorou sa trosku potrapi clovek ale netreba to brat ako vyhovorku..ja sama mam PCO, liecim sa drzim dietu, koli problemom s hormonmi som 2x prisla o babetko ale ak sa clovek nevzda a bojuje tak zvladne nielen vahu...je to cele o psychike ..prave cakam znova babetko a som v 8 mesiaci tak len dufam ze vsetko dobre dopadne..
No ja som pri synovi mala nad 100kg a otehotnela som cca po 1 roku.No pri dcerke som ostala tehu ked som mala 80 kg cca na 2 x a teras mam cez 100 kg vysie a ostala som na 1x tehu.: 0 )
@deer3 tak buď rada že sa ti to podarilo a nevyryvaj do ťažko skúšaných žien...
@janina1007 mna vychovavala od narodenia 60 rocna starka lebo som sirota..nelutuj sa , niesi jedina co ma tazky zivot, ja som si v zivote presla doslova peklom..ak sa chce tak sa da zvladnut vsetko, niedom tu na to aby som ta urazala, ale ked sa budes lutovat a zit v minulosti tak ostanes v stave v akom si teraz , posun sa do predu a zi..je to tvoj zivot tak ho vyuzi ...
@step13 bingo blahoželám 🙂
@deer3
@twiggi_veggie skúste sa vyjadriť k tomu keď ste také odborníčky....
@deer3 ja si ho užívam no ty si asi frustrovana a musíš si to na niekom vybiť..
@janina1007 ocividne si ho uzivas ved to vidiet na vahe..a nemusim sa k tomu vyjadrovat keby mas zdravotnicke vzdelanie tak vies ze kazde telo reaguje jedinecne ..
@deer3 ach je mi ťa ľúto... očividne tá baví vyrývať... No neviem či by som sa chválila byť tebou... chúďa dieťa...mať matku ako ty s vysokým sebavedomím a nízkym IQ to je teraz moderné 🙂🙂🙂🙂 tak si užívaj tých 60 či koľko kíl máš.... ZBOHOM...
@shopoholocka Teraz si ma pre zmenu nahlásila ty? Tak ty mne nadávať môžeš až do bezvedomia? Chudák tvoj chlap....mať doma takú semetriku, ako ty, tak chodím výlučne len na prietrtky 😀
@libka1 škoda že neexistuje možnosť vymazať z netu takýchto ludí ako je petra7777 nahlasiť ju nestačí ja asi ani nepoznám niekoho tak zakerneho, zlého ☹ ☹
@sofiadurovic Necháme tu len mamičky, čo majú zo 10 detí.....čo koja decká až do povinnej školskej dochádzky a čo nedávajú očkovať svoje deti 😀 Vtedy budete všetky spokojné, lebo kto sa vymyká z tejto tabuľky je zákerný, ako si napísala....no a ty si úžasná "supermatka" 😀 Ako o sebe neustále tvrdíš pri všetkých diskusiách 🙂
@petra7777 tu nejde o to že nepíšeš to čo chceme počuť ani o to či ja kojím ale o to že stále na každého útočiš stále máš niečo proti niekomu nič nieje podla teba správne dobré tak neviem ktorá z nás je supermatka ty sa prezentuješ ako človek ktorý má svoj názor a len ten je správny pretože je iný a o tom že my dve sme si ani nepotykali nekomentujem prečo to už nenecháš tak ty si iná ako my tu na koníku tak sem nechod a nechaj nás si písať čo chceme !!
@petra7777 sofiadurovic uz napisala za mna. Tu nejde o to co pises, ale ako to pises. Si prvy clovek co som na koniku nahlasila za urazanie. Ty si ako zmija utocna. Uz ta poznam z inych tem ako vyslovene zakernu. Kludne ta nahlasim aj 1000x a mozes si o mne mysliet co chces. Ked ma na mna zly nazor niekto ako ty, je to v podstate lichotka c
@sofiadurovic
@libka1 Vy dve mi budete určite vravieť, či tu budem....alebo nebudem písať 🙂 Fakt na pobavenie.... a zase ma urážaš, @libka1, ale mňa si za urážanie nahlásila...tak o čom furt dookola točíš?
@petra7777 tu nic nezmenis.. pozri na seba, si nadherna zena, a netusim kolko mas rokov ale keby nevidim, v akom veku mas deti, tak ti typujem do 30 rokov 🙂 V tejto diskusii su takmer same zakomplexovane zeny ktore sa nevedia dat do kopy a tak je jasne, ze neprimu radu. Pre ne je lepsie zvalovat to na genetiku (samozrejme su tu aj take vynimky, u ktorych to je hormonmi, ale ked tu dojde zena ktora ma rovnaky hormonalny problem a snazi sa ukazat ze to ide, a aj napriek tomu sa da vyzerat dobre a byt zdrava, tak ju zvozia pod ciernu zem, ze co si dovoluje povedat ze to ide :D). Zbytocne minanie energie. A podla mna oni vnutri vedia ze mas pravdu, ale snazia sa same seba presvedcit ze to tak nie je a ze tym nic nezmenia, lebo by to chcelo nejaku tu namahu a zmenu. A ovela jednoduhsie je zvalit to na hormony, genetiku ci osud ..

@janina1007 nechcem byt zla, ani nechcem aby si to brala ako urazku, ale ako sa da pribrat z hormonov? ano, su hormony ktore zvysuju chut do jedla ale tomu sa da vyhnut pevnou volou a tym, ze sa clovek zameria na nieco ine, a potom su aj hormony ktore podporuju ukladanie tuku, ale v tom pripade zmenim stravovanie a vyradim zo svojho jedalnicka potraviny bohate na energenticku hodnotu a zameriam sa na potraviny s vysokou vyzivovou hodnotou a kardio cvicenie. Alebo ako presne funguju tie hormony vdaka ktorym to nejde dole? uprimne ma to zaujima, nakolko co som si citala tak som nasla len tieto dve "priciny" ktore som popisala vyssie. Mne to totizto nejako nejde do hlavy.. kedze pokial prijmam minimum kalorickych potravin, a mam dostatocne mnozstvo kardia tak sa nema ako ten tuk tvorit .. netvrdim ze je to nemozne, ale zaujima ma ako to funguje..