Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti
Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem
@julca777 takze vdaka tomu moja neter pozera Piratpv z Karibiku a paci sa jej Harry Potter ... co pozeravam ja a to ma mali rodicia az po svadbe. Niekde sa stala chyba. A obtazovanie diablom, nehnevaj sa ale uz aj to ze sa nieco nedari napr pri modlitbe niektori beru ze za to moze satan 🙄
Toto je pre krestanov normalne? 😀 ty to podla mna prehanas a ako pisala @medda_beda podla mna Boh nebude sudit IBA podla toho ako kto dodrziaval prikazania ale aj ako ŽIL 😉 to mas ako s homosexualmi niektori sa prezehnavaju lebo to nie je mozne a pan boh chcel aby sa narodil takto tak bude to takto na druhu stranu Boh povedal ze milujte svojich bliznych ako seba samych tak ako to je? A mozno Boh chcel aby boli homosexuali atd aby naucil ludi tolerovat inych.
Ja tolerujem aj ateistov aj ine vierovyznania ale keby som povedala ateistovi ze sex pred svadbou je hriech a zacala mu rozpravat o Bohu tak ma vysmeje a co take tetovanie?
A zvierata nemaju dusu? Neviem ci mas zviera ale aj strata zvierata vie boliet a ak ma srdce cloveka obrazne povedané aspon trosku zahojit myslienka ze je zviera niekde kde je zdrave a nic ho neboli tak nech to tak je.
@medda_beda dušu majú len ľudia, ale mysli si čo chceš. A pokiaľ chcú mať dvaja sex tak áno, sobáš je povinný. Ak má partner nejaké problémy co sa týka aj sexuálnej stránky, tak je povinný o tom žene povedať a to platí aj v prípade ženy....
@janulik2008 áno smrť zvieraťa môže bolieť, ale nemajú dušu. To, že sa jej páči Harry Porter nie je nič zlé, vôbec ti to nevyčítam. A čo sa týka toho diabla, tak obťažovanie od zlého cítia aj normálni veriaci, len tieto deti počaté v hriechu sú pre diabla akoby ľahšou korisťou alebo ako to povedať
@janulik2008 a Boh to všetko hodnotí oveľa prísnejšie ako si ty myslíš, ale to je na dlhú diskusiu, to skôr odporúčam prečítať knihu čo sú od tých, ktorí mali tie videnia a iné živé zážitky s Bohom. A áno, máme druhých tolerovať, ale nie schvaľovať, že môžu 2 muži alebo 2 ženy vychovávať dieťa. Ak majú takýto problém, lebo niekdy za to ľudia nemôžu, tak ak je napríklad žena na ženy tak by nemala hriech keby zostala sama, jednoducho to samo o sebe nie je hriech. Hriech je už to keď si nájde žena inú ženu alebo budú ešte aj vychovávať nejaké dieťa alebo tak.
@medda_beda to sa hodnotí dosť prísno. Okolnosti to možno môžu zmierniť, ale nemyslím si, lebo sa hodnotí aj to, čo si myslíš v myšlienkach a aj to, že či keď si mala možnosť urobiť hocijaké dobro tak ci si ho urobila alebo nie
@medda_beda tak to mi je úplne jasné, lebo však toto je úplne zvrátená doba a z hriechu sa robí, že to nič nie je... A ešte mi hovorte, že majú zvieratá dušu, však ste normálne? Boh súdi len ľudí, len ľudia majú dušu
@julca777 ano, zvierata maju dusu. Castokrat lepsiu ako clovek. Boch neexistuje. To, že máš vieru, kde musíš poslúchať imaginárne bytosti je tvoja vec. Nevnucuj vieru normálnym ľuďom. To je vas konicek, hobby. Nevnucuj to tomu, kto nechce. To je vasa volnocasova aktivita.
Túto diskusiu by bolo dobré zmazať, je plná hovadín zo všetkých názorových strán...
@julca777 ty si sa v ktorom storoci zasekla? 🫣 ako vies ako to Boh sudi? Ja teda neviem nestretla som ho ... ono aj taky krestan ako ja kt nechodi do kostola a ma nazor na Cirkev aku mam tak ma vie rozrevat film Nebo nie je vymysel prave kvoli tomu ze tam ten chlapec stretol tusim svoju sestru a ja by som dala hocico keby som tam mohla vidiet mojho stareho otca. Morbidne? Mozno, ale tak co uz. Boh mozno zvieratam dusu nedal ale ako som pisala vela ludom ked zomrie zviera tak utechou je to ze je zviera na lepsom mieste.
@julca777 A ako to ten muž asi zistí keď nemôže praktizovať masturbáciu, nikdy nemal sex.
Ako títo dvaja zistia pred svadbou, že či im to funguje? Nijako.Zoberú sa, obaja budú sklamaní v nešťastnom manželstve teda bez sexu kamarátstve s papierom.
No vidíš a podľa mňa zvieratá dušu majú, takže ja tak isto môžem povedať, že do neba sa nedostaneš lebo uznávaš len svoj druh a týmpádom si egoistický sebec.
V takom prípade medzi ľudí ísť ani nechcem do nejakého neba plného egoistov.
@julca777 Dokáž mi, že človek dušu má a zviera nie.
Čím sa tak odlišuješ od zvieraťa okrem vonkajšej stavby tela.Ako si na toto prišla, že tu si pre Boha viac ako zviera.
Zviera cíti, vníma, má emócie, dokáže sa usmiať.
Čo taký šimpanz.Veď ten má ku človeku veľmi blízko.
Podľa mňa ťa len utešuje, že ty si niečo viac, ale reálne si len zrnko prachu.O nič väčšiu hodnotu ako zviera nemáš, ale kľudne si v tom žij, že to tak je.
Ja k takým namyslencom patriť ani nechcem a povyšovať sa nad zvieratá ešte k tomu bez dôkazov a argumentov.
@julca777 Vieš čo už sa zamotávaš.
Z toho čo píšeš usudzujem, že boh je tak milostivý, že chce vlastne potrestať človeka za to, že miluje rovnaké pohlavie.Chce ho súdiť za to akého ho on sám stvoril?
Začo toho človeka trestá žeby nemal cítiť lásku?
Ty raz napíšeš, že sex je len na plodenie detí, potom to zmeníš, že v manželstve je sex ok.
Ty sama nevieš v čo veríš, čo praktizuješ a čo je vlastne ok.
Podľa mňa nedokážeš vysvetliť veľa vecí prečo sa niekomu dejú a niekomu nie, ale budeš tvrdiť, že ty vieš pravdu.
Pravdu sa dozvieš potom keď už tu nebudeš.
Teraz si môžeš jedine tak niečo myslieť čo ťa čaká, možno že nič.
@julca777 Takže niektorí ľudia podľa teba mali mať sex až po 40tke.Lebo však vtedy sa spoznali.
A ako by asi naplnili to manželstvo bez detí keď už si tak dávame záležať na manželskom zväzku.Čo je vlastne podstata manželstva?
Ja si úprimne myslím, že ak nejaký zdravý človek vydrží bez sexu celý život lebo je sám bez manželstva tak má nejaký zdravotný problém.
@minenkak niekde som čítala, že presne takto to robia Poliaci. Teda Polky. Chcú ísť do manželstva nepoškodené, preto sa nechávajú ... do analu.
Ja som tampóny používala ešte na základnej škole pred tridsiatimi rokmi. Sportovala som. Mama to neznášala. Volala to "štuple". Tampóny ma o panenstvo nepripravuje. Po prvom sexe som nekrvacala.
@medda_beda nemyslím si, že je to zdravotný problém. Sex nie je to najdôležitejšie
@medda_beda tak to skôr ty nechápeš co píšem. Sex v manželstve je OK, ale je PREDOVŠETKÝM na plodenie detí. Boh nás stvoril ako mužov a ženy, takže áno, pokial spolu žijú ľudia rovnakého pohlavia je to hriech. Pokiaľ ten človek len je homosexuál, že ma proste takú poruchu, ale nerozvíja to, že radšej jednoducho ostane sám tak to hriech nemá. Pravdu viem a ze nás čaká nič ako si povedala je hlúposť, lebo nás čaká nebo, kde sa máme dostať touto pozemskou púťou, ale ťažko sa ti vysvetľujú veci, keď si ich úplne zle vykladás. Aj tak je to tvoja vec a pravdu raz zistíš....
@medda_beda tak na to sú dôkazy a argumenty. Zviera je zviera a človek je človek. To, že zviera cíti, neznamená, že má dušu. Boh ho nebude súdiť, nevie ísť do neba.... Zviera raz skape, zhnije alebo ho spalia, nezostane po ňom nič, ale človek je na rozdiel od zvieraťa stvorený na Boží obraz. Zvieratá sú pre potešenie ľudí na úžitok a tak.... To, že si myslíš, že zviera ma dušu je akoby si tvrdila, že sme vzišli z opice. Ale tak už konaj podľa svojho uváženia. Len ti narovinu hovorím, že sa mýliš vo všetkom, čo si tu doteraz napísala 🙂
@julca777 ty z akej onej mas ze sa myli? Ty si taka presvedcena ze len ty mas pravdu ze ako to bude ze je to az neuveritelne
@medda_beda v nebi si len duše a uvidíš sa tam v takom roku, v ktorom si bola najkrajšia, nie je tam žiaden smútok ani bolesť a láskavo prestaň takto hovoriť o nebi a všeobecne o Bohu. Viem, že sa s vami ateistmi o tomto zle diskutuje, ale aspoň sa zdrž hlúpych komentárov. A či im nieco funguje zisťovať nepotrebujú, pokial ma muž alebo žena zisteny nejaký problém alebo chorobu, je potrebné to druhej polovičke oznámiť. Nič nemusia skúšať... A keď zistia až po sobáši, že nemôžu otehotnieť alebo tak, tak si môžu dieťa adoptovať alebo byť bez detí....vzdy sú možnosti.
@medda_beda áno, aj pre nás kresťanov je ťažké sa dostať do neba. Pokiaľ zomrieme za Boha alebo blížneho ideme rovno do neba, ale bežne ideme do očistca, kde si odpykávame tresty za hriechy a preto sa teba modliť za duše v očistci. Každému dá Boh taky očistec v akom smere hrešil a ostatní ideu do pekla, z očistca sa dá ísť do neba, ale z pekla už nie. A v pekle je to tak, že keď je napríklad nejaká prostitútka alebo tak tak tam horia pohlavné organy alebo keď niekto veľa hrešil ústne tak zas ústa a neozsj nechci vedieť aké to je zle. Kresťania nie sú namyslení... Ani neviem, na základe čoho si to vlastne myslíš
@janulik2008 neviem na akom mieste, ale zviera zhnije a nič z neho nezostane. Takže je aj dosť divne keď vidím, že niektorí majú napríklad psy ako deti, obliekajú ich atď... Jednoducho zviera NIKDY nebude ako človek

@julca777 Ale ved som clovek, robim chyby, ale myslim si, ze ak ma Boh chce sudit tak musi vediet, ze ziadny z mojich pocinov nebol za zamienkov ublizit, urobit nieco zle.
Musi vediet co ma k tomu viedlo, ake okolnosti, rozhodnutia.Mal by ma sudit ako celok aky som clovek.
A nie ma poslat do pekla lebo odmietam mat 5 deti, necakala som do svadby.Spojil ma s muzom s ktorym ma spojili urcite okolnosti a nebolo by mozne aby sme sa stretli bez skusenosti.
Tak preco nas nespojil skor ked vedel, ze spolu budeme?
Nemyslim si, ze Boh by sudil tymto sposobom za par chyb.