icon

Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti

24. mar 2024

Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem

julca777
7. aug 2024

@minenkak nesexuje sa iba preto aby sa plodilo, ale je to PRIORITNE na to. A sex nie je tak dôležitý, takže ho nemusí mať vôbec. Je hlavne na plodenie detí, ale pokiaľ je v manželstve tak aj keď je len tak, tak je to OK

minenkak
7. aug 2024

@julca777 inkvizicia,je úplne úžasné dobro

minenkak
7. aug 2024

@julca777 aha takže je vlastne hlavne na plodenie deti, ale už keď aj na iné v manželstve tak to už je OK.Asi nemáš dobrý sex keď sex nie je dôležitý.Ako dlho si bola najdlhšie bez sexu

julca777
7. aug 2024

@stanulienkat tak takto prestaň urážať Boha a hovoriť nezmysly. Nie je to voľnočasova aktivita. Nevnucujem nič, len odpovedám. Na všetko máte slobodnú vôľu. Ani neviem ako k takejto diskusii vlastne došlo, takže len som vás upozornila a potom na to prídes neskôr 🙂 a vy teda normálni nie ste, lebo keby nebol Boh tak tu nie si a ani by si bez neho nič nedokázala

julca777
7. aug 2024

@minenkak tak povedz mi, prečo je akože pre teba dôležitý... Ja s tebou nejdem riešiť môj súkromný život, len hovorím, že to nieje to najdôležitejšie bez čoho by sa nedalo žiť...

julca777
7. aug 2024

@janulik2008 áno, mám pravdu a som o tom presvedčena

minenkak
7. aug 2024

@julca777 čo prečo je pre mňa dôležité

julca777
7. aug 2024

@minenkak je to hriech

julca777
7. aug 2024

@minenkak no tu je od teba napísané, že asi nemám dobrý sex keď pre mňa nie je dôležitý a ako dlho som bola bez neho. Takže ja ti poviem tak, že toto s tebou riešiť nejdem a tak som sa spýtala ja teba, že čo také teda na tom sexe vidíš, je tak dôležitý, žeby sa bez neho nedalo žiť

tiezjedna
7. aug 2024

@julca777 choď sa pomodliť a spať. Dobrú...😉

julca777
7. aug 2024

@tiezjedna už som pomodlená, dobrú noc 🙂

tiezjedna
7. aug 2024

@julca777 najlepšie, čo môžeš pre túto diskusiu momentálne urobiť🙏👍 a vlastne aj pre ostatné, ak by ti zase napadlo šíriť podobné múdra😎

janulik2008
8. aug 2024

@julca777 nikto nevie co bude IBA Boh takze zbytocne je podla mna sa bat 😀 pokial viem Boh je milostivy a vie ze ludia su omylni. Robia chyby preto sme ludia.
K tym zvieratam mne sa tiez nepaci ked niekto vozi psa v kociku ALE to zviera moze mat problemy nejake my sme tiez macke davali sveter lebo rada spala na chodbe a tam bola zima tak aby neochorela. A s ateistami sa da porozpravat aj o Bohu ale musi clovek vediet ako 😉😉😉 ich tieto veci co ty tu pises a splietas absolutne nezaujimaju. 😀

wiccawicca
8. aug 2024

Tak ja som tampóny ako mladá nepoužívala a aj tak som pri prvom styku nekrvácala a ani pri žiadnom ďalšom, tak neviem ako by som v minulosti preukazovala to, že som panna naozaj bola.

stanulienkat
8. aug 2024

@julca777 ty si chora. Nie,mna nestvoril boch. Nasi normalne šukali. Asi by si si mala aj ty dobre zasulozit, lebo ti to trieska na hlavu.

medda_beda
8. aug 2024

@julca777 Uvedomuješ si, že všetky tieto blludy ťa niekto naučil? Že všetko máš len sprostredkované cez rodičov, kňazov, bibliu? Že žiadnu pravdu nemáš?

Je úplne jedno v čo veríš ty alebo ja.Čo dodržujeme, nedodržujeme, ale tvrdiť, že vieš pravdu je tak odvážne kedže na tejto planéte neexistuje vytosť ktorá by vedela pravdu o smrti.
A to je fakt nie, že niekto niečo videl.Moja mama videla v horúčkach panenku Máriu a čo to znamená v takomto stave? Jedine to, že môžeš mať halucinácie.

Takže ja ťa neodsudzujem za tvoju vieru, za tvoje ponímanie života alebo manželstva len to trochu preháňaš lebo podľa mňa týmto súdom ostatných ako ty pôjdeš do neba a ostatní sú nechápaví páchaš väčší hriech než oni.
Takže aby si nebola prekvapená tou istotou o svojej dokonalosti duše.

medda_beda
8. aug 2024

@julca777 Sex je určité spojenie, je to chémia a keď tá nefunguje tak nebude fungovať ani vzťah.
Kto by chcel plodiť deti s človekom pri neplodnosti keď je to pre oboch nepríjemné? Či si myslíš, že deti sa splodia na prvú šupu? Takže ak sa už na to takto pozeráš tak áno sex je dôležitý aj keby si ho mala len raz za rok tak sa máš cítiť príjemne pri svojom partnerovi.

medda_beda
8. aug 2024

@julca777 Vieš čo je zaujímavé? Že niekoho stvoril Boh po niekoľkých rokoch, ľudia to nazývajú zázrakom a niekto má detí aj 20.Boh nevidí, že každé to dieťa je špinavé, hladné, týrané? Prečo? Prečo chce Boh týrať nevinné deti?

medda_beda
8. aug 2024

@julca777 Prepáč, ale bez sexu si môžem zobrať akéhokoľvek chlapa :D.Kamaráta, bratranca, brata.Veď prečo by nie keď budeme len spolubývajúci.

Ty tu nejaký zdrap papiera považuješ za vstupenku k sexu pritom taký istý sex by to bol aj bez papiera.Či keď sa vezmeš len tak to je jedno, že tam láska nie je tak je dôležitejší papier? 🤦🤦🤦.
Som vydatá, ale žiaden papier nemá väčšiu hodnotu ako moje city.

medda_beda
8. aug 2024

@julca777 Teba strašili od mala predpokladám tvoji rodičia.To čo tu píšeš o horení pohlavných irgánov sú čisté stredoveké zastrašovacie drísty pedofilných kňazov.

medda_beda
8. aug 2024

@julca777 A len tak mimochodom nie som ateista, ale nemienim sa báť toho čo bude.Báť by sa mali tí ktorí konajú zlo.Ja vykonávam viac dobra, takže nie nebojím sa, že mi zhorí chachara kvôli sexu mimo manželstva.

Keď Boh chcel mal mi dať rodičov ktorí by ma vychovávali v silnej viere ako teba a mal mi zariadiť úplne iné zmýšľanie, cítenie, iný život.
Nenarodila som sa s Bibliou v ruke ani s vierou v Boha a za ďalšie ja som nikoho neprosila o to aby som sa sem narodila, takže nevidím dôvod prečo by som mala ísť po nejakej ceste.Čo akože bolo pred mojím narodením keď už tak všetko vieš?

medda_beda
8. aug 2024

@julca777 Aj ty zhniješ a neostane po tebe nič.
A vieš čo totálne si sa mi s týmto postojom sprotivila, kresťanka/nekresťanka podľa mňa človek ktorý si o sebe myslí, že je viac ako zviera, že jeho život je pre Boha dôležitejší ako nejakého psa tak sa mi protivý aj Boh samotný lebo ja taký egoista byť neviem a vôbec si nemyslím, že si zaslúžím byť niečo viac.

julca777
8. aug 2024

@stanulienkat je úplne jasné, že aby ťa rodičia splodili tak museli súložiť, ale Boh ťa stvoril ešte pred tým, ešte predtým ťa formoval a už vedel aká budeš, aké budeš mať vlastnosti a ako budeš vyzerať

julca777
8. aug 2024

@medda_beda nie, tak to naozaj funguje...

julca777
8. aug 2024

@medda_beda telo človeka zhnije, ale duša je večná. A po zvierati nezostane nič, ani duša, lebo ju nemá

julca777
8. aug 2024

@medda_beda pred tvojim narodením si bola u Boha v nebi, skôr ako ťa poslal na svet ťa formoval (určil tvoj výzor, tvoje vlastnosti aj všetko...)

janulik2008
8. aug 2024

@medda_beda a vdaka tskym ako je ona si vela ludi mysli ze vsetci krestania su ako ona.
No nic idem si ja zapnut Lucifera na Netflixe 🤣😀

medda_beda
8. aug 2024

@julca777 Kde ty berieš tú istotu, že tu dušu máš a zviera nie? Veď iný život ako tento čo máš teraz nepoznáš.Nikdy si nevidela dušu, nebo, Boha.Prepáč nechcem ťa uraziť ani si to neber nejak osobne, ale len hlupák môže tvrdiť, že vie niečo na 100% čo je nedokázateľné.

Tak to ma radšej mohol nechať v tom nebi.Načo ma sem posielal keď vedel aká budem v čom zhreším, kedy sa rozhodnem zle.Aby ma potom mohol trestať, páliť v pekle? Veď to je celé choré toto uvažovanie.Vytvorí ma aby ma mohol trestať, super :D ako keby nestačilo koľko toho človek zažije na zemi.Nech trestá toho čo ubližuje iným, čo vedome ubližuje a nehodlá sa zmeniť a nie trestať ľudí za lásku, nevedomosť, naivitu.

On vlastne dopredu vie, že nejaké dieťa bude týrané a predsa ho vytvorí a obdaruje týchto super rodičov deťmi, aha.Tak to má Boh potom fakt divné zmýšľanie.

medda_beda
8. aug 2024

@janulik2008 Akože tiež si chcem radšej veriť, že má niečo čaká dobré, ale ak mám veriť v to, že nejaký Boh vytvorí život o ktorom dopredu vie aký bude tak potom Boh nebude úplne v poriadku.Koľko ľudí, zvierat trpí.Toto Boh chce?
Ja si asi verím v iného Boha a nie v psychopatického tyrana ktorý si užíva bolesť druhých.

janulik2008
8. aug 2024

@medda_beda tak to sme dve. 😀