icon

Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti

24. mar 2024

Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem

janulik2008
11. aug 2024

@minenkak nechaj tak mne stacilo ze napisala ze vie niektore veci na 100% 🫣 😀
@julca777 co napr vies na 100%? Lebo ja jedine co viem je to ze raz zomriem a ci bude nieco po neviem ale VERIM ze ano 😉

minenkak
11. aug 2024

@janulik2008 veď ja už aj chcem ,ale iná je tak strašne mimo

janulik2008
11. aug 2024

@minenkak vies vdaka takym si ptm ludia myslia ze vsetci sme taki krestania. Zaspali v 19. storoci

medda_beda
11. aug 2024

@julca777 Tak nie je jediný dôkaz, že človek dušu má, že sex je zlý.Keby bol tak tu nie si ani ty ani ja lebo by ľudstvo neprežilo a manželstvá neexistujú odjakživa, ale viem ak neveríš na evolúciu tak to zbytočne budeme rozoberať.

Možno, že niečo po smrti je a možno je to len vymyslená hovadina lebo sa tak dá s ľudstvom manipulovať.To nevie nikto kto ešte žije.

medda_beda
11. aug 2024

@julca777 Kto určil čo sa má a nemá? Kto? Nejaký cirkevný chlap čo mal sám milenky kade tade.Vždy to tak bolo, že chlapi určovali to čo sami nedodržiavali.

Ja neviem odkedy sa spoločnosť zmenila a sex po svadbe sa stal minulosťou, ale v mojom okolí toto fakt nikto nepraktizuje a tým myslím aj veriacich.Chlap ktorý je silno veriaci a čaká do svadby má vo väčšine prípadov nejakú povahovú črtu ktorá nie je úplne normálna a nežije normálnym životom, ale fakt tak asi ako ty a mne to normálne nepríde lebo toto ani cirkev nekáže pokiaľ viem, nemať sex v manželstve len pri plodení.

Si myslíš, že tí kňazi chlapi si nebrnkajú na flautu každé ráno? Keď im všetko funguje ver tomu, že áno.
Z tak prirodzenej veci ako je sex sa robí neviem čo.
Keby sa tak neplodili deti tak by sa to určite znormalizovalo ako vodenie sa za ruky.

medda_beda
11. aug 2024

@julca777 Nechajme to už tak 🙂 lebo to nemá zmysel.
Ja o tom silno pochybujem, že prirodzené veci človeku sú vlastne veci čo robiť nemá, podľa mňa sú to len spoločenské normy ktoré si určili ľudia.
Ty zase veríš, že sex slúži len na plodenie a, že je to zlé.Podľa tohto však brániš rozmnožovaniu kedže si vydatá a nerodíš, takže pravdepodovne páchaš hriech tiež, že brániš deťom prísť na svet 🤷.
Kto vie.

julca777
11. aug 2024

@medda_beda ja mám deti 🙂

julca777
11. aug 2024

@medda_beda nehovorím, že nemôžeme mať sex len tak, ale V MANŽELSTVE

julca777
11. aug 2024

@medda_beda je dôkaz ze človek má dušu a aj to, že po smrti nie je len „nič“ ako si ty myslíš. Na všetko prídeš sama. Napríklad panna Mária nemala sex s Jozefom a mala Ježiša, Jozef bol len Ježišov pestún....ale bežne ľudia mávali, ale vždy to bol pred svadbou hriech

julca777
11. aug 2024

@janulik2008 to neznamená zaspať v 19. storočí, ale byť normálny

julca777
11. aug 2024

@minenkak tak akože toto bolo od teba dosť tvrdé... Cirkev sama o sebe nie je zlá, ale vždy su ľudia, ktorí sa jej snažia ublížiť a tak to aj skončilo.... Prišli tam takí ľudia, ktorí sa snažili celú cirkev pokaziť a zhodiť všetkých kresťanov

julca777
11. aug 2024

@minenkak však to ti hovorím, len tu píšem pravdu aby si potom neskôr nemohla mať ospravedlnenie, že ťa o tom nikto neinformoval. Nenútim ťa, aby si mi verila 🙂 pozri sa napríklad na Grécko alebo aj iné krajiny, uctievali svojich bôžikov a chodili nahí a tak Boh zasiahol a dal zemetrasenie a zničil im časť Olympie a takých príkladov je viac a zničené bude aj Francúzsko, Anglicko, Amerika.... Takže to ešte doplnok k tej mojej pravde, keď teda stále riešiš či mám alebo nemám pravdu 😂. Už si troška trápna, ale tak v pohode. Ja ťa nenútim, aby si mi verila, takže nechápem prečo toto stále riešiš

minenkak
11. aug 2024

Tak a už som čítala všetko

tetapetra
11. aug 2024

@viestta akoze sa obzerstvo praktikovalo. Moja, vybehni do Nitry na arcidiecézu. Prejdi si tie chladiace boxy plne žradla. Zákusky, mäsa..... Všade kde sa pozrieš zlato 😉😉😉.

viestta
11. aug 2024

@julca777 anticki Greci chodili nahi? To kde vam tieto hluposti tlacia do hlavy?

viestta
11. aug 2024

@tetapetra po precitani komentu z 18:36 mi ani na diecezu chodit netreba. Uz viem o tamponoch pre mlade dievcata viac ako som kedy chcela a potrebovala vediet.

janulik2008
11. aug 2024

@julca777 byt normalny? Co znamena byt normalny? Pisat ze v Grecku chodili nahi a uctievali inych Bohov tak na nich zoslal Boh zemetrasenie, fakt? Tak ptm aj zaplavy ked su na Slovensku alebo sa stane nestastie tak Boh tresta ... aha 🤔

tetapetra
11. aug 2024

@viestta len dáma netuší že to bolo tisíce rokov pred Kristom 😂😂😂, že boli grécki, rímski bohovia, potom Egypt a až potom došli rany 😂. A že je budhizmus,hinduizmus,islam a bla bla bla

minenkak
11. aug 2024

@tetapetra ona netuší nič, len to čo v kostole povedia je pravda

janulik2008
11. aug 2024

@viestta ja som po precitani komentu z 18.36 prisla asi na to ze vlastne Boh len tresta ze co rozpravaju napr na sv omsiach ze Boh je dobry neplati ked len tresta 🤔

julca777
11. aug 2024

@tetapetra pred Kristom (pred Ježišom), ale Boh existoval už dávno, dávno, však on stvoril celý svet 🤭

julca777
11. aug 2024

@janulik2008 Boh netresta, Boh len dopúšťa

julca777
11. aug 2024

@viestta tak to je, nedávno sme boli V Grécku, boli sme v Olympii a aj keď boli 1. Olympijské hry tak súťažili nahí....

janulik2008
11. aug 2024

@julca777 takze keby sme neboli hriesni tak by nedopustil aby boli nestastia, a deti by neboli chore len aky to je Boh ked DOPUSTI toto ... nechapem ... vies o tom ze knazi su tiez len ludia?

minenkak
11. aug 2024

Ja som dnes bola celý deň nahá na jazere,čo teraz sa do rána rozpadnem a ešte som mala aj sex na brehu jazera

minenkak
11. aug 2024

@julca777 ešte si mi na jednu otázku neodpovedala,čo je podľa teba sex

janulik2008
11. aug 2024

@minenkak odpadnem 🤣🤣🤣 inak som si pri tvojom komente spomenula na najnovsiu Marvelovku Deadpool & Wolverine 🤣🤣🤣 to keby pocula tak pojde hned na spoved 🫣🤣

minenkak
11. aug 2024

@janulik2008 to ona nemôže ani pozerať to by ani zomrieť nemusela aby šla do pekla ,to by hneď tam spadla

minenkak
11. aug 2024

@janulik2008 inak dobré to je,my sa už týždeň na to chystáme a furt niečo iné máme

tetapetra
11. aug 2024

@julca777 ty si jasná 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️. Každé náboženstvo má svojho boha. Aj Slovania boli pohania a podľa nich máš Vianoce,veľkú noc.... Ľudia musia v niečo veriť. Už vidím ako dristas o Bohovi v Číne 😂😂😂