icon

Priateľ je gambler

05041987
27. júl 2017

Ahojte baby mam obrovsky problem. Mam dlhorocneho partnera kt ma dom na hypoteku zijeme v nom spolu s nasimi 3 malymi detmi. A moj partner je gambler... viem o tom a stale to riesime. Ved to poznate obdobie ok a potom zase recidiva. Samozrejme dlhy k tomu ktore riesim len ja on len zaraba. Akoze nepoviem zarobit si vie slusne ale co s toho ked si tie peniaze aj minie? Nehra kazdy den ale vzdy ked zmiznu peniaze je to aj 400e naraz. A stale si vymysli ze treba tam a tam dat tam trebalo vyplatit a tak. Niesom naivna ale oni su fakt dobry klamari a stalr si to overim samozrejme sem tam sa stane ze nahovori niekoho aby ho krili a nakoniec som aj ta oklamana. Prniaze chodia na moj ucet uz nema ani kartu aj penazenku si skryvam no staci ze ju necham na 5 min pilozenu a uz vyberie aj 100e. Co ma vsak momentalne tazi najviac a marne hladam na to odpoved je: z minuleho zamestnaniaho vyhodili lebo ukradol 3200 e a chceli ho udat na policii. On sa zlakol a tak sa dohodli ze mu da rok na splatenie dlhu podpisali zalozne pravo na dom s hypotekou 67 tis. E . Hypo sa splaca aj ked sem tam sa stalo ze sme meskali so splatkou alebo tak kedmi ukrafol peniaze a nemala som skade zohnat 330 e na splatkukedze som este na materkej.koncom augusta uplinie ta lehota a on bema samozrejme na tu dlzobu nic. Co sa stane ak sa to nevyplati? Je mozne ze da bankapovolenie na predaj nehnutelnosti? Mozno sa v tom niekto vyzna a za kazdu radu dakujem

yolo8888
27. júl 2017

@05041987 je to zalozko zapisane aj v katastri?

05041987
autor
27. júl 2017
nyusika
27. júl 2017

@05041987 skus uviest jeden dovod, jediny dovod, preco si este stale s nim a nechas sa zatahovat do jeho sra.iek.
Svojim trom detom davas aky priklad ???
Neuvedomujes si, ze bez neho by sa ti zilo omnoho lahsie ?

05041987
autor
27. júl 2017

@nyusika uprimne? .... nenormalne sa bojim. Moja mama nas taktiez vychovavala sama a mala to tazke. A to mala len dve deti ja mam tri. Nemusela som riesit doteraz byvanie lebo nam poskytol on. Ale u mami nemozme ostat dlhodobo ... mam strach ze to sama nezvladnem aj ked si verim ved uz som toho vela zvladla ale aj tak. Viem ze musim.nieco urobit lwbo toto nieje normalne ale aj tak mam strach. To je vsetko

nyusika
27. júl 2017

@05041987
no hlavne, ze sa nebojis toho, ako vam onedlho pridu veritelia rozkopat dvere...a to nebdudu ziadne krehke kvetinky, tomu ver.
spamataj sa, horsie to uz tazko bude, ako je to teraz

deti95060810
27. júl 2017

link na pravnikov neviem, ale pozri skupiny na MK....

deti95060810
27. júl 2017

@05041987 to sú jeho deti? Je otcom všetkých 3 detí?

05041987
autor
27. júl 2017

@deti95060810 ano vsetko su jeho

misinka0611
27. júl 2017

@05041987 Zvládneš to, preco by si to nezvládla? Ked vládzeš žiť a riešiť problémy za gamblera a vládzeš žiť s myšlienkou ze hocikedy hocikto môže zaklopať na dvere a pýtať si peniaze a nemusia to byt malé sumy tak vychovať deti dokážeš aj sama. Ja nepíšem ze to bude ľahké ale pre teba a pre deti lepšie - omnoho lepšie. Mas mamu ktorá je schopná ty prichylit, ona ta nevykopem z domu tomu ver a ked aj ona bola na deti sama práve preto ti pomôže so všetkým. Je veľa žien kt. odišli od gamblera. Mozno by ti pomohlo sa s nejakými skontaktovať. Podľa mna tie ti najviac dodajú odvahu. Mozno ked ti povedia co prežili ako sa oni postavili na nohy tak uvidis ze sa to da a vieš co? Mozno to bude aj ľahšie ako si myslíš.

bluka2
27. júl 2017

Ja by som sa bala skor toho, ako skoncim (a deti) ked s nim ostanem! Ty tym, ze mu pomahas, iba oddalujes to dno; ono tymto sposobom raz pride. Cierny humor, prepac!!, ale kludne by som sa stavila o 100 ze existuju dlhy o ktorych nevies. Oni su v 1 veci velmi talentovani: zatlkat. Ked sa nestiti okradnut zamestnavatela, klamat tebe bude aj bez vycitiek svedomia

luzzia
27. júl 2017

@05041987 on podpisal zalozne pravo na dom a mal do roka vyplatit 3200 eur a riesite to mesiac pred uplynutim terminu? ved to uz vetdy ste mali rozpocitat, ze treba mesacne odkladat 250-300 eur, aby bolo o rok z coho splatit, alebo postupne splacat alebo odkladat dakam na iny ucet, aby to neminul alebo hocico.. ci aky bol plan?

lilyianka
27. júl 2017

@05041987 ja by som s takym chlapom nebola ani minutu...
ako dlho uz hra automaty? Na tvojom mieste by som si davala sakra pozor na peniaze,bola by som ostrazita a prip.si ich u niekoho odkladala..napr u mamy...nemaj v penazenke velky obnos penazi a kartu si schovavaj....
Uprimne nechapem ako ho resp jehi byv.zamestnavatela napadlo,ze za rok splati 3200eur,ved by musel splacat skoro 300eur mesacne plus 300eur hypo,3 deti,zena na RD...dakujem pekne,ved to je nemyslitelne
Treba ho dat znova na liecenie,ale osobne by som s nim uz nebola

Uvediem ti priklad...kamoska mala muza a 2 male deti..zrazu zistila,ze panko stavkuje! Ked mi povedala sumu skoro som odpadla,mne sa hlava zakrutila!! Skoro 300tisic eur...dom dala prepisat na mamu a jeho vyhodila hned z neho...on byva u rodicov a jeho rodicia predali jeden dom po babke,aby mu pomohli s dlhmi plus si jeho mama zobrala uver,aby mal menej splacania...takze kvoli debilovi trpia vsetci!

nyusika
27. júl 2017

@luzzia no asi taky, ze vyhra na automatoch potrebny obnos, ach jaj, smiech cez slzy....

luzzia
27. júl 2017

@nyusika tak to ma nenapadlo 😎

nyusika
27. júl 2017

@lilyianka
ja poznam jedneho, ktory pregembloval este viac, k tomu svoj dom, dom svojich rodicov, peniaze svojich klientov...skoncil vo vazeni, otec umrel na infarkt...

cakam, ze @05041987 napise, ze im sa take nemoze stat...haha

misinka0611
27. júl 2017

@nyusika Vystihla si to...

zuzana212722
27. júl 2017

@ema234 všetky závislosti sú zlé a zrejme ani netušis o čom hovoríš..
@05041987 žena ja som tým prešla aj horsimi vecami a s takmer stopercentnou istotou ti hovorím ľudia čo hrajú automaty fetuju.. Ich to v tú chvíľu drží pri tom totálne zaujatý svojou hrou úplne zabudnú na rodinu je im všetko jedno.. Nafuka sa a dokáže byť sústredení len na to s vidinou výhry isto sa mu to raz podarilo.. A keď sa nafetuje dokáže po takej noci ísť s kľudom do práce.. Nestáva sa ti ze ho nájdeš v noci hore?
Nezvyčajne sviežeho a vôbec nepotrebuje spánok jedlo neschudol?
je celú noc preč? Nedvíha ti telefón? Samozrejme sú výnimky že nefetuju ale ja hovorím z vlastnej skúsenosti.. Viem ako sa cítiš.. A preto ti hovorím buď tvrdá posledná šanca posledné slovo buď pôjdeš na liečenie cesta je jednoduchá.. Psychiater a liečenie.. Alebo končíme čau ver ze s nim nebudeš mať iný život.. Takto si časom vybidujes svoje bývanie s ním ťa nečaká nič... On v tej chvíli nemyslí proste hrá a keď prehra chce viac a viac.. Musíš byť tvrdá chápeš ultimátum ktoré musíš dodržať.. Ak nie nemá to zmysel.. Aj tvoje deti aj ty budete na tom ako psychicky tak finančné totálne v riti.. Len Ty budeš musieť sa starať o deti..

cecilia68
27. júl 2017

@yolo8888 A nie je divné, ak je dom založený v banke, tak ako si mohol dať založiť dom u jeho exzamestnávateľa?

zuzana212722
27. júl 2017

@05041987 a namiesto týchto rád že nebola by som s ním ani sekundu nepocuvaj.. Pozri si niečo na nete o spoluzavislosti nájdeš sa tom.. Poradím ti liečenie v BB prísny režim.. To on potrebuje.. A jednoduché slovo dosť.. Je na tebe či ho ešte chceš ako svojho muža po svojom boku.. Ak áno daj mu šancu liečenie striktné dodržiavanie pravidiel žiadne recidiva.. Ak chceš rodinu ak nie prosím ja som už skončila

mandala77
27. júl 2017

@zuzana212722 prosím Ťa, ako Ty so 100% istotou jej budeš písať, že ľudia čo hrajú automaty, fetujú? Môže to byť Tvoja skúsenosť, ale neznamená, že je to pravidlom a že to tak je v jej prípade. Ty keď si si tým prešla, robila si niečo aj Ty so spoluzávislosťou? Málokedy v dospelom veku pomôže donútenie okolia ísť sa liečiť, ak niečo pomôže, je situácia keď človek príde o všetko, čo mu bolo drahé a padne na dno. Pokým na tom dne nie je, nemá dôvod niečo so závislosťou robiť, lebo vždy ho niekto zachráni, pomôže, preberie jeho zodpovednosť. A v takýchto prípadoch, akejkoľvek závislosti, je dobré, keď nejakou terapiou/svojpomocnou skupinou si prejde aj žena, ktorej muž má problém.

zuzana212722
27. júl 2017

@mandala77 prosím ťa a ty o čom trepes? Si to precitaj aj tri krát možno pochopíš.. A neotravuj ma keď absolútne netušis o čom hovoríš

emilia25
27. júl 2017

Radsej bud sama ako s takym clovekom a moc moc zle to vplyva na deti aj ked ty si mozno myslis ze nie ale ano.ja sama som mala mamku zavislu na automatoch cely mesiac makala a hlupa celu vyplatu dala do automatu.z elektriny nas kolko razy vypli.telku zaniesla do zalozne.na cestu do skoly som nemala.dlh na najomnom sto tisic korun co bol vtedy velky peniaz.takze radsej s jednym milujucim a normalnym rodicom ako takto.

lynn333
27. júl 2017

@05041987 utekaaaaaaj este kym si pri zdravom rozume.Velmi ti drzim prsty,aby si nasla odvahu.

sticker
mandala77
27. júl 2017

@zuzana212722 hlavne, že Ty tušíš o čom hovoríš.

zuzana212722
27. júl 2017

@mandala77 robila som presne s týmito ľuďmi.. Viem presne o čom hovorím

mandala77
27. júl 2017

@zuzana212722 hlavne, že jej radíš, aby nepočúvala rady, že má od neho odísť. Ale na Teba zbytočne reagovať, máš vyjadrovanie asi na takej úrovni ako tí, s ktorými si robila.

zuzana212722
27. júl 2017

@mandala77 keď niesi múdra ohľadom závislosti tak si vychovávateľka 😀😀
Predpokladám že nevieš čo máš povedať tak si to dala na chovanie.. Typické...ale našťastie mám zaujímavejší život ako ty 😊 tak to s tebou riešiť nejdem ďalej.. Maj sa ako chceš

bluka2
27. júl 2017

Ten prispevok o 17:16 je ako keby mal niekto zly trip 😀

lubkavargova1
27. júl 2017

zeny..vidim, ze tu ste vsetky tie rozumnejsie...trosku od temy, ale potrebujem poradit...surne hladam toho ceskeho psychologa co ma videa na youtube ohladom rozchodu....ani za svatoho ho neviem teraz najst...vie niekto???

mandala77
27. júl 2017

@bluka2 si ma pobavila 😘