icon

Priateľ je gambler

05041987
27. júl 2017

Ahojte baby mam obrovsky problem. Mam dlhorocneho partnera kt ma dom na hypoteku zijeme v nom spolu s nasimi 3 malymi detmi. A moj partner je gambler... viem o tom a stale to riesime. Ved to poznate obdobie ok a potom zase recidiva. Samozrejme dlhy k tomu ktore riesim len ja on len zaraba. Akoze nepoviem zarobit si vie slusne ale co s toho ked si tie peniaze aj minie? Nehra kazdy den ale vzdy ked zmiznu peniaze je to aj 400e naraz. A stale si vymysli ze treba tam a tam dat tam trebalo vyplatit a tak. Niesom naivna ale oni su fakt dobry klamari a stalr si to overim samozrejme sem tam sa stane ze nahovori niekoho aby ho krili a nakoniec som aj ta oklamana. Prniaze chodia na moj ucet uz nema ani kartu aj penazenku si skryvam no staci ze ju necham na 5 min pilozenu a uz vyberie aj 100e. Co ma vsak momentalne tazi najviac a marne hladam na to odpoved je: z minuleho zamestnaniaho vyhodili lebo ukradol 3200 e a chceli ho udat na policii. On sa zlakol a tak sa dohodli ze mu da rok na splatenie dlhu podpisali zalozne pravo na dom s hypotekou 67 tis. E . Hypo sa splaca aj ked sem tam sa stalo ze sme meskali so splatkou alebo tak kedmi ukrafol peniaze a nemala som skade zohnat 330 e na splatkukedze som este na materkej.koncom augusta uplinie ta lehota a on bema samozrejme na tu dlzobu nic. Co sa stane ak sa to nevyplati? Je mozne ze da bankapovolenie na predaj nehnutelnosti? Mozno sa v tom niekto vyzna a za kazdu radu dakujem

Strana
z3
ema234
27. júl 2017

@zuzana212722 preco si myslis ze neviem o com hovorim

05041987
autor
27. júl 2017

Dakujem za rady neradi sice som chcela vediet hlavne ako na ten dom ale dakujem aj za ostatne. Viem ze je to vazne a plne si to uvedomujem a preto si ccem dobre premysliet kazdy moj buduci krok.

mandala77
27. júl 2017

@05041987 veď sa spýtaj v tej skupine, sú tam právničky, ony sa skôr vyjadria k tomu, čo potrebuješ, ako ku gamblerstvu a budeš sa vedieť lepšie zariadiť. Veľa sily!

yolo8888
28. júl 2017

@cecilia68 nie je to divne, moze sa to, ale ak by chcel na to siahat exekutor a dom predat, musel by si pytat suhlas banky…s velkou pravedpodobnostou ale banka suhlas neda.

05041987
autor
28. júl 2017

@zuzana212722 ahoj dakujem za tvoj pribeh ale nie moj muz ircite nefetuje dokonca ani nefajci ani nikdy nefajcil. Pije len velmi prilezitostne takze viem ze take veci sa ho netykaju. Samozrejme ze mi nedviha mobil ked je z domu prec ale v poslednej dobe sa uz toto nedeje. Stale vecer je uz doma. Po praci dokonca ani nesmrdi od dymu ako predtym podla toho som vedela ze bol hrat ak aj peniaze zmyzli. Ja som tiez nefajciar takze staci ze sa len optrie o fakciaceho cloveka a uz to citim takze momentalne ma asi zase to lepsie obdobie . Neviem. Ale peniaze miznu furt. Je vsak mozne ze si kupuje aj zreby aa tak ... takze zase toto sa neda az tak odsledovat ak s nim nechcem aj do prace samozrejme chodit a vsade ho sledovat. A to naozaj nemam v umysle. Som za to ze partner ma podrzat mna a vediet sa o nas postarat a nie ze ja ho este budem strazit.

luzzia
28. júl 2017

@05041987 a co ti povie, ked zmiznu peniaze?

05041987
autor
28. júl 2017

@luzzia tak rozne ze zaplatil to hento alebo ze dakomu dlhoval ale nepovie komu alebo sa zacne rozculovat ze to su jeho peniaze ze co sa staram a tak a ked mu poviem ze ano ja viem ale ze sme sa dohodli inak tak vrieska este viac a uraza sa prpste vidno ze nieje vo svojej kozi...

luzzia
28. júl 2017

@05041987 no jasne.. a ked mu teraz povies, ze musi zaplatit tych 3200 eur a hrozia problemy s domom, ako reaguje? takisto by som mu povedala, ze aj keby si mu nestrazila peniaze a vsetko by minul, musil by ti platit na deti, co mimochodom ak neplati, vezmu vodicak alebo aj zavru. poznam teraz konkretne pripad jedneho chlapika z okolia, co teraz isiel sediet za neplatenie alimentov na dieta.

luzzia
28. júl 2017

@05041987 a celkovo proste, dokaze on chapat, ze kebyze nestrazis peniaze a nezaplati sa za dom mesacna splatka atd, tak mu dom vezmu? ze moze skoncit bez byvania a podobne? chape on dosledky, ci vobec nie? mna to zaujima, ze ci je naozajj tak mimo, ze to vobec nechape - tie nasledky, ked nezaplati, co treba, alebo mu to je proste lahostajne a nejak to tak bere, ze vzdy sa to nejak vyriesi, preplava a nejak bude..

05041987
autor
28. júl 2017

@luzzia on si to uvedomuje ze aki a co sa moze stat ale zije v takej bubline ze sak nejako sa to vyriesi alebo niekto to za neho vyroesi. Alebo ze das mi ty peniaze na to? A ja ze s.coho ? A on ze tak sa potom nestaraj. A tak. Alebo si zvykne vziat vyhovorku ze hra aby vyhral to co prehral a vrati dlzoby. Sak klasika na gamblera neda si od nikoho povedat. A pritom to bol jeden uzasny zodpivedny chlap kazde euro 100x obratil kym ho monul stale vedel co a ak a isiel si za tym. A takto sa dojebal

luzzia
28. júl 2017

@05041987 a co sastalo: kde nastal ten zlom, ked zacal a takto sa to zvrhlo?

inak ja by som mu presne povedala toto, ze ok, nebudem strazit peniaze, nech si robi co chce, ale tebe nech da co patri detom a ked to nebude platit, za to je basa. nech si to uvedomi. a dom - to uz je jeho problem tiez.

nyusika
28. júl 2017

@05041987
a sme doma...zacinas ho obhajovat.
typicke pre zeny, ktore si nechcu priznat problem :(

14hviezdicka12
28. júl 2017

@05041987 s takym muzom by som nebola ani sekudundu .. gemblerstvo je na cely zivot myslim si ze ani liecba nepomoze vela stastia...

05041987
autor
28. júl 2017

Ale ved ja ho predsa neobhajujem. Nikdy som ho neobhajovala ... ja len hovorim ako to bolo aky bol a ako sa zmenil. Myslim si ze sa to zacalo menit ked nastupil do prace ku tomu minulemu zamestnavatelovi. Poviem to takto je to vazeny clovek nesmierne bohaty a muz sa mu staral o vsetko v urade auta dom a tak. A raz sa priznal ze mu je luto ked vidi vsetko to bohatstvo a on zarobi almuznu. A pritom makal ako fretka. Tak som mu.povedala nech si skusi poziadat o zvysenie platu to mu nakoniec aj vyslo a pamatam si ak sa nam narodila prva dcerka tak raz isiel von s jednym nasim kamaratom ktory je dlhodobo v zahranici akurat prisiel na par dni a sedeli niekde v bare a bol tam aj automat a viem ze par dni na to sa mi cely stastny dovalil vecer domov ze vyhral 150e vtedy sa nam dost hodili ale ja som ich aj tak nechcela uz vtedy som mu povedala ze si to neprajem spravila som kus cirkus ale velmi ma to nastbalo ved kazda zena na md pocita aj kazde euro nie? A bolo mi zbytocne skusat taakto riskovat pre mna je vela prehrat aj 20e to je jedno proste som s tym nesuhlasila a uz vtedy somu povedala ze nech sa to neopakuje. Ked videl moj postoj tak sa urazil a uz sa mi viac nezdoveril. A radsej to tajil. A vtedy sa vlastne vsetko zacalo. Dovtedy sme stale mali rezervu na ucte aj na 2 mesiace by sme v poho vyzili. Teraz ...

mircalla
28. júl 2017

@05041987 Tvoj priatel nechce prestat hrat - to co, popisujes sa nazyva financna kontrola, ktora mu bola predpokladam doporucena na lieceni - peniaze chodia tebe na ucet, nema kartu atd

Podla toho, co opisujes, on hrat chce, nemoze si pomoct a nestiti sa dopustit aj tresneho cinu. Ukradnut 3200 eur je tresny cin, je ozaj dobra vola zamestnavatela, ze ho neudali na policii. Je vysoko pravdepodobne, ze ak to nesplati to urobia.

Ci moze banka stiahnut na nehnutelnost - urcite ano. Vzhalom k situacii mas jedinu moznost - odstrihnut sa od neho

Pripadne este mozes cakat, ze niekoho okradne nabuduce, aby mal peniaze na dlhy ci hranie. Je to psychicka zavislost, aby ju mohol prevadzkovat potrebuje peniaze - cestu k nim si vzdy najde. Nedaj si nicit zivot

bluka2
28. júl 2017

V tejto suvislosti mi napadol pribeh z jedneho znameho bratislavskeho hotela, ked na nocnej sluzbe recepcny ukradol celu trzbu a druha recepcna, kolegyna, matka 2 deti na to prisla a pytala sa ho, kde su tie peniaze (vtedy asi 60000 Sk). Zabil ju tam kuchynskym nozikom! Zavolal policiu a snazil sa to uhrat na prepadnutie, po par hodinach vypocuvania sa priznal, ze iba do dnes musel splatit nejaky dlh. Su to ludia v zufalej situacii pachajuce zufale ciny! Nevies, komu co dlzi! Mozno si za peniaze nechodi kupovat zreby, ale iba ich vracia vselijakym veritelom. Zufale ciny su niekedy s mensimi nasledkami, niekedy s fatalnymi nasledkami. Mala by som vazne strach so zavislakom v dlhoch ostavat.

nyusika
28. júl 2017

@05041987
no jedina pre teba schodna cesta je absolutne ho odstrihnut od tvojich financii,
dohodnut sa s mamou, ci v pripade nudze k nej mozes ist byvat (kym sa postavis na svoje nohy) a nechat si sudom urcit vyzivne na deti. aj ked nie ste rozvedeni, tak na to mas narok.
a nenechat sa oblnut recami, ze on skonci - neskonci.
mala sanca je, ze ked absolvuje liecenie, stane sa abstinujucim zavislakom, ale ja tomuto neverim.
gambling je najsilnejsia zavislost, aka existuje. a najnebezpecnejsia.
ved si len uvedomte, aki ludia vlastnia licencie na prevadzku herni a kto tieto spinave fetacke herne prevadzkuje.
do seriozneho kasina v hoteli takyto zavislak nepojde, tam ho nevpustia...

mircalla
28. júl 2017

@05041987 otazne je, kde vsade moze mat este dlhy, co ti taji - rozne nebankovky, kamarati. Peniaze ti bude kradnut stale, proste to potrebuje ako drogu. Pokial sa neplanuje serizone liecit, tak bude padat hlbsie ako hlbsie.

bluka2
28. júl 2017

@mircalla Nedalo by sa do povedzme 5tich najvacsich nebankoviek zavolat a zistit, ci tam ma dlhy? Ci je to zly napad? Ako v pripade, ze sa tym autorka este chce zaoberat

kristinka791
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3