icon

Riešenie ťažkostí po sexe a diskomfortu

nerozumiemcosadeje
18. nov 2024

Pisem tu z cistej zufalosti a dufam, ze tu najdem niekoho, kto ma s niecim podobnym skusenosti, idealne ma aj nasmeruje ako dalej, alebo skor ako z toho von. Podotykam, ze z pohladu lekarov je u mna vsetko v poriadku, mam obehanych niekolkych urologov aj gyneko, vsade vsetko OK a ja napriek tomu mam problemy.
Tie pocity su velmi tazko opisatelne, no skusim. Po sexe sa vzdy vycuram, umyjem, no nasledujuci den po sexe (a dalsich par dni po nom) presedim na zachode, a ak nie zrovna tam, tak v uplnom diskomforte niekde posediascky trpim. Mam pocit, ze sa zo mna chcu zdola vytlacit vsetky organy (hrozne tlaky), a ako keby som sedela nad nejakym ohnom a palilo ma tam dole zvonka vsetko (uplne ine ako pri infekcii). Stale citim nutkanie na mocenie, niekedy to s tym mocenim ide v takych intervaloch, az mam z toho husiu kozu, pocit ako keby som isla milion ihiel vycurat, alebo sa obcas objavi aj pocit uniku mocu (realne sa nic take nedeje, su to “len” pocity). Toto sa mi deje vzdy len po sexe (preto z pochopitelnych dovodov ho nechcem ani praktizovat) a trva az niekolko tyzdnov, kym sa dostanem do normalu a po dalsom sexe sa to cele zopakuje. Deje sa to od uplne prvej prilezitosti a ja naozaj neviem co s tym, nepoznam ani nikoho kto sa s niecim takym stretol. Ako som spominala, z pohladu lekarov som uplne ok, preto nerozumiem co sa to deje s mojim telom. (Deje sa to aj s ochranou aj bez, s roznymi lubrikantmi, preto si myslim ze to alergia nebude)..

Strana
z2
anjelicek26
18. nov 2024

Nemáš vyberany slepak? Akú silnú mávas menstruaciu? Aké silné bolesti? Cítiš ovulaciu?

nerozumiemcosadeje
autor
18. nov 2024

@anjelicek26 slepak vyberany nemam. Co sa menstruacie tyka by som povedala, ze ju mam taku normalnu. Bolesti v podbrusku pocas cyklu nemam (prsia za to brutalne bolia, vzdy). Menstruacia mi chodila na den presne vzdy (az kym som raz nedostala covid, ovtedy je ten cyklus nejako pomyleny 🙂 ), no tieto tazkosti po sexe zacali uz dlho predtym..

danik1505
18. nov 2024

@nerozumiemcosadeje aj bez lubrikantov?

betulinka1
18. nov 2024

@nerozumiemcosadeje s kazdym partnerom si to mala? Mna este napadlo crevo alebo močová rúra. Cize smer urológ a gastro.

grof_monte_christo
18. nov 2024

Pises: Deje sa to od uplne prvej prilezitosti a ja naozaj neviem co s tym, nepoznam ani nikoho kto sa s niecim takym stretol.

Cize od prveho sexu?

nerozumiemcosadeje
autor
18. nov 2024

@betulinka1 mala som a stale mam len jedneho partnera 🙂

nerozumiemcosadeje
autor
18. nov 2024

@grof_monte_christo ano presne tak, od prveho sexu. Cize pocas toho sexu je to ok, uzivam si to (teda to fyzicke, lebo v hlave sa celkom prepnut neviem, lebo viem co ma opat caka)

nerozumiemcosadeje
autor
18. nov 2024

Este dodam, ze to po nejakom case prejde vsetko same.. preto mi napriklad aj urolog povedal, ze keby tam bola nejaka infekcia, neni sanca aby to same preslo len tak..

slovakboy
18. nov 2024

@nerozumiemcosadeje no ja nechcem všetko hádzať na psychiku to určite nie, ale ak lekári na nič neprišli, nie je to alergia, nie je tam nič zodreté, pošúchané, nie je tam infekcia tak už ma fakt napadá len psychika. Telo bezpečne reaguje na psychiku. Hlava ti to môže odmietať ale telo reaguje. Máš to s jedným partnerom? Len keď máš orgazmus? Máš také pocity aj po masturbácii? Nemáš v sebe nejaký skrytý odpor voči sexu? Alebo partnerovi? Sú to len otázky, možno blbé nehovorím, že máš taký problém len to môže byt jedna z možností. Čítal som také prípady na zakázaných stránkach niekedy v minulosti. Hoci skôr by sa to prejavovalo počas sexu a nie po ňom. Či je to psychika sa dá pokusne overiť aj tak že si vtedy dáš liek ukľudňovák a keď to prejde tak to môže byť tým. Lekári sa budú na také rady hnevať, ale ja som tak napríklad prišiel na to, že odpadnutie a odkrvenie mojich končatín nebolo kvôli cievam ale kvôli psychike.
Nezamietla si nejakú traumu z minulosti pod koberec? Nemusela sa ani týkať sexu.

danka56
18. nov 2024

Skús Andrej medved- vagiflora či ako a sprej M33
Nemám vlastnú skúsenosť, ale viaceré si to chválili.

nerozumiemcosadeje
autor
18. nov 2024

@slovakboy nie su to hlupe otazky 🙂 Urcite v tom je aj psychika, ked mam dopredu “strach”, ze teda idem mat sex a zase pridu tieto stavy, kedy by som najradsej odpojila spodnu cast tela zo seba 🙂 .. mam to vzdy len po sexe, ci je ci nie je orgazmus. Partner je stale moj prvy a jediny, takze neviem porovnat s nikym/nicim..

unicornlady
18. nov 2024

Deje sa ti to iba pri pohlavnom styku, alebo aj pri iných formách - orálny sex, alebo keď sa ťa rukou dotýka, prstom vnútri atd...

anjelicek26
18. nov 2024

Stale mozes poziadat o diagnosticku laparoskopiu, na sone proste nevidno vsetko... mozes mat zrasty medzi mocovym mechurom a maternicou (to som mala ja) a je to problem...minimalne to nutkanie na mocenie aj ked je v mocovom mechuri minimum... ziadne uniky, ale proste po pohari caju dva krat cikat 🙄 Moze byt, ze pri sexe ti naraza dole do maternice a taha to potom nejaky zrast... ale to uz spekulujem, ale asi by som do tej laparky isla, lebo takto sa fungovat cely zivot neda... v celibate...tazko taky vztah, rodinu, manzela, deti...

vorkola
18. nov 2024

@nerozumiemcosadeje no veľmi dôležité je,ako dlho trvá sex.za 20 minút,alebo ešte menej 15 minút aj s predohrou ,,by ti nemalo byť nic. A nie kAzdy deň.zrejme budeš mať nejakú patologiu napr maternica je blízko močového mechúra.Skratka sex nesmie trvať dlho a menej frekvencie

@nerozumiemcosadeje

zuzanita1609
19. nov 2024

Ja si myslím,že je to skôr psychika,alebo nejaký blok. Píšeš,že je to tvoj prvý a jediný. Neskúšala si sa porozprávať s nejakým sexuologom? Počas dospievania bolo všetko v poriadku? Stáva sa to len počas sexu,vniknutia ? Či aj pri mastrubacii,orálnom sexe? Keď už počas sexu myslíš na to,ako ti bude po ňom,nám ten pocit,že je niečo v neporiadku hlavne po psychickej stránke. Tam asi fyzicky nič neprekáža, napríklad taká veľkosť penisu a veľká vášeň (Myslím tak,že či je až veľmi dravý, drsný,ak ma chápeš).

liv1
19. nov 2024

Mne sa zda, ze podla toho co popisujes, ze sa tam nieco udeje mechanicky. A z toho sa davas vnutorne potom dokopy. Ak to nie je ziadny infekt ako dr hovori, mozno sa ti tam vzdy nieco natrhne, natiahne alebo co. Neviem ake vysetrenia sa na to robia, ale ci to napriklad nie je endometrioza, ci nemas nejake zrasty a podobne. Skusaj ineho doktora, inych doktorov, informuj sa, pytaj. Kym nematrafis na takeho, ktory bude ochotny to riesit. Napriklad ked ti robi dr prehliadku s tym sonom co ide dovnutra, to si ok? Skusali ste to s partnerom bez lubrikantu uplne?

nerozumiemcosadeje
autor
19. nov 2024

@anjelicek26 ano, prave preto som napisala aj sem, zo zufalosti, lebo partner je naozaj trpezlivy, ale tiez nevie pochopit co sa to deje (ja mu rozumiem, ved sama neviem co sa to deje..). Skusim sa o tom porozpravat s gyneko, no ta ma zrejme zasa odbije, ze ved tam nic nie je.

nerozumiemcosadeje
autor
19. nov 2024

@liv1 zial som gynekologa nenasla, kde by ma zobrali na second opinion. U urologa to slo, nasla som si sukromne centra, no s gyneko som nemala to stastie. Prechadzat od jedneho dr. k druhemu neviem ci to nejde len raz za rok a aj to nie je istota, ze ten novy to bude riesit, alebo ma odbije zas ze ved vysledky mam OK.
Niekto sa pytal na vysetrenie u gynekologa - nejde celkom hladko ani to, no to mi dr vzdy hovori, ze sa mam uvolnit, lebo som strasne stiahnuta.
Sex bez lubrikantu tiez nejde, lebo z mojho pohladu je partner obdarenejsi, takze na to ideme naozaj pomaly a opatrne. Viacere mi tu pisali ze v tomu bude psychika, co moze naozaj byt, no musi tam byt aj nieco fyzicke. Viem, ze psychika dokaze vela, no za mna, ak by to bolo cisto len psychicke, tak by som mala problemy vyslovene pocas toho sexu, mozno len chvilu potom.. no ja mam vyslovene PO sexe (teda penetracii a len po nej) problem a to niekolko dni az tyzdnov.

magic08
19. nov 2024

@nerozumiemcosadeje ako prebiehal tvoj prvy pohlavny styk? pamatas na pocity z neho? nemoze byt problem v tom?
skus zajsť za sexuológom

liv1
19. nov 2024

@nerozumiemcosadeje ak je priatel viac obdareny, ak musite vzdy pouzit lubrikacny a bez neho ste to este nerobili, problemov moze byt viac. Tak hladaj sukromnych doktorov a popros ich o sukromnu konzultaciu bez toho, ze by si menila doktora. A taktiez skus najst sexuologa ako pise
@magic08
A este ma autorka napadlo, skus si kupit vibrator a skusat 🤷‍♀️. Ci to nebude tou nadmernou velkostou..

lenocka8894
19. nov 2024

@nerozumiemcosadeje kamoska mala nieco podobne..ale ona po sexe schytala aj nejake gyn problemy tie si uz nepamatam ake...no kazdopadne bol to jej prvy frajer bola s nim niekolko rokov...nakoniec sa rozisli a ked zacala intimne zit s druhym vsetky problemy zmizli 🤔

alenkatt
19. nov 2024

@nerozumiemcosadeje Občas aj psychika veľa robí.

nerozumiemcosadeje
autor
19. nov 2024

@liv1 keby to bolo tou nadmernou velkostou, nemali by to byt blbe pocity “rozdrazdenosti”?! Ide mi o to, ze ja tieto vsetlijake pocity nemam vo vagine, ale vsade naokolo, a pritom ta vagina je hlavny akter pocas toho sexu 🙂 Ja mam problem hlavne s mocovymi cestami mam taky pocit, toto si neviem vysvetli..

nerozumiemcosadeje
autor
19. nov 2024

@lenocka8894 on je tiez moj prvy a nechystam sa ho vymenit za ineho. Chcela by som najst riesenie na tento problem 🙂

lucia245
19. nov 2024

@nerozumiemcosadeje akokoľvek ti to bude absurdne znieť, je dosť reálne, že s aktuálnym partnerom ste úplne nekompatibilni, preto tie ťažkosti. S iným by si ich nemusela mať vôbec.

liv1
19. nov 2024

Len tebe moze aj ten lubrikacny gel vadit. Skus si ho niekedy len tak dat na ruku, nechaj to tam natrete aj meviem hodinu, dve, tri, co nebudes mat z toho reakciu

martul
19. nov 2024

@nerozumiemcosadeje a partner bol na nejakom vysetrení?
Síce je to už nejaký ten rok, ale zažila som presne toto isté, žiadna radosť, pôžitok, len predstava, že čoa zase bude bolieť a štípať. Nakoniec pomohli dve veci a odvtedy mám už 25 rokov pokoj.
1. Priateľa treba preliečiť, nech ide k lekárovi, u nás stačilo že môj gynekológ predpísal mastičku pre neho
3. Spýtaj sa na laparoskopiu tak ako píše @anjelicek26 našli mi zrasty, cystu, dokonca som hneď nasledujúci mesiac ostala tehotná po dvoch rokoch snaženia

unicornlady
19. nov 2024

Nie je on v tebe moc hlboko, že ho "cítiš až v žalúdku"? Chápeš. Možno ti reálne fyzicky naráža priveľmi vnútri.

bielasovicka
19. nov 2024

@nerozumiemcosadeje mňa napadlo ci máš normálny orgazmus pri sexe. Lebo keď nie, tak tie problémy môžu byť aj z toho, že to máš tam rozdrazdene. Neviem, len tak rozmýšľam....

stanulienkat
19. nov 2024

Vytery ti na gynde robili? Lubrikant aky pouzivas?

Strana
z2