Skúsenosti s Progesterone
Ahojte, baby nemáte niektorá z vás skúsenosti s Progesterone Ladeepharma 100mg? Pred rokom som bola operovaná na endometriózu, potom som pol roka užívala Visanne, ten zabral super. Ale ešte stále mám menšie problémy so silným krvácaním, takže mi lekár predpísal tento progesterone na 10 dní.
@koalka14 aha dakujem za odpoved tak uz prajem len zdrave tehulkovanie do uspesneho konca 😉😊 a ja vyskusam vkladat 🙂
@adrika1409 ďakujem, aj tebe veľa šťastia 🙂, určite je lepšie vkladať, zo zapíjania sú závraty a nevoľnosť, nie je to dobré pre žalúdok. Pekný deň
@koalka14 dakujem vyskusam 🙂
Ahojte baby!
Pred týždňom som dostala tabletky Progesteron, brala som ich ráno a večer 1tbl, strašne mi znížili tlak a bolela ma hlava, mam migrény inak. Tak som si sama znížila dávku a beriem len 1 tabletu pred spaním. Tlak a hlava sú ok, len mi je veľmi zle z jedla, všetko mi smrdí. Nemám to s kým konzultovať, momentálne som v zahraničí a čakám na 1. vyšetrenie, tu vam ho neurobia pred 8.tt. Predpisala mi ho lekarka na SK, isla som ako samoplatiteľ na vyšetrenie, tu myslím, že ma aj tak zrušia, nechcú dávať tie tabletky, zdieľajú názor, že čo sa má potratit, nech sa potrati.. proste to je na dlho. Má niektorá podobné skúsenosti, alebo sa lepšie cítila keď si ho začala vkladať?
@beruska87 ahoj aj ja som 7tyzden zajtra zacinam 8tyzden a od zaciatku som zapijala to sa nedalo vydrzat tie zavraty ospalost no hroza....asi 3den vkladam a je mi ovela lepsie rano a vecer si davam plus kyselinu listovu 🙂
@lienka737 Ja som potom kontaktovala lekárku na SK či by som mohla aj vkladať a jej odpoveď bola, že mi zámerne dala tabletky na ústne zaužitie, že je to tak lepšie, tak som ich tak aj dobrala. Tu na forumoch je toho toľko popisaneho, že sa z toho nedá vyjsť a aj každý lekár nariadi inak.
@beruska87 ahoj aj ja som vkladala podla rad dievcat tu na fore a ked som prisla k dr. Som sa ho opytala ci ich mozem aj vkladat ale nepriznala som sa ze som vkladala a on na mna ze nie ...zapijat vodou ... tak odvtedy zapijam ...
Ahojte, prosím o radu. Beriem prvý mesiac Progesteron Ladeepharma 200mg. Ešte len 5 tabletiek som stihla užiť a mám špinenie. Na 15. DC som vlastne začala brať a na 19. DC som začala špiniť + dosť ma pichalo na pravej strane na vaječníkoch. 😖 Dnes je 20. DC, dúfam že to už prejde. Ale čo ak nie ? Stalo sa aj vám ? Ako ste to riešili ? Či mám radšej skontaktovať lekára ? Progesteron mi bol nasadený kvôli nedostavujúcej sa menštruácii posledné dva cykly. Za každú odpoveď vám ďakujem 🙂
Tak som volala dr. Normálne to mám brať ďalej, že tie prvé dva mesiace sa to stáva, kým sa dajú hormóny do poriadku, v prípade že by som začala silnejšie krvácať sa mám dostaviť.
@veja232 No a vies, ci mas ovulaciu na 14den, ked mas brat od 15teho dna.Lebo aj to moze sposobit spinenie, pokial sa zvysi hladina progesteronu pred ovulaciou, kedze progesteron sa zvysuje prirodzene az po ovulacii ako vplyv cinnosti zlteho telieska.Ak nemas ovulaciu a lekar ti nasadil progesteron, tak by ti mal najprv zistit preco nemas ovulaciu.Progesteron ti upravi cyklus, lebo prirodzene sa zmeni sliznica tak, aby si odmenstruovala, ale kazdopadne by ti mal zistit pricinu preco neovulujes, aj ak chces do buducna babatko.drzim palce😉
@druzuz Ďakujem 🙂 no na 14. deň práveže určite nemám 😕 skúšala som tento mesiac prvý krát aj ovulačné testy a pozitívne sa mi zdali 17. a 18. deň. Prikladám aj foto. Tak neviem. Lebo takéto nič mi nespomínal a to vie, že sa snažíme o bábätko. Ešte mi povedal, že kľudne máme skúšať ďalej, že progesterón nijak tomu nebráni. A vie že som vždy mala dlhšie cykly 32-36 dní. Čiže tým pádom nebudem mať asi ovuláciu 14.deň. niekoľkokrát som mu to povedala , žeby má nepočúval ? 😒
@veja232 Ja tieto testy nerobim, tak ti neporadim, mozno nejake baby, ktore sa v nich vyznaju.Ja som si vzdy len merala teplotu, ale ak beries progesteron, tak ten ti automaticky zvysi teplotu.Velmi davno tu bola o tom diskusia, ked lekari predpisovali dufaston-ina obdoba progesteronu, ze cesky lekari ho odporucaju brat az po ovulacii. Ono problem je v tom, ze vsetko je nastavene na 28dnovi cyklus a ovu na 14den, ale nie u kazdej zeny to tak funguje.Mozno skus napisat otazku na cesku stranku -daj si do googlu neplodnost.org a opytaj sa tam v sekcii ivf pre zeny.
ja som vkladala. potom kukam pribalovy letak zapijat. volam do lekarne ze zapijat. tak som zacala zapijat. zavraty, ospalost, nevolnost. omamena. za 3 dni som mala kontrolu a dr. hovoril ze sa moze aj aj, ale pre neprijemne pocity zien sa odporuca vkladat, menej ovplyvnuje vedomie.
ma niekto skusenost s liekmi progesterone Ladeepharma 100 mg? zijem v zahranici, na dovolenke na Sk pri navsteve gynekologie mi bolo zistene mensie endometrium. Mam 50 rokov a menstruaciu nemam od januara tohto roku. Za tieto mesiace som mala asi len 2 krat velmi slaby menzes alebo spinenie. Gynekologicka mi nasadila lieky progesterone Ladeepharma 100 mg. Som z toho trochu zmatena, kedze najprv mi napisla na krabicku ze mam uzivat 1 tabletu rano a 1 vecer, potom po telefonate mi kazala brat 3 x 1 tabletu kedze u mna uz menzes nie je. Citam na letaku rozne vedlajsie ucinky. Nemate niekto skusenosti ako je lepsie brat na tento ucel tieto lieky?
Ahojte baby, ja som práve v 3tt+2dni a dnes mi Dr predpísala Progesterone Ladeepharma 100mg a chcem sa opýtať ja si ho vkladám tak mi kázala Dr. Môže to ublížiť dieťatku? Mam za sebou 2 spontánne potrati😢 tak sa bojím trosku
@katka5101994 Odpoved neviem. Ale progesteron predpisuju,aby sa nedoslo k potratu. Ale neviem ako to ovplyvnuje.
@veja232 ja mám 26-28 dňový cyklus....a 17 deň OVU...čiže nemusí byť ani dlhý cyklus
@beruska87 Pozerám že už si 17 tt....ako dlho si užívala ten progesterón??a brala si ho ústne?
@snehuuulienka Brala som ho ústne do 11.tyždna aj ked slovenská gynekologička odporúčala až do 14.teho, lenže sa mi minul a už som to potom nekomplikovala, nedávala som si ho posielať.
Ahojte, ja som po inseminacii, 15 den som zacala brat 2x denne vkladat progesterone ladeepharma 200 ako kazala doktorka. Som 30 den MS. Moze my trnto liek posunut menstruaciu? Stale neviem ci som v tom. Bojim sa testovat. O kolko dni moze posunut MC tento liek ak vobec moze.
Ahojte prosím poradíte mi? Mám také mierne spinenie som 8tt tak mi dal dr.progesterone ladeeepharma 2×1do posvi.Dala som si zatiaľ len jednu a chcem len vedieť či niekto mal taký problém a po koľkých dní prešlo spinenie a či vlastne všetko dopadlo dobré ďakujem
@grasiela83 áno, dava sa to úplne bežne. Užívaj ako Ti kázali, progesteron pomôže udržať plod.
@lienka737 mala si tiež taký problém ako ja? dnes je tretí deň čo to beriem ale to spinenie ako tak no bojím sa 6×som potratila a mám dve deti chlapec 15r.a dcéra 9r.takže toto tehotenstvo je deviate Mám vrodeny trombofilny stav tak sa picham fraxiparinom necakala som že otehotnem ale je to tu a moja rodinka sa veľmi teší len sa bojím že ich sklamem napíšte mi prosím či ste mali taký problém ako ja a ci ste stastlivo donosili malé 🙂

@adrika1409 áno som v 14tt, ja som už mala skôr vysadiť ale mám hematóm, preto mi ho doki nechal. Ak nemáš problémy ako špinenie, hematóm a podobne, tak po 12 týždni ho už zvyknú vysádzať, lebo je už vyvinutá placenta. Podľa mňa sa nemusíš obávať.