Sú tu ženy, ktoré nechodia každý rok k ženskému lekárovi na preventívky?
ahojte chcem sa opytat ci su tu na MK aj ženy/mamičky ktore nechodia kazdy rok ku zenskemu na preventivky?. prosim aby reagovali len take ktoré to nerobia..teda chodia raz za čas. dakujem vopred
@22abigail22 mne to je jedno. ale už tu nie su dve moje známe ktoré sa k tomu takto postavili ... jedna s prsníkom a druhá s krčkom maternice. ver mi, neboli staré. je to tvoje zdravie a ja ti v dobrom odporučam aby si zvažila pravidelnost.. ty aj všetky ostatné ženy ! môže vam to zachranit zivot
@kiwi3 rozpravala som a s nou nedavno..povedala mi presne toto -..keby som bola vedela vtedy co viem teraz tak na tu mamografiu zvysoka kaslem
Preventívna to nezaručí že budeš večne zdravá, ale pomôže včas odhaliť problém. To nezna že keď v tvojom okolí mali také propa tak je to pravidlo. Moja svokra nechodila, lebo naco veď sa dobre cíti a nemá problémy. To je taká teória že 🤮. Keď sa prebudila po onko operacii, už mala iný názor, ale neskoro.
@mooonika1975 no ved toto..a keby to bol jeden pripad ale je ich stale viac.co chodili pravidelne a zrazu bum..preto sa nad tym zamyslam
ja chodim pravidelne
To odkiaľ,, chodia také info "?
Chodím pravidelne. Kamarátka je sestrička na gyn. ambulancii. Tá by Ti vedela porozprávať koľkým už preventíva zachránila život. A netýka sa to len žien 40+ ....... Tiež by som neverila.
Ja žasnem ako si niekto môže myslieť, že je múdrejší ako studovany doktor s dlhoročnou praxou. A ako si niekto môže myslieť, že z vyšetrenia dostane rakovinu 🤦🤦🤦 🤯🤯🤯
Nechapem aky dovod ma zena, ze raz za rok nedokaze ist na preventivku? Lenivost jedine, ignoracia, vsak nic mi nieje naco pojdem ? Typicke pre dezolatikov sorry moj nazor, preto sme celkovo Slovensko v s.... ako sme
@dendulik82 Asi už len ster z konca, kde začínal krček maternice. Aj tam môže mať rakovinu, myslím že to sa ešte potom kontroluje + sledujú sa hormóny, profil, či náhodou nemá málo ženských hornónov a netreba jej fytoestrogén (aby nezmužatkovatela).
Diky za tuto diskusiu, mi to pripomenulo, ze sa musim objednat po roku na preventivku 😉.
@mooonika1975 Dovtedy nemala žiadne problémy? To je zvlášne..
@roztlieskavacka Lebo ju tam ozarovali a to ma svoje NU. Musi chodit tiez na pravidelne kontroly krvi. Moze sa jej to ukazat aj na inom mieste.
@kiwi3 no jedna už bola v pokročilejšom štádiu, problémy mala už pred preventívkou a lekár nič nezistil. Niektoré išli skôr niektoré neskôr ako mali problémy. Veď sa mnohé spoliehali na to, že veď preventívka bola OK. Aj tam sa dá kopu vecí prehliadnuť. nie je preventívka ako preventívka. Ak mám problémy, tak idem aj keď nechodím na preventívky pravidelne. Ak nie je problém, tak nevidím dôvod.
@roztlieskavacka ešte má prsia, aj tie sa sledujú
Inak som si spomenula este na jednu nasu znamu. Mlada baba 30r.,nedarilo sa jej otehotniet,tak stale chodila sledovat cykly na gyndu. V ramci prevencie jej zobral gynekolog ster a nezdalo sa mu,ze pri tom nejak moc krvaca. Bola z toho rakovina krcka v 4.stadiu. A len vdaka okamzitemu zasahu a odstraneniu vajecnikov a maternice dnes zije. Deti uz nikdy mat nebude. Takze je to fakt "hrdinstvo" tam nechodit,lebo ved "nic ma neboli".
autorka - veď o tom hovorím, preventívka ti nezaručí, že sa niečo zachytí včas. Rok je dlhá doba a počas neho sa môže vyvinúť niečo veľmi rýchle. A možno je to aj tým, že tie ktoré nechodia pravidelne, nestresujú nejako, majú to na háku a veľa robí aj psychika.
Urcite su pripady, kedy preventivka odhadli pociatok ochorenia, ja vsak poznam aj pripady, kedy sa ochorenie rozvinulo necele 3 mesiace po prehliadke, cize v tomto pripade je ten rocny interval bezpredmetny.
Aj keby som nechcela tak chodim... u nas to nahana sestricka na gyn. Obvolava a hned dava termin, hned povie rizika. Takze bez sance neist.
@zuzubb007 každý nech sa stará sám o seba. Ak niekto nemá potrebu chodiť každý rok, nech nechodí. Neviem čo inú ženu do toho, ako často ja chodím na preventívku
Milá autorka, ak si myslis, ze prevencia nepomoze ale naopak je skodliva, tak potom v hodine H, nezabudni hlavne nadavat na slovenské zdravotníctvo.
@rikarika ja som take nieco napisala?..ved pisem ze ja chodim pravidelne..tak nechapem tento komentar
@kvetinka75 ano ak niekto nema potrebu nech nechodi, ale potom, ked bude mat potrebu a problemy nech tiez nechodi a neotravuje potom, ked uz je neskoro
Akoze nechapeš? Ved si napisala o tvojom prieskume kde choreju len zeny, ktore na prehliadky chodia a tie co nechodia su uplne fit.
Zakladatelka, viem, na co narazas, na preventivnu mamografiu. Tuez mam znamu, co si 3 nesiace po mamo nasla hrcku-zhubnu.
Mohli by sa vyjadrit baby co ziju vo Svajci, tam to myslim prestali preventivne hromadne robit
No ja od 17 tích som fakt chodila pravidelne každý rok a posledných par rokov aj na tu novu cytologie LBC, za ktorú platím ročne 25e. Ale ako začala korona som akosi nešla, furt neco. A až teraz som bola po skoro 3 rokoch, dr povedal, že nie je to až také hrozné, že chodia mu aj po dlhšom čase. Našťastie dnes volala sestrička za výsledky, všetko super. Ale mam kolegyňu jednu, taky extrém, odkedy porodila poslednú dcéru, nebola. Dcéra má 17. 🤷♀️

moje teta chodila tiež pravidelne, stále ju kontrolovali a neviem čo a rakovina v 4.štádiu, to akože čo robila ta lekárka ? A svokra bola nedávno asi po 30. rokoch, všetko ok