Vaginálna mykóza. Čím to môže byť?
Dobry den, chcem sa opytat, ci ma niekto skusenosti s castou vaginalnou mykozou. Mala som ju casto, potom som bola vysetrena na imunologii koli aj inym veciam a mala som asi rok pokoj. Okrem toho neovulujem, takze beriem clostibegyt a pregnyl. Nejak sa mi to pozeram, ze opat asi vratilo. Uz to mam druhy krat, asi pred 3 tyzdnami a je to tu znovu. Je to velmi neprijemne. Chcem sa opytat, ci mi niekto nevie poradit, ci to moze mat za nasledok aj oralny sex. Dost dlhu dobu sme mali s manzelom chraneny pohlavny styk, pretoze sa mi robia protilatky proti spermiam a chraneny styk s kondomom to vraj pomoze vravel mi moj lekar /imunolog/, taktiez sme nemali v tu dobu oralny sex. Neviem, ci to bolo tym, no mykozu som dlho nemala. Teraz sa pokusame o babo a tiez mame aj oralny sex, tak neviem. Dakujem za odpovede.
ja som mala tobolky olejove - zele plne oreganovym olejom. S gynekologom som to neriesila, lebo oregano beriem nie len na mykozy, ale aj ked ma boli hrdlo, alebo na mna nieco lezie, ako prevenciu. Niekde som citala, ze sa to nesmie vo vysokom stadiu tehu, lebo to MOZE sposobit stahy maternice. Moze, ale nemusi.... hlavne, ak beries magnezium, tak je to podla mna bezpredmetne to vobec riesit.
dobry vecer chcela by som sa opytat mam ju zacervenanu aj ma svrbi ale nemam vytok.je to mykoza.????dakujem
Orálny sex na mykózu podľa mňa mať vplyv nebude, to ten klasický sex áno. Mykózu môže spôsobovať veľa vecí, takže býva ťažké zistiť príčinu. Je to potrebné antikoncepcie, tehotenstvo, nevhodné spodné prádlo, malo by sa nosiť zo stopercentnej bavlny, nedostatočná a alebo až moc prehnaná hygiena, nevhodná strava - predovšetkým veľa cukrov. No a taky môže mykózu spôsobovať partner, takže sa odporúča preliečiť aj jeho. Existuje veľa mastičiek alebo vaginálnych kapsúl. Ma moc dobre zaberali probiotické kapsule Maldion. Niekde som čítala, že si dievčatá zavádzali tampón namočený v jogurte, takže toto beriem ako príjemnejšie a pohodlnejšie alternatívu 🙂 A probiotiká je dobrá brať aj ako prevencia proti opakujúcim sa mykózam a alebo čokoľvek iného, čo posilňuje imunitu
Ahojte, dnes som bola u svojej gyn kvôli mykoze ktorá ma trápi znova už tretí krát. Po prvý krát mi predpísala mastičky, potom už vagynálne tablety no tie zabrali len na určitý čas... No dnes mi už predpísala tablety Fungolon a mastičku Macmiror. Chcela by som sa opýtať nepoznáte tieto lieky a ich účinky na mykozu... trápi ma to už asi 2 roky a neviem si s tým rady....
ahoj ja som ju dostala na plavárni od vtedy sa mi casto vracala.... ked som 2 x otehotnela mala som pokoj 9 mes. 🙂 no po porode hned na druhý den este na porodnici som znova chytila .. spravili mi tam výplach a klop klop zatial preslo 4 mes. a nic 🙂
mala som 2 krat po liekoch a toto mi velmi pomohlo je to super vec,okamzity ucinok
http://www.mojalekaren.sk/femigel-vaginalny-gel... 🙂 🙂 🙂
Ahojte dievčatá, tiež bojujem s touto pliagou už skoro rok, každý mesiac mám mykózu a niekedy aj dva krát do mesiace. Mám porobené všetky stery na pohlavné choroby, ktoré sú negatívne, vybaveného imunológa, ktorý ma vyzbrojil všelijakými liekmi, kt. mi vôbec nepomáhajú, vyskúšala som už rosalgyn aj lactofree a nic....uz som uplne zufala, snazim sa sladke obmedzit, nenosím tangáče ani žiadnu syntetiku, klasika bavlňáky otrasné, nenosím intimky, nechodím sa kúpať do bazénoch. Priateľ absolvoval kompletné vyšetrenia a stále sa mi to vracia ☹((((( poznám už každé jedny antimykotiká a na chvíĺu mi to pomôže a potom to mám naspäť. Začala som piť čaj Lapacho, tak očakávam zázrak 😉 Gynekológ je zo mňa zúfalí, povedal že už nevie čo má so mňou robiť....ale ja to vôbec nechápem....keď neni na takéto niečo liek, na chronický zápal, tak čo mi chceme liečiť aké závažné ochorenia, keď si lekári nevedia pômocť s týmto...tak mi nejaká dobrá duša poradťe ☹ ☹ ☹
@petka20 tak to si presne opísala mňa,tiež na zúfalstvo a plač len ja s tým bojujem už dlhšie ako ty teraz užívam wobenzym aj napriek tomu sa mi stále opakuje ak dačo zistíš daj vedieť ja už nečakám zázraky od ničoho len mne lekár povedal ,že to už nie je mykoza ale bakteriálna vaginóza ,ale to je z jeho liečby asi tak všetko
baby, mne sa tiez casto vracia mykoza. ale ja osm zistila z coho to mavam. z hlupych sprchovych gelov. tak skusam ktory mi nerobi takuto sarapatu. aj ked sa umyvam gelom na intimnu hygienu, telo si umyvam normal gelom...a ten to robi. fa, z baley tiez.. aj dove. zatial kazdy:( iba detske mydlo nie.
Ja mavam tiez casto ale teraz uz bolo dost dlho ticho a cakam kedy ma to chyti znova..raz sme zmenili prasok na pranie s odvtedy to mavam a staci trosku a myslim ze zosaliem s toho.
mykoza moze byt aj zo sladkeho jedla, zo stresu
@petka20 ha ha mne gyndos povie na všetko že stres . Ale fakt. Keď aj niečo začína niekedy bádám že sa potom zistím že už nič nesvrbí. Že tá alchemilka je proti takýmto problémom. Pijem ju trochuže aj na výplachy. To som sa ešte neodvážila. Už rok sa pokúšame a zdá sa mi že mi spermie dobre robia. Som mala častejšie keď sme si dávali pozor
@petka20 probiotika zevraj pomahaju tiez...a mne nerobia dobre parfumovane toaletne papiere a tiez vlozky parfumovane,tampony by sa vobec nemali pouzivat pri castych mykozach...a jedna znama mi raz radila obycajny jogurt biely,dat par krat tam dole..ale to nemam vyskusane. ja som teraz brala antb,a uz som mala take divne pocity,svrbenie...natierala som sa pre istotu s canestenom a jedla probiotika
@petka20 ja to mam chronicke od detstva, ked som bola s rodicmi v termalnej vode. Tak isto vsetky vysetrenia vsetky mozne lieky nic nepomaha, po porode mi dokonca doktor povedal ze sa to nezlepsi uz vobec lebo mi dost spadla maternica. O proste des a hruza. Za tie roky som sa uz naucila vnimat kedy to prichadza a momentalne mi zabera obycajny imazol. Natieram den dva pred vypuknutim a potom to nemam az take neznesitelne aj ked prist to pride stale ale priznaky su prijatelnejsie
Vidím baby zlaté, že tým trpíme viaceré, ale ja sa nezmierim s tým, že to je zo stresu alebo podobné výhovorky gyndošov, veď musí to mať nejakú liečbu!!!! 😕 a aké skúsenosti máte s Wobenzynom? To som ešte neskúšala, mňa tam odrádza jedine to kvantum tabletiek čo sa musí denne brať...niekde uvádzajú až 20 ks denne a to sa mi zdá strašná záťaž pre organizmus ☹
@lienocka2673
@petka20 Ahojte som zdravotná sestra a sama mám tento problém od 16 ked som začala brať HAK mykozu spôsobujú rôzne podnety my sme sa znejú len pred pár dňami s manželom doliecili a to len preto že sme zmenili sprchovy gel...na termálne kúpalisko nemôžem ani vkročiť nedá sa všetko dodržiavať spôsobujú to parfemy umelohmotne tkaniny tangace kondomy niektoré...intymky jedla môžte to dostať na kupku na záchode od partnera alebo z toho čím sa partner umýva môže to byť aj partnerovymi spermiami no prosto pokiaľ máte slabšiu imunitu či alergiu...mne ale teraz pomohol canestencombi a Becomplex forte:;) alebo hypermangan ale neviem či sa to ešte predáva...držím palce
Áno. Že proti ženským problémom a na tehotenstvo. Takže s nástupom ovulácie sa už nepije. Ja neviempovedať, ozaj funguje . Ale skúsiť môžeš ...
Ahojte baby,uzivam antibiotika a z nich som dostala mykozu :( je nutne s tym ist na gyndu,alebo staci ak si zabezpecim canesten cipok - mast? Nemam totiz moc casu lietat po doktoroch..
Myslím, že ti bude stačiť masť alebo nejaký čapík na mykózu. K doktorke by som išla, ak by mykóza pretrvávala. Taky som dvakrát mala mykózu práve z brania antibiotík. Bolo mi doporučené pri nich brať probiotiká, takže sme s tým potom problémy nemala. A aj keby si k doktorke išla, myslím, že by ti rovnako poradila nejakú masť a alebo by ti zase mohla nasadiť antibiotiká.
S tými parfumovanými vložkami máte pravdu ... ja ich radšej vymenila za tampóny, tie mi problémy nerobia
Ja môžem odporučiť Wobenzym a Lactofeel. Ale chcela by som si ešte preventívne kúpiť antibakteriálne spodné prádlo. Má niekto skúsenosti s antibakteriálnymi nohavičkami..? 🙂 Našla som stránku www.silver-plus.sk, ale nechcem zbytočne vyhadzovať peniažky..?🙂
baby furt sa mi vracia mykoza? neviete o niečom volne dostupnom čo by mi pomohlo?čim to može byt vyvolane ked sa mi to stale opakuje? ☹
Mykózu spôsobuje strašne veľa vecí. Čo si spomínam tak tehotenstvo, stres, veľké množstvo cukru v strave, antikoncepcia, antibiotiká, tesné spodné prádlo alebo taky tangá, nedostatočná alebo prehnaná hygiena, parfumované vložky, tampóny. Niekoľkokrát sa mi stalo, že som dostala zápal močového mechúra a k tomu sa mi objavila navyše mykóza. No a taky môže mykózu spôsobovať partner, takže sa odporúča aj jeho preliečenie. Už som to tu písala

@monasi dovod tam nepisu taze Ty si mala tabletky? ja som myslela ze je to olej ktory sa natiera a vedel to tvoj gynekolok ze to uzivas?