icon

Vaginálna mykóza. Čím to môže byť?

lienocka2673
9. aug 2011

Dobry den, chcem sa opytat, ci ma niekto skusenosti s castou vaginalnou mykozou. Mala som ju casto, potom som bola vysetrena na imunologii koli aj inym veciam a mala som asi rok pokoj. Okrem toho neovulujem, takze beriem clostibegyt a pregnyl. Nejak sa mi to pozeram, ze opat asi vratilo. Uz to mam druhy krat, asi pred 3 tyzdnami a je to tu znovu. Je to velmi neprijemne. Chcem sa opytat, ci mi niekto nevie poradit, ci to moze mat za nasledok aj oralny sex. Dost dlhu dobu sme mali s manzelom chraneny pohlavny styk, pretoze sa mi robia protilatky proti spermiam a chraneny styk s kondomom to vraj pomoze vravel mi moj lekar /imunolog/, taktiez sme nemali v tu dobu oralny sex. Neviem, ci to bolo tym, no mykozu som dlho nemala. Teraz sa pokusame o babo a tiez mame aj oralny sex, tak neviem. Dakujem za odpovede.

petka20
27. jan 2014

Dievčatá máte niektorá skúsenosti s vakcináciou alebo očkovaním proti mykóze? Chcela som to vyskúšať, ale neviem sa k tomu dostať, lebo gyndoš, že vraj to nemôže predpísať že to imunologička a tá ma zas posiela, že ona nie, že to gynekológ...no konec...čo vám poviem :-OOOO

lencika
29. mar 2014

ahoj myslis ze je to potrebne hned sa dat ockovat nie je to zbytocny zasah, ja ked mam mykozu co mam vacsinou ked jem vela bielkovin tak si kupim v lekarni canesten combi mam ho odskusany preto nemenim mne sa paci krem a v pripade, ze ma problem aj partner tak ho vyuzije

anuskaaprazko
29. mar 2014

@petka20 ake ockovanie? Take nieco je? Ked si to hodim do googlu, naslo mi len nejaku diskusiu kde sa ako ockovanie spomina Candivac, ale to je predsa len 30 akychsi tabletiek - vyzivovy doplnok - a nie je na predpis... Ci je este aj nieco ine???

pe
8. apr 2014

tak to som nevedela, ze skodi aj vela bielkovin, ja som si myslela, ze vadia sladkosti a biele pecivo, ale zamyslim sa aj nad tou bilekovinovou stravou, mne sa to tak zo dva krat do roka pritrafi, zatial mi toez zabrali dostupne lieciva - konkretne Canesten gyn, vyhovuje mi tableta dovnutra a zvonku zas krem, mam rovno kupene take kombi balenie, kde uz je to oboje, esteze ma to vzdy zachrani, kto to zazil, vie ake je to neprijemne...

petruskaaa111
30. máj 2014

Precitala som niekolko odpovedi a suhlasim - ziadne intimky a uz vobec nie tie vonave, "zabijaju" ma tie reklamy na intimky, ktore krasne vonaju, ani toaletny papier neviem vystat s nejakou skvelou vonou...
na vonanie mam parfum 😀
vyskusaj na preliecenie wobenzym, mne pomohol a co som si ja nestrazila su mokre plavky, teraz sa prezliekam po kazdom kupani

minika78
17. jún 2014

@misenka3 Dobrý deň na bakteriálnu vaginózu najlepšie zaberá ATB s účinnou látkou metronidazol - tj. Entizol 🙂 a v kombinácii s laktobacilmi Gynoflor je to na nezaplatenie 🙂 každú noc obe tabletky spolu zaviesť a je po probléme.

violla55
18. júl 2014

cav lienocka, ja som mala mykozy kontinualne skoro dva roky uz som pojedla kvanta liekov a nic mi nepomahalo. Potom mi jedna lekarnicka odporucila wobenzym, ze su to enzymy na chronicke mykozy vraj velmi dobre zabera..celkovo posilnuje imunitu. Tak som to skusila, nech to stoji co to stoji a poviem ti, VRELO ODPORUCAM. Strasne mi ten liek pomohol, ved mykoza to je katastrofa ja som bola uz totalne zufala.. V mojom pripade veru ziaden sex, mokre plavky na kupalisku boli spustac celych problemov. Chapes toto? my baby sa uz ani okupat nemozeme...

paja74
20. aug 2014

Já můžu doporučit vysadit cukr, bílou mouku, rýži, apod., pít hodně vody, nasadit přípravek candistop, vyměnit igelitové vložky za menstruační kalíšek a látkové vložky a intimky. Na 99% zlepšení. Taky si třeba dávat pozor na chlorovanou vodu v bazénu, termální vodu 😠 , mokré plavky, hygienu před a po sexu. Může vadit i orální sex, kdy má partner problémy se zuby, plakem na jazyku apod., neumyté prsty apod. 😠 . Stres může být taky příčinou... chjo.

nikki16
22. aug 2014

Ja som mala od gyn. Cipky na 6 dni ale vobec mi to nepomohlo stale som to mala.a boloto neprijemne. V lekarni som si kupila gel Lactofeel a pouzila som asi 2-3 ampulky a bolo to fuc.. Momentalne to mam zase ampulku som od bolesti nemohla vopchat dovnitra a vytlacit gel co ma to tak pali a svrbi a boli 😒

sunny15
24. aug 2014

kočky...ja som mala problem s mykozami 7rokov...vyskušana dieta,probiotika,preventivne opatrenia,o globulach do pošvy ani nehovorim...zo zaciatku zaberali...no ked už prestali ucinkovať.tak ako aj na atb si bakterie vytvoria rezistenciu, aj kvasinky to spravia...skratka uz liečba nezaberala...vsetko co si viete predstaviť som vyskušala..mykoza sa objavila aj kazde 2tyzdne... 😖 skratka som ju mala nonstop...a tak som si pozerala poradnu boiron.sk kde dr.radila na mykozy vyskušať homeopatika monilia albicans 30ch uziva sa 1krat do tyzdna 5guliciek...rozpustenych v malom mnozstve vody-ja davam 1kavovu lyzicku...potom vypijem...kúra trva 1mesiac...moze sa to opakovat hocikedy...a poviem vam ze 6mesiacov nemam mykozy...klop klop....odporucam 😉

mikibe
23. sep 2014

potieraj týmto a máš po probléme a je vynikajúci ako aj lubri gel
http://www.zdravie-aloe.sk/produkty/aloe-v-tube/

miclenka
11. nov 2014

naj naj naj lepsia vec na zbavenie sa mykozy, ale aj ako povinna vybava lekarnicky a na cestach je 100 % cista cajovnikova / tea tree silica od Hanus ( zozenies v lekarni alebo bio shope ) . Mavala som par rokov velke chornicke problemy s mykozou. Mala som ju skoro stale tusim ☹ Ku gynekologovi som chodila kazdy mesiac a stale som uzivala peroralne ale aj na vkladanie vselijake sajrajty, ktore mi sice na par dni ci tyzdnov pomohli ale stale sa to opakovala a coraz castejsie..... Tak som si zacala davat cajovnikovu silicu ( + kokosovy olej ). Je to to najprirodnejsie a najcistejsie co si mozes do seba dat. Naco stale kydat chemiu... 😠 Bud si trochu namoc tampon do vody / kokosoveho oleja a potom donho nakvapkaj 1-5 kvapiek cajvnika ( ja si davam 3 kvapky ) alebo si daj do pohara trosku vody max 1 cm ( a do toho nakvapkaj cajovnik a potom do toho celeho ponor tampon. Alebo ja si zvyknem aj natriet tampon cistym 100 % bio kokosovym olejom ( z DM drogerie ) zmiesanym s par kvapkami cajovnika. Inak aj ten kokosak ma antimykoticke ucinky, pouzivam ho aj ako lubrikant. Je vyborny, dobre maze 😉 krasne kokosovo voni, ma vsestranne vyuzitie 😀 ci uz na telo, tvar, vlasy, na masaz, na varenie, pecenie....... Kupujem ho na kvanta 😀 VRELO ODPORUCAM 😉

miclenka
11. nov 2014

daj si taku 7-10 dnovu kuru kazdu noc a uvidis, ze budes mat pokoj na dlho predlho ( ako ja uz 2.rok ) 🙂

miclenka
11. nov 2014

@miclenka a ked si nakvapkas pri kazdom umyvani 1 kvapku do dlane tak tým prispejes k este lepsej prevencii. ( alebo si nakvapkaj 10-20 kvapiek priamo do intimneho sprchoveho gelu ) 😉

anika151
18. nov 2015

Zdravím vás Aj ja mam ten hnusny problém a to Mykoza!!!Niekedy ani neviem že ju mám az potom zistím že aj moj partner ma a potom všetko zvaluje na mna.Môžu byť prenasacmi mykozy aj chlapy?.JE pravda ze papam viac sladké môže to byť aj stoho?Pravidelne sa sprchujem používam kozmetikuna intim.hyg.aj tak to mam.Každý mesiac už mi je stoho doplacu lebo neviem ako sa jej mám zbaviť.Strašne to svrbi,a vyteka taký tvaroh az do zltozelena a som nafúknutá atd.Nie som vo svojej kozi.Co by prírodné pomohlo proti mykoze veď poraďte nepomôže vzdy chemia da sa to aj bez nej ci nie?Prosím poraďte čo ďalej ako riešiť tento problém.Prosím vas ako ďalej,co robiť?

katrin21
18. nov 2015

@anika151 ak mas mykozu a nepreliecis partnera, ktory nemusi mat ziadne priznaky, alebo mu odzneju,ale moze to pritom dalej mat v sebe, tak sa opakovane nakazujete....
Treba preliecit vzdy oboch, nech sa natiera kremom...

Prepac, ale ak mas vytok do zltozelena, to uz nema nic s mykozou, to bude nejaky riadny zapal, alebo mozno aj kvapavka apod... daj sa vysetrit, nech si lekar spravi stery na rozbor...

Okrem toho pri mykozach je dolezite dat si do poriiadku aj crevnu floru... uzivaj probiotika, jogurty , stavu z kyslej kapusty a pod.... tym podporis, ze sa mykozy nebudu vracať.
A niekedy je problem naozaj v partnerovi, alebo nejakej neznasanlivosti vzajomnych mikroflor....

anika151
18. nov 2015

@katrin21 ďakujem pekne za vašu radu.Takže problémom môže byť aj partner?Nie len ženy sú prenasacmi? Máme canesten gel ale on vravi že ja som prenasac tak teraz neviem ako to je?

katrin21
18. nov 2015

@anika151 to nikto nezisti, ale ak sa vy preliecite a on nie, tak v nom to moze zostat.. a sex samozrejme nie, az do vyliecenia...

katrin21
18. nov 2015

a nejedzte sladke...obmedzit..
candida totiz zije so sladkeho...

anika151
18. nov 2015

@katrin21 ďakujem za vašu radu.zajtra sa objednam ku gynde a uvidím kedy by ma mohla vziať.a dam vám vedieť čo mi predpise zatiaľ ďakujem pekne za váš čas a o pomoc majte🙂

katrin21
18. nov 2015

@anika151 ak su mykozy caste, existuje aj taka velka tabletka, co sa jednorazovo uzije , normalne ustami, je to ako prevencia do buducnosti na x rokov... ale je fakt velka ..
popri tom treba riesit to ostatne, co som napisala..

anika151
18. nov 2015

@katrin21 ďakujem za vašu pomoc vážim si to a určite budem obmedzovať sladké a strnit sa tomu.A nejaký čaj nato nie je?A koľko že stojí ta tableta určite bude drahá že? Môžem to užiť aj keď kojim ešte?

katrin21
18. nov 2015

@anika151 neviem uz, ale je to na predpis... po preliecení.... to , ci mozete, ked kojite, povie lekar..

gabriela69111984
18. nov 2015

@anika151 ahoj ja by som odporucila vysoke davky vit. C
ja odkedy beriem, badam na sebe, ze mam ovela menej mykozu
a tiez rada papkam sladke, a mliecne vyrobky tiez zahlienuju, podla moznosti mlieko nepit, biele jogurty, kysla smotana su ok, probiotika tiez.

zuz02
18. nov 2015

Ta tabletka sa vola Mycomax (aspon ja viem o tejto). Tiez som ju pred casom musela uzit, ked uz nic nezaberalo a vsetky priznaky sa iba zhorsovali. A zabrala. U mna je ten problem, ze ked mam problemy s mykozou, tak nejde len o vaginalnu, ale vzdy mam to svinstvo premnozene aj v crevach. Preto sa preliecim vzdy az po tabletke (asi tak raz rocne ma to chyti takto celkovo). A kojim este stale dceru. Ale doktor povie viac.

anika151
18. nov 2015

@gabriela69111984 ďakujem aj vám za radu všetko si píšem na papier aby som nezabudla lebo mam sklerozu.vyskúšam aj bekomplec,aj vit.C možno že toto mi naozaj chyba preto ta mykoza.Vyskusam vsetky rady co ste mi napisali vyskusam a uvidím čo sa bude diať.potom dam info zatiaľ ďakujem pekne

gabriela69111984
18. nov 2015

@anika151 ja som fakt milovnikom sladkeho, a preto poslednu dobu som zacala doma piect kolace, nakolko v kupovanych je fakt veeeeeeeeeeeeeeeeeela cukru, a do domaceho kolacika urcite tolko cukru nenatrepe ani jedna z nas. takze sladke si dam i nadalej, ale cukru prijmem urcite menej ako ked kupovane sladkosti by som jedla. na mna to zabralo, mykozy je oooooooooovela menej, aj ubytok na vahe som postrehla.

anika151
19. nov 2015

@gabriela69111984 to je super vyskúšam jesť menej sladké keďže všetko sa na mňa lepi potom vyzeram ako hrosica 🙂 ale je ťažké s tym sladkym bojovať aspoň chcem vyskúšať kvôli tej mykoze keď to pomôže tak budem obmedzovať ak nie tak budem volať gynde kedy ma objedna.Co ďalej atak.Koláče mám tiež rada najmä jablkovy uff nuž uvidím.ako to namna zapôsobí.ta diieta bez sladkého tiež som pribrala mozno preto ta mykoza.Stresy nemám len stále behám za malou keďže je hyperaktivna.

veronikax
24. nov 2015

Odporucam Cnadistop 🙂 obmedzit cukor.... bielu muku .... kavu 🙂 vsetko co vam moze zmenit PH 🙂 zo zaciatku to davajte aj partnerom .... a tak isto mozete aj nejaky krem ... 🙂 Ak ma zena mykozu ... partner sa MUSI liecit s nou ... 🙂 lebo to potom budete stale prenasat jeden na druheho 🙂

cheeky82
16. mar 2016

@miclenka ahoj. ako rychlo ti ten cajovnikovy olej pomohol. prave som si ho kupila priamo od vyrobcu. povedali mi, ze si ho mozem priamo nakvapkat na tampon. moze trosku stipat ale mam vydrzat.
pouzivas ho aj preventivne? nevracia sa ti uz mykoza? dakujem