Veľmi zlý spermiogram
Ahojte, som tu viac menej nová, do diskusii som sa zatiaľ nezapájala, neviem ako to tu presne funguje..
Máme taký problem..dosť závažný, úplne mi to zlomilo srdce. Snažíme sa o bábätko..ja mám 28 rokov, priateľ bude mať 40..je v dobrej forme, pravidelne cvičí, žije v podstate zdravo..ALE - spermiogram je katastrofálny ☹ Výsledky boli počet spermii na 1ml 1-3milionov, pohyblivosť žiadna a všetko zlé...toto nám napisal Dr. ☹ Keďže som v tejti situacii uplne nová, aj čo sa týka snazenie sa o bábo..neviem čo teraz ďalej ☹ Dr je taký ' šuflikant'..komunikacia len cez mail..ideme hladať možnosti. Ako aspoň trochu tie potvorky rozhybať. Prosím o akekolvek rady ☹ Som z toho hotová...aj partner ☹
Ďakujem..
@katusikkk no k babatku mame momentalne ešte daleko, počula som o kys.listovej ale veru kým nebudu spermie dobré, zdravé tak mi je kys listova zbytočná.
Katusikkk a nevieš prosim či tu fragmentaciu DNA spermii si mame pytat zvlašt? Teda navyše? Lebo o tom nam zatial Dr nic nespomenul ze v akom to je stave a neviem ci si to mame pytat v iscare ako vysetrenie spermii navyše..?
@katkaba1 ahoj.Nech priateľ skúsi brať maccu tbl.Su na podporu spermií,na ich kvalitu a množstvo.My keď sme sa snažili o bábätko tak sme to skúsili.Problem asi u teba nebude keďže si mladučká.Na tvojom mieste skúsim toto alebo skús pozrieť vitamíny pre podporu plodnosti pre muža.Vela babám pomohli.Za seba môže odporučiť inofolic(navudzuje ovolku),ale ber ho po kontrole spermiogram u partnera.
Aj ide o pohyb a počet to sa upraviť dá....moj.mal 97%patologiu aj pohyblivosť a ešte aj v tom zvyšku fragmantaciu dna zlu a mam zdravé dieťa....prirodzene...ale keď došli výsledky aj mňa to zložilo
@sweetlip
My sme brali vitaminy od vymyslu sveta vratene -Maca,selen,zinok....Nic nepomohlo.Az dodatocne z mocu ,alebo krvi sa zistil zapal v tele ktory urobil takyto zly stav.
Tiez ja som brala Inofolic,ale pokial je baba zdrava su to vyhodene peniaze.
Takze treba spermiogram,ked je zly tak zobrat moc a zistit ci nie je zapal a urobit rozbor na playzmy...ureaplazma,mykoplazma....
@katkaba1
Mozno Vam to lekar aj urobil.Mali ste sa za nim zastavit a zobrat normalne kopiu.
Ak to nerobil,treba to v Car pytat.
@sweetlip ahoj, tu macu som už dnes objednala, dakujem 🙂
Ten Inofolic mi tu už radili..ale ja mám ovuláciu, treba to brať aj tak? Nenaruší mi to nejak prirodzenú ovuláciu a celý ten system?
Momentálne po tychto zisteniach sa snažit nebudeme, jednak by to asi nemalo zmysel a hlavne neviem či su tie spermie zdrave z genetickeho hladiska a pod ked su take zle, bala by som sa, že uz ked by sa nahodou zadarilo ze by bol plod poskodeny a pod.. už teraz to nafigu zvladam, mam z toho strašny strach, neviem ako by som znašala ešte aj toto..
Ešte sa aj hnevam na seba lebo som hlúpa..bol to pre mňa taky šok, ze som nereagovala asi uplne najlepšie..dala som mierne pocitit, že to je jeho vina a tak... ☹ velmi to lutujem ale ono to tak nejak samo išlo.. ☹ Máme nafigu atmosferu no.. aj to nerobí dobre..
Obdivujem ludi čo sa k tomu dokazu postaviť chladnou hlavou
@katusikkk
Ja som aj chcela vysledky, teda ist po ne ale jednoducho k nemu sa osobne neda dostat a ak aj, tak na termin a ja odmietam zase mesiac cakat kym nas zoberie osobne. Ist tam a klopat a vyčkavať nema vyznam, to už mame odskusane. Povedal len tolko, ze vsetko z vysledkov je zle. Takze ak aj spravil rozbor celkovy tak je zly. Ale neviem percenta, nic.
Preto ideme dnes sa objednat inde aby si s nami normalne sadli a komunikovali.
@katusikkk
Len...vies, som mladá a velmi mlada som zial prisla o oboch rodicov..cize..rodina ziadna..Moja jedina sanca na rodinu je moje dieta, pre mňa je to velmi doležite, pre mňa bude to dieta znamenat cely Svet.. Mať aspon to babatko aby som nebola sama ako prst na tomto svete.. Velmi som sa tešila ked sme sa už rozhodli ze ideme do toho..a teraz toto..
Ja neviem..partnera milujem ale..asi by som to nezvladla keby to nešlo..asi by som s nim nemohla byť..
Som sebecka..?
@katkaba1 neviem či iscare ba je najlepší nápad. Napr.uz Martin iscare je iné kafe a je tam super úžasný dr. Docent Tomáš. Mnoho báb nebolo z iscare spokojne,myslím Bratislavu.
Čo sa týka teba,žiaden inofolik neber.Ked nemáš problem,sú to vyhodené peniaze.
Keď pôjdeš na ivf,tak ti potom poradím konkrétne vitamíny na zlepšenie folikulov,cielene na ivf.
čo sa týka muža...keď ma aspoň nejaké pohyblivé, vedia vybrať a ideí očistiť a Púchov ut do Vajka.
Váš problém je dobrý andrologicke.skoda že ste z Bratislavy,lebo v Košiciach je tkanivova banka,kde robia asi naj spermiogram cez poisťovňu,morfologia,fragmentácia,imunológia,plus zápalové kariéry a testy na baktérie pohlavné prenosné choroby zo semena a moču a zadarmo. Ďalej je tam dobrý andrologovi,ktoré.by ho kompletné mohol vyšetriť.ale aspoň tá tkanivova by stála zato.
Ono je dôležité zistiť,či má ok hormóny. Keď má s tým problém,možno by stálo zato skúsiť !jednu kým sa spermie trochu zametajú. Zbytočne vyhadzovať na dráhe ivf a ono embryjka sa mozu prestať vyvíjať na základe zlých spermií.
Ešte ma napadá,že dobrý doktor je MUDr.koci v prahe.nie je to najlacnejšie ale pomalšie a vie presne dať hormóny keď ich je málo a pomôcť zlepšiť spermiovram.
Ono treba presne zistiť,či nemá leukocity v semene,prípadne či nemáte ureopazmu,ktorá môže zhoršovať spermio,zistit, čo je vlastne vo veci a tak potom to podporiť vitamínmi.
Tebe by som určite keď už budete čakať odporučila diagnostický laparku,robia to aj v centre a následne prefuky.Objed aj sa do imuno centra v BA treba poriešiť,či nemáš zvýšenú imunitu,lebo embryjka môžu byť krásne len sa to neuchytil.a mu dragulovej na hematku do Bratislavy. Necakam že centrum dačo bude riešiť,oni tlačia dosť do ivf. Je toho veľa,idem si ešte prečítať správu.
Zlý pohyb spermií môže zapríčiniť aj zvýšená vizkozitu a zhlukovanie spermií,na to sú ale vitamíny .treba iné vylúčiť a hlavne nečakať,keď ste už na vlak nabehli. Vyšetrenie ja si základ kvalitného ivf. Veď,že keby to mnemal kto poradiť,ušetrili by sme si kopec nervov,peňazí a čakania.
Tablet mi prepisuje slova dúfam že pochopíš všetko
Idem čítať spravu
Ahoj. Moj manzel ma tiez katastrofalny spermiogram. Ziadne vitaminy mu nepomohli. Dokonca sa zhorsuje, cize o par rokov bude mozno uplne neplodny - a to ma len 27 rokov....
Absolvovali sme v ISCARe umele oplodnenie. Vyslo na prvykrat, cakame drobca v maji.
Takze nezufaj, vzdy je nejake riesenie...
🙂
@katkaba1
Tak to mi je luto,ze si mlada dosla o rodicov,ale taktiez si este mlada mat babatko a ja verim,ze sa vsetko napravi.
U mna to nie je mat dieta iba preto ,ze chcem dieta.Chcem aby bolo lubene odo mna aj od partnera.Dlho som tiez hladala a ked som nasla ,tak sa vyskytol takyto problem,ale jednoducho bud mi je sudene s nim,alebo nebude.
Takze mysli optimisticky a daj tomu cas.Urcite aj partner ta ma rad,ked sa do toho pustil.Ver mi,ze pre neho je to tisic x vetsia rana ako pre teba....
Partneri by mali pri sebe stat v dobrom aj v zlom a ty si mu nalozila hned pri prvom dovode a urcite dost podstatnom.To na psychike neprospeje.
Vsetko bude dobre a na konci bude vase vytuzene 👶👶
@katkaba1 môže to robit ten testosterón
Inak nebol na endokrinologa vyšetrenie i?genetickom?lebo väčší ku keď je zlý testosterón. tak riešia endokrinologa ologiu aj..a nemá náhodou aj zvýšená y prolaktin?máš výsledky tých hormónov??plus nenašli mu varikokelu?
Icsi metódou sa dá obísť zlá pohyblivosť,len spermie aspoň dajake zdravé musia byť.neboj,ono sa to podarí aj keď nie sú najlepšie ale treba poriešiť aj vysetrenia
Ozaj a co sa tyka tej patologie... nase spermie boli na 99.5% deformovane a zatial vyzera ze je babatko zdrave 🙂
@zibi pane boze, to tolko všetkeho môže byť vo veci? 😨 fuha..teraz neviem čim začať..
Mame teda pockat asi aj na tu kultivaciu spermii..zistia z toho aj nieco viac ako len infekcie? Hormony, leukocity, ureoplazmu a ostatne zistia z kultivacie?
Vybrať pohyblive spermie je prave problem kedze vraj je pohyblivost nulova..
Ta tkanivova banka je len v Košiciach? Je nutne ist osobne alebo je moznost tie spermie nejakym sposobom cez Dr v BA preposlat vzorku do tej tkanivovej banky? Na otocku je to veru dost daleko..
Ja by som sa veeelmi chcela vyhnut umelemu oplodneniu, musi sa predsa dať nejakym sposobom vylieciť stav do stavu aby to šlo prirodzene..
@katkaba1 nie si sebcká...vieš čo chceš...potrebuješ byť šťastná v živote aby mohli byť šťastní ľudia s ktorými žiješ..
@katusikkk
Naložila veru...ale prisaham, že nechtiac..hned som to olutovala ale jednoducho ten prvotný šok..ja neviem, jednoducho to tak vyšlo..
Ja tiež nechcem mat len dieta, chcem fungujucu rodinu a prave som sa rozhodla, že je ten pravy a aj pravy čas..a buuuum..vsetko mi teraz spadlo ako domcek z kariet..
Kazdopadne nestracam nadej, je 21.storocie, musi sa to predsa nejak dať napraviť. Ale uz tam v kutiku niekde je ista pochybnosť..a hlavne obrovsky strach..
Ked citam co vsetko moze byt problem, 3/4 vyrazom nerozumiem lebo ich pocujem prvy krat v zivote...fu..predychavam co vsetko nas este čaka..
@katkaba1 Ten inofolic mozes brat aj ked ovulku mas.Ja som ovulku mala tiez kazdy mesiac,ale nebola asi dostacujuca.Po inofolicu som mala ovulku taku silnu,ze som hned vedela,ze to tak je.Su to len vitAMINY ktore neuskodia.Ale mozes skusit v case ovu pit grepovy dzus si stavu z grepov.Je to na podporu plodneho hlienu.Urcite sa vam to podari,neboj vsetko bude dobre.A inac pisala si ze vidis strasne vela mamiciek kocikovat,ale sama viem,ze v dnesnej dobe je naozaj velky problem s prirodzenym otehotnenim.Velmi vela parov si preslo dlhou cestou kym sa stali rodicmi.Takze teraz ked uvidis nejaku mamicku mozno aj ona si presla dlhou a trpkou cestou.
@zibi Neposlal ho Dr nikam, absolutne. Ani len nenavrhol aby isiel na Spg to len ja som citala o tom testosterone a nasla som ze poskodzuje spermie. Tak som ho poslala a tu to mame..vsetko zle.
A to sa ten testosteron taha uz 2 roky ! Ale ja som laik, dr povedal ze to ic vazne nie je, ze to sa proste stava a ze bude davat injekcne. Cize ziadne ine vysetrenie neprebehlo..
@lukyazojka Presne tak to citim..po vela vela zlom a trapeni je dieta nieco ako znovuzrodenie, teda pre mna by bolo, novy zmysel, ze nezijes len tak... Kompenzujem si to psom..asi blbe, je ako moje dieta..velmi pomahla prezit tie tazke casy..ale uz mi to nestaci..uz chcem viac..resp potrebujem..
@katkaba1 ahoj my sme tiež prešli do Iscare, ale nakoľko sme zistili ešte imunologický problém na mojej strane, tak musíme najskôr poriešiť to a potom pôjdeme do druhého IVF, prvé nám nevyšlo. Manžel ma tiež horší spermiogram, odporúčam brať folandrol, macu a možno zinkosel... ale nečakaj nejaké zázraky, spermiogram sa zlepší ale nie zase oveľa. Šanca mať bábo tu určite je, pri IVF ti môžu vajíčko napichnúť manželovou spermiou (ICSI), vtedy je väčšia šanca na tehu. A ak budeš mať napr. nejakých 8 vajok, z toho možno 6 dobrých - tak im bude stačiť len 6 spermií.. takže nezúfaj, nie je to tragédia, že nemá milióny spermií... dá sa to poriešiť cez umelé oplodnenie. Sú oveľa väčšie problémy, s ktorými neplodné páry bojujú, tie spermie nie sú podľa mňa ten najväčší problém, teda ak by ti nevadilo ísť aj do IVF.. Ja som to tiež najskôr odmietala, ale nakoniec som podstúpila dvakrát insemináciu a 1x IVF(umelé oplodnenie) - zatiaľ nám to však nevyšlo, takže nás čaká druhý proces IVF, ale verím, že raz sa aj na nás usmeje šťastie a bude nám dopriate vlastné dieťatko.
@sweetlip nuz, ako sa tu dámy zapajaju...som zaskocena kolko z nas ma problem..netušila som, že nas je tolko.. myslela som, ze to ide kazdemu sup-sup..
@wanda52 určite sa vam to podari, budem silno drzat palce 🙂
Ja by som sa ale umelemu oplodneniu chcela za každu cenu vyhnuť..straca to pre mna take to caro najst si necakane // ..modlim sa, aby mi to bolo dopriate.. My len teraz zaciname riesit problem, v podstate este ani nevieme co nas caka..vieme len tolko, ze je vsetko zle a ideme dalej hladat co a ako by sa dalo.. bez IVF
@katkaba1 je tomdaleko ale zasa tam to robia zadarmo a kvalitné.
Inak keď nechceš ísť do umelého mlieka by som kontaktovať MUDr.kociho v prahe.zaobera sa práve takými prípadmi.
Ţvoj má znížený len testosterón?či má aj je výkyvy?
Treba niekde začať.
Ono aj iscare spravia len základný spermio a morfologia. Nič viac. a nemôžete si spraviť výlet do Košíc?napr.skusit ísť do Tatier na nejaký wellnes a spojiť to s výletom do Košíc? Ono aj ten andrologovi by bodol..aspoň na to vyšetrenie je a hormóny..volá sa hrivnak.a tkanivova je v starej nemocnici pavilón si.to by vám vysvetlili. Ja by som skúsila tieto vyšetrenia .budkosice alebo praha.ked nechceš zatiaľ ivf.
Na zvýšenie testosterónu je dobré brať kotvicnik zem y alebo Tribulus testeris
Napr.swanson má lacné a účinné vitamíny
http://www.swanson.sk/search?q=Tribulus
Brať asi 2 mesiace a potom pauza
Plus zvýšenú dávku vitamínu c
Objednala by som 1000 mg napr. firma jamieson má do ty.musi brať až 2x denne po 1000 mg. Je to na pohyb,proti zhlukovanie a aj na fragmentácia.
Ešte k tomu NAC
Rieši hlieny a zlepšuje tým pádomam pohyb
http://www.swanson.sk/p/374/nac-n-acetyl-cystein
Ďalej karnitin a arginin bude už poznať,len o cvičí
Brať aspoň 1000mg z každého.
Potom kúpiť ACE selesin to sú antioxidanty
A na morfologia 200mg pycnogenol.objednas z berú.
A !oenzym q10
Je toho dosť.ale,inak to nezaberie.brat dávky ako píšem,podprhové nemá zmysel brať.
Cize
Ace-selesin
Kotvicnik
koenzym50 mg
Céčko 2000mg
Zinok
Arginin a karnitin 1000mg
Pycnogenol 200mg
NAC
To by mohlo trochu zlepšiť spermio
@zibi Ďakujem, naozaj velmi pekne dakujem za Tvoje rozsiahle rady..napisala som si vsetko z Tvojho 'zoznamu', pojdeme vsetko kupit.. vitaminy nam neuskodia 🙂
Uvidime co nam povedia v iscare, ak nas budu za kazdy pripad tlacit do ivf tak ideme so Kosic. Alebo do Prahy..to mame z BA blizsie. Paci sa mi myslienka, ze niekto ma zaujem realne pomoct prirodzenej ceste. IvF odmietam..na to sa zial absolutne necitim.

@katkaba1 to mas hop alebo trop...nam sa uz 3r nedari a spg sa zlepsil...ale zase aj mne nieco nasli tak mozno preto...
Ale verim,ze raz motyka vystreli