icon

Žiaden dominantný folikul. Pomôže Clostilbegyt?

vvia
7. júl 2011

Baby, ktoré máte skúsenosti prosím píšte. Za posledné obdobie mám za sebou x vyšetrení. Najprv endometrium - vyliečené, potom rozbíjanie obličkových kameňou, vysoký prolaktín - naštastie už ok (prvý odber bol vraj robený len v zlom čase a bola som po rozbijani kamenov a tak) a teraz žiaden dominantný folikul. Snazime sa o dieta, stale sa nedari. Co ma caka? Zatial mam nasadené lieky clostilbegyt, resp.este len ich zacnem brat. Bral niekto tieto lieky? Pomohli Vam? Ak nepomohli čo ma čaká? Som už veeeľmi neštastná ☹

vvia
autor
26. júl 2011

tak a menstruacia dosla.
A ideme na to zase od znova....sup sa na dieta, od zaciatku tvrdim,ze chcem "majovčeka" 😅
Takže baby, teraz sa to už podaríííííí!!!! Hor sa do boja!!!! 😀

vvia
autor
26. júl 2011

len sa obavam trošku toho clostilu, lebo mi nim zase moj gynda hrozí ☹ dal mi čas do septembra na otehotnenie prirodzene...

gabriellka
29. júl 2011

@vvia a prečo sa ho obávaš? máš s ním zlé skúsenosti? a tento mesiac si bola aj na folikulometrii? že ako to s tebou vyzeralo? ozaj a boli ste v tom gynfiv-e? ste sa niečo nové dozvedeli?

vvia
autor
30. júl 2011

@gabriellka ahoj, obavam preto, ze ja ovulaciu mam a dopovat este hormonmi? tento mesiac, no prave dnes mi skoncila MS takze nie a ani nepojdem tento mesiac. v gynfive sme boli a stalo sa to , co sme necakali. manzelove spermie su trosku pomalsie a maju nejake vybocenie do stran (alebo nieco take :D) tak vraj to moze byt dovodom, preco nie som tehotna. bude mat este kontrolny spermiogram na 3-4tyzne, berie vitaminky a sme odporuceny na IVF (ale dufam, ze to nebude nutne). pevne verim, ze sa to vsetko vyriesi aj prirodzene.
Aj ked ak nebudem mat na vyber, tak bez okolkou sa do toho pustime.
Som zvedava, ako je to s platenim a podobne....hm...

gabriellka
4. aug 2011

@vvia no tie manželove výsledky môžu byť dôvodom. ale aj keď nie som lekár, tak sa mi to nezdá taká diagnoza z ktorej by som bola na nervy. myslím že využije jedno balenie vitamínkov a bude všetko o.k. a malá fazulka tam kde má byť 😉
a ak by to aj bolo komplikovanejšie, tak ako píšeš, netreba váhať z ivf. no s platením to bude asi horšie, ale čo by sme pre tých malých červíčkov brušku 🙂

vvia
autor
4. aug 2011

@gabriellka ja si tiez myslim, ze uz to pojde rychlo a tesim sa 🙂 ja vierim, ze mu to pomoze a ak nie, tak urcite to pojdeme dalej riesit. ako vravis, co by sme pre tych malych drobcov neurobili 🙂

gabriellka
17. sep 2011

@vvia no postúpili ste nejak? zmenilo sa niečo? čo výsledky zo SPG?

vvia
autor
19. sep 2011

@gabriellka ahoj, stale cakame na vysledky dalsich vysetreni, zatial to ale u mna vyzera ok. 28.9. idem do centra po dalsie vysledky a potom ma caka na zakladne nich bud prefuk, ale laparka. ....takze zdlhave....ja ratam ak s umelym tak najskor buduci rok

vvia
autor
19. sep 2011

@gabriellka pozeram, ze ty cakas babatko na december 🙂 aj ja som decembrova 😀 takze vianocny darcek?

zora256
6. okt 2011

Ahojte!
Ja som clostilbegyt tiež brala a hrozne ma z neho boleli vaječníky a nič sa nedialo zmenila som preto lekára a dal mi Duphaston a ten ma dal doporiadku a po 6 mesiacoch užívania som otehotnela.Skúste sa opítať vášho lekára,či by nebolo niečo lepšie ako clostilbegyt,lebo ten je na zrenie vajíčok,ale nie na ovuláciu,proste tie hormóny zpôsobujú,že ich zrie veľa ale ani jeden nepraskne,lebo sú rovnako veľké.A dupphaston je na úpravu cyklu a tým nastane aj prirodzný cyklus aj ovulácia.Držím vám palce! 😉

zora256
6. okt 2011

Ozaj baby a ešte niečo,mm mal len 50% života schopných spermií a podarilo sa,verte že je to možné,aj keď máte pocit,že máte len malú šancu,nás posielal lekár na um op.a odmietli sme a nato som ostala tehotná,ani som nevedel ako povedať lekárovi,že mám pozitívne testy aby ma vyšetril pozrel namňa ako neveriaci Tomáš,a div zabudol hovoriť,po dlhšom hľadení my povedal,že naozaj som a bola som v 5týždni a 4 dni.Proste to príde,keď sa nebudete nato upínať,že teraz to musí,a tak sa nesklamete keď nečakáte a len si to užívate(myslím milovanie). 😵

gabriellka
6. okt 2011

@zora256 no musím ti oponovať. s mojimi anovulačnými cyklami by duphaston nič neurobil . ja som mala kombináciu clostyl + duphaston a tak by to asi malo byť podla mňa. podarilo sa po 4 mesiacoch liečby

zora256
6. okt 2011

@gabriellka Ahoj!
Tak grtulujem 🙂 !A držím Ti palce k pôrodu a veľa zdravíčka vám obom prajem! 😉

dayanka
7. okt 2011

ahojte 😉 , xcem sa spytat a poradit 😎 merala som si testami OVU a vyslo mi, ze neprebehla. Zaroven nesmiem brat hormony, existuje nejaka liecba aj bez nich???

gabriellka
8. okt 2011

@dayanka a to iba tento mesiac si mala anovulačný, alebo to mávaš stále? a prečo nemôžeš brať hormony? veď doktor ti niečo určite poradí. volakedy som sa tým viac zaoberala. viem že baby jedávali ananás, alebo pili ananásový džús, alchemilkové čaje. ale už si nepamätám ktoré je na čo. jedno je na podporu ovu, iné na posilnenie, iné na uhniezdenie. skús si to niekde pohľadať. a hlavne sledovať cykly, budúci mesiac už môže ovu prebehnúť.

dayanka
14. okt 2011

@gabriellka no nemozem, lebo mam taku chorobu. Testy som si robila len tento mesiac, ale z inych mesiacich ani BT mi neukazovala pozitivum, a MS mam.....zvlastnu

gabriellka
14. okt 2011

@dayanka a aj si sa skúšala radiť s gynekologom? jediné čo ti môžem poradiť začať sledovať BT, veľa surfovať po nete a skúšať každý babský recept na podporu ovu...a ak to nezaberie, tak potom jedine asi IVF, ale tam tiež dávajú na podporu hormony...no treba skúšať a veriť. držím palčeky 😉

gabriellka
14. okt 2011

@dayanka skús sa pohrabať v tejto téme, prípadne sa báb poinformuj. ja som brala ten clostyl. a vraj tá fytosoja je to isté len v prírodnej forme. len ja som to veľmi neštudovala, tak v téme ti určite poradia kedy to začať brať a koľko toho a s akými prírodnými produktami to kombinovať pre zlepšenie výsledku. viem o tom že tam mali aj tehulky, takže pravdepodobne to úspech má. vyskúšaj 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/sojove-isoflanovoidy-ako-nahrada-clostilbegytu/

dayanka
14. okt 2011

@gabriellka ano skusala, ale on povedal ze to chce nechat na prirodu.

gabriellka
14. okt 2011

@dayanka a ako dlho sa snažíte?

dayanka
14. okt 2011

@gabriellka zatial nie, chcem si to len upravit pre zaciatok

anzelik
14. dec 2011

babulky ahoj neostal vam nahodou clostilbegyt a duphaston?dakujemmm 😉

anzelik
15. dec 2011

nikto nema na predaj ☹

gabriellka
6. apr 2012

@vvia ahoj, no máš niečo nové?

vvia
autor
6. apr 2012

@gabriellka aho pozeram ze tema ktora je pre mna uz davno neaktualna 🙂 ovulku som mala teda urcite aspon obcas ale veelmi neskoro. teraz som po umelom a cakam na vysledky no velmi sa bojim ze to nevyslo. v nedelu som mala vklad 2bubliniek 🙂. tak cakame... veeeeelmi by som ale chcela aby to vyslo. u nas bol nakoniec hlavny problemm spermiogram

vvia
autor
6. apr 2012

@gabriellka inac blahozelam ku krasnemu babatku

gabriellka
6. apr 2012

@vvia dakujem, ja som mala túto tému oblúbenými tak som sem mrkla že čo nové. tak držím palce moja aby vám to vyšlo. daj vedieť ako si dopadla 😉

vvia
autor
6. apr 2012

@gabriellka dam dakujem 🙂

gabuska36
15. apr 2012

no mne nedochadzalo k ovulacii po vysadení antikoncepcie som mala uplne všetko zablokovane 3 mesiace som chodila na sledovanie a nič len dakulinko narastli ale ani zdaleko neboli na oplodnenie.....potom mi doktor nasadil clostilbegyt brala som ho 1 x 5 dni.....presne v strede a vlastne furt sme sa snažili, nohy hore.......a hned po jednom brani som otehotnela....mam doma krasnu 5 mesačnu dcerku...takže ja ho chvalim a odporučam...určite ti všetko naštartuje ale nezufaj ked sa nepodarí hned doktor vravel že keby to hned nevyšlo zvyšil by davku.....sledoval by to či ten folikul aj praskol a ked nie na dalši mesiac by mi na prasknutie pichod aj pregnyl...ja si myslím že da sa pomocť a treba všetko vyskušať...tak držím palce..a s radosťou do toho! 🙂

eda28
15. apr 2012

@vvia
ahoj, aj ja ta chcem povzbudit. Ja mam tiez anovulacne cykly. Brala som clostil a dufaston, folikuly boli, ale nepraskali, potom zvysil na dalsie tri mesiace davku clostilu, mala som z toho hyperstimulacny syndrom, hrozna bolest, takze praca na babatku bola velmi romanticka. Takze clostil sme museli vysadit a isli sme do CAR na prvu konzultaciu, a aj poslednu, lebo muz som bola tam tehotna, len sme to nikto nevedeli. Menstruaciu som aj tak nikdy nemala spontanne, ale teraz nepomohla ani inekcia. Takze ti velmi silno drzim palce, urcite sa to podari, a ni nebudes vediet ako a kedy. Ja som sa tiez stale testovala, kazdy mesiac folikulometria, silili sme sa do toho aj ked to nenormalne bolelo a stalo sa to az vtedy, ked uz sme to prestali riesit a zmierovali sa s tym, ze sa ide na umele. Odvtedy verim na zazraky. 🙂 🙂 🙂