icon

Aké bizarné brigády ste skúsili vy?

19. sep 2026

Akú bizarnú prácu alebo brigádu ste robili?
Začnem ja. Počas VŠ, okolo roku 2000 som brigádovala v požičovni erotických videokaziet a DVD. Aj sme predávali pomôcky - bičíky, gély, vibrátory, guličky, rôzne outfity apd. Vydržala som "až 4m." Vaša bizár brigáda?

Strana
z2
janinah
19. sep 2026

Vsetky moje socikovské,na sš povinne...za pasom v konzervarni,ked bola paprika ruky ma stípali 3 dni v kuse...v pudinkarni davkovat puding prasok do sačkov,mala som ho az v mozgu....v hydinarni pchať už ocistenym kurčatám do brucha drobky...
Ale krásne časy to boli a kopa smiechu.

anonym_60a5e3
19. sep 2026
@janinah

Vsetky moje socikovské,na sš povinne...za pasom v konzervarni,ked bola paprika ruky ma stípali 3 dni v kuse...v pudinkarni davkovat puding prasok do sačkov,mala som ho az v mozgu....v hydinarni pchať už ocistenym kurčatám do brucha drobky...

@janinah robila som niečo podobné,nepovažujem to za bizardné,na tie časy a vek som si veľmi dobre zarobila,najlepšie z celej triedy🙂 lebo som nebola lenivá

anonym_6d0dad
19. sep 2026

tiež brigády kedysi dávno počas prázdnin.
Seliko Litovel - konzervárne. Prišla tatrovka plná hrášku. Hrášok páchol - bol zdusený, plesnivý. Popremývali vo viacerých vodách a zakonzervovali. Odvtedy hrášok NEJEM.
konzervárne na sK. Držky vyhodené na betóne pred dverami, slnko na ne pražilo, obrovské množstvo múch. Po 2 dňoch ich spracovali.
výrobňa nanukových tort. Nad miesičom visela taká veľká pavučina, že sa skoro dotýkala v miesiči potravín. Jeden deň sme všetci upratovali - prišla kontrola. Aj sme vyfasovali nové plášte, rukavice... Na druhý deň po kontrole sme museli všetko odovzdať. Nemali sme rukavice, ani pokrývky na hlave.

aniele
19. sep 2026
@janinah

@anonym_60a5e3

@janinah
Tak na letné aktivity (keďže tak sa tie povinné brigády volali) spomínam aj ja. Síce sa tam extra nezarobilo, ale kto nešiel... Okrem jedného prípadu samé konzervárne. Dalo sa najesť ovocia (len raz síce broskyne krásne vyzerali, ale chutili nejakým karbolom či čím, vraj zo skladu). Za sárou gumákov sme vynášali viečka Omnia na zaváracie poháre. Domov, pre mamy, keďže to bol síce čs. patent, ale zároveň úzky profil. Ovocie, nevhodné na zaváranie, sa dávalo do plastových sudov, vraj na výživu. Raz jeden vybuchol. Preto som mojim deťom výživy nikdy nekupovala, radšej varila. Pri vreckových polievkach sa často rozišiel synchrón, takže vrecká nevznikli, prášok padal na zem... pozmetal sa a šup späť do zásobníka. Jojoooj, zážitkov bolo...

simsalabim
19. sep 2026

Ja som za sociku bola na povinnej skolskej brigade zbierat ribezle. Zamestnanci JRD ribezle obrali a po nich sme nastupili mi - zbierat zvysky. Platili nas (aj ich) podla nazbieraneho … denne som viac ako 2kg nenazbierala, lebo zamestnanci zbierali dokladne. Bolo to pekne frustrujuce.

anos18
19. sep 2026
@simsalabim

Ja som za sociku bola na povinnej skolskej brigade zbierat ribezle. Zamestnanci JRD ribezle obrali a po nich sme nastupili mi - zbierat zvysky. Platili nas (aj ich) podla nazbieraneho … denne som viac ako 2kg nenazbierala, lebo zamestnanci zbierali dokladne. Bolo to pekne frustrujuce.

@simsalabim aj ja som na zbere ríbezlí s kamoškami zarobila 3 koruny za deň. Potom nás už radšej preradili na inú prácu 😃

anonym_60a5e3
19. sep 2026
@aniele

@anonym_60a5e3

@janinah
Tak na letné aktivity (keďže tak sa tie povinné brigády volali) spomínam aj ja. Síce sa tam extra nezarobilo, ale kto nešiel... Okrem jedného prípadu samé konzervárne. Dalo sa najesť ovocia (len raz síce broskyne krásne vyzerali, ale chutili nejakým karbolom či čím, vraj zo skladu). Za sárou gumákov sme vynášali viečka Omnia na zaváracie poháre. Domov, pre mamy, keďže to bol síce čs. patent, ale zároveň úzky profil. Ovocie, nevhodné na zaváranie, sa dávalo do plastových sudov, vraj na výživu. Raz jeden vybuchol. Preto som mojim deťom výživy nikdy nekupovala, radšej varila. Pri vreckových polievkach sa často rozišiel synchrón, takže vrecká nevznikli, prášok padal na zem... pozmetal sa a šup späť do zásobníka. Jojoooj, zážitkov bolo...

@aniele Celá trieda sme boli v carpathii,2 dni pri výrobe polievok,mrazené kurčatá s drobkami sa rozmrazovali v takej veľkej vani vo vode a ja som ich rozbaľovala zo sáčku a vyťahovala z nich tie sáčky s drobkami,aby sa to mohlo uvariť.Keď boli kurence uvarené,oberala som maso od kostí,išlo to ďalej na linku,kde sa to sušilo.Veľmi dlho po tejto brigáde som nejedla kurence,strašne mi smrdeli....
Ďalšie 2 týždne som bola pri výrobe konzerv,práve vtedy sa konzervovali jahody.Celý deň som mala ruky namočené vo vode a preplachovala jahody a dávkovala do plechovíc.Pekné išli do konzervy,poškodené do inej,mimo pásu,asi na lekvár,neviem.Jahody dovážali už odstopkované,vraj to robili väzni,niekedy boli na vrchu pekne bez stopiek a pod tým všetko so stopkami.
Mali sme tam cukor a mohli sme sa najesť jahôd s cukrom do prasknutia.Robota nebola zlá,ale 2 týždne mi stačilo.
Iný rok sme boli v Maďarsku na triedení broskýň.To bolo super.Boli sme priamo v sade,vozili nám obraté broskyne a my sme ich ukladali na tie platá,kde mala každá svoje miesto,neviem,ako sa to volá.Priamo v sade sa to nakladalo do kamióna.
Nikdy predtým ani potom som nejedla také fantastické broskyne,veľké,žltá šťavnatá dužina....aaach....
Boli sme pri Balatone,takže po robote sme sa mohli kúpať alebo sa flákať po obchodoch.Tie obchody vtedy pre nás boli ako sen,tovar taký,že mi oči prechádzali......bolo to pred 40rokmi,takže...kukali sme ako puci

procrastique
19. sep 2026

Robila som " telefonistku" pre nemecký bordel, viac než rok :D Mojou úlohou bolo zdržať nadržaných kancov, kým zamestnankyňa vyprevadí predošlého kanca z bytu.

la_dolce_vita
19. sep 2026
@janinah

@janinah to som aj ja zazila tie konzervarne, ten pach, roky som nejedla calamady. Kto mal stastie, sedel pri pase a sledoval flase, inak rucne cistenie cibule, papriky, kapusty, jahod. Raz som na kapustu sypala korenie cely den vo vyparoch. Tam si clovek uvedomil vela veci, ked stal po clenky vo vode cely den, ze sa bude dobre ucit, aby tu neskoncil.

simsalabim
19. sep 2026
@anos18

@simsalabim aj ja som na zbere ríbezlí s kamoškami zarobila 3 koruny za deň. Potom nás už radšej preradili na inú prácu 😃

@anos18 ja si nepamatam, kolko to bolo, ale vela nie 😅

autor
19. sep 2026
@procrastique

Robila som " telefonistku" pre nemecký bordel, viac než rok :D Mojou úlohou bolo zdržať nadržaných kancov, kým zamestnankyňa vyprevadí predošlého kanca z bytu.

@procrastique toto je typ odpovede, ktory som cakala. Nie, ze sme boli v konzervarni, na zemiakovej brigade, v mliekarni apd.

simsalabim
19. sep 2026
@anonym_autor

@procrastique toto je typ odpovede, ktory som cakala. Nie, ze sme boli v konzervarni, na zemiakovej brigade, v mliekarni apd.

@anonym_autor to si rovno mala napisat, ze ti ide o brigadu so sexualnym podtonom

autor
19. sep 2026
@simsalabim

@anonym_autor to si rovno mala napisat, ze ti ide o brigadu so sexualnym podtonom

@simsalabim ide o bizár brigády. Na konzervárni nie je nič bizár. Mohla si na Islande obraciať tučniaky napríklad, to je bizár. Zbierať mravce niekde, alebo chytať mandelinky a lienky, to je bizár. Ale toto sú bežné brigády, ktoré vtedy robili všetci.

simsalabim
19. sep 2026
@anonym_autor

@simsalabim ide o bizár brigády. Na konzervárni nie je nič bizár. Mohla si na Islande obraciať tučniaky napríklad, to je bizár. Zbierať mravce niekde, alebo chytať mandelinky a lienky, to je bizár. Ale toto sú bežné brigády, ktoré vtedy robili všetci.

@anonym_autor za mna bizar aj dat niekoho akoze na brigadu, zbierat kde tu bobulku ribezle a dat za to 3koruny denne a nazvat to brigadou….

anonym_8aaa99
19. sep 2026

@anonym_autor neviem či je to bizár, ale na strednej som brigádovala ako tester senzorov v sedadlách do áut ..proste som si sadla na sedadlo a potom vstala..a takto asi 3x za hodinu.. bola to najľahšia brigáda akú som zažila 😆

janinah
19. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor co pre teba nie je bizár,pre ineho byť môže...

autor
19. sep 2026
@janinah

@anonym_autor co pre teba nie je bizár,pre ineho byť môže...

@janinah bizár znamená niečo veľmi zvláštne, absurdné, neobvyklé až šokujúce, čo vybočuje z normálu. Máš pocit, že tieto typy brigád v danom období vybočovali z normálu?

autor
19. sep 2026
@anonym_8aaa99

@anonym_autor neviem či je to bizár, ale na strednej som brigádovala ako tester senzorov v sedadlách do áut ..proste som si sadla na sedadlo a potom vstala..a takto asi 3x za hodinu.. bola to najľahšia brigáda akú som zažila 😆

@anonym_8aaa99 IEE, že? Veľká ida. Je to normálna brigáda. Toto robí kvantum ľudí v automotive businesse.

janinah
19. sep 2026
@anonym_autor

@janinah bizár znamená niečo veľmi zvláštne, absurdné, neobvyklé až šokujúce, čo vybočuje z normálu. Máš pocit, že tieto typy brigád v danom období vybočovali z normálu?

@anonym_autor tak pardon,ze som nieco vôbec napisala...x krat som si povedala,ze na anonymov reagovat nebudem,tak uz sa toho idem držať
Zjavne potrebujes citat nieco uchylné

autor
19. sep 2026
@janinah

@anonym_autor tak pardon,ze som nieco vôbec napisala...x krat som si povedala,ze na anonymov reagovat nebudem,tak uz sa toho idem držať
Zjavne potrebujes citat nieco uchylné

@janinah nie úchylné. Niečo bizár. Niečo čo bežne populácia v danej dobe nerobí. Niečo zvláštne, čo sa nevidí každý deň. Nič nechutné, len iné... that´s all. Nie je nutbé reagovať a písať vždy za každú cenu, keď nemáme čo k veci povedať.

vevesh
19. sep 2026

Moj byvaly spoluziak robil testera fastfoodov. Dali mu zoznam a do tyzdna mal obehnut restiky - najedol sa zadarmo, dostal extra zabalene, ked zistili, ze je tester a este aj bohato zaplatene....🫣

ivka225
19. sep 2026

Príbuzný bol ešte počas socializmu na takejto brigáde: Mestský úrad v BA (alebo podobná inštitúcia) mala podozrenie, že vyberači poplatkov na verejných WC si väčšinu vybratých peňazí nechávajú. Tak najali študentov, aby si sadli na nejkú lavičku neďaleko WC a zapisovali si, koľko ľudí tam vojde.

autor
19. sep 2026
@vevesh

Moj byvaly spoluziak robil testera fastfoodov. Dali mu zoznam a do tyzdna mal obehnut restiky - najedol sa zadarmo, dostal extra zabalene, ked zistili, ze je tester a este aj bohato zaplatene....🫣

@vevesh tak toto áno. To je super brigáda.

petracandle
19. sep 2026

Mňa by zaujímalo či sa tie hrôzy v konzervárňach a podobne čo píšu vyššie dejú aj dnes... chcem veriť, že sú už prísnejšie hygienické normy 😐

iwesska
19. sep 2026

A preco si myslis,ze pozicovna erotickych videokaziet a predaj sexualnych pomocok je bizar. Vsak to je obchod ako ktorykolvek iny. Keby si povedala,ze si robila dominu,alebo bordel mamu,potom sa mozeme bavit o bizare,po ktorom tak bazis.

autor
19. sep 2026
@iwesska

A preco si myslis,ze pozicovna erotickych videokaziet a predaj sexualnych pomocok je bizar. Vsak to je obchod ako ktorykolvek iny. Keby si povedala,ze si robila dominu,alebo bordel mamu,potom sa mozeme bavit o bizare,po ktorom tak bazis.

@iwesska nebola to štandardná brigáda, nehovorila som o tom svojmu okoliu, aby ma za to neodsudzovali a nevedeli to ani doma. Nepoznám nikoho zo svojho okolia, čo by robil niečo také. Preto to bolo v tej dobe bizár.

d_ivana
19. sep 2026

@anonym_autor Nejde o bizár, ale zas nie je to brigáda, ktorú by mal každý druhý. Ešte ako prváčka na strednej som robila maskota na akciách pre deti. Osem hodín v smrade (kostýmy sa neprali po každom použití) a teple - pričom napiť som sa mohla len keď nebolo žiadne dieťa nablízku, aby nevidelo, že maskot je v skutočnosti človek. Čudovali by ste sa, akí malí psychoši za mnou chodili: udrieť, kopnúť, ťahať za chvost im robilo ohromnú radosť. Nechápem, kde sa už v takých malých deťoch berie chuť ubližovať.

autor
19. sep 2026
@d_ivana

@anonym_autor Nejde o bizár, ale zas nie je to brigáda, ktorú by mal každý druhý. Ešte ako prváčka na strednej som robila maskota na akciách pre deti. Osem hodín v smrade (kostýmy sa neprali po každom použití) a teple - pričom napiť som sa mohla len keď nebolo žiadne dieťa nablízku, aby nevidelo, že maskot je v skutočnosti človek. Čudovali by ste sa, akí malí psychoši za mnou chodili: udrieť, kopnúť, ťahať za chvost im robilo ohromnú radosť. Nechápem, kde sa už v takých malých deťoch berie chuť ubližovať.

@d_ivana toto je pre mňa netradičné a iné. Aj na toto som myslela...

hinda1
19. sep 2026

vymetanie hnoja, ako maskot na deň detí na jednom ranči ak to tak mam nazvať :D, smrad, teplo, úžas :D

anonym_e01850
19. sep 2026
@petracandle

Mňa by zaujímalo či sa tie hrôzy v konzervárňach a podobne čo píšu vyššie dejú aj dnes... chcem veriť, že sú už prísnejšie hygienické normy 😐

@petracandle ja som bola na brigáde v mäsozávodoch aj pekárni a viac ako 30 rokov konzumujem len to, čo si sama pripravím a upečiem. Neverím nikomu a ničomu. Keď vidím niekoho ako kupuje párky a salámu, makovú štrúdľu obracia sa mi žalúdok. Myslím si, že je to možno o milimeter lepšie. Stačí keď vidíš na internete fotky z kontrol v obchodov 🤮🤮🤮🤮 A pokuty minimálne. Alebo tie reštiky v relácii Na Nože 🤮🤮🤮🤮

Strana
z2