Aké máte spomienky na fyzické tresty doma?
Minule tu bola taká diskusia o fyzických trestoch na škole , u nás to bolo hlavne trestanie výlúčne po zadku, nikdy nie po holom ale remeň varecha to bol otcov najlepší kamoš , do teraz nemám s otcom dobrý vzťah preto sa aj rozviedli, s mamou je to lepšie .
@unknowname Áno, veľa deťom aj mladým ľuďom to evidentne chýba, ale rodičia sa možno zbadajú až keď bude neskoro, ale tak im treba. Keďže oni hucia do každého, aké je to bakane, a bububu, to sa nerobí, nie že mu dáš po zadku, lebo inak si diabol a nemožný rodič. A čo si si to dovolila napísať, že ti to dalo niečo pozitívne?? Však hneď z teba urobia psychicky chorého človeka, tot ako mne tu nejaká " odborníčka" napisala
@anonym_f2aa86 napríklad od mojej straka nebyla svoje deti a mala ich 5 dve z nich dostali facku keď mali 18 moja mám a môj ujo ostane 3 v živote nie ani na žiadne z vnúčat ani pravnucat nestíhal ruku alebo kričať kricala dával tresti že žiadne sladkosti atd . A všetky jej deti okrem mojej matky snou majú dobrí vzťah a úctu a rešpekt aj vnúčatá pravnucat.tak že nej fyzické tresti nejdú potrebné slušný a vychovaná atď človek sada vychovať aj bez toho
Sranda, že keď niekto napíše, že nemá traumu, tak mu hneď ,,odborníčky" z MK napíšu, že ju má. Lebo to a to, lebo popiera iny nazor, presadzuje svoj, ale , že oni robia to isté, je už OK.
Ešteže sú moderné terapeutky a odborníčky na traumu, čo sa celý deň nahravaju na IG a riešia ,,traumy" inych, a zatial ich deti vychovava ulica. Poznam taku odborničku na traumu a vychovu deti, decko jej malo 2 zo spravania,policia bola u nej častejšie , ako decko v škole, ale hlavne, že za rady vo vychove berie nemale prachy .
@anonym_f2aa86 Ja ti to zhrniem. Ty si prvá napísala "vymyslené kraviny". Je úplne jedno, čo si myslia MK hlupane, ako si sa tu vyjadrila, vymyslené kraviny existujú a vysmievať sa tým deťom, na ktorých to stopu zanechalo a venuje sa tomu oblasť psychiatrie, čo je medicínska disciplína a psychológia, je-no potom tiež popieranie iného názoru. Čo tebe osobne vadí, keď to niekto robí Tebe. Teší ma, že si ok milý človek a spokojná a nemáš nič. A nie, mňa nikto nebil. Vyvršovať sa na slabšom je v mojej rodine no go.
@anonym_7a7f0f Prosím ťa, nepíš tu také, lebo tu " odborníčky" ťa hneď presvedčia, že určite kôli tomu nejaký problém máš, len si to nechceš pripustiť, a ešte k tomu normalizujes násilie ! 😅😅 Normálne nonsens niektoré hlupane tu
@anonym_f2aa86 a vieš ako mi je to jedno..proste tak to bolo a hotovo. A bolo to bežné aj v iných rodinách. Proste mali sme aj voľnosť, ale aj povinnosti a museli sme počúvať . To je napísané bez príkras.Zato sme mali krásne detstvo ,veľa zážitkov a na rodičov nedám dopustiť. Robili čo mohli pre nas .
@anonym_f2aa86 a vieš ako mi je to jedno..proste tak to bolo a hotovo. A bolo to bežné aj v iných rodinách. Proste mali sme aj voľnosť, ale aj povinnosti a museli sme počúvať . To je napísané bez príkras.Zato sme mali krásne detstvo ,veľa zážitkov a na rodičov nedám dopustiť. Robili čo mohli pre nas .
@anonym_7a7f0f Presne tak u mňa

@anonym_autor ja to dám ako anonym nemôžem pod svojím menom kvôli rodine a tomu že to ešte nemám spracované v sebe.
Ale beriem to na viac častí tak že to bude dlhšie čítanie .
Za mňa problém bol to že matka nemal snami citové ani emocionálne väzby .ja som bola citovo naviazaná na starkú brať to dnes neviem ani nezistíme na koho bol citovo naviazaný ale asi keď bol maličký tak to bol otec časom keď bol starší bol uplynutí na mňa a sestra no tá bola na matku na viazaná lebo ju matka ako dlho najmladší mala obľúbenú atď ale to potom niesla zle keď sa narodil posledný brat a tiež sa upla na mňa ale všetkým 3, nám chýbyla láska matky a emocionálne prepojenie ak keď sa to rodina hlavne starka snažila kompenzovať otec tam to bolo také že sa ja snažil aj tu lásku prejaviť aj ten strach ako rodič čo o deti majú že sa zaujímal ale zase boli fázy keď mal alkohol prednosť pred nami.
A unas doma bolo na poriadku každý ženy krík trestene štýle ponižovania že sme neschopní že nevie to že na tam to a to nemáme apodnne veci to uz bolo také do toho dávky aký sme atď čím sme boli starší tým to bolo horšie
A fyzické tresty tie môžeme ešte rozdeliť trest normálni "tie vychované " občas dostal brat po zadku aj ja aj ségra výnimočné by som ešte zniesla.
Ale unas sa to ku mojej 18, veľmi zvrtlo a už to neboli výchovné. Ale vyslovene fyzické útoky také z keď som prišla neskôr s praxe ja som aj volal že som zmeškal autobus nebudemeskat ja tak som dostala do dnes si pamätám a to z bude v jún 8 rokov tiež kvoli brigade a praxi robila matka z sceny ( ale keby nebrigadujem na mám na nič ani len do školy)
Vykrikovala niečo že kde som celé dni že sa iba ku*** pri Tom všetci aj ucitlaka kolegovia na praxi vraveli že ja som kľudne dieťa /pubertiak nerobila som problému nič žiadne párty nič ani kamoškami vonku aj doma pomáhal lebo by bolo peklo.
Aj tak matka otca vyprovokovala tak že mi jebol tlaku facku že sa mi z nosa pustila krv a bola všade aj na stene a modrina neskutočná asi 2, týždne .
Tak že to beriem tak že viem že to svojmu dieťaťu neurobím ako pubertacka som sa zaprisahal že v mojej domácnosti fyzické tresti nie aj sa toho držím tiež mám aj pekný emócií vzťah zdcerou čo mám.
Tak z otcom sa síce bavím aj sme v kontakte aj bol na naštve vydel vnučku môže sa s ňou stretávať.
matka" nie som prostí a neodpustím jej to áno moje dieťa videla po skoro 5, rokov aj to iba na pohrebe mojeho brata
Inak by ju nevidela .moja matka nebola ani hosťom mojej svatby. Tam to bolo horšie od matky nie otcovi som to neodpustila ale niejaky spôsob ho mám rada matku nie .
Proste ona nikdy nebola na pomocná avaic mi ublížila keď som sa jej sťažovala na šikanu na základe tak ma odbila že je to bolost aked som to povedľa učiteľke a matka musela do školí kvôli tomu tak som doma dostal poriadne vynade a vykricane všetko možné čo vedľa proste ona nás ponižovania nadávala nám vyhrážala kričala občas sem tam facky ale najradšej provokovala otec mal viac sili lozila mi do súkromia všetko zakazovala časom až tak že mi zakazovala jesť jej jedlo 2kratma vyhodila z domu po druhom rade som sa už domov nevrátila .
A mám 24 rokov a traumu mám poriadne a ja to viem a viem že zato môže nás výchova skôr nevychova mám vychovala starká dlho od bábätka v podáte ona bola primárna osoba čo sa o mňa strala a preto ma z 2ujami a bratrnacom hlbsi vztah bratrnacom sme boli na tom podobne obaja prvé deti mám a nemali ten záujem alebo sme boli prekážka oboch nás vychovala starká a strasne dlho ale matka to postupne obmedzovala ten kontakty ale potom nám matka. Zákazka kontakt to isté ujovia a sesternica a bratrncami.tiez bol zákaz alebo obmedzenie.
A brata segru som sa snažili vychovať ja a ulica a každý sme sa tým čo sa dialo doma vysporiadali po svojom
Ja som mal brigádu /prax / školu kolegov a kamošov a temnú stránku sebaposkovani
Nebohý brat ktorý by mal teraz v jún 21 zase cigaretu alkohol práca a a drogi
Ségra podbne akurát že ona hakdla.aj ten pocit lásky alebo niečoho cez chalani cigarety alkohol. A pár mesiacov drogi 19,,rokov