icon

Keď život nevychádza podľa našich predstáv

20. feb 2026

Dnes sedím pri káve, v práci za compom, v mojich 46 rokoch, sama, mám vrásky pod očami, aj na čele, prsia už nedržia svoj tvar, mám pár kíl navyše, asi mi už začína aj menopauza, padajú mi vlasy a občas sa striedajú nálady. Rozmýšľam, kde som v živote urobila chybu a ako to ešte v tomto veku uchopiť.

V mladosti, tak do 35-38r som bola myslím, že pekná žena. Nebola som modelka, ale sympatická, dlhovlasá, prsnatá, 170 cm, 54 kg, taká akurát. Bola som hlavne spoločenská, vždy usmievavá, za každú zábavu, bezstarostná, aj párty žena, aj žena na vážne veci. Už od 15tich som bola vo vzťahu, väčšinou to boli také dlhšie veci, min. 2 roky. Objektívne môžem povedať, že som nemala núdzu o pozornosť a mama si myslela, že sa už počas VŠ vydám a budem mať aspoň 3 deti. Muži boli okolo mňa od mladosti.

Vyštudovala som VŠ, urobila si PhD, našla som si prácu a stretla som v tom čase dvoch mužov. Jeden bol o 6r starší, charizmatický, vzdelaný, pokojný muž, tam bola veľká istota, že do roka by som bola pod čepcom, s deťmi v domčeku. A to som v tom čase ešte nechcela. On už áno. Veľmi sme si ľudsky rozumeli. Ale nebola tam chémia, z mojej strany nie, niečo tam nekliklo. Aj keď sme sa ako duše už poznali asi veľmi dlho.

V tom čase som stretla druhého muža, o 3r staršieho, vysokého muža, ostré rysy, športovca. Nebo to žiadny Einstein, ale medzi nami bola neskutočná chémia. Každý deň s ním bol jazda, zábava, žiadne ťažké úvahy, na nič som sa nemusela hrať, dnes byť za peknú, za cicu micu. S ním som sa cítila sama sebo, všetko išlo absolútne prirodzene, s tým som mala pocit, že veci majú zmysel. A tak som dala prednosť jemu.

20r v čase - dnes som rozvedená, deti sa nám nepodarilo mať. Náš život bol prvých 6-8 rokov super, potom to veľmi pomaličky a pozvoľna išlo dole kopcom. Nikdy mi nedal pocit rodiny, že ma ochráni, že niekam patrím. Domácnosť, náš vzťah a mikro rodinu som ťahala ja. Áno, vedeli sme sa smiať a nikdy s ním nebola nuda, ale na vzťah sme neboli asi kompatibilní. Prvé vážnejšie problémy nastali po 10r vzťahu, vydržali sme to 17r. Medzi tým dve vážne pauzy a odlúčenie. Nešlo to už ďalej, stal sa z neho gambler, bez práce ( po športovej kariére), bez záujmu o nič... a pred 2r sme sa rozviedli.

A dnes som tu. Už nie som v žiadnom prípade pekná a muži sa za mnou neotáčajú. Áno, možno som sympatická, ale možno ani to pre niekoho nie. Mám vrásky, dnes už mám 65 kíl, a to na sebe tvrdo makám, aby som bola na tejto váhe. Do čela si pichám botox, do tváre dávam drakulaterapiu, mezoterapiu, používam drahú kozmetiku... ale povedzme si pravdu. Som za zenitom už dávno 🙂

Vyberať si nemôžem, tak ako pred 20r. Nastúpila som do nesprávneho vlaku.
Mali sme stretávku po skončení SŠ - všetky vydaté, všetky deti, všetky vyzerali ako zo žurnálu. Napichané pery, vyhladené tváre, krásne postavy, urobené prsia, šťastné rodiny, deti, dovolenky, drahé autá, krásny dom za mestom... ja som sama. Chodím do práce, áno zarobím možno dobre, jazdím na mojom 4r aute a na dovolenke som nebola asi posledných 8 rokov.

Tento život sa mi to nepodaril nejako, dostala som relatívne dobrý HW, aj celkom kvalitný SW, ale opotreboval sa.

A ako teraz uchopiť túto situáciu? Áno, mám priateľov, mám svoje hobby, milujem svoju prácu. Ale život mi pretiekol pomedzi prsty a tak som to mala dobre našliapnuté.
Kríza stredného veku.. raz darmo. Je tu niekto, kto to mal aspoň trochu podobné?

larinka552
20. feb 2026

Proste sa moc upinas na fyzicno a pozorujes sa, kazdu vrasku, kazdy vypadnuty vlas. Snaz sa zit aj pre ostatnych, pre nejake ,, vyssie dobro a lasku". Takto istanes zacyklena len sama v sebe, v sebalutosti a v deptajucich uvahach co by bolo keby.
Deti nemas, skus nejaku dobrovolnicku cinnost v detskom domove napr. Urobis niekoho stastnym a to prinesie stastie aj tebe 😉🍀

autor
20. feb 2026
@larinka552

Proste sa moc upinas na fyzicno a pozorujes sa, kazdu vrasku, kazdy vypadnuty vlas. Snaz sa zit aj pre ostatnych, pre nejake ,, vyssie dobro a lasku". Takto istanes zacyklena len sama v sebe, v sebalutosti a v deptajucich uvahach co by bolo keby.
Deti nemas, skus nejaku dobrovolnicku cinnost v detskom domove napr. Urobis niekoho stastnym a to prinesie stastie aj tebe 😉🍀

@larinka552 prečítaj si, čo píšem, čomu sa venujem.

larinka552
20. feb 2026
@anonym_autor

@larinka552 prečítaj si, čo píšem, čomu sa venujem.

Uz som precitala. Tak wau. To je viac nez chvalyhodne... Chcelo by sa to opytat kde na to vsetko beries popri praci energiu 😃 Ale napisem nieco ine. Ak ti nebude uz nic davat v zivote zmysel obrat sa na Boha. On je tu vzdy. A je nasa jedina istota. To hovorim z pohladu krestana ale aj z vlastnej skusenosti. Minulost nezmenime. Ale to co mame pred sebou a ten zivot co nas caka, mozme 😉

krisbar
20. feb 2026

Ja neviem, znies ako inteligentna zena, niektore veci su az prilis dokonale (charita, buddy,atd) ale furt mam pocit ze tvoje sebavedomie a sebahodnota je uplne nizka. Skoda. Niekde je urcite muz, ktoremu by sa taka zena pacila, ale s tvojim nastavenim negativizmu ti povie cau-bye po prvych vetach.
Alebo je to cele vymyslene aby MK zvysoval navstevnost.

autor
20. feb 2026
@krisbar

Ja neviem, znies ako inteligentna zena, niektore veci su az prilis dokonale (charita, buddy,atd) ale furt mam pocit ze tvoje sebavedomie a sebahodnota je uplne nizka. Skoda. Niekde je urcite muz, ktoremu by sa taka zena pacila, ale s tvojim nastavenim negativizmu ti povie cau-bye po prvych vetach.
Alebo je to cele vymyslene aby MK zvysoval navstevnost.

@krisbar nie je to vymyslene. Navonok v realite posobim ako celkom sebavedoma zena, predo mnou maju aj vacsinou muzi respekt, viem, ze posobim nedostupne, z toho, co mi bolo odkomunikovane. To, len doma sa potom takto opustim a potom napisem vylev 🙂.

reanda
20. feb 2026
@anonym_autor

@marsmykkok nechcem psíka, to som nikde nepísala. A nechcem si ani adoptovať dieťa, to som chcela pred 8r. A áno pracujem, lebo nemám nikoho, viem zvoľniť, ak si mi príde do života partner. Teraz sa venujem sebe, chodím po práci cvičiť, s kamošmi von, do divadla, do kina, na vernizáš, plávem, venujem sa dobrovoľníctvu. Ak mi príde do života muž, priority budú inak.

@anonym_autor az ti pride do zivota muz, tak budu priority inak? a kedy ti ma prist do zivota muz, ked si od rana do vecera v robote? ak chces zit s muzom isty typ zivota, musis ho zacat zit uz teraz, aby sa on mohol pridat.. nie, ze az potom.. ved on si ta musi na zaklade niecoho vybrat a ty sa chystas po tom vybere hned zmenit?

autor
Včera o 05:41
@reanda

@anonym_autor az ti pride do zivota muz, tak budu priority inak? a kedy ti ma prist do zivota muz, ked si od rana do vecera v robote? ak chces zit s muzom isty typ zivota, musis ho zacat zit uz teraz, aby sa on mohol pridat.. nie, ze az potom.. ved on si ta musi na zaklade niecoho vybrat a ty sa chystas po tom vybere hned zmenit?

@reanda píšem, že som od rána do večera v robote? Píšem že nie som doma. Že domov chodím až večer. Nie, že som od rána do večera v robote. Cituj ma, kde píšem, že pracujem od rána do večera. Áno, služobne chodím niekedy mimo SR. Ale nie je to každý mesiac.

krisbar
Včera o 06:28

Ok, diskusia na 5 stran a co teraz s tym? Mas nejaky outcome?.

autor
Včera o 06:29
@krisbar

Ok, diskusia na 5 stran a co teraz s tym? Mas nejaky outcome?.

@krisbar zatiaľ mám len income 🙂

domix147
Včera o 06:50

@anonym_autor vybrala si si sama ...dokonca aj teraz si vyberala...keby som ja v tvojom veku sama ,po rozvode balím kufree a idem ťa het ....do nového sveta ,plného nových možností a nezhnijem za compom na Slovensku....a to myslím smrteľne vážne...mala by som nasporené napr 20000 minimálne a na začiatok v inej krajine by mi to stačilo....
Musíš sa pozrieť nie na to čo nemáš ale na to čo mám...máš kopec možností...nemáš na nohe deti,muža,dom,záhradu,....máš len seba a seba môžeš zobrať kam chceš...ale ak sa ty s takýmto nastavením necháš sedieť tu za tým kompom.za ktorým sedíš tak tak sa aj budeš cítiť...
A prepáč netrep tu o Tom že 170 a 54 kg je nič moc...je to extrémne nízka váha na takú výšku...a po ďalšie 170 a 65 je úplne super na takú výšku..
Ok 60 by bol top ale tak nepotrebuješ ho....
Hlavne si uvedom že mas ešte možno 40 rokov života pred sebou ..a je len a len na tebe ako ich prežijes ,či so zvesenou hlavou alebo s radosťou z toho, že ich máš možnosť prežiť...

Ja svoju rodinu milujem a vďaka Bohu ju mám....ale vy čo rodinu nemáte máte tiež možností milion, ktoré my nemáme ....

Takže porozmýšľaj ako ďalej a nefnukaj ...v živote ide naozaj len o uh pohladu....

A keď nevieš jazyk choď do Ciech...už len kôli tomu novému čo môžeš zažiť...

autor
Včera o 06:58
@domix147

@anonym_autor vybrala si si sama ...dokonca aj teraz si vyberala...keby som ja v tvojom veku sama ,po rozvode balím kufree a idem ťa het ....do nového sveta ,plného nových možností a nezhnijem za compom na Slovensku....a to myslím smrteľne vážne...mala by som nasporené napr 20000 minimálne a na začiatok v inej krajine by mi to stačilo....
Musíš sa pozrieť nie na to čo nemáš ale na to čo mám...máš kopec možností...nemáš na nohe deti,muža,dom,záhradu,....máš len seba a seba môžeš zobrať kam chceš...ale ak sa ty s takýmto nastavením necháš sedieť tu za tým kompom.za ktorým sedíš tak tak sa aj budeš cítiť...
A prepáč netrep tu o Tom že 170 a 54 kg je nič moc...je to extrémne nízka váha na takú výšku...a po ďalšie 170 a 65 je úplne super na takú výšku..
Ok 60 by bol top ale tak nepotrebuješ ho....
Hlavne si uvedom že mas ešte možno 40 rokov života pred sebou ..a je len a len na tebe ako ich prežijes ,či so zvesenou hlavou alebo s radosťou z toho, že ich máš možnosť prežiť...

Ja svoju rodinu milujem a vďaka Bohu ju mám....ale vy čo rodinu nemáte máte tiež možností milion, ktoré my nemáme ....

Takže porozmýšľaj ako ďalej a nefnukaj ...v živote ide naozaj len o uh pohladu....

A keď nevieš jazyk choď do Ciech...už len kôli tomu novému čo môžeš zažiť...

@domix147 ja sa tu mám dobre. Mám super prácu, za dobré peniaze, práca ma baví a mám dostatočnú flexibilitu. Mám tu priateľov, rodinu, hobby, bývanie, neťahá ma to preč. Ak by som chcela ísť mimo SR, som tam už dávno.

anonym_f68c6e
Včera o 07:20

@anonym_autor ak sa chceš na život pozerať z tej shitnej strany, tak každá z nás ti tu môžeme napísať, aké nahovno to máme. Či už s deťmi/manželmi, alebo bez. Ako sme obetovali napr. xyz rokov kariéry kvôli deťom, vyrazili nás z pôvodnej práce, prijali nás do inej s menším platom (ak vôbec), alebo nám muž dáva vyžrať rôzne veci (a my jemu), ale kvôli deťom ostávame spolu, lebo to nie je až tak zlé a muž je dobrý otec (alebo finančne nie je na výber), atď. A iné "smutné" príbehy. Myslím, že si vo svojom živote selektívne vyberáš to negatívne, čo chceš vidieť a počuť. Nechceš sa na život pozerať pozitívne. Vidíš len tých lepších a krajších. Napr. si neviem predstaviť stretávku, kde sú že všetky ženy napichané, vyhladené a vyzerajú ako z katalógu 🤷. Ale ty to tak vnímaš, že ty si už skončila. Je možné, že si v nejakej depresii a to spôsobuje, že máš kútiky permanentne zvesené, pohľad smutný, ale je to možné, že je to súčasť perimenopauzy, to čo zažívaš, úplne seriózne, tento pohľad na teba, ako sa odpisuješ, ale aj tá depresia môže byť úplne seriózne sa môže spustiť, skús si poštudovať, súvisí to s hormónmi, nie s tvojim životom. Prirodzený vek a starnutie vnímaš ako svojho nepriateľa. Možno by to chcelo nejakú psychoterapiu a začať sa mať rada aj v tomto veku. A aby si si nemyslela, aj so mnou to všelijako trieska (mám 45), aj keď mám rodinu, x krát som slobodnej kamoške poplakala, že bože keby si ty vedela, jak by som ja rada bola sama, len tak prísť z roboty a natrieť si chleba s maslom a zapnúť telku a neriešiť že nič a nikoho... (Ale jasné, všetko má svoje+ a - a aj tie deti raz odídu, budú mať vlastné rodiny a možno budú mať rodičov na háku). Skús si hlavne poštudovať o perimenopauze čosi. To ego dostane fakt dosť zabrať.

natalka13
Včera o 07:20

Vyzeras ako vyzeras, lebo sa ti v tvari odzrkadluje tvoje vnutro.
Chlapa toho spravneho nezaujima tvoje botoxove celo ani uces ci znackova kabelka ale to co mas v hlave a v srdci.
V 46 sme vsetky spokuziacky na stretavke vyzerali vynikajuca a ani jedna botox lifting...
Ale aj tak si myslim ze dalsia temicka z tych - pracovnych slohov.

autor
Včera o 07:29
@anonym_f68c6e

@anonym_autor ak sa chceš na život pozerať z tej shitnej strany, tak každá z nás ti tu môžeme napísať, aké nahovno to máme. Či už s deťmi/manželmi, alebo bez. Ako sme obetovali napr. xyz rokov kariéry kvôli deťom, vyrazili nás z pôvodnej práce, prijali nás do inej s menším platom (ak vôbec), alebo nám muž dáva vyžrať rôzne veci (a my jemu), ale kvôli deťom ostávame spolu, lebo to nie je až tak zlé a muž je dobrý otec (alebo finančne nie je na výber), atď. A iné "smutné" príbehy. Myslím, že si vo svojom živote selektívne vyberáš to negatívne, čo chceš vidieť a počuť. Nechceš sa na život pozerať pozitívne. Vidíš len tých lepších a krajších. Napr. si neviem predstaviť stretávku, kde sú že všetky ženy napichané, vyhladené a vyzerajú ako z katalógu 🤷. Ale ty to tak vnímaš, že ty si už skončila. Je možné, že si v nejakej depresii a to spôsobuje, že máš kútiky permanentne zvesené, pohľad smutný, ale je to možné, že je to súčasť perimenopauzy, to čo zažívaš, úplne seriózne, tento pohľad na teba, ako sa odpisuješ, ale aj tá depresia môže byť úplne seriózne sa môže spustiť, skús si poštudovať, súvisí to s hormónmi, nie s tvojim životom. Prirodzený vek a starnutie vnímaš ako svojho nepriateľa. Možno by to chcelo nejakú psychoterapiu a začať sa mať rada aj v tomto veku. A aby si si nemyslela, aj so mnou to všelijako trieska (mám 45), aj keď mám rodinu, x krát som slobodnej kamoške poplakala, že bože keby si ty vedela, jak by som ja rada bola sama, len tak prísť z roboty a natrieť si chleba s maslom a zapnúť telku a neriešiť že nič a nikoho... (Ale jasné, všetko má svoje+ a - a aj tie deti raz odídu, budú mať vlastné rodiny a možno budú mať rodičov na háku). Skús si hlavne poštudovať o perimenopauze čosi. To ego dostane fakt dosť zabrať.

@anonym_f68c6e myslím, že sebelásku mám na celkom slušnej hodnote. Jediné, čo necítim je láska. Ja som posledné roky ťahala všetko a unavilo ma to. Dnes by som rada mala pri sebe niekoho o koho sa môžem oprieť, kde môžem aj ja byť slabá a môžem byť ženou. Viem, že ma asi ľudia vnímajú, ako samostatnú ženu, čo všetko zvládla, vždy sa postavila na nohy, všetko vybavila, vyriešila, vykomunikovala. Ale pravda je taká, že som nemala na výber, lebo zo strany môjho ex nebola žiadna akcia a podpora. Preto by som chcela pri sebe muža, o ktorého sa môžem oprieť a byť zraniteľnou. Avšak mám nejaký modus operandi - a priťahujem mužov, čo sú submisívni... čo sa nechajú viesť a nevedú.

anonym_b93743
Včera o 07:41
@anonym_autor

@anonym_f68c6e myslím, že sebelásku mám na celkom slušnej hodnote. Jediné, čo necítim je láska. Ja som posledné roky ťahala všetko a unavilo ma to. Dnes by som rada mala pri sebe niekoho o koho sa môžem oprieť, kde môžem aj ja byť slabá a môžem byť ženou. Viem, že ma asi ľudia vnímajú, ako samostatnú ženu, čo všetko zvládla, vždy sa postavila na nohy, všetko vybavila, vyriešila, vykomunikovala. Ale pravda je taká, že som nemala na výber, lebo zo strany môjho ex nebola žiadna akcia a podpora. Preto by som chcela pri sebe muža, o ktorého sa môžem oprieť a byť zraniteľnou. Avšak mám nejaký modus operandi - a priťahujem mužov, čo sú submisívni... čo sa nechajú viesť a nevedú.

@anonym_autor Autorka, však ty si tá, ktorá tu opakovane pridáva témy ako márne hľadá muža päťdesiatnika a vyššie na úrovni?

autor
Včera o 07:49
@anonym_b93743

@anonym_autor Autorka, však ty si tá, ktorá tu opakovane pridáva témy ako márne hľadá muža päťdesiatnika a vyššie na úrovni?

@anonym_b93743 zatiaľ nie, zatiaľ nehľadám nejako aktívne. Ale nebránila by som sa tomu. Ako som písala, skôr sa pohybujem medzi mladšími ľuďmi okolo 30.

anonym_b4a038
Včera o 07:56

Asi mozem byt spokojny, lebo moja partnerka ma 47 rokov a jedine co pouziva su masky na tvar z Akcionu. Posledne som ju viezol na mamografiu, lebo isla do ineho mesta do mamacentra a tak som tam pockal s nou. Sestricka sa zhacila, ci uz taka mlada potrebuje vysetrenie. Vysku ma 160 a vrasky nema. Vlasy si vsak uz farbi.

domix147
Včera o 08:39
@anonym_autor

@domix147 ja sa tu mám dobre. Mám super prácu, za dobré peniaze, práca ma baví a mám dostatočnú flexibilitu. Mám tu priateľov, rodinu, hobby, bývanie, neťahá ma to preč. Ak by som chcela ísť mimo SR, som tam už dávno.

@anonym_autor tak potom ???chceš dieťa odoptuj si ,dávajú aj jedno rodičovi a tvoj život bude mať iný rozmer....

autor
Včera o 08:51
@domix147

@anonym_autor tak potom ???chceš dieťa odoptuj si ,dávajú aj jedno rodičovi a tvoj život bude mať iný rozmer....

@domix147 ja nechcem dieťa v mojom veku. Zase buďme realisti. Neporebujem dieťa, jediné čo chcem, je pohodový život, mať po svojom boku partnera, a byž zdravá. Svoje potreby sebanaplnenia si viem ošéfovať pri dobrovoľníctve.

aurora33
Včera o 09:27

@anonym_autor zaujímavé, že všetci okolo teba žijú v luxusných domoch a iba ty v paneláku.

marsmykkok
Včera o 09:35
@anonym_autor

@anonym_autor Autorka fakt hlavne daj to poriadku svoju psychiku. Nemáš síce rodinu, ale máš voľnosť, môžeš robiť čo chceš, ak chceš ísť bývať do domu v inom kraji môžeš, nemáš partnera čo nebude chcieť ísť do domu ani za svet ani deti v pubertálnom veku čo nebudú chcieť odísť od kamarátov. Ak chceš zmeniť prácu zmeň, môžeš robiť kratšie alebo napríklad nejaké práce kde pomáhaš, si sama, zarobila si už dosť, neživíš 3 hladné deti takže vyžiješ sama aj z nižšieho príjmu alebo proste sa vieš aj ľahko presťahovať za dobrou prácou inde, nemusíš riešiť čo píšem vyššie že manžel oríde o prácu, deti o kamarátov. Rovnako môžeš mať psa, zvieratá. Môžeš cestovať, nemusíš riešiť že dovolenku si treba nechať na prázdniny aby si ich vykryla ani nemáš chorého rodiča kvôli ktorému musíš sedieť doma. Samozrejme že byť sama nie je terno, ale má to aj tieto benefity čo spomínam vyššie. A potom ak sa nájdeš v živote a budeš spokojná skôr pritiahneš aj toho partnera, však partner sa dá nájsť hocikedy aj v 50tke aj v 60tke, že nemáš do 40tky partnera neznamená že budeš navždy sama.

moonlight1210
Včera o 10:14

Nauc sa hladat to dobre, co teraz mas. Na to sa zameraj, to si hyckaj a zveladuj.
Lebo to bude zase raz to jedine, o co sa o dalsich 10 rokov opries.

Ak stravis teraz cas obzeranim sa za minulostou a skumanim, co ti teraz iba chyba a co nemas a o co si prisla, tak co si chces o dalsich 10 rokov pripomenut?

Alebo az vtedy konecne (zase) uvidis, co si mala teraz k dispozicii a nevyuzila?
Nekonciace lutostive rekapitulacie?

Nemozes to radsej objavit a uzit si to, kym to je? Tu a teraz?

Mas teraz 46. Vyzeras teraz na 40. Mas teraz volnost a slobodu - ziadne zvieratko, muza, deti, pre ktore by si sa nemohla napr. v sobotu rano zobudit, zapichnut pri rannej kave prst do mapy a vybrat sa na vylet po Slovensku. Len tak, lebo sa ti zrovna chce.
To je priklad jednej vyhody tvojho aktualneho stavu.

Ty sa pozeras na nevyhody: Som sama, nikoho nemam, …

Vsetko ma vyhody a nevyhody. Zalezi, co si vybrat chces.

Ak si vyberies tuto lahku depresiu, tak o 10 rokov to bude toto, na co budes spominat.
Ako si v lahkej depresii sedela pri kompe, pozerala na vrasky, kruhy pod ocami, rozmyslala nad blbymi rozhodnutiami a lutovala ich a nic nemala.
A nadovazok budes este vidiet, co vsetko si vtedy mala a ignorovala to.

Nie, ze nemas pravo si aj posmutit. Mas.
Len to nepretiahni na par rokov.

Btw. Ak nahodou porovanavas - na toho muza, co mohol byt volbou c.1 nepozeraj. Co ma s terajsou zenou, ste vy mat nemuseli. Ona je ona a ty si ty. On ma, co ma, iba vdaka tomu, ze je s nou. S inou mohol mat zas nieco ine.
S tebou mohol mat ako lepsie, tak horsie, proste to nezistis. Vobec nevies, ci mas trpko lutovat, ci dakovat nebesiam za to rozhodnutie nebyt s nim.
Je to take porovnavanie sa, ako dvaja ziaci v skole, preco za rovnaku odpoved maju inu znamku.

Takze v ziadnom pripade nepozeraj na to tak, ze toto som mohla mat, keby som si ho vybrala. Vykasli sa na taketo porovnavacky. Su uplne k nicomu, maju nulovu vypovednu hodnotu a este ti nadovazok beru energiu.

stanislavicenka
Včera o 10:23
@madeincssr

@anonym_autor ber to tak, ze nic si neurobila zle. Akehokolvek partnera si zvolime (s chemiou ci bez), moze to dopadnut skvelo, ale pravdepodobnejsie je, ze to casom vysumi, alebo este nieco horsie. A dopredu (a casto ani roky pocas) to nevieme. Mnohi zdanlivo stastni ludia su len v zlatej klietke. Neber vazne cokolvek na stretavkach, to co vidis v okoli a uz vobec nie na internete.
Nevzdavaj nic. Vnutorne dobra, prirodzena zena, ktora sa sprava autenticky, stale moze najst svoju spriaznenu dusu. Ale treba aj hladat, alebo aspon byt tomu pozitivne naklonena, niekedy mozno aj urobit decentny prvy krok (niektori, mozno spravni muzi, mozu byt introvertnejsi) a investovat svoj cas, nepracovat furt.

@madeincssr konecne realny nazor

maminkadeticiek
Včera o 10:36

Pocuj,ja myslim,ze prehanas.Posli mi fotku,lebo fakt to urcite nie je take zle ako tvrdis.A prve co potrebujes je zacat cestovat.Solo,sestra,kamoska,s kymkolvek,aj sama.A cestovat hoc aj na kratko aspon raz za kvartal!Mozes si to dovolit.Prve co by som ti poradila aby si mi poslala svoju foto.Poviem ti co spravit.Druhe aby si spravila to co ti poradim so zovnajskom.3.Naplanovat okamzite vylet za hranice.4.Najst si konicky.Chlapov neries,vobec ziadneho akutne aktualne nepotrebujes.Ver mi.

anonym_bc0809
Včera o 10:39

Ja mam vsetko,co opisujes o tych ktorym "zavidis".A mam pocit,ze zivot fakt nevysiel podla mojich predstav.

anonym_dc939f
Včera o 11:31

Myslim, ze mnoho tych zien, ktore ty vnimas ako manzelky a matky s dokonalymi zivotmi a rodinami, by sa s tebou rado okamzite vymenilo. Nic nie je ciernobiele, aj ked mozno na prvy pohlad to tak vyzera. Mozno by ti zavideli tvoju slobodu, nezavislost, moznosti, ktore mas, kopec casu pre seba, ktory mas k dispozicii, kym oni maju mnozstvo povinnosti, limitov a seba casto musia dat na posledne miesto. Prestan sa lutovat a vytaz z toho maximum, venuj sa sebe a neupinaj sa na nejake zidealizovane predstavy. Aj ten vztah ti mozno pride do zivota prave vtedy, ked to budes najmenej cakat.

estellas
Včera o 11:32

Nemám vôbec pocit, že sa ti nepodaril život.
Máš zdravie, prácu, priateľov.
Veľa ľudí má vážne zdravotné problémy a dali by veľa za to, aby boli zdraví.
Ja si nemyslím, že každý má dokonalý život.
Bežná žena má aj vrásky, má nedokonalosti je to normálne a prirodzené.
Médiá propagujú a sociálne siete často ukazujú nereálnu predstavu ako by mala vyzerať žena. Všade vidíš modelky a celebrity s úpravami, bez tých úprav by mali tiež vrásky a celutídu. Oni to len maskujú tými úpravami. Nie je to reálny obraz ženy. Je to len umelo vytvorená predstava ako by mala žena vyzerať.

anonym_5445c3
Včera o 11:33
@marsmykkok

A teda práve často pekné ženy ostávajú samé lebo sa na nich lepia muži čo ich majú ako tromf a správni chlapi sa ich boja osloviť lebo si myslia že na také pekné nemajú. A ženy čo majú často napríklad aj nejakú vadu na kráse a povedala by si že si o ne ani bicykel nik neoprie majú v 20tke trvalý vzťah na celý život lebo proste chce ich chlap preto aké sú a čo má hodnoty a nie nejaký chlap čo hľadá len krásu a je povrchný..

@anonym_autor ja ta chapem, skor nechapem niektorym komentarom, ze si za to mozes sama, alebo ze si nevyzreta, zakomplexovana a pod. Clovek sa citi zle a ludia si donho este kopnu, typicke slovensko.
Ano, z 50% vzdy zalezi aj na nasich rozhodnutiach ale 50% su veci, ktore nemame sancu ovplynit - tj samotny partner, jeho skutocne zamery, skryta osobnost, neprajni ludia, ktori ti radia zle, s cielom ta znicit. Ty si nasledovala chemiu, srdce, co je na tom zle? Keby si sla do vztahu len z rozumu, ludia by ti zase vycitali, ze si vypocitava mrcha. A povedzme si uprimne, bola by si stastna s tym druhym partnerom, ak by si sice mala naoko vsetko, ale chybala by tam laska? Na to nik objektivnd nepoukaze. Zivot je raz taky, niekto ma stastie, niekto nie, a viem, ze nic 100% nezavisi len od vlastnych rozhodnuti, nakolko vztahy su vzdy o dvoch!. Dnes su ludia tak falosni, ze dokazu zahrat hocijaky scenar, aby ta vyuzili, alebo znicili, oblbnut ta, vziat ti roky mladosti. A najhorsie je, ze najvacsie zakernosti mozu pochadzat aj od vlastnej rodiny. Kazdopadne, aby to neposobilo depresivne, chcem este dodat, ze je velmi dolezite sa naucit veci a zivot prijimat taky aky je, prijat to, ako sme sa kedysi rozhodli, kam nas to doviedlo, comu sme verili, snazit sa z toho poucit a ist dalej. Byt zenou bez deti, muza a stabilnej rodiny - na to sa v dnesnej dobe hned ukaze prstom, vsetci su mudri ak sa ide poukazovat na chyby alebo nedostatky druhych, ale toto nema byt aktualne stredobodom tvojej pozornosti. Zameraj sa len na seba, na to, co ti vie robit radost, kde sa citis uzitocna, prijata taka aka si, ak si zdrava a mas strechu nad hlavou, mas mozno viac, nez sa na prvy pohlad zda. Uzivaj si pokoj, lebo ten dnes nie je zadarmo, viem o com hovorim. Skus obetovat stare zivotne ciele na to, aby si si mohla vytvorit nove. Vsetko sa da, drzim palce.

autor
Včera o 11:40
@anonym_5445c3

@anonym_autor ja ta chapem, skor nechapem niektorym komentarom, ze si za to mozes sama, alebo ze si nevyzreta, zakomplexovana a pod. Clovek sa citi zle a ludia si donho este kopnu, typicke slovensko.
Ano, z 50% vzdy zalezi aj na nasich rozhodnutiach ale 50% su veci, ktore nemame sancu ovplynit - tj samotny partner, jeho skutocne zamery, skryta osobnost, neprajni ludia, ktori ti radia zle, s cielom ta znicit. Ty si nasledovala chemiu, srdce, co je na tom zle? Keby si sla do vztahu len z rozumu, ludia by ti zase vycitali, ze si vypocitava mrcha. A povedzme si uprimne, bola by si stastna s tym druhym partnerom, ak by si sice mala naoko vsetko, ale chybala by tam laska? Na to nik objektivnd nepoukaze. Zivot je raz taky, niekto ma stastie, niekto nie, a viem, ze nic 100% nezavisi len od vlastnych rozhodnuti, nakolko vztahy su vzdy o dvoch!. Dnes su ludia tak falosni, ze dokazu zahrat hocijaky scenar, aby ta vyuzili, alebo znicili, oblbnut ta, vziat ti roky mladosti. A najhorsie je, ze najvacsie zakernosti mozu pochadzat aj od vlastnej rodiny. Kazdopadne, aby to neposobilo depresivne, chcem este dodat, ze je velmi dolezite sa naucit veci a zivot prijimat taky aky je, prijat to, ako sme sa kedysi rozhodli, kam nas to doviedlo, comu sme verili, snazit sa z toho poucit a ist dalej. Byt zenou bez deti, muza a stabilnej rodiny - na to sa v dnesnej dobe hned ukaze prstom, vsetci su mudri ak sa ide poukazovat na chyby alebo nedostatky druhych, ale toto nema byt aktualne stredobodom tvojej pozornosti. Zameraj sa len na seba, na to, co ti vie robit radost, kde sa citis uzitocna, prijata taka aka si, ak si zdrava a mas strechu nad hlavou, mas mozno viac, nez sa na prvy pohlad zda. Uzivaj si pokoj, lebo ten dnes nie je zadarmo, viem o com hovorim. Skus obetovat stare zivotne ciele na to, aby si si mohla vytvorit nove. Vsetko sa da, drzim palce.

@anonym_5445c3 ja som veľmi vďačná za všetko čo mám. Som vďačná za to, že som poznala lásku a mali sme spolu krásne roky a prežili sme krásne dni, bolo nám super. Áno láska nie vždy vyjde, ale čo narobím. Som vďačná za moje zdravie, za prácu, za rodinu, za priateľov. Samozrejme, že aj ja mám zdravotné problémy, ale kto z nás niečo nemá, hlavne s pribúdajúcim vekom? Som vďačná za to, že mám kde bývať, že mám čo jesť, že mám s kým tráviť čas, že som sa našla v dobrovoľníctve- A áno, je zrejme, že veľa toho nemám. Ani fungujúci vzťah, ani deti, ani ideálny výzor a genetiku. Ale hrám s takými kartami, aké mi život namiešal.

anonym_5445c3
Včera o 11:46
@anonym_autor

@anonym_5445c3 ja som veľmi vďačná za všetko čo mám. Som vďačná za to, že som poznala lásku a mali sme spolu krásne roky a prežili sme krásne dni, bolo nám super. Áno láska nie vždy vyjde, ale čo narobím. Som vďačná za moje zdravie, za prácu, za rodinu, za priateľov. Samozrejme, že aj ja mám zdravotné problémy, ale kto z nás niečo nemá, hlavne s pribúdajúcim vekom? Som vďačná za to, že mám kde bývať, že mám čo jesť, že mám s kým tráviť čas, že som sa našla v dobrovoľníctve- A áno, je zrejme, že veľa toho nemám. Ani fungujúci vzťah, ani deti, ani ideálny výzor a genetiku. Ale hrám s takými kartami, aké mi život namiešal.

@anonym_autor nemozeme mat vsetko. Z toho co si opisala, si uvedomela zena a mas vela hodnotnych veci v zivote. Ale chapem aj obcasne depresie. Mne osobne v takych situaciach velmi pomohlo raz za rok/dva ist na psychoterapiu, vyzalovat sa, upratala som sa tam, a odchadzala opat s cistou hlavou a taka odlahcena. Urcite lepsie nez citat poniektore komentare tu na MK...