icon

Keď život nevychádza podľa našich predstáv

Včera o 13:34

Dnes sedím pri káve, v práci za compom, v mojich 46 rokoch, sama, mám vrásky pod očami, aj na čele, prsia už nedržia svoj tvar, mám pár kíl navyše, asi mi už začína aj menopauza, padajú mi vlasy a občas sa striedajú nálady. Rozmýšľam, kde som v živote urobila chybu a ako to ešte v tomto veku uchopiť.

V mladosti, tak do 35-38r som bola myslím, že pekná žena. Nebola som modelka, ale sympatická, dlhovlasá, prsnatá, 170 cm, 54 kg, taká akurát. Bola som hlavne spoločenská, vždy usmievavá, za každú zábavu, bezstarostná, aj párty žena, aj žena na vážne veci. Už od 15tich som bola vo vzťahu, väčšinou to boli také dlhšie veci, min. 2 roky. Objektívne môžem povedať, že som nemala núdzu o pozornosť a mama si myslela, že sa už počas VŠ vydám a budem mať aspoň 3 deti. Muži boli okolo mňa od mladosti.

Vyštudovala som VŠ, urobila si PhD, našla som si prácu a stretla som v tom čase dvoch mužov. Jeden bol o 6r starší, charizmatický, vzdelaný, pokojný muž, tam bola veľká istota, že do roka by som bola pod čepcom, s deťmi v domčeku. A to som v tom čase ešte nechcela. On už áno. Veľmi sme si ľudsky rozumeli. Ale nebola tam chémia, z mojej strany nie, niečo tam nekliklo. Aj keď sme sa ako duše už poznali asi veľmi dlho.

V tom čase som stretla druhého muža, o 3r staršieho, vysokého muža, ostré rysy, športovca. Nebo to žiadny Einstein, ale medzi nami bola neskutočná chémia. Každý deň s ním bol jazda, zábava, žiadne ťažké úvahy, na nič som sa nemusela hrať, dnes byť za peknú, za cicu micu. S ním som sa cítila sama sebo, všetko išlo absolútne prirodzene, s tým som mala pocit, že veci majú zmysel. A tak som dala prednosť jemu.

20r v čase - dnes som rozvedená, deti sa nám nepodarilo mať. Náš život bol prvých 6-8 rokov super, potom to veľmi pomaličky a pozvoľna išlo dole kopcom. Nikdy mi nedal pocit rodiny, že ma ochráni, že niekam patrím. Domácnosť, náš vzťah a mikro rodinu som ťahala ja. Áno, vedeli sme sa smiať a nikdy s ním nebola nuda, ale na vzťah sme neboli asi kompatibilní. Prvé vážnejšie problémy nastali po 10r vzťahu, vydržali sme to 17r. Medzi tým dve vážne pauzy a odlúčenie. Nešlo to už ďalej, stal sa z neho gambler, bez práce ( po športovej kariére), bez záujmu o nič... a pred 2r sme sa rozviedli.

A dnes som tu. Už nie som v žiadnom prípade pekná a muži sa za mnou neotáčajú. Áno, možno som sympatická, ale možno ani to pre niekoho nie. Mám vrásky, dnes už mám 65 kíl, a to na sebe tvrdo makám, aby som bola na tejto váhe. Do čela si pichám botox, do tváre dávam drakulaterapiu, mezoterapiu, používam drahú kozmetiku... ale povedzme si pravdu. Som za zenitom už dávno 🙂

Vyberať si nemôžem, tak ako pred 20r. Nastúpila som do nesprávneho vlaku.
Mali sme stretávku po skončení SŠ - všetky vydaté, všetky deti, všetky vyzerali ako zo žurnálu. Napichané pery, vyhladené tváre, krásne postavy, urobené prsia, šťastné rodiny, deti, dovolenky, drahé autá, krásny dom za mestom... ja som sama. Chodím do práce, áno zarobím možno dobre, jazdím na mojom 4r aute a na dovolenke som nebola asi posledných 8 rokov.

Tento život sa mi to nepodaril nejako, dostala som relatívne dobrý HW, aj celkom kvalitný SW, ale opotreboval sa.

A ako teraz uchopiť túto situáciu? Áno, mám priateľov, mám svoje hobby, milujem svoju prácu. Ale život mi pretiekol pomedzi prsty a tak som to mala dobre našliapnuté.
Kríza stredného veku.. raz darmo. Je tu niekto, kto to mal aspoň trochu podobné?

Strana
z6
autor
Dnes o 11:49
@anonym_5445c3

@anonym_autor nemozeme mat vsetko. Z toho co si opisala, si uvedomela zena a mas vela hodnotnych veci v zivote. Ale chapem aj obcasne depresie. Mne osobne v takych situaciach velmi pomohlo raz za rok/dva ist na psychoterapiu, vyzalovat sa, upratala som sa tam, a odchadzala opat s cistou hlavou a taka odlahcena. Urcite lepsie nez citat poniektore komentare tu na MK...

@anonym_5445c3 vyštudovala som psychologiu, avsak karierne som sa po skole vybrala inym smerom ako klinika a poradenstvo. Mam dobru kamaratku, ktora ma terapeuticku prax. My si tak sadneme na vino aleno na kavu a koučujeme sa navzájom 🙂.

anonym_5445c3
Dnes o 11:52
@anonym_autor

@anonym_5445c3 vyštudovala som psychologiu, avsak karierne som sa po skole vybrala inym smerom ako klinika a poradenstvo. Mam dobru kamaratku, ktora ma terapeuticku prax. My si tak sadneme na vino aleno na kavu a koučujeme sa navzájom 🙂.

@anonym_autor to znie idealne 🙂 vsetko je tak, ako ma byt. A mozno ked budes najmenej cakat pride aj nieco dalsie. Hlavne zi pritomnostou, netrap sa minulostou

ibatanecnica
Dnes o 12:24
@anonym_autor

@tundra v 46tich rokoch už si nemôžem vybudovať rodinu, porodiť dve zdravé deti, ktoré uvidím vyrastať a budem mať aj vnúčence. Už si nezoberieme s mužom hypo na dom, ktorý si svojpomocne postavíme a budem splácať ďalších 30 rokov.

@anonym_autor neverim ze na stretavke v tomto.veku boli vsetky zeny stastne vydate s detmi super postavami a napichane, s domom autom drahymi dovolenkami a pod.

autor
Dnes o 13:00
@ibatanecnica

@anonym_autor neverim ze na stretavke v tomto.veku boli vsetky zeny stastne vydate s detmi super postavami a napichane, s domom autom drahymi dovolenkami a pod.

@ibatanecnica tak ver, všetky tie, ktoré prišli, vyzerali super. Naozaj veľmi pekné ženy, udržiavané. Tým nehovorím, že ja som vyzerala zle. Najmenej som bola dorobená.

anonym_17135c
Dnes o 13:02
@anonym_autor

@ibatanecnica tak ver, všetky tie, ktoré prišli, vyzerali super. Naozaj veľmi pekné ženy, udržiavané. Tým nehovorím, že ja som vyzerala zle. Najmenej som bola dorobená.

@anonym_autor tak si predstav, ze pre tie zeny to mozno bolo naopak a oni obdivovali teba aka si zachovala oproti nim 😉

anonym_1d7501
Dnes o 13:02
@anonym_autor

@anonym_a7bb75 samej žene nedajú dieťa, resp. neviem či vieš ako funguje adopčný proces pre jednorodiča.

@anonym_autor Znama je sama, ma dve dievcata v pestunskej.

reanda
Dnes o 13:48
@anonym_autor

@reanda píšem, že som od rána do večera v robote? Píšem že nie som doma. Že domov chodím až večer. Nie, že som od rána do večera v robote. Cituj ma, kde píšem, že pracujem od rána do večera. Áno, služobne chodím niekedy mimo SR. Ale nie je to každý mesiac.

@anonym_autor pisala si, ze nemozes mat psa, lebo chodis domov neskoro vecer.. tak som predpokladala, ze chodis domov odniekial, odkial nemozes prist skor.. ak nie si do vecera v praci, ale travis cas vo fitku, v kine, na kave s kamoskou, tak to potom znamena, ze by si psa mohla mat, ale nemas na neho cas, lebo davas prednost inym veciam.. a o tom je cely tvoj prispevok.. places nad tym, ze nemas nieco, co si ale dobrovolne odmietla, lebo si dala prednost inemu.. a stale to robis.. mas zivot plny dobrych veci, ale umaras sa nad tym, co nemas a aj ked mas moznost to zmenit, tak to neurobis, lebo to vlastne ani nechces..
pisala som ti, ze ked chces muza, co ta bude mat naozaj rad, taku, aka si, o ktoreho sa budes moct opriet, tak takou musis NAJPRV byt.. ako si ta ma vybrat muz, pri ktorom si mozes dovolit byt slaba, ked vystupujes stale ako ta silna a chystas sa zmenit az POTOM, az ho budes mat.. takto to nefunguje.. ty sa musis najprv zmenit na taku, akou chces byt, resp. dovolit si byt taka, ako citis, ze chces byt a potom k tebe pridu tie veci, ktore k tomu tvojmu stavu patria.. chces muza, ktory ma naozaj rad TEBA, tvoju bytost, tvoju dusu, alebo len tvoje stihle sik vyhladene upravene telo? ked to druhe, no tak ti ozaj ostavaju len oci pre plac, lebo v 46tke si uz za zenitom 😝 .. ty si fakt vystudovala psychologiu? ja som vedela, ze tie studia stoja zahovno 😀

anonym_d7fff2
Dnes o 13:52
@anonym_autor

@anonym_autor a to len ta, ktora je dorobena je pekna?

zuzubb007
Dnes o 14:04

Každý má taký život ako si zariadi, podľa mňa ťa trápi, že nemáš deti, no teraz je už ozaj neskoro, možno si mala iné priority, preberala si, vysoké nároky, kariera atď., chlap sa dá nájsť aj v 50tke, ty máš iný problém vysokú školu, nebudeš s hocikým, pretože dá sa nájsť chlap s deťmi a môžeš sa o ne starať ako o vlastné s láskou, pestúnka starostlivosť atď.., ako nemôžeš byť pekna, keď chodia na všetky procedúry, tu by ti odborná pomoc pomohla

zuzana76
Dnes o 14:14
@anonym_a22388

@anonym_53f484 ty máš skvelého dlhoročného partnera?

@anonym_a22388 preco by nemohla mat?

chelgi
Dnes o 14:31
@anonym_autor

@sisaka hej, žiaľ reálne sa to stalo. Áno, mám fialové kruhy, mám vačky pod očami, už to nie je 20r pleť. A známa sa ma pýtala, či som zdravotne v poriadku, že vyzerám veľmi unavene. Povedala som, že o ničom neviem, a že tak už žiaľ vyzerám každý deň a na mojich kruhoch pod očami môžeme cvičiť 🙂

@anonym_autor myslim si, ze to co citis vnutri psychicky - smutok, sklamanie - sa odráža aj na tom ako na ludi posobis,ako vyzeras. No tak ti to nevyslo s chlapom... To ti mohlo nevyst aj s inym. Ak by si ozaj chcela deti, myslim ze by si to riesila uz skor, aj kebyze aspoň v 40tke...ak nešlo prirodzene tak umele abo adopcia - ale zjavne takto si nechcela. Musíš si nájsť iný zmysel života, navrátiť sa k úsmevu a nakoniec pride mozno aj nový partner. A neverím ze kazda bola krajsia, lepsia.. Na seba je kazdy kritickejsi... To ze vyzeralo, ze kazda ma dokonalý život moze byt len kulisa.. A za nou môže byt kríza v manželstve, chore deti, finančné problemy... Ale to su veci o ktorých sa na stretavkach nehovori...

anonym_7b1816
Dnes o 16:33

Si zdrava, mas pracu, byvanie, hobby, kamaratov. Ak si tuzila po detoch mala si to riesit skor. Dnes je vela moznosti. Ludia su stastni aj bez nich. Najdu si partnerov aj v 50,60tke. Mat obrovsky dom, napichane pery, silikony je v zivote pre teba to podstatne?

margotka17
Dnes o 17:15

@anonym_autor no veď Judínyová rodila v 50-tke, aj Sklenarikova rodila v neskorom veku. Ak si videla, že tvoj život stagnuje, že by si rada uvítala drobca vo svojom náručí a muž, ktorý je vedľa teba nemá snahu nič riešiť, tak idem ďalej za svojím snom. Neostala by som čakať. Všetko sa rozpadlo,tvoj ex si možno založil rodinu a ty máš pocit, že už nič nezažijes. Kľudne si môžeš nájsť priateľa a možno ak nie svoje, tak aspoň adoptované dieťa k tomu, dom nemusíš stavať s hypotékou, môžeš si ho kúpiť, hoci nie veľký, ale bude váš. Preber sa a začni žiť. Držím ti palce 👍

ibatanecnica
Dnes o 17:18
@reanda

@anonym_autor pisala si, ze nemozes mat psa, lebo chodis domov neskoro vecer.. tak som predpokladala, ze chodis domov odniekial, odkial nemozes prist skor.. ak nie si do vecera v praci, ale travis cas vo fitku, v kine, na kave s kamoskou, tak to potom znamena, ze by si psa mohla mat, ale nemas na neho cas, lebo davas prednost inym veciam.. a o tom je cely tvoj prispevok.. places nad tym, ze nemas nieco, co si ale dobrovolne odmietla, lebo si dala prednost inemu.. a stale to robis.. mas zivot plny dobrych veci, ale umaras sa nad tym, co nemas a aj ked mas moznost to zmenit, tak to neurobis, lebo to vlastne ani nechces..
pisala som ti, ze ked chces muza, co ta bude mat naozaj rad, taku, aka si, o ktoreho sa budes moct opriet, tak takou musis NAJPRV byt.. ako si ta ma vybrat muz, pri ktorom si mozes dovolit byt slaba, ked vystupujes stale ako ta silna a chystas sa zmenit az POTOM, az ho budes mat.. takto to nefunguje.. ty sa musis najprv zmenit na taku, akou chces byt, resp. dovolit si byt taka, ako citis, ze chces byt a potom k tebe pridu tie veci, ktore k tomu tvojmu stavu patria.. chces muza, ktory ma naozaj rad TEBA, tvoju bytost, tvoju dusu, alebo len tvoje stihle sik vyhladene upravene telo? ked to druhe, no tak ti ozaj ostavaju len oci pre plac, lebo v 46tke si uz za zenitom 😝 .. ty si fakt vystudovala psychologiu? ja som vedela, ze tie studia stoja zahovno 😀

@reanda ta posledna veta pobavila 😆. Ale.je pravdiva

anonym_5445c3
Dnes o 17:48
@ibatanecnica

@ibatanecnica @reanda ... mne ta posledna veta, naopak, prisla ako urážka. Absolutne nemiestne v situacii, v ktorej clovek hlada pomoc a pochopenie.

anonym_b8dd2c
Dnes o 19:40
@ibatanecnica

@ibatanecnica
@reanda

Čím viac píše, tým menej je ten jej príbeh uveriteľný žiaľ.

ibatanecnica
Dnes o 19:46
@anonym_b8dd2c

@ibatanecnica
@reanda

Čím viac píše, tým menej je ten jej príbeh uveriteľný žiaľ.

@anonym_b8dd2c ja tomu tiez neverim

anonym_fc786a
Dnes o 21:38
@namornicka

Tiez si kladiem otazku na aku strednu si chodila, kedze vsetky spoluziacky maju plastiky, dom v satelite a drahe auta. To ani statisticky nesedi do SK pomerov. Mozno v USA nejaka socialna bublina.

@namornicka tiez ma to zarazilo🤔

anonym_fc786a
Dnes o 21:45

Dnes si vsetci kolo mna hladaju chlapov na pokeci. Znama ma 45r, asi 150kg, do tvari krasna zena, bez maternice, bez deti, ale je rada, ze zije. Uz druheho chlapa ma z pokecu a snazia sa o adopciu. Dalsia znama si adoptovala 3mes.dievcatko. Mas 46, si mozno v polovici, chod von, niekde do spolocnosti, kde mozes najst chlapa, abo skus aj ten pokec. Su tam aj slusni. Proste si nemala v zivote stastie. Moje dokonale spoluziacky su bezdetne, abo v 40tke maju rocne deti v jasliach.🙈 Mne vysli vsetko, ako som chcela. Som za to stastna a vdacna. Mam vykojene prsia, vaha mi kolise, konf.vel.s-m, mam 40r, nie som este ani v polovici zivota, citim sa, akoby som sa zaseklq v 25ke. Bicyklujem, korculujem, ... s detmi. Milujem to. Obe deti mi hovoria-mami, ty si ako nasa starsia sestra. Tesi ma to. Prestan sa lutovat. Vyraz do spolocnosti abo klikni na pokec a zacni sa stretavat s chlapmi. Mozno natrafis na vdovca/rozvedeneho s detmi a budes sa mat o koho starat🤩Mozno natrafis na slobodneho a budete cestovat a bude Vam super. A mozno bude suhlasit s adopciou.. abo este stihnete vlastne. Len sa neutapaj a chod von! Doma ti nik na dvere nezaklope.ci?😁

inulienka29
Dnes o 22:10

Takze všetky spolužiačky sú dokonalé krásky s dokonalými manželstvami 🙂 Uhm. Úplne bežne by ti po rokoch povedala spolužiačka že “vieš čo? Muž ma už má za starú rárohu, nepretiahol ma už 5 rokov ale chodí za 30tkami ktorým kupuje hodinky a retiazky zatiaľ čo ja doma glancujem barak aby mi jedného dňa nezbalil veci a nevymenil ma za tu tridsiatku” 🙂 spamataj sa žena spamataj saaaaaaaa

princessivi
Dnes o 22:17
@anonym_autor

@anonym_b78d8a chcela som mať rodinu, muža, deti, psa, malý domček, alebo náš zariadený bytík, chodiť spolu na výlety, na dovolenku do Chorvátska autom kľudne 8 hodín 🙂. Chcela som byť šťastná, nielen po pracovnej stránke, nielen mať priateľov, ale niekam patriť. Chcela som mať po svojom boku muža, o ktorého sa môžem oprieť a kto tu bude stále pre mňa.

@anonym_autor Ale to vsetko stale mozes mat. Mozno ti nie je sudeny ziadny Slovak, ale niekto zo zahranicia. Na tvojom mieste by som isla niekam k moru na dovolenku, ano aj sama. Nikdy nevies, kde ta postretne stastie. Ja by som vyskusala vsetko, aj zahranicne zoznamky. Nemas co stratit a treba sa riadit heslom, ze radsej budem lutovat, ze som nieco vyskusala a nevyslo to ako na stare kolena 70+ ze som nieco mohla vyskusat a nevyskusala som to. No a tie kruhy pod ocami sa daju riesit tiez plastikou… . Vela stastia zelam 🪄✨❤️

betulinka1
Dnes o 22:32

@anonym_autor priateľka mojho ocina- vdovec si ho nasla cez zoznamku, ked mala 50 rokov. Ziadna umelina, napichane pery, ziadne prsia, ziadne deti. Su spolu 10 rokov a pekne si ziju, cestuju, lyžujú, bikuju. Moj otec o 8 rokov viac. Tvoj zivot je taky aky si ho urobíš. Dlhe roky nemala partnera, tak cestovala s roznymi skupinami po svete. Som tvoj rocnik a necitila som sa škaredá ani stratena na stretavke zo ZS. Jasne, ze koceny boli pekne, staraju sa o seba ale teda mna to vobec nezaujima. Naco sa tym zaoberať. Zivot ti ako 46 nekončí. Naopak, nemas deti mozes sa venovat sebe a comu chces, ist kam chces. Tak ser na to ako ziju svoje zivoty zeny okolo teba. Ty si ži ten tvoj naplno ako len najlepsie vies.

Strana
z6