Odchod partnera pri onkologickej chorobe: Hľadám skúsenosti žien
Dobrý deň,
som Michaela Žureková, novinárka z denníka SME. Dlhodobo sa venujem citlivým spoločenským témam a aktuálne hľadám do článku ženy, ktoré zažili opustenie partnerom, keď sa stali onkologickými pacientkami. Štatisticky sa totiž ukazuje, že muži oveľa častejšie ako ženy opúšťajú svoje polovičky, keď príde takáto vážna choroba. Ak ste žena, ktorá takúto skúsenosť má, budem rada, ak sa mi ozvete do súkromnej správy, poskytnem viac informácií.
Ďakujem.
@tilly to neni hanba, pisala tu nejaka osobka, že partner bol velmi necitlivy až sebecky ako bola chora, velmi luto mi to bolo, teraz neviem nazov diskusie, aj by som sa jej spytalam ako sa jej vedie
@karolinakr nie je to hanba, skôr niektorí ľudia nechcú, aby sa vedelo, že sú chorí. Je to pre nich intímne.
@viestta a to si myslím, že tu na koníku nenájde. Skôr v tých OZ, čo som spomínala. Medzi amazonkami aj onkomamkami sa toto preberá častejšie, ako by sme chceli.
@tilly ja pracujem na onkológii, a viem je tu veľa, bohužiaľ veľmi veľa onkopacientiek.
Veľa z nich má oslovili, niektoré poznám aj osobne.
S Redaktorkou sa môžu dohodnúť aj na osobnom alebo akomkoľvek kontakte
@slovakboy Len, že tento spôsob nemá zmysel, lebo hocikto sa jej môže ozvať (a napísať jej úplne vymyslený príbeh), ktorý táto novinárka nemá možnosť overiť. Preto si myslím, ze tento spôsob, ktorý novinárka zvolila na tomto (už väčšinovo anonymnom) fóre, nemá zmysel.
@pr85 vymyslený príbeh jej môže dať ktokoľvek, nielen človek z modrého koníka. Ako by to overila? Oklamať ju môže aj človek s ktorým sa bude reálne pri jednom stole rozprávať. Oklamat ju môže aj rodinný príslušník, ktokoľvek...
@viestta Ale hocikto jej môže napísať aj vymyslený príbeh do tej súkromnej správy. Ako to bude vedieť pani novinárka vyfiltrovat? Keďže v súčastnosti je fact checking veľmi dôležitý, ako to bude vedieť vyhodnotiť?
@pr85 na mk vacsina trollov a ona isto bude vedieť kto áno a kto nie😃
Máš úplnú pravdu
@anonym_6938de To si fakt myslíš, že anonymne fórum, kde si hocikto môže vymyslieť hocičo je skutočne najlepší prostriedok, ako získavať respondentov na takto chúlostivu tému? A akú výpovednú hodnotu tieto komentáre budú mať? Veď sa nedajú ani fact check-ovat, či je to pravda.
@pr85 máš 100% pravdu. Ľudia povymýšľajú kadejaké hovadiny, napíše sa to do novín, na soc. siete, kadetade, a sprostí ľudia tomu uveria, a šíria klamstvá ďalej. Takto to dnes chodí. Chorá doba.
@tilly nechcem ti kaziť ilúziu, ale nepracujem priamo s pacientmi, skôr papiere ale stretávam desiatky/ stovky denne
@cacianka už len ten priestor má ťažkú energiu, ja som vždy odtiaľ odchádzala strašne vycerpana, aj keď som bola len na kontrole alebo na krvi. Neviem si predstaviť tam byť každý deň, takže klobúk dolu, ťažká práca 😉, aj keď administratíva
@cacianka už len ten priestor má ťažkú energiu, ja som vždy odtiaľ odchádzala strašne vycerpana, aj keď som bola len na kontrole alebo na krvi. Neviem si predstaviť tam byť každý deň, takže klobúk dolu, ťažká práca 😉, aj keď administratíva
@tilly chápem ako to myslíš. Za tie roky tam bolo veľa mojich blízkych aj menej blízkych, tak je to veľmi ťažke.
Preč pár mesiacmi u nás zomrel nás najlepší priateľ, doteraz je to mega ťažké.

@viestta no, žiaľ, všade je veľa onkopacientov. Určite sa ozvú aj tu. Dá sa aj anonymne, to by mohlo pomôcť.
@tilly to neni hanba, pisala tu nejaka osobka, že partner bol velmi necitlivy až sebecky ako bola chora, velmi luto mi to bolo, teraz neviem nazov diskusie, aj by som sa jej spytalam ako sa jej vedie