Samota po strate rodiny a priateľov: Ako ju zvládnuť?
Ahojte, za všetko si viac menej môžem sama, čiže len sa asi musím vyrozprávať. Som staršia žena, do 50r. Nikdy som nemala extrémne veľa priateľov, ale nejakých som mala. Preriedilo sa to vekom, starala som sa posledné roky o rodičov, mala som manžela, syna, prácu, jednu kamošku, mne to stačilo. Ale, syn dospel a odišiel z domu. Kamoška odišla do zahraničia, stretávame sa max raz do roka, občas si napíšeme cez msng. Syn je v Prahe, chodí domov tiež raz za kvartál, ak vôbec. Má tam priateľku, prácu, priateľov. Raz do roka chodím za ním ja, na Vianoce príde on. Rodičia mi zomreli, krátko po sebe, veľmi to bolelo, toto ma celkom položilo, ale dala som to napokon. A môj milovaný manžel si našiel mladšiu priateľku a odišiel. Tak som zostala sama. Vždy som bola introvert, ale ešte nikdy som nebola úplne sama. V práci pracujem s mužmi, nevznikajú tam priateľstva, všetci majú partnerky, je to len kolegiálne. 3x do roka ideme na teambuilding alebo vianočný večierok. Ja sa viem zabaviť aj sama, urobím si program, cvičím, čítam, maľujem, mám psa, chodím s ním von, idem do prírody na prechádzku, zabehať si, alebo do kina idem sama,pozriem si seriál, film, chodím na nemčinu. Ale ešte som sa v živote necítila tak sama. So synom si voláme, dva krát do týždňa. S ex nekomunikujeme, kamoška už minimálne, má vlastný život, vlastné problémy. Uvedomujem si, že toto už nie je úplne dobré, ako žijem. Je niekto tiež takto podobne? Mne by možno stačila aj jedna kamoška. Možno partner, ale to už nevidím reálne. Nie som skupinovú typ. Stačia mi dvaja - traja ľudia okolo. Neviem si však predstaviť, že už do smrti budem takto sama.
Mas stale syna, mas psika, popracuj na kamaratkach. Partnera po 50tke uz asi nenajdes, uz zostanes asi sama. Lepsi su rozchytani, alebo chcu mladsie, alebo su z minulosti nastvani a vztah uz nechcu.
Co by si nenasla partnera? Moja mama si po 60-ke nasla. Kludne hladaj, ale rataj s tym, ze zaujem budu mat o 10 a viac rokov starsi. A kamaratky si tiez hladaj. Prihlas sa do nejakej skupiny, co ma podobne zaujmy, napr. turistiku, alebo kurz malovania, hocico a tam sa s niekym zoznamis.
@anonym_autor je nas tu takych viac
Moja mama je na dochodku a ma plno kamaratok, furt niekde chodi. Na bicykel, na turistiku, na kurz malovania a pod. Ona je ale extrovert, ma to lahsie, ja som tiez introvert tak viem, ze pre nas je to tazsie, ale stale sa da. Mozes skusit aj na zoznamke hladat kamosky, js som tak nasla kamosku na beh, ale lepsie je cez spolocne zaujmy hladat.
Zaujmov mas dost, ale treba najst take, kde su aj ini ludia. Aby tie kamaratstva mohli vobec vzniknut. Zacni chodit na vernisaze vystav napriklad, prihovorit sa niekomu, ono tam je to celkom bezne. Alebo na rozne komunitne podujatia
@anonym_autor mám 45, necítim sa sama, chlapa nemám 2 roky a som konečne v živote šťastná a to mi môj exmanžel ublížil tak veľmi, že som sa z toho dostávala 10 rokov 🙂
@anonym_autor Ja ti strašne závidím. Som v tvojom veku, ale deti mám tri, najmladšie som mala v 40ke a už ma tá nekonečná starostlivosť o rodinu nebaví. Keď si predstavím, že to musím znášať do dôchodku, je mi fyzicky zle. Hneď by som s tebou menila. Do toho práca, kde som v kuse s ľuďmi a musím komunikovať. Času na seba mám málo, koníčky nehrozia ani kamarátky, to všetko skončilo s rodinou. Najkrajšie chvíle sú pre mna víkendy, keď sa môžem aspoň dobre vyspať. A potom zas ten istý kolotoč. Užívaj si pokoj a samotu! Ani nevieš, aké máš šťastie.
To je sranda, vraj "staršia žena" do 50r. Ja mám čerstvých 46 r., ale ani náhodou sa nepovažujem za "staršiu ženu", práve naopak, cítim sa tak na 33. Ani mi nikto neverí, že už mám toľko rokov.😉
Zoznamiť sa máš ešts dosť času. Naša 67r známa sa zoznamila so 64 rocnym. Su spolu 2 r a su stastni, uzivaju si vylety, dovolenky, kulturu.
To je sranda, vraj "staršia žena" do 50r. Ja mám čerstvých 46 r., ale ani náhodou sa nepovažujem za "staršiu ženu", práve naopak, cítim sa tak na 33. Ani mi nikto neverí, že už mám toľko rokov.😉
@anonym_82baa1 Ja mám 33 a najradšej by som už šiel do dôchodku :D
@anonym_autor mám 45, necítim sa sama, chlapa nemám 2 roky a som konečne v živote šťastná a to mi môj exmanžel ublížil tak veľmi, že som sa z toho dostávala 10 rokov 🙂
@anonym_885beb Prepáč, ale toto je tak hlúpy komentár, že až dvere trieskajú. Obidve ste na inom konci extrému a ani jedno nie je závideniahodné. Ona hovorí že umiera od hladu a ty jej hovoríš aké má šťastie, lebo ty si sa akurát prežrala a je ti zle. Totálne od veci.
Rodinu si si urobila ty. Ak ti to lezie hore krkom, tak ju opusť. Dieťa do decáku, manžela môžeš opustiť, nájdi si prácu na home office, zavri sa do prázdneho bytu a buď v izolácii kľudne aj do konca života. Viola, vyriešené. Fakt jej závidíš že ju opustil manžel, zomreli rodičia a nemá jedinú kamarátku?
@anonym_b67562 A ty tiež. Niekde niekomu niekto ublížil a teraz nikto na svete nemá právo byť osamelý. Môžeš písať osamelým seniorom, ktorí nemali konverzáciu s ľudskou bytosťou už niekoľko rokov, ako im je vlastne bohovsky dobre. Lebo nejaká ženská na modrom koňovi mala chuja chlapa. Svetová depresia vyriešená, wow.
Mas stale syna, mas psika, popracuj na kamaratkach. Partnera po 50tke uz asi nenajdes, uz zostanes asi sama. Lepsi su rozchytani, alebo chcu mladsie, alebo su z minulosti nastvani a vztah uz nechcu.
@anonym_8e83c0 preco by nenasla partnera po 50? Kludne moze nájsť.
@anonym_8e83c0 Preco by si nenasla partnera? Ja mam v okoli dost ludi, co si nasli partnera/partnerku aj vo vyssom veku, kludne aj po 60ke. Vobec nema kazdy muz po 50ke zaujem len o mladsiu zenu, nie kazdy si rozumie s niekym z inej generacie.
@anonym_8e83c0 preco by nenasla partnera po 50? Kludne moze nájsť.
@zmrzlinka8 môže si nájsť....ale...počúvala som rozhovor s psychologičkou a poznamenala zaujímavý fakt z výskumu, že ženy medzi 40- 50 r. sú najviac prehliadaná skupina žien. Dôvod? Chlapi v tom istom veku si hľadajú a chcú mladšie partnerky. Cítia sa na to, chytajú druhú pubertu a ešte chcú niečo zažiť. A väčšinou úspešne. Ženy 40-50 sa im už zdajú nudné 🤷♀️

Neboj sa, je nás tu viac.
Možno keď napíšeš mesto, niekto sa ti ozve.