Život na východe. Diskriminácia alebo len predsudky?
Casto sa tu v diskusiach stretavam akoby s opovrhovanim zivota na vychode. Casto su tu narazky ako “jedine tak niekde na vychode” “v nejakej dedine na vychode”…. Preco? Mate pocit ze na vychode sa zije iny zivot? Ze ma zivot nizsiu kvalitu?
@petulda333 ešte jedna vec- pozrela som si len 1 mesiac v roku, to uznávam. Nemá to takú dobrú vypovednú hodnotu, že by som z toho mohla urobiť riadny záver. Možno iné mesiace to je menej dramatické ale tak predpokladám, že západ bude stále na tom o dosť lepšie. Nezamestnanosť je na východe dlhodobo vyššia, takže na tom niečo bude.
@anonym_f32168 to ja ani nespochybnujem. A zas doplnim,ze vzhladom na vyssi pocet romov,ta nezamestnanost tu bude stale...
@anonym_f32168 to ja ani nespochybnujem. A zas doplnim,ze vzhladom na vyssi pocet romov,ta nezamestnanost tu bude stale...
@petulda333 stále sú to obyvatelia východu. Sú to ľudia a rátajú sa do štatistík. Keby sú dáta o nezamestnanosti výrazne skreslené nimi, tak by sme nevideli taký rozdiel medzi počtom voľných miest na východe a západe.
@beronsche odkial mas tu mapku? Preco okres Sobrance oznacili ako Snina? Ostatne nekontrolujem. Ano, pochadzam z okresu Sobrance, uz tam vyse 20 rokov nebyvam.
@anonym_6499a1
@petulda333 áno, nevšimla som si, že su tam kraviny. Moja chyba.
@anonym_56fcb6 co znamena podla teba nizsia uroven?
@anonym_autor ty budeš zrejme zo západu a tou nižšou úrovňou myslíš čo konkrétne? ..., že vy na západe jete rezeň s vidličkou a nožíkom a na východe berieme rezeň do ruky a hryzieme ??? Nie moja zlatá, úroveň je taká akú si sama vytvoris, čo vystudujes a ako žiješ.
No,za mna su to bludy. Zijem na dedine na vych.sk a nemam pocit,ze mam nizsiu uroven. Mnoho ludi tu ma vyssiu uroven nez niektori z hlavneho mesta. Nam sa tu zije velmi dobre (na to co sa deje vdaka politike) a nemenila som.
@petulda333 👍 tiež žijem na dedine na východe a nemenila by som.
@anonym_autor je niekoľko/ priveľa regiónov na slovensku, kde nie je veľa prác.prilezitosti a kde sú platy nižšie. Na druhej strane, aj ceny nehnuteľností sú tam nižšie. Plus máme regióny s vysokým podielom vylúčených komunít.
Dosť , jedných aj druhých, prip.ich kombinácia, ich je práve na východnom Slovensku, ale samozrejme nie len, východ nie je čierna diera.
Možno ľudia narážajú na to.
Hoci nás mafiánsky premiér si to myslí - jeho "na východe nič nie je", zľudovelo..
@beronsche ..., ale keď idú voľby, tlačí sa na východ prvý, aby zbieral hlasy. Nech si behá po hlavnom meste, načo tu chodí, keď tu nič nie je?
Preco sa potom ludia stahuju na zapad a nie naopak? Ano, da sa zit spokojne aj na vychode, ale je to neporovnatelny zivot. U syna pri Ba mam pocit, ze som v civilizovanom svete, naopak cesta vlakom do Ke je zazitok, tolko chatrci, osad, biedy. A toto sa bude len zhorsovat. Samozrejme praca, sluzby, upadok.. Mne je to luto, ale je to proste tak, hoci ludia tam ziju priatelski a srdecni.
@la_dolce_vita áno, tie osady, plechové búdy ..., to je asi všade. No študovať sa dá aj na východe, prace je menej aj za nižšiu mzdu, ale nemôžeme žiť všetci v Bratislave.

@anonym_f32168 nespochybnujem,len ma zarazili
@petulda333 ešte jedna vec- pozrela som si len 1 mesiac v roku, to uznávam. Nemá to takú dobrú vypovednú hodnotu, že by som z toho mohla urobiť riadny záver. Možno iné mesiace to je menej dramatické ale tak predpokladám, že západ bude stále na tom o dosť lepšie. Nezamestnanosť je na východe dlhodobo vyššia, takže na tom niečo bude.