icon

Dochádza voda. Ako zvládneme prichádzajúce horúčavy?

Dnes o 13:13

tak kazda ktora sa tesite ze je horko, dochadza postupne voda
ked nebude prsat pride katastrofa

Strana
z2
0silvia0
Dnes o 13:16

@anonym_autor a ked sa prestanu tesit, pridu dazde?

maca1984
Dnes o 13:16

A keď sa prestaneme tešiť tak sa to zmení, príde ochladenie, dážď ?
Ja si uvedomujem aké následky na prírodu, vodu má toto počasie. Ale to slnko nefunguje na lusknutie prstvov nás, tých, čo máme radi teplo.

doriiis
Dnes o 13:19

A keď budeme pindat tak začne pršať? Tu dole na juhozápade mávame bez dažďové obdobie skoro každé leto. Okrem minulého, to pršalo až až.
A teraz ako čo máme robiť? Prestať žiť a tešiť sa?

anonym_da054c
Dnes o 13:21

Ono mozno si staci len uvedomit ze to naozaj moze byt problem a spravat sa zodpovedne, nenapustat bazeny atd. Ale museli by to zacat riesit aj kompetentni ludia.

anonym_fef259
Dnes o 13:22

@anonym_autor zacneme tancovat ritualne tance za dazd a potom naprsi? Lebo ak ano, pridam sa

anonym_4b3ed8
Dnes o 13:22

Tak mame studnu,este aj polievame,bazen sa napustal a v studni stale voda.
Treba vrtat hlbsie,aby bola stale voda.

romino
Dnes o 13:27

horko-tazko snad prezijeme toto .. horko 🙂

anonym_8062d5
Dnes o 13:42

Ja sa netesim, že je horko lebo je to len dôsledok ľudskej cinnosti a to nieje na radosť

patta89
Dnes o 13:43

a po katastrofe pride koniec sveta....amen

anonym_beab1e
Dnes o 13:53

Aj tie 3 práčky denne, čo niektoré "vysoko hygienické" púšťajú každý deň (1 uteráky, lebo do každého sa len raz môže utrieť, 1 na pyžamá, 1 na oblečenie) spravia pekné kubíky vody, keď sa to nasčítava.

anonym_bbd81d
Dnes o 14:04
@anonym_beab1e

Aj tie 3 práčky denne, čo niektoré "vysoko hygienické" púšťajú každý deň (1 uteráky, lebo do každého sa len raz môže utrieť, 1 na pyžamá, 1 na oblečenie) spravia pekné kubíky vody, keď sa to nasčítava.

@anonym_beab1e Možno by nebolo na škodu niečo zistiť o osude vody, ktorá sa využije na pranie, sprchovanie, atď

anonym_bbd81d
Dnes o 14:06

@anonym_autor Máš pocit,ze to,ze sa niekto teší z teplého počasia,je príčinou toho, že je teplo a dochádza voda?

anonym_060d47
Dnes o 14:18
@anonym_4b3ed8

Tak mame studnu,este aj polievame,bazen sa napustal a v studni stale voda.
Treba vrtat hlbsie,aby bola stale voda.

@anonym_4b3ed8 no nie vzdy a vsade toto plati, bohuzial 😒

autor
Dnes o 14:29
@anonym_bbd81d

@anonym_autor Máš pocit,ze to,ze sa niekto teší z teplého počasia,je príčinou toho, že je teplo a dochádza voda?

@anonym_bbd81d ze si ludia neuvedomuju , ake zle nasledky to cele teple pocasie nesie a tesia sa zo sebeckych pocitov

autor
Dnes o 14:30
@patta89

a po katastrofe pride koniec sveta....amen

@patta89 som rada, ze mas chut este zartovat, aspon je vidno, ake ste niektore uplne mimo...Ano, ved nech je teplo, ale potom nech aj prsi aspon. Lebo tesit sa len preto, sa mozete macat vo vode a nosit hnedu kozu na tele, to nie je vsetko.

alenka58
Dnes o 14:32
@anonym_autor

@patta89 som rada, ze mas chut este zartovat, aspon je vidno, ake ste niektore uplne mimo...Ano, ved nech je teplo, ale potom nech aj prsi aspon. Lebo tesit sa len preto, sa mozete macat vo vode a nosit hnedu kozu na tele, to nie je vsetko.

@anonym_autor zatiaľ neviem že by sa to dalo ovplyvniť

anonym_bbd81d
Dnes o 14:33
@anonym_autor

@anonym_bbd81d ze si ludia neuvedomuju , ake zle nasledky to cele teple pocasie nesie a tesia sa zo sebeckych pocitov

@anonym_autor Radosť z tepla je sebecký pocit?A čo radosť niekoho z dažďa z pohľadu človeka na dovolenke?

maca1984
Dnes o 14:35

Pánečku, ok. Tak v zime keď sa tu budú vytešovať zo snehu, na jeseň z dažďa viem čo mám písať. Nech si tieto sebecké pocity nechajú pre seba 🙈

mandzula
Dnes o 14:37
@anonym_beab1e

@anonym_beab1e A ked sa sprchujes menej ako polhodku a nedavas si k tomu kazdy vecer plnu vanu, si socka. Pozname.

anonym_befe32
Dnes o 14:37

No nijako,trafené, ktorým je 49 stupňov málo budú sedieť v prázdnom bazéne a miesto trávničkov, ktoré celé leto zavlažuju nasypú piesok alebo kamene 🤣🤣
Už včera bolo neskoro, bohužiaľ.
Toto je dosť dlhoročný problém nielen tohto leta

anonym_b49ae4
Dnes o 14:46

My sa asi vykasleme na zahradu. Co den, to 3 sudy... uz sme na spodnej skruzi a dalsia nenateka. Kazdy rok chceme studnu vytiahnut do dna kvoli precisteniu (pouzivame obecnu) a vzdy ostane meter-dva, stale doteka. Teraz sme na dne v juni. Hovorim chlapovi kupme 6 ibc nadrzi, to je 6000 l uzitkovej. Ale ked neprsi, je to tiez na 2 veci na h....0 a na nic. 🔥

abbey1
Dnes o 14:49

Čo robíš pre planétu ty, okrem toho, že sa netešíš z tepla?

anonym_beab1e
Dnes o 15:25
@anonym_bbd81d

@anonym_beab1e Možno by nebolo na škodu niečo zistiť o osude vody, ktorá sa využije na pranie, sprchovanie, atď

@anonym_bbd81d Sibne sa na ňu čarovným prútikom a je opäť pitná, že?

anonym_06eb65
Dnes o 15:29
@anonym_autor

@anonym_autor Bože, toto sú zase úvahy. Čo robíš pre planétu ty?

anonym_bbd81d
Dnes o 15:34
@anonym_beab1e

@anonym_bbd81d Sibne sa na ňu čarovným prútikom a je opäť pitná, že?

@anonym_beab1e Skús zistiť,ze kam ide použitá voda a co sa s ňou deje následne.V prípade, že sa k ničomu nedopracujes a máš staršie školopovinné deti,je ľahko možné, že absolvovali exkurziu,kde videli čo sa deje v čističke vôd a kam sa voda dostane,ako sa využije.Vysvetlia ti to vlastné deti

anonym_beab1e
Dnes o 15:40
@anonym_bbd81d

@anonym_beab1e Skús zistiť,ze kam ide použitá voda a co sa s ňou deje následne.V prípade, že sa k ničomu nedopracujes a máš staršie školopovinné deti,je ľahko možné, že absolvovali exkurziu,kde videli čo sa deje v čističke vôd a kam sa voda dostane,ako sa využije.Vysvetlia ti to vlastné deti

@anonym_bbd81d Skús si to sám, ty premudrely arogantný ignorant.
Dúfam, že čoskoro zmenia tarifikaciu pitnej vody a všetko nad stanovenú normu na hlavu bude stonásobne drahšie. Lebo toto besne míňanie pitnej vody nie je normálne.

anonym_511fe6
Dnes o 15:44
@anonym_bbd81d

@anonym_bbd81d nerob si ilúzie. Bola to pitná voda s podzemia a s veľkými nákladmi sa z jej časti stane riečna. A pri prívalových dažďoch, keď sa do ČOViek navalí nadmerné množstvo vôd (lebo mnohí nemajú oddelenú dažďovú a splaškovú kanalizáciu) prechádzajú splašky prepadmi do tých istých riek. Postupne nám rieky a jazerá (v ktorých sme sa ako deti kúpavali) zarastajú "zeleným" aj zo saponátov (a hnojív z polí), aj sa voda kazí keď sú nízke hladiny (suchá). Na mnohých miestach (už aj v ČR) klesajú hladiny spodných vôd, vysychajú studne.

anonym_bbd81d
Dnes o 15:48
@anonym_beab1e

@anonym_bbd81d Skús si to sám, ty premudrely arogantný ignorant.
Dúfam, že čoskoro zmenia tarifikaciu pitnej vody a všetko nad stanovenú normu na hlavu bude stonásobne drahšie. Lebo toto besne míňanie pitnej vody nie je normálne.

@anonym_beab1e Môžeš urážať, ale faktom je,ze nám netečie dvojaka voda z kohútikov,a tak aj na hygienu sa používa pitná.Komu nevadí vlastný telesný odor a sa nesprchuje,je to jeho vec.Opakujem však, že voda, ktorá sa dostane do čističky, má po vyčistení zmysluplné využitie.Kto nás číta a je trochu v obraze, sám si vytvorí názor, že kto je arogantný a premudrely.Ja píšem len fakty...ak je toto arogancia,alebo je arogantný niekto,kto má na niečo iný názor,tak od tejto chvíle si ma skús nevšímať,ja urobím to isté.

anonym_bbd81d
Dnes o 15:55
@anonym_511fe6

@anonym_bbd81d nerob si ilúzie. Bola to pitná voda s podzemia a s veľkými nákladmi sa z jej časti stane riečna. A pri prívalových dažďoch, keď sa do ČOViek navalí nadmerné množstvo vôd (lebo mnohí nemajú oddelenú dažďovú a splaškovú kanalizáciu) prechádzajú splašky prepadmi do tých istých riek. Postupne nám rieky a jazerá (v ktorých sme sa ako deti kúpavali) zarastajú "zeleným" aj zo saponátov (a hnojív z polí), aj sa voda kazí keď sú nízke hladiny (suchá). Na mnohých miestach (už aj v ČR) klesajú hladiny spodných vôd, vysychajú studne.

@anonym_511fe6 Ilúzie si nerobím,ale určite nebudem hejtovat ľudí len preto, lebo v prípade privalovych dažďov "zlyháva,, systém.Pokial viem,pri určitých javoch sa aj pitná voda v studni stáva kontaminovanou, či?

aurelia2000
Dnes o 16:00
@anonym_bbd81d

@anonym_beab1e Môžeš urážať, ale faktom je,ze nám netečie dvojaka voda z kohútikov,a tak aj na hygienu sa používa pitná.Komu nevadí vlastný telesný odor a sa nesprchuje,je to jeho vec.Opakujem však, že voda, ktorá sa dostane do čističky, má po vyčistení zmysluplné využitie.Kto nás číta a je trochu v obraze, sám si vytvorí názor, že kto je arogantný a premudrely.Ja píšem len fakty...ak je toto arogancia,alebo je arogantný niekto,kto má na niečo iný názor,tak od tejto chvíle si ma skús nevšímať,ja urobím to isté.

@anonym_bbd81d Voda má po vyčistení zmysluplné využitie, ale nestáva sa naspäť pitnou. Pitnej vody ubúda a my sa v nej kupeme, perieme. Je nereálne zaviesť okrem studenej pitnej vody a teplej úžitkovej vody ešte tretí typ vody. Preto treba šetriť.
Aj ja mám z tvojich príspevkov pocit, že šetriť netreba, že to robia len ľudia, ktorí nemajú vedomosti o cistickach. Vyznelo to, akoby si veril na 100% recyklaciu pouzitej vody na pitnú.

Strana
z2