Odtok plodovej vody

14. máj 2023

Ahojte , ak niekomu odteka postupne plodova voda ,je to len také vlhko v posve alebo to tečie po stehnách? Alebo len malý fliačik na nohavickach?

lilly2303
14. máj 2023

Ahoj, u každej je to rôzne? Sama to ťažko zistíš. Môže to byť len výtok alebo únik moču, ale môže to byť aj plodová voda. Jedine dať popôrodnú vložku na cca 2 hodiny a odniesť skontrolovať do pôrodnice. Ja som mala poslednú mesiac taký strašne vodnaty výtok, že som si myslela že plodovka a nakoniec to bol len výtok.

autor
14. máj 2023

@lilly2303 presne to mam, taky vodnatý vytok..ale predsa len čo keď je to plodovka ? Ach , mal by byť Temesvaryho roztok dostupný v lekárni aby sme nemuseli riešiť pohotovost

lilly2303
14. máj 2023

No to je veľká škoda že nie je, ale žiaľ takto si ináč neporadis, jedine porodnica. Ja som tiež bola z toho na nervy lebo som stále trpla že čo ak odteká voda, ale našťastie nie.

autor
14. máj 2023

@lilly2303 presne , stále rozmýšľam ci to je alebo nie je plodovka . A človek nechce chodiť zbytocne na pohotovosť ale keď sa to nedá inak zistiť..

lopuch22
14. máj 2023

Pre mňa to bol nezameniteľný pocit aj keď to bolo iba trošku.Vzdy pri zmene polohy,keď som sa viac pohla,apod.

ankare
14. máj 2023

Každá to má inak. Ja som mala celé tehotenstvo silný výtok, ku koncu sa ešte zintenzívnil.
U mňa bol odtok plodovky jasný, rupla mi voda, keď som lezala a bol to ozaj hlasný zvuk. A keď voda odtekala, nedalo sa to zadržať ako moč.
Ja byť Tebou... Nechaj si na sebe bielu vlozku a zbehni na pohotovosť, nech ti ju poleju roztokom. Nemáš čo stratiť. Radšej ísť zbytočne. Ak to bude negatívne, vypýtaj si do skúmavky kusok roztoku a keď budeš mať podozrenie, nakvapkas si to aj doma.
Držím palce!

88koalka88
14. máj 2023

U mňa to bolo tak, že som to nevedela ovplyvniť. Postavila som si, išiel cvrk, a proste takto od 8rána sa mi dialo až o 13tej som išla na pohotovosť pre istotu. Tam dali ten roztok a bola to plod.voda. O 20tej mi museli už dávať ATB do žily, kvôli možnému zápalu a malý sa narodil až ďalší deň o 4tej ráno. A nie plod.voda mi nakoniec vôbec nepraskla a vôbec sa mi ani nelialo po stehnách cez deň. Naozaj len cvrk sem-cvrk tam.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre