icon

Čo si obliecť a ukázať na prvom rande?

29. mar 2026

Dostanete pozvánku napríklad na kávu v miestnej top kaviarni a plán je, že ak si budete rozumieť, tak môžete poobede/večer pokračovať do ZOO alebo niekam. Aké oblečenie? Rifle a tričko? Či je lepšie sa trocha lepšie nahodiť štýl polokošeľa/šaty?

A dodatočná otázka, vadilo by vám prísť na aute? Že niekto cudzí, resp potencionálny partner uvidí vaše auto a teda aj dajme tomu finančné zázemie na prvom rande? :D

A napríklad mobil? Radi vytiahnete oranžový iphone na stôl alebo radšej necháte skrytý mobil s rozbitým displejom vo vrecku? :D

- O D Ľ A H Č E N Á témička 🙂

anonym_dfaf44
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_dfaf44 No práve preto sa pýtam, keby to porshe/feldu nechal zaparkované pri tescu a prišiel pešo tak sa o tom nedozvieš hneď na počkanie a nebudeš ho škatuľkovať.

@anonym_autor úprimne ti poviem, na prvé rande som vždy chodila autobusom, normálne oblečená, mobil si nikdy nevykladam na stol keď sa s niekym plánujem rozprávať, lebo je to neslušne. Mne praveze bijú kontrolky naopak, keby vidím kľúče od drahého auta naschval vyložene na stol tak mi to príde ako keď sa niekto chvasta s tým na čo reálne nemá, skôr by ma napadol úver na auto, ako wuuuuuu on ma ake autooo

minenkaa
29. mar 2026

Inak fakt čo by to bolo za človeka ,vyložiť na rande telefón na stôl ,vsak to sa môže otočiť a ist prec ,ak chce telefonovať

anonym_17ca77
29. mar 2026

Ja by som ani neidentifikovala drahy mobil 🙂

enmery
29. mar 2026

Slovensko je stále za opicami, riešiť auto a iPhone, môj ty boh🤦‍♀️

zojazoja
29. mar 2026

....🤣🤣A potom sa čudujeme, ze tu pribúda tem neviem si nájsť priatela/priatelku

minenkaa
29. mar 2026

Xiaomi telefón je tiež taký drahy ,prečo sa všetci idu posrat za iPhone

citronove_koliesko
29. mar 2026

@anonym_autor takto by som sa obliekla

anonym_bd9ef5
Autor odpoveď zmazal
anonym_fde4ce
29. mar 2026

Rande v ZOO? V tomto počasí??? U mna rande len v útulnej kaviarni, alebo vinárni, kde je príjemne osvetlenie, kde nie je hluk a smrad (ako je v tej zoo) a kde su stoly dalej od seba. A ked uz nejaka aktivita, kde mam byt viac civilnejšia v outfite (rifle, sveter) tak urcite druhe rande by bolo na ZOO vhodnejšie. Ale prve rande by malo byt v interiéri, kde nefúka, nebudu mi slzit oci od vetra a tiecť sopel, kedy si budem musiet zotrieť vreckovkou pol omietky z ksichtu. A kde su ciste toalety s veľkým zrkadlom. Proste prve rande ma byt na pohodu, nie na boj s počasím a dilemami, co na seba.

citronove_koliesko
29. mar 2026

Biela kosela, tmavomodre nohavice, cokoladovy lahky kabat, hnede tenisky, hneda kabelka, vhodna satka a doplnky. Mobil v kabelke, prisla a odisla by som MHD.

anonym_b76f69
29. mar 2026

@anonym_autor auto ani mobil z teba lepšieho človeka nespravia, čiže absolutne nejde o to, čo materialne ukáže, ale ide o charakter

thereisabear
29. mar 2026

Nedala by som si ani rifle a tričko, ani šaty, ani polokošeľu. Rifle kľudne, ale k tomu nejakú blúzku alebo čosi také. Šaty do tej zimy určite nie. Polokošeľu považujem za oblečenie možno na golf. O oranžovom iphone som ani netušila (vďaka za rozšírenie obzoru), vlastne ani z hocijakého iphonu by som neodpadla, netušila som, že to je akože niečo viac. Išla by som normálne autom, lebo je zima. A aké máš teda auto? Predpokladám, že ak to je nejaké ferrari, tak druhá strana nebude mať felíciu, to by ste sa k rande ani nedopracovali.

anonym_2e0497
29. mar 2026

@anonym_autor snažila by som sa urobiť dobrý dojem to áno, ale auto, mobil,..? 🤔 Mám zázemie, aké mám. Asi než to, ake samotné je, je už len sa zaň hanbiť. Buď to dotyčný akceptuje, alebo ta kvôli tomu odpíše. Takého by som potom nechcela. Ale hrať sa na niečo, čo nie som, by som nerobila.

anonym_2e0497
29. mar 2026
@anonym_autor

@minenkaa ľudia to bežne riešia, lebo ak prídeš na porshe alebo na felde tak z toho jednoducho vedia ľahko vyčmúchať podľa ich logiky, že či máš finančné zázemie/finančnú gramotnosť
To isté aj s tým mobilom, niekto z toho vyčmúcha, že to je retard, že si kupuje mobil za 1500 eur a niekto si pomyslí, že to je kráľ že si môže dovoliť mobil za 1500e :D

@anonym_autor vieš čo, aj zazobani ľudia majú rozbité telefóny, ošarpané autá a pritom by si mohli dovoliť všetko. Dokonca nie sú ani lakomí, lenže priority majú kdesi inde. Poznám takých. Takže súdiť povrchne podľa vzhľadu /a riešiť že ta niekto bude posudzovať podľa vzhľadu, môže len ten, kto sám ide iba po povrchu a nezaujíma ho dotyčný človek ako taký.

anonym_38be84
29. mar 2026

@anonym_autor ono ci mas dobre auto , alebo dobry telefon dlho nezakryjes, rovnako ani ako to , ci bezne chodis v teplakoch a drdole a aktualne sa stafnes ako na ples, rovnako ako to , co mas v hlave a kym skutocne si... tak neviem... ja hram rada s citatelnymi kartami...

zuzana76
29. mar 2026
@biba_18

ja rozmýšlam nad tým oranžovým iphonom… co to kwa jest?? 😏

@biba_18 toto iste ja, asi sme uz stare

janetinka27
29. mar 2026

@anonym_autor tak ja som sa vzdy obliekla pekne. Ale stalo sa mi, ze chlap prisiel na prve rande obleceny ako macher - tielko, kosela z 90.rokov a tak sa aj spraval.iny zas prisiel neskoro, mikina z teplakovej supravy, ktoru mal zrejme na sebe od rana, iny prisiel v strasnom svetri.vsetko toto by som si mozno nevsimla,keby sa spravali normalne,ale strasne machrovali a stretnutie bolo neprijemne.
Ked sme sa stretli prvykrat s mojim muzom,neviem co mal oblecene,ale bol velmi sympaticky,vesely,prijemny

selest
29. mar 2026

Mna najviac zaujala ta zoo. Akoze skoncila som uz po vydarenej "kave" vselikde ale do zoo ma ziadny chlap nezobral😅

simona20201309
29. mar 2026
@anonym_autor

@minenkaa ľudia to bežne riešia, lebo ak prídeš na porshe alebo na felde tak z toho jednoducho vedia ľahko vyčmúchať podľa ich logiky, že či máš finančné zázemie/finančnú gramotnosť
To isté aj s tým mobilom, niekto z toho vyčmúcha, že to je retard, že si kupuje mobil za 1500 eur a niekto si pomyslí, že to je kráľ že si môže dovoliť mobil za 1500e :D

@anonym_autor súhlasím. Neviem co sa tu každý tvári aké ma čisté úmysly pri tom je to presne ako píšeš.
A to vôbec nejde len o rande. Skus si ísť dať urobiť cenovú ponuku na porsche alebo na starom wv...
Chlap ktory ma niečo v hlave tak urcite nechce zaujať autom. Preto je super nápad ísť na prvé rande na taxíku 😀👌
Iphone nie je ukazovatel finančnej situácie. Uz tu táto téma bola. Iphone majú aj chudý na splátky 🙈

cimage
29. mar 2026

Pre mna dosiel moj muz pred xy rokmi na Avii. To sme sa na tom super pobavili. Ja telefon nikdy nevytahujem z tasky, ani na navsteve, veceri, len doma. Mne to pride, ako keby sa ten dotycny nudil, alebo cakal na nieco lepsie, aj ked ho len polozi na stol. Preco nemoze ostat v kabelke?

biba_18
29. mar 2026

@cimage ja síce nerandím, ale telefon mám po ruke… neviem ako by to bolo ak by som nemala dieťa a bola by som mladšia, ale teraz mám proste priveľa závazkov a povinností, aby som si odložila telefon do kabely a potom ho lovila 🤷‍♀️

estellas
29. mar 2026

@anonym_autor Nemám také povrchné hodnoty.
Môj budúci partner nemusí mať oranžový iphone ani drahé auto. Ja si tiež nepotrpím na drahom aute.

anonym_df7a88
29. mar 2026
@biba_18

@cimage ja síce nerandím, ale telefon mám po ruke… neviem ako by to bolo ak by som nemala dieťa a bola by som mladšia, ale teraz mám proste priveľa závazkov a povinností, aby som si odložila telefon do kabely a potom ho lovila 🤷‍♀️

@biba_18 kabelku si nechávaš v aute, keď je taký problém vybrať ho z kabelky, ak by náhodou zazvonil?

O ľuďoch, čo potrebujú mať vkuse telefón na očiach a v sekunde reagovať na každé pípnutie si myslím svoje, nič lichotivé to ale nie je. Prísť na stretnutie a vyložiť si na stol mobil je pre mňa prinajmenšom neslušné, jasné znamenie, kde sú priority a pozornosť a teraz som sa dozvedela, že niektorí tým ukazujú na čo majú, dobre vedieť, ďalši mínusový bod pre vykladačov telefónov.

Deti mám, ak by volali zodvihnem, vydržia tých 10 sekúnd, kým telefón vyberiem z kabelky.

bielasovicka
29. mar 2026
@anonym_autor

@biba_18 Statusová vec každého influ. Nemáš oranžový iphone, nežiješ :D

@anonym_autor ja nemám, a žijem

cimage
29. mar 2026
@biba_18

@biba_18 ja tiez nerandim, ale celkovo ked idem s kamoskou niekam, tak urcite nevykladame telefon na stol. Obe mame deti a keby nieco, tak ho vyberiem a zavolam spat. Za dalsie, maju aj druheho rodica a ja si mozem uzit 2hod bez rusenia.

biba_18
29. mar 2026

@anonym_df7a88 mne je jedno ako to máš - ja to mám tak a nemám telefon na stole lebo sa nudím alebo niečo podobné. ja ho mám na stole, ale nehrám s s ním. ty si rob čo chceš, ja s tým nemám problém, len mi nerozprávaj čo mám robiť ja ak mám proste na to iný názor… 🤷‍♀️ aj si mysli o ľuďoch čo chceš, veď to je tvoje právo. ale ak si myslíš že len to čo tvrdíš ty je správne - no čo ti na to povedať 🤷‍♀️ to je o tebe, nie o mne…

biba_18
29. mar 2026

@cimage a veď ja ti kážem aby si ho mala na stole? 😏 nie je to predsa povinné…

anonym_0b2db6
29. mar 2026

Ja nemam iphone vobec? To nemozem ist na rande vobec? 😭 dokelu, kde je ten iphonovy link? 🤣

sense
29. mar 2026

Obliekla by som si to v čom sa cítim pohodlné. Telefón z tašky nevyberám , na čo a teda je mi jedno aký telefón má druhá strana, rovnako ako je mi jedno na čom príde. Mám v okolí ľudí čo auto nevlastnia a nie je to preto že by nan nemali. A rovnako ale aj ľudí ktoré majú drahé auto na leasing a týždeň pred výplatou pomaly ani na chleba.

anonym_d92bec
29. mar 2026

Mimo tému, ale čo to za debilné obrázky nad tými témami? Samé rúška, černosi, číňania...Kristova noho...😨