icon

Hľadanie partnera cez zoznamky vo veku 40+. Máte reálne skúsenosti?

sonabear
Dnes o 08:21

Ahojte, mate niekto realne skusenosti so zoznamkami v 40tke? Hladam partnera iba 44-49 rokov. Nasli ste si aj uplne fajn partnera / partnerku, ktory uz nechcel deti, nie je narcista alebo hysterik alebo alkoholik ci uplne denno denny fajciar alebo ma rodica, ktory ho proste drzi pod dozorom a podobne?

Nejake typy na konkretne na tuto vekovu kategoriu? Po 50tke je na zoznamkach celkom velky vyber muzov, nechcem to tu rozpisovat preco, ale proste 50tnika budem hladat, ked budem mat 50 a budem stale bez zavazkov.

Pozeram vseobecne, nie iba zoznamky, ale aj susedov (tak suseda clovek prekukne hned, aky je, lebo vidi celu jeho rodinu a podobne), chodim aj na spolocenske podujatia-seminare, ako radia vsetci.

Strana
z4
anonym_debfb5
Dnes o 13:40

S tvojimi poziadavkami bez sance.. Mam kamosky 30-nicky, su samostatne a inteligentne baby, starajuce sa o seba a maju velky problem sa zoznamit. Je to sialena vztahova doba..

anonym_38c94d
Dnes o 13:40
@anonym_b2931e

@anonym_38c94d Tak nehnevaj sa, ale normalna sebavedoma, pekna zena si nezacne s o 17 rokov starsim capom. Zrejme hladala strateneho otca, alebo kohokolvek atd.

@anonym_b2931e to nebola jedna ja som si z tych mladych mohol vyberat a 17 rokov rozdiel je uz dnes nic, ide o to ci si sadnete, mate rovnake zalubi a rovnaku chut do zivota.

anonym_b2931e
Dnes o 13:45
@anonym_38c94d

@anonym_b2931e to nebola jedna ja som si z tych mladych mohol vyberat a 17 rokov rozdiel je uz dnes nic, ide o to ci si sadnete, mate rovnake zalubi a rovnaku chut do zivota.

@anonym_38c94d 17 rokov je dnes uz nic? Mas divne predstavy o zivote. Ja mam o rok starsieho manzela. V zivote by som si nebola zacala so starym capom o 17 rokov starsim. Naco by mi taky stary pan bol? Ale tak ja som si mohla vyberat, ked som este chlapa hladala. Uz davno som spokojna a nikoho nehladam 🙂.

patrike
Dnes o 13:51
@anonym_b2931e

@anonym_38c94d 17 rokov je dnes uz nic? Mas divne predstavy o zivote. Ja mam o rok starsieho manzela. V zivote by som si nebola zacala so starym capom o 17 rokov starsim. Naco by mi taky stary pan bol? Ale tak ja som si mohla vyberat, ked som este chlapa hladala. Uz davno som spokojna a nikoho nehladam 🙂.

@anonym_b2931e Ono je to este ok, kym nepride zhorsenie zdravotneho stavu a pri 17 rocnom rozdiele sa to logicky dostavi v optimistickom scenari u chlapa povezme v 70-ke. Zena bude mat 53. Ma robit opatrovatelku ? Kym ona bude este chodit do prace, dochodca bude doma nervozne brblat.

anonym_71a2c5
Dnes o 14:30
@anonym_2e7c76

@anonym_71a2c5 "Ale robíš typickú chybu internetu, tváriš sa, že muž starne ako whisky a žena ako jogurt po záruke. Lenže polovica chlapov po 45 vyzerá horšie než si myslí. Plešina, brucho, tlak, stres, testosterón dole, únava, cynizmus. Len muži si medzi sebou radi rozprávajú rozprávku, že muži zrejú ako víno, aj keď reálne často vyzerajú ako unavený manažér kebabu, čo zaspáva sám pri televízore. "
To ale nie je o tom, kto je krajsi a zrelsi. Ide o tom, ze ak zena muza vynechala v svojom zivote do 45 (cez tu peknu cast), on ju vynecha po 45-50r (cez tu skareda cast). Chapes? Ty mne, ja tebe.
Ty preskakujes to, ze zena doteraz uprednostnovala 25-30 rokov inych muzov (casto docasne lepsie vyzerajucich, lepsie zarabajucich, stedrejsich,... ), pripadne si uzivala single zivot a obhajujes jej pravo tak urobit. Ona sama sa ale rozculuje, ked po 45tke nejaky muz urobi to iste co ona a uprednostni nejaku inu (mladsiu, krajsiu) pred nou. Ked vybera inych ona do 45, tak je to uplne ok a evolucia ako vysita. Ked si inu vyberie potom on, pricom jednym z dovodov je presne to, ze ked vyzerala lepsie, tak nad nim ohrnovala nos, tak preco by on sa mal k nej spravat inak, dnes prska od zlosti a rozhorcenia, co si to dovoluje.

@anonym_2e7c76 Milujem tieto biologické TED talks, kde sa z jedného osobného odmietnutia spraví dokument BBC o párení cicavcov. Celé to totiž stojí na strašne komickej predstave, že existuje nejaký veľký ženský kolektív, ktorý v dvadsiatke odmietal dobrých mužov a potom sa po štyridsiatke hromadne vracia s prosíkom v ruke. Lenže takto fungujú maximálne fantasy scenáre v hlavách zatrpknutých ľudí, nie život.
To, že niekoho nechcela konkrétna žena v konkrétnom období života, ešte neznamená, že všetky ženy majú voči nemu romantický dlh splatný po menopauze. A už vôbec nie, že jej dnešná hodnota sa má posudzovať podľa toho, či by ho chcela teraz, keď ho nechcela kedysi. A úplne najviac zábavné je to dramatické "teraz už muž dostane len starnúcu robku". Hovorí to generácia chlapov, ktorá po päťdesiatke vyzerá ako kombinácia stresu, piva, vysokého tlaku a desaťročného sedenia v kancelárskej stoličke, ale stále sa tvári, že starne na Cavilla. Celé to nie je žiadna tvrdá pravda, ale len staré odmietnutie, ktoré si niekto po rokoch oblečie do slov ako biológia, príroda a evolúcia, aby nemusel povedať jednoduchú vetu: Strašne ma štvalo, že ma nechcela.

anonym_2e7c76
Dnes o 14:47
@anonym_71a2c5

@anonym_2e7c76 Milujem tieto biologické TED talks, kde sa z jedného osobného odmietnutia spraví dokument BBC o párení cicavcov. Celé to totiž stojí na strašne komickej predstave, že existuje nejaký veľký ženský kolektív, ktorý v dvadsiatke odmietal dobrých mužov a potom sa po štyridsiatke hromadne vracia s prosíkom v ruke. Lenže takto fungujú maximálne fantasy scenáre v hlavách zatrpknutých ľudí, nie život.
To, že niekoho nechcela konkrétna žena v konkrétnom období života, ešte neznamená, že všetky ženy majú voči nemu romantický dlh splatný po menopauze. A už vôbec nie, že jej dnešná hodnota sa má posudzovať podľa toho, či by ho chcela teraz, keď ho nechcela kedysi. A úplne najviac zábavné je to dramatické "teraz už muž dostane len starnúcu robku". Hovorí to generácia chlapov, ktorá po päťdesiatke vyzerá ako kombinácia stresu, piva, vysokého tlaku a desaťročného sedenia v kancelárskej stoličke, ale stále sa tvári, že starne na Cavilla. Celé to nie je žiadna tvrdá pravda, ale len staré odmietnutie, ktoré si niekto po rokoch oblečie do slov ako biológia, príroda a evolúcia, aby nemusel povedať jednoduchú vetu: Strašne ma štvalo, že ma nechcela.

@anonym_71a2c5 Ale tak ako ty mas nejake vyberove kriteria, aj muz ich ma. Bud sa ti chlap paci a si s nim, alebo nie si. Kecal som s 45 rocnou babou na zoznamke. Povedala jedine poriadne vysoky chlap, alebo nikto. Jej vec, jej pravo. Jej aku diagnozu vystavis? Aj tam bola poriadne dlho, lebo na poriadne vysokych (190+) je dlha rada, dnes su v mode ...
Ked povie muz, ze sa mu 45-50+ nepacia a radsej nikto, tak je hned mentalne naruseny zo stareho odmietnutia a ma sa pozriet, ako vypada.

anonym_71a2c5
Dnes o 14:56
@anonym_2e7c76

@anonym_71a2c5 Ale tak ako ty mas nejake vyberove kriteria, aj muz ich ma. Bud sa ti chlap paci a si s nim, alebo nie si. Kecal som s 45 rocnou babou na zoznamke. Povedala jedine poriadne vysoky chlap, alebo nikto. Jej vec, jej pravo. Jej aku diagnozu vystavis? Aj tam bola poriadne dlho, lebo na poriadne vysokych (190+) je dlha rada, dnes su v mode ...
Ked povie muz, ze sa mu 45-50+ nepacia a radsej nikto, tak je hned mentalne naruseny zo stareho odmietnutia a ma sa pozriet, ako vypada.

@anonym_2e7c76 Pointa úplne ušla. Nikto netvrdí, že muž musí chcieť ženy 45+. Kľudne nech nechce. Rovnako ako tá žena nechcela nízkeho chlapa. Lenže ona ti povedala "mám typ" a išla ďalej. Pochybujem , že začala speech o tom, že nízki muži sú evolučná slepá vetva a príroda ich správne vyradila z reprodukcie. Normálny človek má preferencie. Zatrpknutý človek má preferencie a ešte potrebu k nim dopísať 14 odstavcov o tom, prečo druhá strana stratila hodnotu. A čím viac pseudo-biológie, tým viac z toho kričí ego, nie racionalita.

hefo
Dnes o 14:58

Pre autorku asi nie, ale koho by zaujímalo, prednáška českého psychológa o vzťahoch vo vyššom (doprdele, tam už vlastne patrím aj ja, ale chvalabohu to zatiaľ nepotrebujem) veku:

https://www.youtube.com/watch?v=lKv9IBVBWxw
patrike
Dnes o 15:03
@anonym_71a2c5

@anonym_2e7c76 Pointa úplne ušla. Nikto netvrdí, že muž musí chcieť ženy 45+. Kľudne nech nechce. Rovnako ako tá žena nechcela nízkeho chlapa. Lenže ona ti povedala "mám typ" a išla ďalej. Pochybujem , že začala speech o tom, že nízki muži sú evolučná slepá vetva a príroda ich správne vyradila z reprodukcie. Normálny človek má preferencie. Zatrpknutý človek má preferencie a ešte potrebu k nim dopísať 14 odstavcov o tom, prečo druhá strana stratila hodnotu. A čím viac pseudo-biológie, tým viac z toho kričí ego, nie racionalita.

@anonym_71a2c5 Nejaky zaklad to ma a do istej miery mate pravdu obaja. Za mladi si vyberaju zeny, od stredneho veku skor muzi. Priemerny muz zazije ako mladik plno odmietnuti, z toho potom mozu byt tie zatrpknute nazory.

anonym_71a2c5
Dnes o 15:09
@patrike

@anonym_71a2c5 Nejaky zaklad to ma a do istej miery mate pravdu obaja. Za mladi si vyberaju zeny, od stredneho veku skor muzi. Priemerny muz zazije ako mladik plno odmietnuti, z toho potom mozu byt tie zatrpknute nazory.

@patrike Presne o to ide. Tu je rozdiel medzi človekom, ktorý hovorí o nejakej dynamike medzi mužmi a ženami, a človekom, ktorý si z odmietnutia spraví celú evolučnú mytológiu.

anonym_2e7c76
Dnes o 15:09
@anonym_71a2c5

@anonym_71a2c5 Ake ego prosim ta? Predstav si pekny mlady chlap. Mate 20-30. Paci sa ti. Ale ma dost fanyniek a nema zaujem. Hodis za hlavu. Stretnete sa o 25 rokov, uz je ako hovoris stary, pribraty, plesivy a zrazu ma zaujem. Spomenul si na teba. 1.nepaci sa ti, uz je zanedbany, zostarnuty 2. ked sa ti kedysi pacil, siel za inymi. Ked ho vsetky okaslali, spomenul si na teba. Ake romanticke. Ty mas aj inych zaujemcov, co vyzeraju ovela lepsie. Preco by si mala zacinat s tymto typkom a nechat tych lepsie vypadajucich? Nostalgia? by ste si asi padli do narucia a happy end po rokoch? Pochybujem. Podakovala by si sa za zaujem, poslala by si ho velmi rychlo do teplych krajin, ani by si sa s nim nebavila. Nie si mu nic dlzna. No mozno by on skusil podobne psychoanalyzy o nejakom egu, ale nezaujimalo by ta to.

anonym_71a2c5
Dnes o 15:30
@anonym_2e7c76

@anonym_71a2c5 Ake ego prosim ta? Predstav si pekny mlady chlap. Mate 20-30. Paci sa ti. Ale ma dost fanyniek a nema zaujem. Hodis za hlavu. Stretnete sa o 25 rokov, uz je ako hovoris stary, pribraty, plesivy a zrazu ma zaujem. Spomenul si na teba. 1.nepaci sa ti, uz je zanedbany, zostarnuty 2. ked sa ti kedysi pacil, siel za inymi. Ked ho vsetky okaslali, spomenul si na teba. Ake romanticke. Ty mas aj inych zaujemcov, co vyzeraju ovela lepsie. Preco by si mala zacinat s tymto typkom a nechat tych lepsie vypadajucich? Nostalgia? by ste si asi padli do narucia a happy end po rokoch? Pochybujem. Podakovala by si sa za zaujem, poslala by si ho velmi rychlo do teplych krajin, ani by si sa s nim nebavila. Nie si mu nic dlzna. No mozno by on skusil podobne psychoanalyzy o nejakom egu, ale nezaujimalo by ta to.

@anonym_2e7c76 Veď ale to nikto nespochybňuje. Samozrejme že má muž právo takúto ženu poslať do preč. Rovnako ako ona mala právo nechcieť ho vtedy. To je úplne normálna dynamika medzi ľuďmi. Ja hovorím o tom, že z jedného scenára robíš univerzálnu filozofiu o všetkých ženách po 45, akoby každá jedna skončila zúfalá a obchádzala mužov, ktorých kedysi odmietla. Pritom vo veľa prípadoch sa nestane vôbec nič. Ona ho nechcela v 25, nechce ho ani v 50 a on si meanwhile dvadsať rokov predstavoval hollywoodsky comeback oblúk, kde sa raz triumfálne vráti a odmietne ju on

anonym_2e7c76
Dnes o 15:38
@anonym_71a2c5

@anonym_2e7c76 Veď ale to nikto nespochybňuje. Samozrejme že má muž právo takúto ženu poslať do preč. Rovnako ako ona mala právo nechcieť ho vtedy. To je úplne normálna dynamika medzi ľuďmi. Ja hovorím o tom, že z jedného scenára robíš univerzálnu filozofiu o všetkých ženách po 45, akoby každá jedna skončila zúfalá a obchádzala mužov, ktorých kedysi odmietla. Pritom vo veľa prípadoch sa nestane vôbec nič. Ona ho nechcela v 25, nechce ho ani v 50 a on si meanwhile dvadsať rokov predstavoval hollywoodsky comeback oblúk, kde sa raz triumfálne vráti a odmietne ju on

@anonym_71a2c5 V reali, ked sa zene nepaci muz, ci muzovi zena, proste na zoznamke neodpise, rovno podakuje za zaujem, alebo sa vyhovori. Ak sa stretnu na ulici, nasleduje vyhovorka, ze sa ponahla, zazela vsetko dobre a vybavene. Ziadne psychoanalyzy neprebehnu.
Moc sa to komplikuje. Aky comeback? Bavme sa o cudzom cloveku.Vidim starsiu zenu, 50+, nicim ma neoslovila. Ak by som videl jej fotku, ci poznal ju, tak za mlada bola pekna, by som ju kludne bral. lenze sa to nestalo, tak nie je co riesit. Dnesne emocie su nulove.
Ale paci sa mi to myslenie. Mat sama najskor na partnera tri prdele kriterii, ked napadnici v urcitom veku zmiznu, muzi su potom asi povinni brat hocico.

anonym_da4a26
Dnes o 15:54
@kocuris

Len problém je ten, že päťdesiatnik by nešiel k päťdesiatničke. Ten by šiel na 25-ku alebo 30-ku... V 50-ke už o Teba žiaľ asi nikto nezakopne.Taká je realita. Mrzí ma to, je to tvrdé, neber si to osobne.

@kocuris fúha, no ja mám 49 a o mužov teda núdzu nemám 😅 práve naopak. Dokonca aj o 15 rokov mladsich

anonym_893d9c
Dnes o 15:58
@kocuris

Len problém je ten, že päťdesiatnik by nešiel k päťdesiatničke. Ten by šiel na 25-ku alebo 30-ku... V 50-ke už o Teba žiaľ asi nikto nezakopne.Taká je realita. Mrzí ma to, je to tvrdé, neber si to osobne.

@kocuris a ty si hovorca za všetkých mužov +50 ? Si tu len sám za seba a 🙏 aj hovor ZA SEBA, nie za druhých... a už vôbec nie za +50 mužov... nie každý chce zrovna mladé nevycválané stvorenie

anonym_da4a26
Dnes o 16:00
@anonym_2e7c76

@anonym_71a2c5 "než inteligentná, stabilná a atraktívna 45ročná žena," Otazka je, preco tato inteligentna 45rocna zena nepochopila, ze po menopauze pride rychle starnutie a preco si nezacala s nejakym normalnym o trochu skor a cakala do poslednej moznej chvile, ked sa to zacne kaslat. Ked v zrkadle vidi, a sakra, to co je za priberajuca teta, hura, rychlo idem teraz hladat normalneho muza. A divi sa, ze vidi rozpacite muzske reakcie od este dobre vypadajuceho chlapa, ked pride obstarozna teta s nadvahou 10kg na rande. Este raz, kazdy chlap chce atraktivnu este mladu zenu, nieco s nou zazit, vybudovat a potom s nou zostarnut. A vy tu presviedcate, ze je normalna vec, ze ked do 45r o toho muza nema zaujem (inak by s nim uz bola daaavno), ze ako este moze byt rad, ze sa ona v 45r sa na neho pozrie.

@anonym_2e7c76 ale aj my 50 ročne chceme pekného a mladého 😅 Prečo si myslíš že len muži to chcú 😅

anonym_2e7c76
Dnes o 16:04
@anonym_da4a26

@anonym_2e7c76 ale aj my 50 ročne chceme pekného a mladého 😅 Prečo si myslíš že len muži to chcú 😅

@anonym_da4a26 Tak si takeho najdi. Prvy ti budem drzat palce. 🙂 Iba vysvetlujem muzske myslenie, preco to nie je take easy.

anonym_da4a26
Dnes o 16:12
@anonym_2e7c76

@anonym_da4a26 Tak si takeho najdi. Prvy ti budem drzat palce. 🙂 Iba vysvetlujem muzske myslenie, preco to nie je take easy.

@anonym_2e7c76 veď ja som takých mala 😅 o 15 rokov mladších, vysportovanych fesakov. A najväčší gól....ja som ich nechala, nie oni mňa 😅

danka_k
Dnes o 16:31
@anonym_2e7c76

@sonabear 😀 Toto urobila baba, s ktoru chodim. Aj to zdovodnila ako ty, aby jej nepisali stari. A ze zeny nerozmyslaju rovnako. 🙂 Po 7 mesiacoch, ked sme sli na dovolenku a bolo treba datum narodenia, mi povedala, ze na zoznamke si dala o 5 rokov menej a nevedela cely cas a bala sa, ako mi to povedat. Predstav si, ze ti toto urobi chlap a da si na zoznamke nizsi vek.
Ja ako chlap som sa zasmial a nechal tak. Zena bude vykrikovat, aky je ten muz haj.... ze to sa nerobi, takto podvadzat a rozide sa. ;)
Ono je to krasne, ako pises, ze v 40tke na veku nezalezi ale na kompatibilite. Este keby ste tak v 20-30 tiez tak krasne pisali, ze nezalezi tolko na peniazoch, ale na kompatibilite povah ... :D

@anonym_2e7c76 to fakt? Mne toto tiež urobil priateľ a ubral si 4 roky… 😁 a zistila som to na výlete, keď som robila check in a vraj to robí každý a bál sa mi to povedať, lebo sa veľmi do mňa zaľúbil…nerobila som scény, ale prinútila som ho prestať fajčiť za to. Lebo vravel, že prestane potom….ja že už je potom, je o 4 roky viac, tak prestaň teraz … a sme šťastní.

anonym_2e7c76
Dnes o 16:36
@danka_k

@anonym_2e7c76 to fakt? Mne toto tiež urobil priateľ a ubral si 4 roky… 😁 a zistila som to na výlete, keď som robila check in a vraj to robí každý a bál sa mi to povedať, lebo sa veľmi do mňa zaľúbil…nerobila som scény, ale prinútila som ho prestať fajčiť za to. Lebo vravel, že prestane potom….ja že už je potom, je o 4 roky viac, tak prestaň teraz … a sme šťastní.

@danka_k No asi je to dnes naozaj uz bezna vec 🙂

kocuris
Dnes o 17:13
@anonym_893d9c

@kocuris a ty si hovorca za všetkých mužov +50 ? Si tu len sám za seba a 🙏 aj hovor ZA SEBA, nie za druhých... a už vôbec nie za +50 mužov... nie každý chce zrovna mladé nevycválané stvorenie

@anonym_893d9c nie som nikoho hovorca. Vždy píšem iba svoj POV. Tak sa skľudni láskavo

anonym_a39b2a
Dnes o 18:00

Na kieho frasa si vesat v takom veku na krk uplne cudzieho cloveka s jeho navykmi, zlozvykmi, spodnym pradlom, zvukmi pri jedeni, chorobami. S jeho telesnym pachom. Rodinou. Mna z toho obchadzaju mdloby.

patrike
Dnes o 18:28
@anonym_a39b2a

Na kieho frasa si vesat v takom veku na krk uplne cudzieho cloveka s jeho navykmi, zlozvykmi, spodnym pradlom, zvukmi pri jedeni, chorobami. S jeho telesnym pachom. Rodinou. Mna z toho obchadzaju mdloby.

@anonym_a39b2a Cize ma ostat dozivotne sama ? Ty mas aku traumu ?

Strana
z4