icon

Hľadanie partnera cez zoznamky vo veku 40+. Máte reálne skúsenosti?

sonabear
27. máj 2026

Ahojte, mate niekto realne skusenosti so zoznamkami v 40tke? Hladam partnera iba 44-49 rokov. Nasli ste si aj uplne fajn partnera / partnerku, ktory uz nechcel deti, nie je narcista alebo hysterik alebo alkoholik ci uplne denno denny fajciar alebo ma rodica, ktory ho proste drzi pod dozorom a podobne?

Nejake typy na konkretne na tuto vekovu kategoriu? Po 50tke je na zoznamkach celkom velky vyber muzov, nechcem to tu rozpisovat preco, ale proste 50tnika budem hladat, ked budem mat 50 a budem stale bez zavazkov.

Pozeram vseobecne, nie iba zoznamky, ale aj susedov (tak suseda clovek prekukne hned, aky je, lebo vidi celu jeho rodinu a podobne), chodim aj na spolocenske podujatia-seminare, ako radia vsetci.

anonym_fc5c0a
28. máj 2026

V poslednej dobe vo veľkom čítam, ze je najlepšie aj tak byt sam a všetci su vlastne takto spokojní. Ale určite?
Nie sme stvorení na single zivot, je to neprirodzené ale ok, človek sa vie prispôsobiť. Zostaňme si sebecky sami a tlapkajme sa po pleci, ze wau fasa bomba život 🤦‍♀️.
P.S. nesplietajme sem teraz nejaké toxické vzťahy, zle povahy atď atď.

anonym_2e7c76
28. máj 2026
@anonym_da4a26

@anonym_2e7c76 veď ja som takých mala 😅 o 15 rokov mladších, vysportovanych fesakov. A najväčší gól....ja som ich nechala, nie oni mňa 😅

@anonym_da4a26 🙂

patrike
28. máj 2026
@anonym_fc5c0a

V poslednej dobe vo veľkom čítam, ze je najlepšie aj tak byt sam a všetci su vlastne takto spokojní. Ale určite?
Nie sme stvorení na single zivot, je to neprirodzené ale ok, človek sa vie prispôsobiť. Zostaňme si sebecky sami a tlapkajme sa po pleci, ze wau fasa bomba život 🤦‍♀️.

@anonym_fc5c0a Vzdy, ked pocujem "aka som spokojna sama", tak tomu neverim. Vynimka su snad len vdovy, ktore sa vo veku 70+ zbavili choreho frflosa. Tym verim.

patrike
28. máj 2026
@anonym_0d5886

@anonym_da4a26
Presne tak!
Traumu ma ten čo sa zavesí na hocijakého chuja len aby nebol sám
Taký človek sa cíti hodnotný len keď ma muza, ináč psychicky tápe
Vyrovnaný človek vie pekne prezit život aj sám, nieje závislý na vonkajšej validacii

@anonym_0d5886 Preco potom tieto zeny nezavisle na validacii zaspamuju kazdu diskusiu "mne je tak uzasne samej" ?

anonym_da4a26
28. máj 2026
@patrike

@anonym_da4a26 Vyrovnany clovek sa nevyjadruje ako ty, preto hovorim o traume. Vztah nemusi vobec vyzerat ako robenie sluzky staremu (ch)ujovi. Samozrejme nie je povinne mat vztah, mozes zit aj sama, len ked niekto opakovane vedie reci ako ty, az taky vnutorne spokojny nebude.

@patrike vyrovnaný človek sa nevyjadruje ako ja v čom ? 😅 Keď už nevieme čo napísať, trepneme prvé čo nás napadne? 😅

anonym_da4a26
28. máj 2026
@anonym_2e7c76

@anonym_da4a26 🙂

@anonym_2e7c76 ja mám zipsy 😂

anonym_da4a26
28. máj 2026
@anonym_fc5c0a

@anonym_fc5c0a ja som dobrovoľne sama pár rokov a úprimne môžem vyhlásiť, že nikdy mi nebolo tak dobre v živote. Núdzu o mužov nemám, ale odmietam ich. Nechcem sa už nikomu prispôsobovať.
Ale badam v mojom okolí, že ľudia majú tendenciu neveriť single ľuďom že je im tak dobre, myslia si že tým len zakrývajú niečo. Nie. Môžem zodpovedne prehlásiť že to tak nieje 🙂
Neveria, lebo nezažili ten pocit a lebo nevedia byť sami.
od 18 do 45 som bola neustále vo vážnych vzťahoch a až teraz vidím ale to oslobodzujúce byť sama.

dvadsatosem
28. máj 2026

Ja som single pár rokov ale rád by som si ešte niekoho našiel. Viem byť sám ale samého ma málo čo baví. Prispôsobovať sa nemám problém, ale samozrejme odtiaľ potiaľ.
Môže to byť aj tým že som mal iba 1 dlhodobý vzťah. A to aj bol dosť intenzívny lebo sme boli veľa času spolu a občas divoký lebo manželka mala bipolarku a ešte k tomu sa vôbec neliečila.

anonym_fc5c0a
28. máj 2026
@anonym_da4a26

@anonym_fc5c0a ja som dobrovoľne sama pár rokov a úprimne môžem vyhlásiť, že nikdy mi nebolo tak dobre v živote. Núdzu o mužov nemám, ale odmietam ich. Nechcem sa už nikomu prispôsobovať.
Ale badam v mojom okolí, že ľudia majú tendenciu neveriť single ľuďom že je im tak dobre, myslia si že tým len zakrývajú niečo. Nie. Môžem zodpovedne prehlásiť že to tak nieje 🙂
Neveria, lebo nezažili ten pocit a lebo nevedia byť sami.
od 18 do 45 som bola neustále vo vážnych vzťahoch a až teraz vidím ale to oslobodzujúce byť sama.

@anonym_da4a26 ale to je iné ak bol clovek v dlhodobom vzťahu a je uz z toho unavený. Potrebuje si len oddýchnuť, načerpať nové sily. To je úplne v pohode, psychohygiena, je mu vzácne ze zrazu ma voľnosť a uziva si to. Ale tu uz čítam ze 30 ročný chcú byt radsej sami, akože wtf? Ze načo vztah, lebo aj tak sa všetci rozvádzajú...všetci su k ničomu, len ja som ideálna kráľovná ci kráľ.
Sebeckost sa veľmi rozmáha a aj tam, kde nieje dôvod.

anonym_2452f6
28. máj 2026

Viackrat tu bolo spomenute, ze radsej ostanem sam/a. Ale aky ma potom zivot zmysel? Na co sa tu trapit sam? Chodit do prace, potom nejake konicky na vyplnenie casu, stretavanie sa s priatelmi...krysi kolotoc a nakoniec umriet sama. Ja chcem milovat a byt milovana, to je pre mna zmysel zivota. Mam 45 rokov, rodicia ma len mali radi, brat bol dolezitejsi, exmanzel ma mal rad, expriatel ma mal rad. Ale zistila som, ze mat rad nestaci, lebo pri prvom probleme zutekaju. Za cely zivot som nepocitila, ake je to milovat niekoho a zaroven byt milovana tou osobou. Moje dobre roky som premrhala osobami, co ma mali rady.
A co sa tyka zoznamovania, v tomto veku je to tazke. Ked ma niekto vidi s detmi, prve co ho napadne, ze mam muza. Ked niekto vidi starsiu zenu, uz ju neoslovi, ako ked by stretol nejaku 20rocnu. Uz som rozmyslala, ze si kupim siltovku alebo tricko s napisom single. Stracam zmysel zivota a nemam ani chut dychat

anonym_da4a26
28. máj 2026
@anonym_fc5c0a

@anonym_da4a26 ale to je iné ak bol clovek v dlhodobom vzťahu a je uz z toho unavený. Potrebuje si len oddýchnuť, načerpať nové sily. To je úplne v pohode, psychohygiena, je mu vzácne ze zrazu ma voľnosť a uziva si to. Ale tu uz čítam ze 30 ročný chcú byt radsej sami, akože wtf? Ze načo vztah, lebo aj tak sa všetci rozvádzajú...všetci su k ničomu, len ja som ideálna kráľovná ci kráľ.
Sebeckost sa veľmi rozmáha a aj tam, kde nieje dôvod.

@anonym_fc5c0a ale to je tvoj pohľad na vec. Ten človek má zas iný pohľad a iné skúsenosti. Asi to nehovorí len tak že radšej chce byť sám. To že ty to nechápeš, na jeho pohľade nič nezmeni.

anonym_da4a26
28. máj 2026
@anonym_2452f6

Viackrat tu bolo spomenute, ze radsej ostanem sam/a. Ale aky ma potom zivot zmysel? Na co sa tu trapit sam? Chodit do prace, potom nejake konicky na vyplnenie casu, stretavanie sa s priatelmi...krysi kolotoc a nakoniec umriet sama. Ja chcem milovat a byt milovana, to je pre mna zmysel zivota. Mam 45 rokov, rodicia ma len mali radi, brat bol dolezitejsi, exmanzel ma mal rad, expriatel ma mal rad. Ale zistila som, ze mat rad nestaci, lebo pri prvom probleme zutekaju. Za cely zivot som nepocitila, ake je to milovat niekoho a zaroven byt milovana tou osobou. Moje dobre roky som premrhala osobami, co ma mali rady.
A co sa tyka zoznamovania, v tomto veku je to tazke. Ked ma niekto vidi s detmi, prve co ho napadne, ze mam muza. Ked niekto vidi starsiu zenu, uz ju neoslovi, ako ked by stretol nejaku 20rocnu. Uz som rozmyslala, ze si kupim siltovku alebo tricko s napisom single. Stracam zmysel zivota a nemam ani chut dychat

@anonym_2452f6 toto je veľmi smutný komentár. vidieť zmysel života len v tom, že budeš mať vzťah je smutné a zúfalé. Život dáva zmysel sám o sebe, záleží ako si ho urobis.
Ja milujem byť sama bez partnera, že prídem domov a nečaká na tam muž, ale som tam sama s deťmi.
A teda ja som od teba staršia, mám malé deti a muži má oslovujú dosť.
Neber to teraz v zlom, ale asi vyzarujes ten smútok a zúfalstvo, preto máš problém nájsť si niekoho. Mužom sa páčia ženy, ktoré majú energiu a nie také ktoré zúfalo niekoho hľadajú.

earlgrey
28. máj 2026
@princkrason

posledny mesiac je toto uz treti inzerat na hladanie partnera a ziadna sa neozvala 😢🙂 okrem @earlgrey

@princkrason ic do rici 🤣 ja svojho muža mám

princkrason
28. máj 2026
@earlgrey

@princkrason ic do rici 🤣 ja svojho muža mám

@earlgrey a co milenca draha?

earlgrey
28. máj 2026
@princkrason

@earlgrey a co milenca draha?

@princkrason Nie, ja som verná ☝️🤣 jednému milencovi 🤣

anonym_0c1e67
28. máj 2026
@jogy1984

Zoznamky su katastrofa. Len teraz nedávno mam čerstvú skúsenosť ktorá má vyliečila na dlhú dobu

@jogy1984 ja si tiež myslím, že sú tam zúfalci, nezaradené trosky v živote, alebo minimálne úchyláci. Ženy detto.

gerrwie_girl
29. máj 2026
@anonym_b2931e

@sonabear A naco ti je taky 49 stary pan? Ja by som uz radsej bez chlapa v takom veku bola. Vsak deti uz aj tak nebudes mat. A, ked si predstavim takeho slovaka 49 rocneho- skoro kazdy pupkac, s plesinou, a hlada mama hotel. Ak na lasku. Tak vela stastia teda.

@anonym_b2931e kolko mas rokov prosim ta?

anonym_161e28
29. máj 2026

@sonabear držím ti palce, ale priprav sa na to ze v takom veku môžeš robiť akurát tak milenku, pokiaľ nechceš nejakého zúfalca co býva na ubytovni

anonym_161e28
29. máj 2026
@anonym_da4a26

@kocuris fúha, no ja mám 49 a o mužov teda núdzu nemám 😅 práve naopak. Dokonca aj o 15 rokov mladsich

@anonym_da4a26 takých co si chcú vrznut. Neverím ze by o 15 rokov mladší s tebou išiel na prechádzku a držal ta za ruku, keď áno tak prvý mesiac. Skôr alebo neskôr začne každý pozerať po mladšej. Tiež som bol.kedysi na staršie, dnes to nechápem

anonym_60395f
29. máj 2026

@sonabear v takom veku tam mas bud kurevnikov alebo zufalcov

morpheuss
29. máj 2026
@sonabear

@anonym_e2f0a6 ja si na rande normalne pytam obciansky preukaz alebo iny preukaz totoznosti. Zatial mi kazdy ukazal, koho som sa pytala (nepytam sa kazdeho, iba ak mam vyslovene seriozny zaujem aspon na prvom rande) - cest vynimkam, jeden mi nechcel povedat ani cislo svojho narodenia, ze on neznasa numberologicke blbosti. A ten uz na zoznamkach nie je, asi si uz niekoho nasiel, lebo mi prisiel uplne fajn normalny inteligentny pekny 48 rocny muz.

@sonabear počuj, som v polke čítania... a si fajn baba, skutočne, máš to v hlave upratané... ale jedna vec mi u teba nesedí. Píšeš niečo v štýle, že hľadáš niekoho, kto ti do života prinesie skôr pozitíva ako komplikácie.. a to je super. Ale čím viac ťa čítam, tak mám z teba pocit, že ty ponúkaš opak. Práve ty mi prídeš ako komplikovaná.. pýtaš si občiansky, máš absurdnú požiadavku ohľadom veku. Neznieš ako baba, s ktorou je ľahká konverzácia, s ktorou je zábava, s ktorou si ako muž oddýchnem. Neber to v zlom, je to len môj dojem z prečítania pár tvojich príspekov, možno som totál mimo. Ja keby som si teraz hľadal niečo serióznejšie, tak určite chcem, aby tá baba bola usmiata, šírila pozitivitu, aby sme sa spolu vedeli zabávať a hlavne... aby neriešila *ujoviny (to je taký môj výraz na to, keď sa hľadajú problémy tam, kde stačí len mávnuť rukou+prestať na to myslieť a je to vybavené). Ale ak by mi v prvej správe napísala niečo v štýle že "mám len jednu požiadavku na muža a to je toto..." resp. že "vek musí byť "xxx-xxx" (pričom ten rozsah je dosť absurdne malý) a pri prvom stretnutí si hneď pýta občiansky... právom by som si hovoril, že ak je toto začiatok, tak aké absurdnosti by ma ešte čakali vo vzťahu...

morpheuss
29. máj 2026
@earlgrey

@earlgrey tak to má byť, tiež od všetkých svojich žien očakávam, že mi budú verné 😂

anonym_da4a26
29. máj 2026
@anonym_161e28

@anonym_da4a26 takých co si chcú vrznut. Neverím ze by o 15 rokov mladší s tebou išiel na prechádzku a držal ta za ruku, keď áno tak prvý mesiac. Skôr alebo neskôr začne každý pozerať po mladšej. Tiež som bol.kedysi na staršie, dnes to nechápem

@anonym_161e28 za ruku ma držal o 13 rokov mladsi a prechádzali sme sa tak pol roka 🙂
Až kým som to neskončila, lebo mi ten vzťah nevyhovoval. Ďalší o 12 rokov mladší sa do mňa zaľúbil a aj keď som ho nechala, nevedel to pochopiť a stále sa mi ozýva v 2 mesačných intervaloch 🙂 Nevyzeral na svoj vek. Tipujú mi minimálnej o 10 rokov mladšie. A to sa nechvalim, len vysvetľujem, prečo je to tak.
A prečo si myslíš že žena si nechce tiež len vrznut? Aj my máme radi nezáväzný sex 😅

anonym_60395f
29. máj 2026
@anonym_2e7c76

@anonym_b2931e Co je mladsia zena? 5 rokov rozdiel (on starsi) je v pohode. Tak ako 50tnik moze zostat sam, co on kludne zostane, pretoze 50tnicky ho nepritahuju. A potom 50tnicky zostanu same.
Princip je vediet, ako to funguje. Ak som kocka do 45r a potom zacnem pomaly starnut, vzhladovo behom par rokov spadnem zo 100% na 50%, tak hladam na starobu niekoho v 35, najneskor v 40. V 40 si este pekna, das muzovi 5 peknych rokov, ak mas dobru genetiku este 2-3 roky navyse a on s tebou zostane dalsie roky. V 50tke to uz ale bude pomaly maly zazrak najst niekoho normalneho, dobre vyzerajuceho. Ti su zadani, alebo znechuteni zo vztahov, alebo si povedia, bud mladsia, alebo radsej sam. Ak sa stazujete, ze volni su uz len plesati a pupkati, tak ste mali hladat skor, ked na vyber boli schopni, neplesati a nepupkati a neodkladat to na tak neskoro. Ti su po 40-50tke uz davno rozchytani .. a borka si moze davat sama za vinu, ze ked mohla vyberat z 5 zaujemcov, tak ohrnala nosom a dnes nula.
Nikoho tu nezhadzujem, ako urcite pridu pisat vsetky, co vraj vyzeraju o 20r mladsie. Ciste vysvetlenie. V 20tke mate na vyber aj z 10 tich, v 30 do 45 mate na vyber kludne z 5. Ale potom to rychlo spadne na nulu. Nieze by ste boli rady, ake amte dobre podmienky do 45, tak sa tu rozzculujete, co je to za nespravodlivost a bordel, ze 60tka nema 10 napadnikov. No nema a nebude mat. Muzov je rovnaky pocet ako zien. Kazda zadana zena obsadi jedneho muza, cim viac parov, tym menej single na vyber.

@anonym_2e7c76 mas pravdu. Ja milujem tu faloš, ako starým "cekebritkam" na foto v bikinách pre nastrocne píšu, ake sú šupy, ze by 50tnicky strcili do vrecka aj 20tnicky. To je taky kec ze az. Ano, vyzerajú dobre, ale na SVOJ VEK. nie aby sa porovnávali s 20tnickami.

earlgrey
29. máj 2026
@morpheuss

@earlgrey tak to má byť, tiež od všetkých svojich žien očakávam, že mi budú verné 😂

anonym_8b55a8
29. máj 2026
@earlgrey

@earlgrey
To som nepochopila. Ty máš partnera aj milenca ?

earlgrey
29. máj 2026
@anonym_8b55a8

@earlgrey
To som nepochopila. Ty máš partnera aj milenca ?

@anonym_8b55a8 Žartovala som. Princ krasoň ma pozná a vie, že žartujem 😉

princkrason
29. máj 2026
@earlgrey

@anonym_8b55a8 Žartovala som. Princ krasoň ma pozná a vie, že žartujem 😉

@anonym_8b55a8 neviem o čom točí tá grófka sivá , ja ju nepoznám ,raz má muža potom partnera a aj milenca ... 😕

earlgrey
29. máj 2026
@princkrason

@anonym_8b55a8 neviem o čom točí tá grófka sivá , ja ju nepoznám ,raz má muža potom partnera a aj milenca ... 😕

@princkrason 🤣🤣🤣 hej ego nepustí však? 🤣 už nie som tvoja láska? 🤣🤣🤣 počkaj budeš buchty chcieť!

anonym_161e28
29. máj 2026
@anonym_da4a26

@anonym_161e28 za ruku ma držal o 13 rokov mladsi a prechádzali sme sa tak pol roka 🙂
Až kým som to neskončila, lebo mi ten vzťah nevyhovoval. Ďalší o 12 rokov mladší sa do mňa zaľúbil a aj keď som ho nechala, nevedel to pochopiť a stále sa mi ozýva v 2 mesačných intervaloch 🙂 Nevyzeral na svoj vek. Tipujú mi minimálnej o 10 rokov mladšie. A to sa nechvalim, len vysvetľujem, prečo je to tak.
A prečo si myslíš že žena si nechce tiež len vrznut? Aj my máme radi nezáväzný sex 😅

@anonym_da4a26 keď je to o sexe, tak ok. To ostatné ti verím asi ako prostitútke, že je panna