Je ťažké nájsť priateľa na dlhodobý vzťah?
Ahojte.. niektori ma tu asi zvozíte pod čiernu zem alebo neviem čo ale skúsim to :D Komentár, ktorý tu často čítam alias nie každému je vzťah a láska dopriata tiež nechcem také čítať..
Skôr niečo pozitívne. Čo ma trápi je to, že mám pocit, že je veľmi ťažké si nájsť priateľa na dlhodobý vzťah. Mala som 3 vzťahy za život (od 17), kde jeden trval 6 mesiacov, druhý 3 roky a ďalší rok a pól. Tie posledné dva boli čistá katastrofa, preto som sa snažila pracovať na sebe, čítať knižky, počúvať podcasty na rôzne témy, našla som si aj ľudí, ktorí sa takými vecami zaoberajú.. Čo sa týka mňa mám 27 rokov, čo sa týka vzhľadu som normálna žena, aktívna, cvičím silovo, chodím behať, na prechádzky so psom, mám aj celkom dobre platenú prácu, čiže nepotrebujem od partnera žiadnu finančnú pomoc, len aby bol partner a aj tak predsa sa na mńa lepia buď vychcálkovia, alebo také divné typy, napríklad som zažila, že najprv 2-3 mesiace sa stretávame a on potom cúvne, ďalší mi vynadal do rozmaznaných princezien, pretože som povedala, že chcem ísť na dovolenku do Dubaja (svoju časť keby ideme si zaplatím sama) a podobne. Alebo ešte som mala rôznych nápadníkov, ktorí nemuseli byť zlí muži, ale chémia nula bodov aj keď som to skúšala... Naposledy jeden, ktorý sa mi páčil a bol aj inteligentný, vedeli sme sa dobre porozprávať, tak ma nazval stíhačkou za to, že som povedala, že ak sa máme spoznávať, by som bola rada aby sme sa stretávali častejšie ako 2x do týždňa na hodinu (býval 10 km).. Skúšala som zoznamku a tam tí muži nejak nemali sebareflexiu :D Máte nejaké pozitívne príbehy? Čo sa týka môjho života, aby ste si nemysleli, že sa môj život točí len okolo mužov, mám normálne kamarátov, partiu chodíme von (cez nich sa mi nepodarilo nikoho spoznať ani cez kamarátky), čiže ja si viem zariadiť zatiaľ svoj život sama alebo bola by som rada za parťáka.. 🙂
@anonym_autor nepises kolko mas rokov, ak malo treba este pockat na toho praveho, ak uz viac tak sa skus poobzerat niekde na okolie, mozno v tvojej praci, alebo v tom fitku.
@domkakvet tam to má uvedené: "Čo sa týka mňa mám 27 rokov".
@anonym_autor nepises kolko mas rokov, ak malo treba este pockat na toho praveho, ak uz viac tak sa skus poobzerat niekde na okolie, mozno v tvojej praci, alebo v tom fitku.
@domkakvet práveže v práci mám 80% ženatých kolegov a deťmí alebo aj staršie rozvedené kolegyne, ktoré si tiež nevedia niekoho schopného nájsť. Vo fitku ja som otvorená, ale všetko sú to také small talky :D že mám tam známych ale zas nemôžem ich nútiť dp niečoho..
@domkakvet práveže v práci mám 80% ženatých kolegov a deťmí alebo aj staršie rozvedené kolegyne, ktoré si tiež nevedia niekoho schopného nájsť. Vo fitku ja som otvorená, ale všetko sú to také small talky :D že mám tam známych ale zas nemôžem ich nútiť dp niečoho..
@anonym_autor bohuzial gemtlemani vymieraju a to co ostalo je polovica zateplena dalsia cast nevie kde sa zaradit .. coto je uz pozadavanych alebo sa nehrnu do vztahu a to malo co ostalo je tak malo-ze je tazko ich najst ..ale nic nieje nemozne
Su tisice normalnych ludi a teda aj muzov. Tak je zvlastne, ako nikto nie je dost dobry. Ak vyzeras normalne, uz nikdy to nebude lahsie ako v tomto veku, niekoho najst. Ale aj ten druhy hlada niekoho normalneho, sympatickeho,... Nie je to o tom, ze ti niekoho pridelia, aj tomu druhemu, co sa ti zapaci, musis sadnut aj ty. Chod s otvorenymi ocami, zoznamuj sa a bav sa s ludmi. Ak budes sediet doma, chodit zamracena, s nikym sa nedas do reci, tak nikoho nestretnes.
Neviem či je to tak, ale ak by som mal povedať za seba, ako muž, tak čo čítam na fórach, ako píšu ženy že si nevedia nájsť partnerov, tak v realite sa boja osloviť akékoľvek muža a často ešte stále čakajú na to, že muž by mal ako prvý prejaviť záujem.
Povedal by som ti to takto, ak niekde na verejnosti alebo vo fitku nájdeš chlapa, ktorý sa naozaj snaží a lanári ťa na rozhovor, kávu, alebo niečo podobné, tak je to prevažne zo zúfalstva, alebo má takú povahu ako opisuješ "čistá katastrofa". A ver tomu že toto robí aj iným ženám a skúša si intenzívne len nájsť niekoho na chvíľu a potom ho prestaneš baviť.
Ak chceš chlapa, ktorý bude pri tebe a zostane pri tebe, skús sa ty sama k dákemu prihovoriť ktorý by sa ti zatiaľ aspoň navonok páčil. Ver tomu že sa k tebe bude chovať inak (lepšie) ako zúfalec čo len hľadá.
Chémie, láska, náklonnosť, vzťah, to príde, nemusí to byť hneď na začiatku ako že "wow". Vzájomné spoznávanie je krajšie, hľadanie a tolerovanie maličkostí na tom druhom je to čo ťa bude neskôr hriať, lebo budeš svojho partnera poznať aj z tejto stránky a budeš jediná, tak ako bude on tvoj jediný.
Máš ideálny vek, tak sa neboj a skús, nič nestratíš. A ak je to tak, ako sa opisuješ, je malá pravdepodobnosť že ťa každý odmietne.
Su tisice normalnych ludi a teda aj muzov. Tak je zvlastne, ako nikto nie je dost dobry. Ak vyzeras normalne, uz nikdy to nebude lahsie ako v tomto veku, niekoho najst. Ale aj ten druhy hlada niekoho normalneho, sympatickeho,... Nie je to o tom, ze ti niekoho pridelia, aj tomu druhemu, co sa ti zapaci, musis sadnut aj ty. Chod s otvorenymi ocami, zoznamuj sa a bav sa s ludmi. Ak budes sediet doma, chodit zamracena, s nikym sa nedas do reci, tak nikoho nestretnes.
@anonym_531a5d len ja sa s tisickou mužov nestretnem :D ale chápem čo tým chceš povedať. Práveže dnes sa ti pomaly nikto ani neprihovorí, kamaráti hovoria, že to preto že ženy berú všetko ako obťažovanie.. neviem
Neviem či je to tak, ale ak by som mal povedať za seba, ako muž, tak čo čítam na fórach, ako píšu ženy že si nevedia nájsť partnerov, tak v realite sa boja osloviť akékoľvek muža a často ešte stále čakajú na to, že muž by mal ako prvý prejaviť záujem.
Povedal by som ti to takto, ak niekde na verejnosti alebo vo fitku nájdeš chlapa, ktorý sa naozaj snaží a lanári ťa na rozhovor, kávu, alebo niečo podobné, tak je to prevažne zo zúfalstva, alebo má takú povahu ako opisuješ "čistá katastrofa". A ver tomu že toto robí aj iným ženám a skúša si intenzívne len nájsť niekoho na chvíľu a potom ho prestaneš baviť.
Ak chceš chlapa, ktorý bude pri tebe a zostane pri tebe, skús sa ty sama k dákemu prihovoriť ktorý by sa ti zatiaľ aspoň navonok páčil. Ver tomu že sa k tebe bude chovať inak (lepšie) ako zúfalec čo len hľadá.
Chémie, láska, náklonnosť, vzťah, to príde, nemusí to byť hneď na začiatku ako že "wow". Vzájomné spoznávanie je krajšie, hľadanie a tolerovanie maličkostí na tom druhom je to čo ťa bude neskôr hriať, lebo budeš svojho partnera poznať aj z tejto stránky a budeš jediná, tak ako bude on tvoj jediný.
Máš ideálny vek, tak sa neboj a skús, nič nestratíš. A ak je to tak, ako sa opisuješ, je malá pravdepodobnosť že ťa každý odmietne.
@anonym_f0c994 práveže ja som sa aj nenápadne oslovila muža prvá, a nikdy z toho nič nebolo. Maximálne z toho chceli sex, lebo si asi mysleli, že som zúfalá a pristúpim na akýkoľvek kontakt.. neviem
@anonym_f0c994 práveže ja som sa aj nenápadne oslovila muža prvá, a nikdy z toho nič nebolo. Maximálne z toho chceli sex, lebo si asi mysleli, že som zúfalá a pristúpim na akýkoľvek kontakt.. neviem
@anonym_autor chceli sex tak, že ti to otvorene povedali? Možno to bola tá vzorka mužov, ktorá si povedala skúsime to hneď sexom, a keď to nebude ono, načo pokračovať. nič v zlom, ale niekedy aj ten sex je vo vzťahu dosť dôležitý a hrá významnú úlohu a keď to nejde, na to sa nedá zvyknúť.
Zvyknúť sa dá na maličkosti a minimálne chyby na partnerovi, ale keď si nebudete chutiť 🙉 🙉
a odporúčam, vo fitku nehľadaj, radšej niekde vonku, na dákich akciách. Fitko nie je dobrá vzorka.
@anonym_autor chceli sex tak, že ti to otvorene povedali? Možno to bola tá vzorka mužov, ktorá si povedala skúsime to hneď sexom, a keď to nebude ono, načo pokračovať. nič v zlom, ale niekedy aj ten sex je vo vzťahu dosť dôležitý a hrá významnú úlohu a keď to nejde, na to sa nedá zvyknúť.
Zvyknúť sa dá na maličkosti a minimálne chyby na partnerovi, ale keď si nebudete chutiť 🙉 🙉
a odporúčam, vo fitku nehľadaj, radšej niekde vonku, na dákich akciách. Fitko nie je dobrá vzorka.
@anonym_f0c994 práveže na akciách - párty a tak hladám väčšinou občas sa stane že sa aj vonku keď sedíme na drinku niekto prihovorí ale to ti knihu môžem napísať.. to väčšinou skončí 1-2 stretkami a ten dotyčný spraví nejaké fopa a zabije to.. napríklad keď som učila na štátnice a nechcela som sa rozptylovať a napísala som chlapovi aby prišiel za mnou (15 min autom to bolo) a pôjdeme na kávu, pri dome mám taku utulnu kaviaren a on nebude za mnou chodiť :D a podobne..
@anonym_f0c994 práveže na akciách - párty a tak hladám väčšinou občas sa stane že sa aj vonku keď sedíme na drinku niekto prihovorí ale to ti knihu môžem napísať.. to väčšinou skončí 1-2 stretkami a ten dotyčný spraví nejaké fopa a zabije to.. napríklad keď som učila na štátnice a nechcela som sa rozptylovať a napísala som chlapovi aby prišiel za mnou (15 min autom to bolo) a pôjdeme na kávu, pri dome mám taku utulnu kaviaren a on nebude za mnou chodiť :D a podobne..
@anonym_autor Tak to bol korunovaný debil. Len ďalší sebec.
Prvá partnerka, zoznámenie cez internet, 25min cesta, bez problémov vyzdvihnúť, do mesta na kávu a zaviezť domov.
Druhá partnerka 40minút cesta, začiatky som cestoval iba ja, neskôr sme sa stretávali na pol ceste, skočili do jedného auta a potom naspäť.
Prepáč, koľko mal ten chlap rokov, lebo ja si všímam že dnes tá mladšia generácia je takáto, neskutočne lenivá. Nedokážu ukázať žene že sa dokážu postarať a venovať im svoj čas.
@anonym_autor tak si z nich vyber jedneho a hod ocko.
@anonym_autor tak si z nich vyber jedneho a hod ocko.
@domkakvet veď hovorím, ja sa aj usmievam, dávam dlhší pohľad ani sa usmejú naspäť prípadne niečo povedia a máme stal talk a je to koniec.. a ja zas nie som taký typ, že si číslo budem prvá pýtať
Z tónu vášho príspevku cítiť veľkú snahu mať veci pod kontrolou, byť sebestačná, racionálna a „nad vecou“. Akoby ste sa snažili splniť všetky body ideálneho dotazníka na dokonalú partnerku, aby ste minimalizovali riziko zlyhania. Napriek tomu narážate na stenu. Vo vašom rozprávaní sa opakuje zaujímavá dynamika. Na jednej strane deklarujete, že hľadáte rovnocenného parťáka a máte vlastný život, no na druhej strane muži, ktorých stretávate, rýchlo narážajú na vaše (hoci legitímne) nároky a kontext, v ktorom vás vnímajú ako „stíhačku“ alebo „rozmaznanú princeznú“. Hovoríme tomu obranná sebestačnosť. Keď človek zažije dva nefunkčné vzťahy („čistá katastrofa“), podvedome si vybuduje pancier. Vaša nezávislosť a to, že všetko zvládnete sama, je skvelá vec, ale pre mužov môže pôsobiť ako neviditeľný štít. Ak podvedome komunikujete postoj „nepotrebujem ťa, len ťa chcem do počtu ako parťáka“, muži, ktorí majú zdravú potrebu byť vo vzťahu užitoční a prepojení, môžu cúvnuť. Zostanú len tí, ktorí s vami buď hrajú mocenské hry (vychcálkovia), alebo tí, s ktorými chémia nefunguje, lebo pri nich neriskujete skutočné otvorenie sa a zraniteľnosť. Práca na sebe prostredníctvom podcastov a kníh Vás posunula v racionálnom pochopení problémov, ale vzťahy sa nedejú v hlave. Dejú sa v tele a v emóciách. Keď mužovi hneď na začiatku nastavíte jasné pravidlá (napr. frekvenciu stretávania sa alebo štandard dovoleniek), prebúdzate v ňom pocit, že prechádza výberovým konaním, nie že zažíva spontánne spoznávanie. Keď pôjdete nabudúce na rande, nesledujte len to, či dotyčný spĺňa kritériá sebareflexie a inteligencie. Sledujte svoje vlastné telo. Ako sa vedľa neho cítite? Dokážete pri ňom poľaviť z kontroly? Dokážete priznať únavu, neistotu alebo slabosť? Skutočná príťažlivosť a chémia nevznikajú z toho, že ste bezchybná a sebestačná, ale z trhlín v tomto brnení, cez ktoré k sebe pustíte druhého človeka. Pred čím presne vás chráni vaša stopercentná nezávislosť a vysoké tempo, ktoré od potenciálnych partnerov hneď v úvode vyžadujete? Práve odpoveď na túto otázku často odhalí, či si vo vzťahu vyberáme partnera alebo si podvedome vyberáme nádej, že raz bude iný. To sú dve veľmi odlišné veci.
@domkakvet veď hovorím, ja sa aj usmievam, dávam dlhší pohľad ani sa usmejú naspäť prípadne niečo povedia a máme stal talk a je to koniec.. a ja zas nie som taký typ, že si číslo budem prvá pýtať
@anonym_autor ako pisem zameraj sa na jedneho, lebo ak hodis usmev a nabuduce na druheho, tak nevies ani ty sama koho chces chytit a nie aby sa este oni chytili, vyskusaj snad sa podari, siet nemoze byt vsade.
Vy mladi to dnes mate tazke noo..
Ja som aj rad, ze som uz z tohto kolotoca von. V kazdom pripade ti prajem vela stastia.
@anonym_autor podla mna si silna sebestacna osobnost, mozno viac muzov by zaujem malo ale neveria si. Na znak protestu prehlasia nejaku somarinu aby zakryli fakt ze si netrufaju. Na prirovnanie kazdy chce novy bavorak ale nie kazdy ma tolko penazi a chce ho draho servisovat a bat sa ze ho niekto ukradne. Chceli by sa iba vozit a machrovat ale nechcu tie starosti..
Presne tak ako niekto vlastne napisal. To je len same analyzovanie a kalkulacia. Takto vztahy nevznikaju resp laska urcite nie. Takze odporucam ist do toho viac naplno a srdcom. Ak sa niekto paci sprav prvy krok zariskuj mozno to bude fajn.mozno nie. Toto mi pride sterilne.
Ahoj 🙂 zaujal ma tvoj pohľad na vzťahy. Tiež si myslím, že nejde nájsť dokonalého človeka, ale skôr niekoho, pri kom si človek povie „s týmto mi je dobre“ 🙂.Pôsobíš sympaticky a rozumne to sa popravde len tak dnes nevidí, tak som si povedal, že skúsim napísať priamo 😅 Neviem, či si len hľadala názory, alebo si otvorená aj novému spoznaniu. Mimochodom, ani neviem, z akého si kraja 🙂 Ak by si mala chuť, rád by som ťa spoznal bližšie.
No vyzera ze snaha ti veru nechyba. Tie skusenosti co mas ked spominas priklady su teda fakt sila jak sa vedia niektori zachovat, napr. ten co ta nazval stihackou kvoli hentomu. Ale ber to pozitivne, toto sa aspon same vyselektuje, to nestoji za tvoj cas ani emocne investicie. A to je to najcennejsie co mozeme komu dat. Zoznamky su uz dlhodobo skor jak E-shop s ludmi, tam sa zo zoznamovania vytratil "clovek" ako keby. Je to tam strasne povrchne. Podla mna ked internet, tak su lepsie takto fora, alebo nejake skupiny niekde. Ked tak napis a zoznamime sa.