Katastrofálne rande na diaľku
Spoznala som sa s jedným mužom, ktorý bol odo mňa tak ďaleko, že neboli žiadne rozumné spoje. Vodičák nemám, ani on nemal. Písali sme si rok, každý deň. Dohodli sme sa, že teda na to pôjdeme taxíkom, ale taxík mal stáť 170€ tam, aj späť. Toľko som samozrejme nemala, tak som našla odvoz na BlaBlaCar. Normálne sme si písali, volali, cestovala som pokojne, a keď som došla do mesta, tak pozerám chat: Bola som bloknutá. Ja v strese som to povedala všetko tomu pánovi, čo ma tam zaviezol. Úplne s pocitom, že čo teraz spravím? Cudzie mesto, peňazí na hotel niet. Ešte k tomu to bola moja prvá cesta niekam takto ďaleko. Musela som zavolať rodičom, iná možnosť nebola, keďže žiadne normálne spoje. Rodičia teda cestovali tri hodiny autom, aby som sa nejak dostala domov. Nadšení neboli... Týmto som chcela len toľko, že NIKDY NIKOMU NEVERTE. Ja som po tomto stratila celkovo chuť do hľadania známosti cez internet...
Je mi to luto, musel to byt sok. Na druhej strane, mlady pan si ta blokol vo chvíli, ked reálne pochopil, ze naozaj za nim ides. On sa s tebou len hral, kratil si cas písaním a akoze vztahom na dialku.
Hlavne do buducna nikomu nehovor o tvojom zážitku, lebo ta budu mat za sprostu a budu tebou manipulovať. Snad ti aj toto otec vysvetlil. A si zena! Zena za muzom nebeha, nikdy, to si zapamätaj. Ak budes ty liezť za chlapom, tak ten ta bude mat akurat tak za handru.
Prepac, rok si pisat? :D Plus velka dialka? Snad si sa dost poucila ... Ludia, co si iba pisu 12 mesiacov su divni ... A ako ste chceli na tu dialku fungovat? Dobre ti hovoria. Usetrila by si to trapenie, keby si ho nechala pricestovat.
Raz sa tomu budes smiat, az take zle sa ti nestalo, iba si dostala priucku do zivota, ze online kamarat nie je ani mama, ani brat, ani kolega, ktoreho poznas.
@anonym_7d16d3
Aka velka dialka, ja som sa trepal aj s darcekami do Australia na Vianoce, ale Stedry vecer so travil v lietadle naspat do Viedne🫢
@anonym_autor rezervoval som hotel, zaplatil cestu. Samozrejme prvýkrát nemohla tak som to musel celé zrušiť a prišiel som zbytočne. Sedel som v posratej reštike sám a čakal na sms-ku. Ospravedlňovala sa že jej to nevyhovovalo tak som pekne sa postavil a šiel domov. O 2-3 týždne sme boli dohodnutý a tiež to takto dopadlo. Čiže dievča cez internet už ani za svet
@anonym_501220 No mala ineho a ty si bol na pohladkanie ega online. Ked si povedal, ze prides, tak nevedela, ako to zrusit, tak ta nechala prist nadarmo. To sa vstrebe, to patri k zivotu.
To, čo ste zažili, je mimoriadne bolestivý stret s realitou, no jeho koreň netkvie v neschopnosti „dôverovať“, ale v emocionálnej investícii do fantázie. Rok intenzívneho písania vytvoril falošný pocit intimity, ktorý vám „vypol“ racionálne kontrolky. Písmená na displeji nám dodajú dopamín, akoby sme človeka poznali, ale v skutočnosti nevieme nič o tom, ako reaguje na stres, blízkosť alebo zodpovednosť. Tým, že ste sa vybrali na cestu bez finančnej rezervy a plánu B, ste odovzdali všetku svoju moc do rúk cudzinca. Vaše sklamanie nie je dôkazom, že sa nedá nikomu veriť, ale dôkazom, že ste v ten moment prestali veriť sebe a svojej schopnosti postarať sa o svoju bezpečnosť. Ten záver „nikomu neveriť“ je pochopiteľný, ale je to skôr obranný mechanizmus než pravda. Skôr vás má ochrániť pred tým, aby ste znovu necítili tú bezmoc, nie reálne vyriešiť problém. Nejde o to prestať veriť ľuďom. Ide o to začať viac veriť sebe v tom, ako nastavujete hranice v neistých situáciách. Napr: nestretávať sa bez „plánu B“ (ubytovanie, vlastná doprava, finančná rezerva), overiť si druhého človeka skôr cez malé kroky v realite, než spravíte veľký skok. Emocionálna zrelosť znamená, že idem do sveta s vedomím, že ľudia môžu zlyhať – a preto mám vždy vo vrecku dosť peňazí na taxík späť a v hlave plán, čo urobím, ak tam ten druhý nebude. Vaša bezpečnosť nesmie stáť na charaktere cudzieho človeka, ale na vašej kompetencii byť dospelou. Dôvera sa neudeľuje naraz, buduje sa cez konkrétne, opakovateľné činy. To, čo vás dostalo do tej situácie, nebola naivita. Bola to kombinácia túžby po spojení a preskočených bezpečnostných krokov. Čo vo vás bolo také silné, že ste boli ochotná ísť tak ďaleko bez istoty, že ten človek tam naozaj bude?
@bjnr vieš písať niečo aj sama od seba ? Či len skopirujes text z chatgpt
Perfektna tema, dam ju precitat mojim dceram, aby sa poucili na cudzich chybach.
Autorka, ked si predstavim, ze si moja dcera a toto si spravila, je mi normalne zle. Mala si naozaj velke stastie, ze to skoncilo iba takto a myslim, ze si rizika celej tejto nestastnej situacie zacnes plne uvedomovat az ovela neskor.
@anonym_501220 No mala ineho a ty si bol na pohladkanie ega online. Ked si povedal, ze prides, tak nevedela, ako to zrusit, tak ta nechala prist nadarmo. To sa vstrebe, to patri k zivotu.
@anonym_7d16d3 hej veď klasika. Čo čakať od ženy cez internet. Šťastie že už žiadne zoznamky nemám
@anonym_autor daj sa dokopy s týmto....rovnako naivný ako ty
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/ako-vyriesit-financne-problemy-v-partnerskom-vztahu/
Nič v zlom, ale už babka ma učila, že za autobusom a chlapom sa neuteká. Vždy príde ďalší.... Máš trochu drahé ponaučenie, ale si našťastie v poriadku a nabudúce takú hlúposť nespravíš.
@anonym_e4d371 Áno, mala som u neho prespať... a spoje by boli, ale také, že by som musela päťkrát prestupovať.
@anonym_autor ísť za chlapom,spať u neho....pane bože😨
A peniaze na cestu domov si si chcela pýtať od neho??
@anonym_autor Este so dobre obisla. Dufam, ze takuto capinu uz nikdy nespravis!
@niekto2hy Za taxík by musela dať 170. Preto som sa pýtala odkiaľ by musela 5 krát prestupov ať, pripadne dat 170 eur za taxi.
Ona tým taxíkom nakoniec nešla, lebo podľa toho čo píše lebo nemala 170 eur. Tak išla cez ten bla bla car to stojí tak cca 20 eur keď ideš na väčšiu vzdialenosť.
Mne takto raz písal jeden chalan, bol z iného mesta.
On nemá peniaze aby prišiel priamo do miesta kde bývam, tak sa chcel stretnúť v meste ktoré je bližšie pre neho. Chcel sa stretnúť na železničnej stanici niekde v zapadákove v bufete na stanici. Extrémne divné miesto na rande.
Nakoniec som nešla dobre som urobila keď toto čítam.
Psychopati a sérioví vrahovia vedia veľmi dobre oblbovať a byť 100 %-ne presvedčiví ak hľadajú obeť. Tak hľadajú medzi dievčatami z detských domovov, ktoré ak sa nevrátia, nikto nehľadá. Nie je to iba vo filmoch. Je to aj realita u nás.
Autorka, ber to ako dobre ponaučenie do budúcna. Mňa len zaujíma, keď máš 20 rokov, nemáš peniažky, tak nechodiš do práce? A ďalšia Ves SNV je na trase vlakov BA-KE, každú hodinu ti idem vlak jedným aj druhým smerom..tak načo sa museli rodičia trepať 3 hodiny autom, ak si sa mohla zaviesť oveľa oveľa bližsie a nájsť si spoje tak, aby ten odvoz od rodičov bol minimálny. Inak, ty si tam išla večer?
@anonym_autor ahoj. Tak az rok ste si písali do stretnutia, ved to je extremne vela. Ostatni by az tolko nepísali, ale kratsie. Druhá vec, ked uz si sa rozhodla ty príst k nemu, ako si mala naplánované íst naspät, ved nejako by si sa musela dostat aj domov, ze mi nejde do hlavy, preco si bola zaskocená, lebo tak ci tak naspät by si íst musela nejako, alebo to sa ti uz slúbil on, ze ta odveze a ty prídes? Aj ste si volávali, písali cez sociálne siete, sms .....? Inak, od chlapa to pekné nebolo, ze sa nechopil celej cesty on a neprisiel za tebou on sám. Uz len to je celkový prepadák, ze co to písanie pre neho znamenalo. Nabudúce si nájdi takého, ktorý príde niekam za tebou alebo blízko od teba. Takto mohlo byt za tým kludne aj to, ze mohol byt zenatý a tváril sa ako slobodny hladajúci a takto sa zabával, mu to dobre robilo, ze namotáva nejakú a vidí, ze je onho záujem. Ale takisto to mohol byt hocikto.
Moj kamosss tak letel zo svajciarska letenka na poslednu chvilu draha jak slak, hotel v BA a ona mu napisala ked uz bol v hoteli ze to rusi a nema zaujem sa stretnut 😄 ten tiez penil 😂
@anonym_autor neurobila si nič zlé. Si mladá a mala si dobrý úmysel. Nič si nevyčítaj. Blbec je on. Si veľmi sklamaná, bolí to a nečakala si to. Nie je problém, že ty si za ním išla. Ani sa zoznamovať cez internet. Problém je si písať rok a nestretnúť sa. Náš živočíšny druh na taký spôsob randenie nebol vyvinutý. Aj plameniaky na to majú rituál pri ktorom sa reálne vidia a tancujú. Tancovala si už? Ľudia to robia tiež pre niečo podobné. Komunikáciou cez internet dostaneš len 10% informácií, ktoré o ňom potrebuješ vedieť a zvyšok si musíš domyslieť alebo vôbec nevieš. To čo nevieš nie je najhoršie. Najhoršie je to čo si si domyslela. Aj keby ste sa stretli a bol by milý. Neverím, že by vam to vyšlo. Bola by si sklamaná. Cez internet sa dajú rýchlo prenášať informácie, učenie, dokonca aj pocity. Aj fotky, obraz. Ale neprenesieš vôňu, pohľad, neverbálnu komunikáciu. Preto teraz si daj chvíľku času na zabudnutie. Zvládneš to a prebolí to. Potom keď aj sa zoznámiš s nikým na internete, do pár dní musí byt stretnutie a randenie musí byt minimálne raz, najlepšie dva krat do týždňa reálne stretko a rozhovory, prechádzky. Prvé chytenie sa za ruku až keď to budeš cítiť a chcieť. Ja som mal 17 a bol som s rodičmi v Juhoslávii ešte za socializmu. Dva roky to vybavovali. Vyjazdnú doložku. Pomohlo, že som mal alergiu. Zoznámil som sa na pláži s jednou kočkou miestnou. Zostávalo mi päť dní do odchodu. Chodili sme spolu plávať a večer po meste prechádzky, na zmrzlinu a tak. Rozprávali sme sa po anglicky. Ona bola z vnútrozemia a zo Srbska. S rodičmi na dovolenke. Mala 16. Po návrate domov sme si písali. Internet nebol. Písali sme si ako sa máme radi. Pamätám že známka do Juhoslávie v 1990 tom stála 1,00 korunu a listy som hádzal do schránky pred domom. Po nejakom čase jej mama navrhla, aby sme si zatelefonovali. Šiel som na poštu 2 v Prešove, ktorá bola na stanici. Pani za okienkom som povedal telefónne číslo, boli sme dohodnutí na čase kedy jej zavolám. Prvýkrát v živote som telefonoval na takú diaľku bolo to aj drahé. Počul som jej hlas bolo to pekné ale už to nebolo to ako keď sme boli spolu na pláži. Prešiel skoro rok. Myslel som že ju milujem ale bol som sklamaný. Listami sa nedal vybudovať vzťah, ktorý trval reálne len pár dní. Napriek tomu sme si písali naďalej, ale už riedšie. Prišla vojna, písala mi správy o tom čo sa tam deje a ako celý národ zošalel nenávisťou. Píšeme si doteraz. Vždy na Vianoce a na Veľkú noc. A pred pár rokmi sme sa stretli v Chorvatsku jej aj moja rodina. Majú tri deti, dve z nich študujú. Sú to skvelí ľudia. Rozumieme si. Už je to dávno len priateľstvo, ale vydržalo 35 rokov. Stretávame sa skoro každý rok. Boli aj na Slovensku u nás aj my u nich. A robíme spoločné výlety po Srbsku, po Slovensku, Maďarsku. Nepíšeme si cez sociálne siete. Len keď sa máme stretnúť, tak plán cesty a návštevy cez E mail, pár SMS správ a po stretnutí si vymeníme fotky kto čo robil zábery na výletoch. Prepáč, že to tak rozpisujem pre teba asi nezaujímavé. Trápi ťa niečo iné. Ale sám rád na to celé spomínam a práve na zelený štvrtok keď znova prišla klasická pohľadnica spomínal som manželke, ako sa dá udržať priateľstvo na dlhé roky a vzdialenosti klasickou a len občasnom poštou. Sociálne siete hrozne preťažujú mozog aj vzťahy. Lezú človeku do postele aj do sprchy. A hocikto a hocikedy. To nie je normálny štýl komunikacie. Fórum ako toto je trošku lepšia vec ale tiež sa môže stať závislosťou. Daj si preto pokoj. Daruj si pokoj. Len pre seba. Uvidíš ako ti to zmení život keď aj s chlapcami začneš komunikovať klasicky a len striedmo elektronicky.
@niekto2hy ... To je jedno. Nejak sa po prespati plánovala dopraviť domov. A ten odvoz sa tiež musel dostať tam, odkiaľ vyrazil. Mala ho len otocit
@doriiis nie, odvoz sa vracat nemusel, BlaBlaCar funguje tak, ze v aplikacii zadas, ze dna toho a toho v tom a tom case ides tam a tam a ak tam chce ist aj niekto iny, za poplatok ho berieš.
@anonym_autor toto snad nieje pravda, po prve - dievca nejde prve za chlapcom a uz vobec nie 3 hodiny a po druhe ked reda bol taky problem so spojmi, preco ste sa netretli niekde v strede? .... bolo to velmi hlupe a nebezpecne a snad si sa aj poucila, preco si vlastne ty isla za nim? Popracuj na svojej hrdosti
Moj kamosss tak letel zo svajciarska letenka na poslednu chvilu draha jak slak, hotel v BA a ona mu napisala ked uz bol v hoteli ze to rusi a nema zaujem sa stretnut 😄 ten tiez penil 😂
@ariannazara tak cudujes sa mu ? Dievčatá na tých zoznamkach sú hrozne. Ani slovo nevedia dodržiavať ak sa na niečom dohodnú
Bud je tento príbeh vymyslený alebo dnešná mládež je tak hlúpa. Dievča to si si neuvedomila čo všetko sa ti mohlo stať na tejto ceste za cudzím chlapom. Veď si sa už nikdy nemusela vrátiť domov ak by mal ten cudzí neznámy chlap tie najhoršie zle úmysly. Nech je ten príbeh ponaučenie pre ostatné mladé dievča.
Spomínam si že kedysi dávno keď existoval teletext v telke som si písala jedným chlapcom. Bol z nášho mesta. Dohodli sme si stretnutie pred jedným domom kde je veľa ľudí. Spomínam si ako pisal že už ide že je už na ceste za 10 minút príde a nikto neprišiel. Stála som na tom chodníku ako stĺp pochopila som že si spravil so mňa srandu. Nemal v plane prísť na stretnutie. Týždne bežali a zistila som že jeho nick na teletexte stále je. Pod novým nickom som mu to všetko vratila. Dohodla som si stretnutie na ktoré som nikdy nešla.
Hladaj si muza z okolia, ked si z malej dedinky, tak to obmedz na okres, alebo nieco na max. hodinu cesty. Ja viem, ze v BA je napriklad velky vyber, ja som hned zamietla kazdeho za Trnavou. Naco? Ked s niekym chodim, chcem sa stretavat parkrat do tyzdna, nech viem, ci to stoji za to. Zase ak bude chodit autom, aby si ani pivo alebo pohar vina nemohol dat? Vztah na dialku je tiez mozny, ale za mna uz az ked ste spolu dlhsie alebo teda vyhovuje to obom aj na zaciatku. Ziadne tlaky, ze vecer musi daleko cestovat, ci moze prespat u mna alebo naopak. Prve rande s manzelom sme mali tak max. do 23ej, v nakupnom centre v pizzerii a prechadzka. Zas som nechcela posobit ako zlatopka a lahka zena, ze bud draha vecera alebo teda stretnime sa na byte. Po rande som sa lahko dostala domov. Takisto som nechcela, aby moje rande aj predtym vedeli, kde byvam. Dokonca som mala druhe cislo.
Za druhe, rok by som si s nikym nepisala. Vzdy sme sa stretli cim skor, napriklad s manzelom po 2 tyzdnoch, kedze vikend predtym bol odcestovany, tak sme to dali na dalsi. S tymi pred nim po par dnoch. Kebyze to nevyjde, lovim dalej. Vzdy som sa stretla na verejnom mieste. Poucenie si vezmi, neinvestuj, stretnite sa na pol ceste trebars v Banskej Bystrici, neviem, odkial si. My sme sa tiez stretli tak, na neutralnej pode medzi nasimi podnajmami. 😆
Spomínam si že kedysi dávno keď existoval teletext v telke som si písala jedným chlapcom. Bol z nášho mesta. Dohodli sme si stretnutie pred jedným domom kde je veľa ľudí. Spomínam si ako pisal že už ide že je už na ceste za 10 minút príde a nikto neprišiel. Stála som na tom chodníku ako stĺp pochopila som že si spravil so mňa srandu. Nemal v plane prísť na stretnutie. Týždne bežali a zistila som že jeho nick na teletexte stále je. Pod novým nickom som mu to všetko vratila. Dohodla som si stretnutie na ktoré som nikdy nešla.
@anonym_46ffe9 a ako vieš ,že on tam šiel?

Uz chapem oznacenie na Svk narod holubici … “kdyby hloupost nadnasela tak se tady budete vznaset jako holubicka” (nemocnica na okraji mesta) …. V poslednom case tych holubic pribuda …este si mala stastie, ze ta len blokol. Byt tvojim rodicom aj facku dostanes …. Vezmi si z toho ponanucenie … chod len tam odkial sa vies bez problemov vratit aj o polnoci a miesto hladania chujov na internete, sa prihlas do autoskoly a trenuj testy …