Prečo sa muži nad 35 rokov zrazu predstavujú inak?
Ahojte, neviem, čo sa stalo mužom po 35tke, ale zrazu sa začali predstavovať divne. Ja som Katarína. Nie som ani Kate, ani Katrin, ani Kitty, som Katka alebo Katarína. Alebo Kata, Kaťa, čokoľvek. A tak sa aj predstavujem. V poslednom čase natrafím na mužov, čo sa predstavujú divne. Ahoj, ja som Tom. Ok, čiže ty si Tom? Nie Tomáš? Hej, on je Tom. Potom včera mi písal 42 ročný nabúchanec z posilky, že je Chris. Ozaj Chris? Nakoniec z neho vyšlo, že je Kristián. Tak fajn, si Kristián, nie Chris. Písal mi Mark. Vek 38r. Mark? Naozaj. Nie, samozrejme je Marek. Žiadny Mark. Dokelu čo sa to deje? A to nie sú žiadne deti, ani pubertaci, to by mali byť už zrelý muži, čo majú mať deti. To keď sa ich budú pýtať, ako sa volá ich ocko povie Chris Novák a Mark Horváth?
Akože chápem, že keď vám rodičia dali meno Chris, Mark, Paul, Tom, že sa tak budete volať.
Ale keď vám dali meno Kristián, Marek, Pavol a Tomáš, prečo si to potvoríte?
Ja len taký malý neškodný povzdych.
Ja som si to nejak nevšimla a nesledujem tento trend, minimálne sa na to absolútne nezameriavam... beriem to tak, že ľudia sa predstavujú tak, ako ich ľudia volajú alebo chcú aby ich volali... a kľudne aj takouto prezývkou, nevidím v tom vôbec žiadny problém...možno pracujú v medzinárodných firmách a komunikujú celý deň po anglicky, tak si zvykli na poangličtené verzie mien, možno boli v partii 3ja, tak ich začali takto rozlišovať... nevidím na tom nič nezvyčajné, či poburujúce... dokonca poznám Kristínu, ktorú skoro všetci volajú Nela a tiež jednu kočku, ktorej skutočné meno som zistila až po rokoch, lebo má proste tak zaužívanú prezývku😂
@lindous haha ja poznam Kristinu, ktoru volaju Alex (Alexandra)! 🤣
uznavam, je to mozno trocha trapne, hlavne ten Chris a Mark, ale ty mas tiez nejaky problem, ked odmietnes niekoho volat tak, ako si zela 🙂
@anonym_autor Úplne ťa chápem…Mne príde úplne trápne a infantilné, ak sa dospelá osoba predstaví skratkou alebo zdrobneninou…
@anonym_autor tak pokial napise ze je Kristian , ale volaju ho Chris, alebo Marek, ale volaju ho Mark atd... je to ok... ked za tym je ale nejaka podvedoma snaha okraslit sa imaginarnym menom, neviem... mozno zacni aj ty tak, ze si Iz :D
Keby sa aj predstavil ako Pepek námorník máš ho tak volať a nie vyzvedať ako to má oficiálne v rodnom liste. S tebou musí byť radosť komunikovať.
Oslovujem ľudí tak, ako sa mi predstavia. Keď zistím, že chlap, ktorý sa mi predstavil ako Brian sa v skutočnosti vola Jergus, tak sa v duchu uskrniem uložím si informáciu a naďalej ho budem volat Brian. Je to jeho meno jeho oslovenie, neviem prečo by som ho mala oslovovať inak. Snáď okrem situácie, že by som mala nutkavu potrebu manifestovat, aké som hulvatske tela.
Moj muz je Christian a teda toho volaju vsetci Chris, to K je na Slovensku nestastne v tomto mene.
@unicornlady muži okolo 40r sa nevolaju Leonard, to az nasa generacia davala detom tie mena Leonard, Filip, Oliver, Laura, Nina apd. Tu nenajdes ani vela Jakubov. Vacsina Jakubov ma max 30r teraz. V mojom okoli s to Peter, Pavol, Jozef, Miroslav, Juraj, Martin, Matej, Matus, Roman, Marek,
@anonym_autor moj 40r muz je Filip, to len na margo toho, ze generacia 40tnikov nema take mena.. takze nevadi ti, ked je Jozef Jozo, ale Tomas ked je Tom, uz ano? Tomi by bol ok? Si zvlastna. Je to len preto, ze je to “poanglictene”? Alebo mas problem aj s inymi jazykmi? 🙂
Zaoberas sa totalnymi malichernostami. Nerozumiem, co ti vadi na tom, ze niekto chce, aby ho volali tak ci onak…
@anonym_4c4490 nie som na tindri, ale Ok 🙂
@anonym_autor to je jedno, si na zoznamke.
Ked vidim na zoznamke chlapa, ktory jedine cim vie zaujal su svaly, mam svoj nazor 🙂 to je to iste, akokeby tam zena ukazuje prsia 🤦♀️
Ale kazdy ma ine preferencid
@anonym_5cab83 mám kamaráta Zlatka inak. Ja volám ľudí tak ako sa normálne volajú Marek, Rasťo Jožo, Fero, Maťo. Nevolám ich nejakými anglickými verziami. Ani prezývky nepoužívam. jasne, na ZŠ sme sa volali všetci všelijako, ale dnes sme už dospelí ľudia, máme skoro dospelé deti, čiže sa voláme normálne. A inak mám tiež kopec Márii okolo seba a všetky voláme Maja, Majka, jednu dokonca Mária, lebo to tak chce. Ani jedna nie je Mary, keby bola, volala by som ju normálne po slovensky.
@anonym_autor takže radšej budeš hnusná zatrpknuta, ako povoliť a urobiť radosť tomu človeku. Čo keď neznáša svoje meno Mária napríklad a preto chce aby ju volali Mary? Alebo mám kamarátku Petronelu, nemá rada keď ju volajú Petronela ,predstavila sa nám ako Petronela, ale aby sme ju volali Nela, Nel. Teraz mám byť j..tá a naschvál ju volať Petronela?
@anonym_autor Jeeežiši Kriste, to sú problémy...nejaký Tomáš sa ti predstavil ako Tom, no a čo?! Asi ho tak jeho okolie volá, čo je na tom divné? Kebyže sa volá Tomáš a predstaví sa ako, čo ja viem, Kocúrik, tak je to už divné, ale Tom?! Stretneš zopár takých, čo sa ti predstavia prezývkou alebo zdrobnelinou (nijak infantilnou) a už máš naliehavú potrebu založiť rádoby filozofickú a hlbokomyseľnú tému "Prečo sa chlapi nad 35 predstavujú inak" - zamysli sa skôr nad tým, či ty nemáš v hlave niečo "inak"
ja akosi nechapem rozdiel medzi tym ked sa niekto predstavi ako maja a "mery" stale je to skratka a je jedno aka. alebo Maťo. tiez nie je oficialne meno a nevadi ti. zaujimave. ci je to len proste nejaka fobia z toho ze to nie je rydzo slovenske? nuz to ani meno Matin alebo Matus z ktoreho Mato je. atd. Tebe nevadi ze si katka? preco? ved to nie je tvoje oficialne meno. tiez by sa niekto mohol 30x opytat Katka? naozaj?
za mna je uplne jedno aku skratku si kto zvoli. pouzivam to ako sa mi kto predstavi.
riesis chujoviny.
skratky tu vzdy boli su a budu a je jedno ake. moja mama ma 74 a 95% jej znamych netusi ze sa vola uplne inak ako ju vsetci oslovuju.
dokonca ani ja ako jej dieta som to nejaku dobu nevedela. urcite som chodila uz do skoly ked som sa dozvedela jej realne meno.
podla mna clovek ma respektovat to ako sa druhy predstavi. mne je divne ked niekto povie ze sa vola mery a ty ju budes stoj co stoj volat majka alebo maria. uplne odveci. to ako keby sa niekomu pacilo meno Kata a bude ta stoj co stoj volat tak hoci si katarina alebo katka. proste jemu lepsie sedi kata tak budes kata a hotovo.
Predstavil sa ako Tom, lebo mu to pride modernejsie, alebo ho tak volaju znami a kamosi a rodina, alebo pre cokolvek, tak ho budem volat Tom.
Je mi jedno, ze je Tomas. Detto su mi jedno jeho dovody na to, ze oblubuje Tom.
Mozno, ak by som zistila, ze tym chcel len byt zaujimavy, tak si pomysli svoje. Ze je to take detinske.
prepáč. mňa tiež celý život volali nejako tak ako ma volali rodičia. medzitým som dospela, stretla iných ľudí, pracovala v korporáte - a bum, už ma ľudia volajú inak a už aj inak sa predstavujem. keď stretnem ľudí z detstva alebo z mladosti a v ich prítomnosti sa predstavujem, tiež čumia. ok, im dovolím oslovovať ma po starom. novým sa predstavujem ako chcem ja 😏
inak a to že niekto sa predstaví ako mark… mám kamoša ktorý bol celý život marko. všetci kamaráti od detstva ho volajú marko, teraz ho každý volá marko - len asi jeho mama, babka a ja ho voláme jano 😂
a mám švagrinú Janu a celá rodina ju voláme jane (čítaj džejn)… aj keď pravda, neviem ako sa predstavuje na slovensku, žije v zahraničí… ale my ju tak voláme aj keď predtým sme ju volali obyčajne jana 😏
@cyberk ako kto vravi, ze som sama? Teraz som sa celkom stratila... predstavi sa mi v podniku, ked sedime s kamosmi na oslave, predstavi sa typek, ze je Mark. vazne Mark? Co som v NY? Inak zila som v USA dva roky, ale vsetci ma volali Katarina, nie Kate. Ja za to nemozem, ze mi cez FB posle nejaky Chris svoje fotky z fitka... asi je to tym, ze nemam na FB, ze som vydata, ak by som to mala, poslal by mi to? Mozno aj tak ano.
@anonym_autor zaujímavé, mne nikto nepošle ahoj, som Mark, Chris.. atď, ani na FB, ani nikde. Nevycapujem sa a nepotrebujem aby sa niekto kvôli mne unúval sa predstavovať, ani písať vôbec. Chod sa venovať manželovi, a nestracaj čas somarinami. Načo sa trápiš kto sa ako volá, keď máš svojho partnera?
@anonym_autor zaujímavé, mne nikto nepošle ahoj, som Mark, Chris.. atď, ani na FB, ani nikde. Nevycapujem sa a nepotrebujem aby sa niekto kvôli mne unúval sa predstavovať, ani písať vôbec. Chod sa venovať manželovi, a nestracaj čas somarinami. Načo sa trápiš kto sa ako volá, keď máš svojho partnera?
@anonym_5cab83 ja mám na FB jednoduchú profilovú fotku. Napriek tomu mi každý mesiac píšu nejakí ľudia. Jeden týpek mi píše každý rok a vždy sa pýta, či som ešte zadaná. Jeden cudzí človek mi napríklad mi stále na Nový rok, na Vianoce, na meniny, na MDŽ... v živote som ho nevidela. Ale ten je neškodný. Manželovi sa venujem až, až.. on sa smeje nad tým, že zase ti písal Chris? A smeje sa, nad ich menami. Že nie, on nemôže byť Kristián, ale dá si Chris :D
@anonym_autor ja som sa s tým ešte nestretla
@anonym_autor nemôžem si pomôcť, ale u Kristiána mi príde lepšie, keď sa predstaví Chris ako Kiko. Kamarátka má syna tridsiatnika, od malička ho volajú Kiko a mne sa normálne chlpy stavajú pri takom zhovadení tohoto mena 😵💫.
A súhlasím s príspevkom vyššie, že sú asi zvyknutí z práce ak komunikujú s ľuďmi zo zahraničia.
A možno sa im ich meno zdá obyčajné, tak ho trochu prikrášlili. Možno to bude vypovedať niečo o ich povahových črtách - že sú fajnoví a príliš nároční 🤔
@anonym_autor lebo su kkti co ti nato mame napísať, si myslia ze su americania alebo co? 😂
@klotildabazarik ty si na hlavu rovnako ako autorka? veď nech sa každý predstavuje ako chce - prečo ich hneď nazývaš tak ako ich nazývaš??
@anonym_autor lebo ludom drbe a su posrany zo vsetkeho co je anglicke, americke, australske alebo vseobecne si myslia ze su niecim zaujimavi.. Nizke sebavedomie potreba zaujat a uputat na seba pozornost... Tot vsjo 🤷🤦
@klotildabazarik ty si na hlavu rovnako ako autorka? veď nech sa každý predstavuje ako chce - prečo ich hneď nazývaš tak ako ich nazývaš??
@biba_18 lebo "35 rocny chlap" ma mat ako tak "rozum" a nie predstavovať sa ako americký pubertiak,
@anonym_5cab83 ja mám na FB jednoduchú profilovú fotku. Napriek tomu mi každý mesiac píšu nejakí ľudia. Jeden týpek mi píše každý rok a vždy sa pýta, či som ešte zadaná. Jeden cudzí človek mi napríklad mi stále na Nový rok, na Vianoce, na meniny, na MDŽ... v živote som ho nevidela. Ale ten je neškodný. Manželovi sa venujem až, až.. on sa smeje nad tým, že zase ti písal Chris? A smeje sa, nad ich menami. Že nie, on nemôže byť Kristián, ale dá si Chris :D
@anonym_autor Předpokládám, že mluvíme o situaci, kde není zřetelný nějaký jasný kulturní původ. Moje první myšlenka je, že mají závažný syndrom hlavních hrdinů a musí si dát jméno na sílu zahraniční, protože někdo tak speciální se nemůže jmenovat
třeba Tomáš nebo Kristián.
@anonym_autor
Nechapem čo riešiš?
Ty sa volas katarina a nazyvas sa Katkou. Ludia hovoria, ako si zelaju oslovovat. Tvoj problem je evidentne v tom, ze mas problem ich respektovat. Ty mozes povedat, ako maju teba volat. Kolké Miriam volajú Mimi, Mima, Miňa...
Proste nehovor ludom, ako maju zit, rozmyslat.
Čo si ty za hviezdu, keď ti každý mesiac len tak píšu cudzí ľudia? Sú vôbec reálni? FB je známy fake účtami....
Poznám jedného Roberta ale nikto inak ako robertko mu nepovie.
Čo si ty za hviezdu, keď ti každý mesiac len tak píšu cudzí ľudia? Sú vôbec reálni? FB je známy fake účtami....
@anonym_c611c8 no čudovala by si sa. Aj na IG mi píšu stále nejakí chlapi. Najčastejšie na to neodpovedám, max či sa poznáme a poviem, že som zadaná. Mám len niekoľko stálic, napríklad ten neškodný, čo mi píše na všetky sviatky. Teraz na vianoce po 5r nenapísal a už som sa zľakla, čo sa stalo. Napísal na nový rok a ospravedlňoval sa, musel si založiť nový účet. A potom tu mám chalana, čo sa každý rok ozve, či som ešte zadaná. A každý rok mu poviem, že som. A zase sa ozve o rok. Zvláštny chalan. Mnohých som si blokla. Ale teda pribudá tých Chrisov a Tomov. To ma veľmi pobaví. A v realite som stretla 40 ročného chlapa, čo sa predstavil ako Mark. Inak priezvisko ma rýchlo slovenské . Ja sama robím v korporáte, US a máme kolegu kristiána, nikdy mu naši US kolegovia nepovedali Chris. Vzdy ho volaju Kristian, ako aj mna volaju Katarina. Nepovedali mi ani Kate, ani Katy a pod respektuju, ze u nas sa tie mena vyslovuju takto.

Ja som si to nejak nevšimla a nesledujem tento trend, minimálne sa na to absolútne nezameriavam... beriem to tak, že ľudia sa predstavujú tak, ako ich ľudia volajú alebo chcú aby ich volali... a kľudne aj takouto prezývkou, nevidím v tom vôbec žiadny problém...možno pracujú v medzinárodných firmách a komunikujú celý deň po anglicky, tak si zvykli na poangličtené verzie mien, možno boli v partii 3ja, tak ich začali takto rozlišovať... nevidím na tom nič nezvyčajné, či poburujúce... dokonca poznám Kristínu, ktorú skoro všetci volajú Nela a tiež jednu kočku, ktorej skutočné meno som zistila až po rokoch, lebo má proste tak zaužívanú prezývku😂