icon

Ženy na zoznamkách sú skutočne katastrofa...

Včera o 07:48

Ahojte, som muž a nedávno ste mi tu radili, že mám skúsiť zoznamku. Len by ma teraz zaujímalo, či tie ženy, ktoré mi to radili, vôbec vedia, čo sa na tých zoznamkách reálne nachádza. Lebo podľa mňa asi nie. Skúste mi len tak pre predstavu napísať, akú máte predstavu o ženách na zoznamke vo veku 30 až 40 rokov. Aké podľa vás sú, čo tam hľadajú a prečo tam sú? Lebo ja mám skôr dojem, že vaša predstava je dosť iná a nesprávna

Tak ma zaujíma, čo si pod tým vlastne predstavujete vy. Skúste vašu predstavu opisu ženy, jej vzhľadu , povahy a množstva detí a iných závazkov , ktoré tam podla vás sú najviac.

Strana
z5
anonym_db725b
•
Dnes o 08:52

zaujimavy clanok
https://www.lidovky.cz/nazory/rovnost-pohlavi-g...
Z mužů jsme udělali problém. Jejich reakci bychom se tedy neměli divit
Ještě před několika lety by otázka „Co vlastně chceme po mužích?“ působila nepatřičně. O ženách, jejich postavení, právech a problémech se mluvilo a mluví hodně. O mužích podstatně méně. A když, tak většinou negativně či sarkasticky.

Neměli bychom se tomu příliš divit. Starý model mužství byl jednoduchý. Muž měl vydělávat, být silný, postarat se o rodinu. Zabít mamuta nebo aspoň komunistu. A své problémy si pokud možno nechat pro sebe. Dnes už víme, že taková šablona může být pro muže stejně svazující jako jiné stereotypy. To uvědomění je v zásadě dobře.

Jenže jeden problém zůstal. Starý model jsme poměrně úspěšně rozebrali, ale nový jsme zatím příliš přesvědčivě nevytvořili.

Mladý muž tak od úsvitu do soumraku slyší především to, čím být nemá. Nemá být macho. Nemá být agresivní. Nemá být „toxicky maskulinní“. Má být citlivý, ale ne slabý. Sebevědomý, ale ne dominantní. Má vydělávat dostatek peněz pro důstojný život (čti hodně peněz) a současně být nejlépe celý den s rodinou, a se vším pomáhat.

A mladý muž se pochopitelně začne ptát: Tak jaký tedy mám vlastně být?

Právě tady vzniká prostor pro politiku. Pokud mladému muži (zejména z nižších a středních vrstev) od rána do večera elity říkají „ty jsi problém“ nebo „musíš se změnit, jsi k ničemu“, tak se nemožno jeho nejistotám a rozčarování divit.

Samozřejmě existují internetové komunity, v nichž se frustrace mladých mužů mění v otevřenou nenávist k ženám. To je problém, který nelze bagatelizovat. Stejně tak ale není možné každého mladého muže s konzervativním názorem automaticky zařadit do stejné škatulky. Mezi konzervativním názorem a extrémní misogynií je totiž docela velký rozdíl.

Možná bychom měli začít znovu mluvit o mužích prostě jako o lidech. Ne jako o představitelích nějakého historického provinění a „ženského neštěstí“.

Žena nemusí prohrát, aby muž vyhrál. A naopak
Největší chybou by bylo udělat z toho další kulturní válku.

Emancipace žen přece nemusí znamenat oslabení či úplný rozvrat postavení mužů. Rovnost není soutěž, v níž jeden získává pouze tehdy, když druhý ztrácí. Ženy mohou získat větší svobodu a rovná práva, aniž by se z mužů stal kolektivní viník společenských problémů.

Sečteno spolu s duchem Václava Havla: společnost, která potřebuje jedno pohlaví ponížit, aby druhé povznesla, nakonec poníží všechny.

autor
•
Dnes o 09:01
@anonym_db725b

zaujimavy clanok
https://www.lidovky.cz/nazory/rovnost-pohlavi-g...
Z mužů jsme udělali problém. Jejich reakci bychom se tedy neměli divit
Ještě před několika lety by otázka „Co vlastně chceme po mužích?“ působila nepatřičně. O ženách, jejich postavení, právech a problémech se mluvilo a mluví hodně. O mužích podstatně méně. A když, tak většinou negativně či sarkasticky.

Neměli bychom se tomu příliš divit. Starý model mužství byl jednoduchý. Muž měl vydělávat, být silný, postarat se o rodinu. Zabít mamuta nebo aspoň komunistu. A své problémy si pokud možno nechat pro sebe. Dnes už víme, že taková šablona může být pro muže stejně svazující jako jiné stereotypy. To uvědomění je v zásadě dobře.

Jenže jeden problém zůstal. Starý model jsme poměrně úspěšně rozebrali, ale nový jsme zatím příliš přesvědčivě nevytvořili.

Mladý muž tak od úsvitu do soumraku slyší především to, čím být nemá. Nemá být macho. Nemá být agresivní. Nemá být „toxicky maskulinní“. Má být citlivý, ale ne slabý. Sebevědomý, ale ne dominantní. Má vydělávat dostatek peněz pro důstojný život (čti hodně peněz) a současně být nejlépe celý den s rodinou, a se vším pomáhat.

A mladý muž se pochopitelně začne ptát: Tak jaký tedy mám vlastně být?

Právě tady vzniká prostor pro politiku. Pokud mladému muži (zejména z nižších a středních vrstev) od rána do večera elity říkají „ty jsi problém“ nebo „musíš se změnit, jsi k ničemu“, tak se nemožno jeho nejistotám a rozčarování divit.

Samozřejmě existují internetové komunity, v nichž se frustrace mladých mužů mění v otevřenou nenávist k ženám. To je problém, který nelze bagatelizovat. Stejně tak ale není možné každého mladého muže s konzervativním názorem automaticky zařadit do stejné škatulky. Mezi konzervativním názorem a extrémní misogynií je totiž docela velký rozdíl.

Možná bychom měli začít znovu mluvit o mužích prostě jako o lidech. Ne jako o představitelích nějakého historického provinění a „ženského neštěstí“.

Žena nemusí prohrát, aby muž vyhrál. A naopak
Největší chybou by bylo udělat z toho další kulturní válku.

Emancipace žen přece nemusí znamenat oslabení či úplný rozvrat postavení mužů. Rovnost není soutěž, v níž jeden získává pouze tehdy, když druhý ztrácí. Ženy mohou získat větší svobodu a rovná práva, aniž by se z mužů stal kolektivní viník společenských problémů.

Sečteno spolu s duchem Václava Havla: společnost, která potřebuje jedno pohlaví ponížit, aby druhé povznesla, nakonec poníží všechny.

@anonym_db725b Neviem po česky.

anonym_db725b
•
Dnes o 09:02
@anonym_autor

@anonym_autor a vies najst translator? 🙂

anonym_b112dc
•
Dnes o 09:24
@anonym_autor

@anonym_autor malé 7 ročné dieťa rozumie česky , tak si už veľký chlapec. Zahoď ego, prestaň byť urazený a nahnevaný a čítaj.

anonym_cc765a
•
Dnes o 10:08
@anonym_679488

@minenkaa By si sa čudovala, kolko ludi (hlavne žien) síce chce partnera a zároven sa nechcú vzdať svojho single života.

Napr. som raz spoznal jednu single babu, mala 36 rokov, ta už mala zitinerovaný cely volný čas na cely týžden. Každý den (po robote) mala niečo. Tréning, salsu, kurz španielčiny, neviem čo ešte a cez víkend sa prihlasila na nejaké externé štúdium. Samozrejme by sa nechcela ničoho vzdať, lebo do toho všetkého investovala kopu času, energie a aj penazí ale na rande aj tak išla. Po dvoch rande, ktoré sa horko ťažko poradilo zorganizovať, lebo doležitá single lady mala tak strašne vybookovaný itinerár a iba ja som sa musel jej prisposobit aby sme sa vobec stretli, som to ja nejako ukončil, respektive prestal som sa jej ozývať. Predpokladám že je sama doteraz a už chodi na 18-sty level salsy a študuje tretie externe študium, len aby zabila nejako voľný čas niečim.

@anonym_679488 potrebuje zablúdiť samotu preto má toľko aktivít😆alebo má ADHD

anonym_4917ce
•
Dnes o 11:07
@anonym_autor

@anonym_autor každý Slovák vie po česky. Aspoň rozumie. Ty si potom antitalent

anonym_5ea271
•
Dnes o 11:11

@anonym_autor držím ti palce, aby si našiel spriaznenú dušu. Ťažko sa hľadá. Aj na zoznamkách, aj mimo nich. Ženám aj mužom. Je to v dnešnej dobe už zložitejšie, ak nemáš medzi 20-30, proste človek už neberie hocičo (pravidlo platí znovu na obe pohlavia). Preto sa aj kopa ľudí rozvádza - rozchádza - síce mali partnera, ale zistili, že nemali brať hocičo 🙂. Good luck!

patrike
•
Dnes o 11:15
@anonym_autor

@anonym_autor Nezmysel. Prave take tvoje vyjadrenia povazujem za problematicke.

tomiholjubavi
•
Dnes o 14:48
@anonym_autor

@anonym_5e0fd7 Z Teba.

@anonym_autor ja som spoznala manžela na Tinderi. Celkom náhodne, v autobuse. Naraz sme si dali lajk. V profile som mala len toto: Meno, 36. Cestovateľka, dejepisárka, milovníčka psov, vždy sa rada vraciam do Turecka. Hľadám dlhodobý vzťah.

Zaregistrovala som sa koncom augusta a 1.septembra mi našlo manžela. 🩷 Stretko sme si dali až takmer na november, nech sa lepšie spoznáme. Pravda, je tam veľa čudákov a narcisov. Ale sú tam aj normálni ľudia oboch pohlaví.

Registrovala som sa tam po rozvode, lebo som bola zvedavá. A vôbec si nemyslím, že je to ponižujúce. Chujov, socky, neverných ženáčov a úchylov stretneš všade, nielen na zoznamke. Výhoda zoznamky je, že keď nemáš záujem, dáš unmatch a máš pokoj. Kdežto taký Kasanova z roboty sa ti môže vnucovať aj mesiace. 😅

tomiholjubavi
•
Dnes o 14:56

Ešte dodám, že sme boli obaja bezdetní. A teraz čakáme druhé bábo. 🩷🩵

anonym_d28bd8
•
Dnes o 15:01
@morpheuss

@anonym_b112dc to vážne odfiltruješ 95 percent mužov kvôli tomu ako vyzerajú na fotke? neber to v zlom, ale to budeš mať asi extrémne ťažké si niekoho nájsť... lebo keď tak počítam... lovíš mužov vo veku 35-50 rokov... z toho 95 percent odfiltruješ kvôli výzoru. Zostane ti 5 percent mužov... a z tých vyberáš takých, čo sa ti vyrovnajú kariérou a inteligenciou... to je jedno percento všetkých mužov, ktorí sú vo veku 35-50 rokov, sú pekní a relatívne úspešní... a o to jedno percento súťažíš so ženami vo veku od 18 rokov.. a poviem ti.. úspešný muž nepotrebuje mať po boku úspešnú ženu, čiže súperíš so študentkami, atď, atď... ale možno som mimo. A prečo si sa vlastne rozišla s tým 8ročným?

@morpheuss a študentky su akoze nejake terno ci co? A este mi povedz preco nejaka soplava oplacana dvacina ma chciet úspešného 35+ chalana cize o 15 rokov a viac, muza od seba tak podstatne staršieho? Ved pre soplane su to dedkovia 😂 Cize Ano, moze taka zena akoze sutazit o to jedno percento a divil by si sa Kolko takych alfa chlapov uprednostní radsej staršiu pred nejakou študentkou. Vsak soplava blázni po diskotékach a zabávach a dalej, o com sa so starým bude bavit? O počasí?

anonym_97bc9a
•
Dnes o 15:08
@anonym_b112dc

Tak ja som na zoznamke. 35 rokov, slobodná, pracujúca, bývajúca vo svojom bez hypo, mobilná, VŠ, vcelku rozhľadená. Mala som za sebou dlhý 8r vzťah, ktorý som ja ukončila. Mám dlhé svetlohnedé vlasy, 171 cm, 60 kg, rada sa bavím, mám rada cestovanie, cvičím, zaujímam sa o kultúru, o spoločenské dianie. Na zoznamke ma zaujme asi jeden z 20tich mužov. Podľa výzoru. Po pár riadkoch a písaní zistím hneď, či to má zmysel. Väčšinou nemá. Teraz si píšem s mužom okolo 48r. S ním mi to dáva zmysel a vidím tam určité spoločné veci. Stretla som sa s jedným mužom. Po stretnutí som mu napísala, že za mňa skôr nie. A že mu želám veľa šťastia do budúcnosti.

@anonym_b112dc dalsia s bytom od rodicov?

anonym_b112dc
•
Dnes o 15:10
@anonym_97bc9a

@anonym_b112dc dalsia s bytom od rodicov?

@anonym_97bc9a nie, nie, ja som pracovala a šetrila, aby som si následne v 33 rokoch po rozchode mohla kúpiť byt. A veľmi mi pomohol vtedy tzv. zlatý padák, kde som dostala xy mesačné odstupné z vysokého platu. Pracujem na full time od mojich 18r a na part time od 16tich.

20lucia20
•
Dnes o 15:15
@anonym_db725b

@anonym_c26fc1 "A na zoznamku idu muži, ktorých žiadna žena nechce"
Samozrejme. Lebo tucna nechce tucneho (ak je ona tucna, tak je to kvoli porodom a detom, ale na co sa ma vyhovarat on, ze je tucny, ved nerodil 🙂 ak ona ma malo penazi, zase je to kvoli detom, alebo muzskemu sovinizmu, ale preco tie peniaze nema on, ved mu "nic" nebrani zarabat a mat 3 prace 🙂 atd ...), malo zarabajuca nechce malo zarabajuceho, kucharka nechce upratovaca. Vacsina zien tam caka na terno mimo jej ligu. Ak ma zena VS (Socialna praca, ale ma titul), tak muz ma mat pomaly Harward, alebo aspon dve vysoke skoly. Alebo par milionov na ucte, potom by mu tie dve vs "odpustila". Ak ma zena plat 1000 eur, tak by chcela niekoho s 3 tis eur atd. Potom tam visia cele roky a stazuju sa, ze nie je "dost" muzov, co by vyhovovali ich "narokom". A je dnes malo dzentlmenov, ktori si pokladaju za cest mat tie tri prace a zivit ju. 🙂

@anonym_db725b toto sú síce prehnané príklady ale muž má byť vždy "......ší" (silnejší, pokojnejší, úspešnejší, krajší, bohatší atď - každá chce nieco iné) od ženy ak chce aby ho žena rešpektovala a tým padom aby mali dobrú polaritu a dynamiku vo vzťahu. To je psychológia a prirodzená biológia. Pokiaľ žena k mužovi nevzhliada tam skôr či neskôr vzťah končí. That's all.

kirin95
•
Dnes o 15:16
@anonym_b112dc

Tak len pre info. Píše mi chlap, rozvedený, dcéra. On servisný technik, auto, motorka. Nevie plávať, nikdy nechodí k vode, k moru, neznáša teplo. To by bolo ešte ok. Ale zarazilo ma, že nikdy nechodí na výlety - vždy domov večer. Nikdy nebol na dva - tri dni niekde mimo, na tripe, že vraj asi naposledy v detstve. Doma hrá PC hry, na stolovom PC. Nevie variť a hľadá ženu, čo to všetko bude tolerovať, postará sa o neho a nič nebude chcieť, max prechádzku do mesta na kávu.

@anonym_b112dc A co ako? Nie kazdeho bavi stale niekam lozit. Hlavne v dnesnej dobe kde je to vsade nakomplet preplnene turistami takze z toho clovek nic ani nema, ale hlavne ze sa moze na soc. sietach chvalit ako aktivne zije a nesedi doma 😀

nm16
•
Dnes o 15:16
@anonym_d28bd8

@morpheuss a študentky su akoze nejake terno ci co? A este mi povedz preco nejaka soplava oplacana dvacina ma chciet úspešného 35+ chalana cize o 15 rokov a viac, muza od seba tak podstatne staršieho? Ved pre soplane su to dedkovia 😂 Cize Ano, moze taka zena akoze sutazit o to jedno percento a divil by si sa Kolko takych alfa chlapov uprednostní radsej staršiu pred nejakou študentkou. Vsak soplava blázni po diskotékach a zabávach a dalej, o com sa so starým bude bavit? O počasí?

@anonym_d28bd8 pokiaľ ma ten 35+plus peniaze, tak ver, že ho bude chcieť ta 20-ka.

morpheuss
•
Dnes o 15:20
@anonym_d28bd8

@anonym_d28bd8 pozri, ja osobne preferujem tiež ženy nad 30, je s nimi lepší sex... ale aj mladé čajky majú niečo do seba, hlavne keď chlapa zastihne kríza stredného veku... a čím sú starší muži zaujímaví pre takéto dievčatká? No to ti poviem úplne presne... je kopec dievčat, ktoré priťahujú starší muži. Také baby si ani len nevedia predstaviť vzťah s rovesníkom. Tí chlapci sú pre nich proste mentálne nezrelí... keď príde do ich života skúsený, inteligentný, úspešný, sebavedomý muž, sú z neho hotové. Totižto nie každá mladá pipka len žúruje a behá po diskotékach...veľa dievčat v tomto veku sa už musí starať o seba, riešiť bývanie, prácu, popri tom možno školu, atď, atď... s rodičmi z rôznych príčin nebývajú, sú postavené pred realitu života... pre nich je nevybúrený mladý chalan, čo len pozerá šortky na mobile a žije s rodičmi, nezaujímavý...

anonym_bf5e82
•
Dnes o 15:21

Ja by som sa aj celkom divila keby tam uzasne zeny cakali, aj ked je to o stasti velakrat. Neviem si v 40tke a ani davno pred nou predstavit, ze idem niekoho hladat na zoznamku. Akukolvek. A to mam 20 rokov doma chlapa z pokecu. Celkovo hladat tam, to je ako hladat ihlu v kope sena. Ako sa hovori.

anonym_b112dc
•
Dnes o 15:21
@kirin95

@anonym_b112dc A co ako? Nie kazdeho bavi stale niekam lozit. Hlavne v dnesnej dobe kde je to vsade nakomplet preplnene turistami takze z toho clovek nic ani nema, ale hlavne ze sa moze na soc. sietach chvalit ako aktivne zije a nesedi doma 😀

@kirin95 nepotrebujem dovolenky do Turecka, ani do Grécka, ani nechcem ísť na Maldivy a do Dubaja. Ale na tri dni na Liptov, alebo na dva dni do Varšavy je pre mńa úplne normálne. Alebo stráviť týždeň cestovaním po ČR napríklad, vždy iné mesto, vždy niečo nové. S ním by som si teda nerozumela vôbec.

anonym_db725b
•
Dnes o 15:27
@20lucia20

@anonym_db725b toto sú síce prehnané príklady ale muž má byť vždy "......ší" (silnejší, pokojnejší, úspešnejší, krajší, bohatší atď - každá chce nieco iné) od ženy ak chce aby ho žena rešpektovala a tým padom aby mali dobrú polaritu a dynamiku vo vzťahu. To je psychológia a prirodzená biológia. Pokiaľ žena k mužovi nevzhliada tam skôr či neskôr vzťah končí. That's all.

@20lucia20 A co ... šia, ked zena bude stara a skaredsia od neho? Co potom? 🙂 Tato cast evolucie uz nie je taka prijemna, ako ta prva ... 🙂 Ked je zena stara, uz nemoze mat deti, muz uz chut na sex s nou nebude mat, tiez vztah konci? Moc sa tu riesi si a sia, co kto ma co poskytovat, to potom casto nedopadne dobre.

20lucia20
•
Dnes o 16:33
@anonym_db725b

@20lucia20 A co ... šia, ked zena bude stara a skaredsia od neho? Co potom? 🙂 Tato cast evolucie uz nie je taka prijemna, ako ta prva ... 🙂 Ked je zena stara, uz nemoze mat deti, muz uz chut na sex s nou nebude mat, tiez vztah konci? Moc sa tu riesi si a sia, co kto ma co poskytovat, to potom casto nedopadne dobre.

@anonym_db725b úplne o niečom inom bola pointa mojho príspevku.

anonym_89bb9f
•
Dnes o 16:41

Tak oslov tu,co teraz zalozila novu temu o zoznamkach,mozno sa date do kopy ak nie si operator vyroby,zvarac,elektrikar a ine taketo profesie.

anonym_89bb9f
•
Dnes o 16:42

Sorry nie o zoznamkach ale rovno o platoch,tak znie nazov temy.

anonym_bd18eb
•
Dnes o 16:44
@tomiholjubavi

@anonym_autor ja som spoznala manžela na Tinderi. Celkom náhodne, v autobuse. Naraz sme si dali lajk. V profile som mala len toto: Meno, 36. Cestovateľka, dejepisárka, milovníčka psov, vždy sa rada vraciam do Turecka. Hľadám dlhodobý vzťah.

Zaregistrovala som sa koncom augusta a 1.septembra mi našlo manžela. 🩷 Stretko sme si dali až takmer na november, nech sa lepšie spoznáme. Pravda, je tam veľa čudákov a narcisov. Ale sú tam aj normálni ľudia oboch pohlaví.

Registrovala som sa tam po rozvode, lebo som bola zvedavá. A vôbec si nemyslím, že je to ponižujúce. Chujov, socky, neverných ženáčov a úchylov stretneš všade, nielen na zoznamke. Výhoda zoznamky je, že keď nemáš záujem, dáš unmatch a máš pokoj. Kdežto taký Kasanova z roboty sa ti môže vnucovať aj mesiace. 😅

@tomiholjubavi tak kde sa teda spoznali na tinderi ale v autobuse? to je take nejasne.Ci akoze chapem dobre, ze si sa registrovala isla si do autobusu a akurat si mu dala like a aj on tebe? no to uz aka nahodna.Potom stretko ste si dali na november?nejake je mi to domotane 😆

tomiholjubavi
•
Dnes o 18:16
@anonym_bd18eb

@tomiholjubavi tak kde sa teda spoznali na tinderi ale v autobuse? to je take nejasne.Ci akoze chapem dobre, ze si sa registrovala isla si do autobusu a akurat si mu dala like a aj on tebe? no to uz aka nahodna.Potom stretko ste si dali na november?nejake je mi to domotane 😆

@anonym_bd18eb Nie... registrovala som sa na Tinderi doma, v auguste 😆. A keď som potom v septembri išla autobusom cez Miškolc, otvorila som Tinder, že pozriem, čo ponúkajú u susedov. 😆 A akurat aj on bol vtedy v autobuse (inom ako ja) a kukal čo je Tinderi.

A áno, je to veľká nahoda, inak by sme sa nenašli. Lebo v profile si vyberáš, v okruhu akej vzdialenosti chceš, aby ti algoritmus hľadal partnerov. Najčastejšie 50 km. Lebo načo bude niekomu z Trenčína núkať match z Nyíregyházy. Boli sme v správnom čase v správnom algoritmovom okruhu.
Dúfam, že už to je lepšie vysvetlené. 😆🩵

catherinah
•
Dnes o 19:22
@tomiholjubavi

@anonym_bd18eb Nie... registrovala som sa na Tinderi doma, v auguste 😆. A keď som potom v septembri išla autobusom cez Miškolc, otvorila som Tinder, že pozriem, čo ponúkajú u susedov. 😆 A akurat aj on bol vtedy v autobuse (inom ako ja) a kukal čo je Tinderi.

A áno, je to veľká nahoda, inak by sme sa nenašli. Lebo v profile si vyberáš, v okruhu akej vzdialenosti chceš, aby ti algoritmus hľadal partnerov. Najčastejšie 50 km. Lebo načo bude niekomu z Trenčína núkať match z Nyíregyházy. Boli sme v správnom čase v správnom algoritmovom okruhu.

@tomiholjubavi wau, to je ake perfektne, to nevymslis. Ty máš celkovo život ako z knihy 😃

anonym_bd18eb
•
Dnes o 19:46
@tomiholjubavi

@tomiholjubavi no uz mi je to jasne teraz 😊 ja som si vzdy myslela ked si toto spominala,ze ste sa stretli v autobuse ze si k tebe prisadol teda ze ste sa tam nasli a zoznamili.Vobec som nemyslela ze cez zoznamku

lienka434
•
Dnes o 20:16

Nemám zoznamku presne z toho dôvodu že sú tam všelijakí ľudia. Som 7 rokov rozvedená a vyzeram takto🙂 Bohuzial doteraz som nenašla schopného muža.

anonym_1bdca4
•
Dnes o 21:20
@lienka434

Nemám zoznamku presne z toho dôvodu že sú tam všelijakí ľudia. Som 7 rokov rozvedená a vyzeram takto🙂 Bohuzial doteraz som nenašla schopného muža.

@lienka434 A ty sama si schopná?

patrike
•
Dnes o 21:48
@lienka434

@lienka434 Otazka je, ako definujes toho schopneho muza a ako si predstavujes vztah s nim.

Strana
z5