Zoznamka a otázky na súkromie: Ako to riešiť?
Ahojte, som sama a prihlásila som sa na zoznamku, mám 42 rokov.
Píšem si s jedným chlapom, naozaj len v začiatkoch. Včera sa ma pýtal, aký mám víkend a čo robím a písala som, čo som všetko robila, mimo toho, že som mala jedno stretko (bola som s kamoškou na káve, mala narodky). Nič si z toho nevšimol, iba to stretko. Nasledovala otázka s kým som mala stretko. Opýtala som sa prosím? On na to, s kým som sa stretla. Napísala som, že to je súkromné, nie som typ, čo vypisuje ľuďom s kým, kde som, čo som.. A on sa opýtal - bol to chlap? Čiže nový objav? Na to som ja napísala, že toto nie... že to mimochodom nebol chlap. A on nič.. a dnes ráno... som srandoval, ideme na whatsapp?
Ja neviem, mne sa to nie úplne páči. Len ja som typ, čo si stráži svoje súkromie?
Aj keby to bol chlap, čo jeho do toho? Divná som asi. Neviem ako sa zoznámim...
@anonym_02bdd3 vieš čo? Po 12r vzťahu, nemám problém zostať pár mesiacov na ocot. Kľudne si počkám na niekoho, s kým to sadne.. a klikne...
@anonym_autor ja si dovolim tiez len taku nevyziadanu radu. Ono, ked sa s niekym zacinas zoznamovat, v dnesnej rychlej dobe, dotycny (ak sa mu pacis) chce velmi rychlo vediet, na com je. Avsak ano, jeho stylistika otazok nebola uplne najvhodnejsia. Da sa spytat inteligentnejsie, alebo uplne narovinu. My vsak nezodpovedame za styl komunikacie druhej strany, ale iba sami za seba. Odporucam hovorit narovinu, napr. "Je mile, ze sa pytas, s kym sa stretavam, avsak na odpovede takychto otazok sa este necitim. Nepozname sa, a potrebujem najprv ziskat troska dovery, aby som odhalila svoje sukromie. Co povies na dalsiu kavu v xy o xy" (ak sa Ti paci). Alebo "na takyto styl otazok nie som zvyknuta, rozumiem, ze to k zoznamovaniu patri, skusim sa nejako prestavit", "bola som s kamaratkou, a inak, tu kavu, ktoru sme mali na 1. stretku by som si rada zopakovala" (tak mu ukazujes zaujem) Atd. Ta inteligentna komunikacia je nesmierne dolezita, resp. jej sposob. Takto v podstate ihned poriesis na zoznamke sito, pretoze taki, ktori takyto styl komunikacie (mentalne) nezvladnu, sa vytriedia sami.
@anonym_autor ja si dovolim tiez len taku nevyziadanu radu. Ono, ked sa s niekym zacinas zoznamovat, v dnesnej rychlej dobe, dotycny (ak sa mu pacis) chce velmi rychlo vediet, na com je. Avsak ano, jeho stylistika otazok nebola uplne najvhodnejsia. Da sa spytat inteligentnejsie, alebo uplne narovinu. My vsak nezodpovedame za styl komunikacie druhej strany, ale iba sami za seba. Odporucam hovorit narovinu, napr. "Je mile, ze sa pytas, s kym sa stretavam, avsak na odpovede takychto otazok sa este necitim. Nepozname sa, a potrebujem najprv ziskat troska dovery, aby som odhalila svoje sukromie. Co povies na dalsiu kavu v xy o xy" (ak sa Ti paci). Alebo "na takyto styl otazok nie som zvyknuta, rozumiem, ze to k zoznamovaniu patri, skusim sa nejako prestavit", "bola som s kamaratkou, a inak, tu kavu, ktoru sme mali na 1. stretku by som si rada zopakovala" (tak mu ukazujes zaujem) Atd. Ta inteligentna komunikacia je nesmierne dolezita, resp. jej sposob. Takto v podstate ihned poriesis na zoznamke sito, pretoze taki, ktori takyto styl komunikacie (mentalne) nezvladnu, sa vytriedia sami.
@anonym_b27183 to je uplne okate ze to radi AI tie odpovede 🙂 ved ak nevies poradit z vlastnej hlavy preco to hadzes do AI..Vsak to si vie hodit kazdy
Z jeho strany úplne normálna otázka. Kľudne si mu mohla napísať že si bola na rande s mužom, ktorého si pred časom stretla, vedel by na čom je, a stiahol by sa. Pre neho by to bolo efektívnejšie filtrovanie. On nemá odkiaľ vedieť čo s kým robíš, keďže ťa nepozná, tak sa logicky pýta. Keby som s niekým začala písať, a v sobotu mi napíše, že včera večer bol vonku, tak sa tiež opýtam že kde/prečo/čo robil. Aj preto, že ma to zaujíma, aj pre ďalšie filtrovanie - mohol sa ísť opiť s partiou, mohol si ísť sadnúť do baru s kamaratmi, na sestrinu oslavu, alebo na večeru s blizkou kamarátkou. Tak predsa zoznamovanie prebieha.
Po prečítaní vsetkeho, mne to pride, ze tvoj byvaly partner ta kontroloval, sledoval a nemas to v sebe spracované, žiaľ... Aj ked si to nechces priznať, tvoje odpovede to potvrdzujú...
Stacilo napisat: bola som s kamoskou na kave, mala narodeniny.
Ty čo riešiš akože? 😄 čo je na tom normálne odpovedať že si bola s kamarátkou? Veď sa nepýtal ani kde ste boli, ani o čom ste sa bavili. Normálna otázka a nemusel za tým ani hľadať nový objav. Proste normálny záujem. Ako inak si predstavíš záujem? Lebo inak si neviem predstaviť o čom ste si vôbec písali...keď všetko tajíš. Si riadne mimo. S takýmto prístupom aj ostaneš sama.
@anonym_b27183 to je uplne okate ze to radi AI tie odpovede 🙂 ved ak nevies poradit z vlastnej hlavy preco to hadzes do AI..Vsak to si vie hodit kazdy
@anonym_05bedd je pravda to, ze AI vyuzivam, v praci. Avsak asi prekvapenie pre Teba, no moje rady su este stale z vlastnej hlavy, z vlastnych skusenosti. Takze pokial moje rady beries ako vygenerovane AI, beriem to ako pochvalu, co znamena, ze praca na sebe a s tym suvisiace zivotne zistenie, ze bez priamej komunikacie nie je mozne zit bez neustaleho spustania ega- obrannych mechanizmov . Teda, ze som uz super pokrocila 🤗
Byt chlapom, tak sa ťa vyhnem aj keby si bola posledná volná žena na okolí.
Ak informáciu o tom že si bola na káve berieš ako takú strašne súkromnú, nemala si ju ani hovoriť. A podľa mňa je prirodzené že keď niečo spomenieš tak sa debata môže ubrať tým smerom. Napríklad keby že sa niekoho opýtam čo dnes robil a on odpovedal že varil hneď sa opýtam čo varil alebo či sa to podarilo.. tak nebuď taká šokovaná že sa aj on k tomu niečo opýtal. Nie ako stalker že kde, kedy a či tam chodíš vždy v tomto čase a aké gaťky si vtedy mala na sebe.. úplne bežnú otázku sa ťa opýtal. A ty si kľudne mohla povedať žiadne rande. A život by šiel ďalej. Ale ozaj keby si takto začala reagovať ako reaguješ tak by som si s tebou na 100% prestala písať..
Ved normalne si mala napisat, ze si bola na kave s kamoskou. Bodka, nic viac, nic menej....
Obaja ste divni, ak mate tolko rokov a robite z komara somara. Sa musite riadne nudit...
@anonym_ddc91f presne, tajomna jak hrad v Karpatoch. Ked uz mu musis pisat, ze si bola na stretku tak snad normalne napises "bla bla.. potom som vybehla s kamoskou na kavu..bla bla"
Byt chlapom, tak sa ťa vyhnem aj keby si bola posledná volná žena na okolí.
@anonym_0cb1c9 sak sa jej asi aj vyhybaju
Po prečítaní vsetkeho, mne to pride, ze tvoj byvaly partner ta kontroloval, sledoval a nemas to v sebe spracované, žiaľ... Aj ked si to nechces priznať, tvoje odpovede to potvrdzujú...
Stacilo napisat: bola som s kamoskou na kave, mala narodeniny.
@anonym_f9ac9a Podľa mňa žiadny bývalý partner nikdy nebol, rodinu si len vymýšľa, pretože ona vôbec nevie fungovať v medziľudských vzťahoch. Nevie komunikovať, zakladá hlúpe diskusie, kde sa pýta triviálne veci. Je to asi osamelá žena, zahľadená do seba, ktorá takto hľadá niekoho už dlhodobo a je to jej jediný kontakt s inými ľuďmi mimo práce.
To je podla teba nejaka korektna poza? Mas z chlapov strach alebo neviem. Ze to bude podivin? Zvlastny postoj.
Ved normalne si mala napisat, ze si bola na kave s kamoskou. Bodka, nic viac, nic menej....
Obaja ste divni, ak mate tolko rokov a robite z komara somara. Sa musite riadne nudit...
@anonym_ddc91f presne, riesit somariny a este sa nad tym zamyslat😀
@anonym_f9ac9a Podľa mňa žiadny bývalý partner nikdy nebol, rodinu si len vymýšľa, pretože ona vôbec nevie fungovať v medziľudských vzťahoch. Nevie komunikovať, zakladá hlúpe diskusie, kde sa pýta triviálne veci. Je to asi osamelá žena, zahľadená do seba, ktorá takto hľadá niekoho už dlhodobo a je to jej jediný kontakt s inými ľuďmi mimo práce.
@anonym_d196af
Presne tak je to stále ta istá zena, nešťastná a sklamana zo zivota, osamela, podľa všetkého stará dievka.Mozno to je stará frustrovana dôchodkyňa.
Pravidelne tu zakladá tieto diskusie s otázkami ako z pomocnej školy.
Neverim, že niekedy mala vážny vztah, či nebodaj rodinu.Nepredstavitelne!
@anonym_d196af
Presne tak je to stále ta istá zena, nešťastná a sklamana zo zivota, osamela, podľa všetkého stará dievka.Mozno to je stará frustrovana dôchodkyňa.
Pravidelne tu zakladá tieto diskusie s otázkami ako z pomocnej školy.
Neverim, že niekedy mala vážny vztah, či nebodaj rodinu.Nepredstavitelne!
@anonym_20a23f ja som nepostrehla viac jej diskusii... vies dat link?
Naozaj je take sukromne a intimne napisat "bola som s kamoskou na kave"?
a naco si vobec pisala, ze si bola na "stretku". ked si o tom hovorit nechcela, lebo to "je tvoje sukromie", tak naco sa tvaris a "vyvolavas ziarlivost" informaciami o stretku? nechapem. a ano, je to manipulatorske a ucelove.
Co citam tak v 40 uz ked je muz alebo zena sama, tak nie su normalni ?
@10erik Áno, presne tak.
Dámy, po dlhom čase sme sa tu všetky zhodli! Akurát je škoda, že autorka nemá ani štipku sebareflexie a stále nechápe, čo urobila nesprávne. Ale verím, že časom zasa napíše, dokonca som si istá, že toto nie je jej prvá diskusia o zoznamkách, pretože zúfalstvo z nej priam kričí, aj keď sa snaží presviedčať o opaku.
@heleninamama aj mne to hneď pripomenulo inú diskusiu kde autorka riešila totožnú vec - stráženie si súkromia, pritom pointa bola rovnaká, ze chlap sa jej opýtal úplne nevinnú vec …
@anonym_autor je rozdiel chranit si sukromie a rozdiel tvrdit niekomu kto hlada vztah, ze si mala stretko, co znie ako keby si mala toho rozrobene viac.
@anonym_autor pamätám si že pri zoznamovaní som sa stretol presne s takým typom ženy ako si ty a bola to nepríjemná skúsenosť. Nezabudnem jak som sa na druhom stretku spýtal na meno a ešte som dostal zjeba že sa starám do súkromného života, nebudeš náhodou z východného Slovenska ? Asi neodpovieš lebo je to veľmi súkromná otázka 😂
Ináč veľa šťastia pri hľadaní partnera, v 42r si nebudeš mať z čoho vyberať a z toho čo čítam tak tie tvoje odpovede sú arogantne.
Pravda je, že budeš mať čím ďalej tým menej možností a nakoniec zistíš že ten chlap čo sa o teba zaujímal tak nebol až tak zlý 🙂
@anonym_05bedd
Pozri témy o Zoznamkách, rieši tam takéto choré otázky, čo ktorý chlap napísal, povedal, ako sa zachoval.Ozaj nemám čas hladať tie diskusie, čas viem využiť zmysluplnejšie.
A na tej zoznamke si prečo? Aby si našla niekoho s kým budeš rada tráviť čas, alebo preto, aby si sa robila dôležitá?
https://www.modrykonik.sk/forum/zoznamenie/som-na-zoznamke-a-tieto-spravy-su-divne/
@anonym_05bedd Píše tak raz za mesiac, vždy anonymne a vždy takéto sprostosti. Hrá sa na dôležitú, megaúspešnú, samostatnú, bohatú, nedostupnú, nikoho vraj nehľadá, no už roky je na všetkých možných zoznamkách. Občas píše, že je vraj úplne sama, nikoho nemá, ale už písala aj, že bola vydatá, dokonca má vraj dieťa, proste vymýšľa si a klame podľa nálady. Tie diskusie sú ľahko rozpoznatelné, vek má tak 40+, ale klame aj o tom. A myslím, že tu pravidelne zakladá aj témy o tom ako niečo neustále doslova žerie, najmä ovocie a chce šetriť, ale nevie to. A vždy zdôrazňuje, aká je bohatá a koľko zarobí a musí šetriť nevedno načo. Myslím, že to psychický pacient a toto má ako terapiu. Hrá sa tu na niekoho, kým nie je a verí, že ľudia jej to veria.
@anonym_05bedd Píše tak raz za mesiac, vždy anonymne a vždy takéto sprostosti. Hrá sa na dôležitú, megaúspešnú, samostatnú, bohatú, nedostupnú, nikoho vraj nehľadá, no už roky je na všetkých možných zoznamkách. Občas píše, že je vraj úplne sama, nikoho nemá, ale už písala aj, že bola vydatá, dokonca má vraj dieťa, proste vymýšľa si a klame podľa nálady. Tie diskusie sú ľahko rozpoznatelné, vek má tak 40+, ale klame aj o tom. A myslím, že tu pravidelne zakladá aj témy o tom ako niečo neustále doslova žerie, najmä ovocie a chce šetriť, ale nevie to. A vždy zdôrazňuje, aká je bohatá a koľko zarobí a musí šetriť nevedno načo. Myslím, že to psychický pacient a toto má ako terapiu. Hrá sa tu na niekoho, kým nie je a verí, že ľudia jej to veria.
@anonym_d196af
Ďakujem ti🙂
Presne aj toto je jej jedna téma z mnohých.Pani sa robí veľmi dôležitá a honí si na Zoznamkách ego.V skutočnosti je to možno stará zakomplexovaná teta.Ľutujem tých mužov s ktorými komunikuje, hádam ju prekuknú čím skôr
Na čo sa pozastavujes?nebudes mu o tom písať, tak nebudeš, vybavené
Nepotrebuješ od nikoho utvrdenie či robíš ty chybu alebo on... nesadli ste si po par vetách,tak čo?ide sa ďalej
@anonym_2b0362 ja sa už nechystám vydávať, ani mať deti. Toto všetko je za mnou a nehľadám otca pre moje deti. Chcem len kľudne žiť, užívať si život a ak bude po mojom boku niekto, kto to bude zdieľať so mnou, bude to len fajn. Ak nebude, nič sa nedeje. Mám rodinu, deti, priateľov, svoju prácu a hobby. Nejako prežijem 🙂
@anonym_autor no, prihlasit sa na zoznamku len par mesiacov po rozchode z dlhodobeho vztahu a spravat sa takto, to nevyzera ako “ Chcem len kľudne žiť, užívať si život a ak bude po mojom boku niekto, kto to bude zdieľať so mnou, bude to len fajn. Ak nebude, nič sa nedeje. ”. To skor vyzera ako zufalstvo…

@anonym_2b0362 ja sa už nechystám vydávať, ani mať deti. Toto všetko je za mnou a nehľadám otca pre moje deti. Chcem len kľudne žiť, užívať si život a ak bude po mojom boku niekto, kto to bude zdieľať so mnou, bude to len fajn. Ak nebude, nič sa nedeje. Mám rodinu, deti, priateľov, svoju prácu a hobby. Nejako prežijem 🙂
@anonym_autor Hm, nejak prezijem ma byt strategia na dalsich 40 rokov zivota ...
Mas deti, tie vyrastu, budu mat vlastne vztahy a nebudu sediet u mamicky, aby jej suplovali socialny zivot a nahradzovali partnera. Minimalne z debat tu, mamickari nie su prilis oblubeni. Budes rada, ak sa uvidite par krat v mesiaci, ak sa neodstahuju do inej krajiny.
Raz som sa dal do debaty s 50rocnou na zoznamke. Ze je 5 rokov sama a ze je to skvele. Ked som sa spytal, co teda robi na zoznamke, ked je byt single skvele, tak sa urazena odmlcala.
V skutocnosti poslednych peknych par rokov mladosti bola sama a v 50tke sa divi, ze nikoho nemoze najst. Teda aspon nie takeho, akeho by si predstavovala. A 50tka je este len zaciatok, este pride 55, 60, 65,...