icon

Túžba po krásnych zuboch

Dnes o 12:35

Ahojte. Od malička som brala silné lieky ktoré poškodili sklovinu a zuby majú žltú farbu. Keď som bola menšia zubárka povedala, že strojček nie.
Teraz v dospelosti túžim po pekných zuboch. Vrchné mám ako tak rovné, okrem toho jedného ktorý mám vyššie.
Spodné hroza. Máte niekto skúsenosť či v tomto prípade sú najlepšie dať korunky alebo by kliniky vedeli spraviť aj niečo iné ?
Ďakujem

Túžba po krásnych zuboch
manqua
Dnes o 12:39

A preco by si si nemohla dat strojcek teraz? Poznam aj 40 rocnych, ktori si dali uplne v pohode.

autor
Dnes o 12:40
@manqua

A preco by si si nemohla dat strojcek teraz? Poznam aj 40 rocnych, ktori si dali uplne v pohode.

@manqua lebo strojček nevyrieši žltú farbu ☺️ ako píšem Horné mám rovné ... Tie spodné keď sa usmievam až tak nevidno

katkaseiner
Dnes o 12:41

horne zuby mas fajn, farbu nekomentujem, syn uzival lieky pri ktorych nas neupozornili na ich vplyv a chytaju sivy odtien - casto ich pieskujeme u zubarky. Spodne by som dala skontrolovat celustnemu ortopedovi.

oceanahory
Dnes o 12:42

A nedaju sa ani vybielit? 🤔

pribinak
Dnes o 12:43

Chceš trhať zdravé zuby či čo? Veď si daj zuby vybieliť, kúp si sonicku kefku a daj si strojček
Toto snáď dokážeš

autor
Dnes o 12:44
@oceanahory

A nedaju sa ani vybielit? 🤔

@oceanahory vtedy mi tvrdila, že nie proste že tie lieky silné mi ich poškodili.. len to som bola pubertacka možno teraz sú už iné veci na bielenie ale neskúšala som sa spýtať nikde zati

oceanahory
Dnes o 12:47
@anonym_autor

@oceanahory vtedy mi tvrdila, že nie proste že tie lieky silné mi ich poškodili.. len to som bola pubertacka možno teraz sú už iné veci na bielenie ale neskúšala som sa spýtať nikde zati

@anonym_autor Tak smer konzultacia u celustneho, sice nie som odbornik, ale podla foto mi nepridu nejako mega znicena resp. podla mna strojcek + bielenie by mohlo tvoj problem vyriesit.

anonym_2702cb
Dnes o 12:49

Ja by som skúsila nejaké bielenie, ved ako pises, teraz su rozne metody a urcite by ti to vedeli spraviť. Inak ich máš pekne. Mne moja zubarka už v detstve vytrhla dolné 6tky presne preto, aby som nemala spodné zuby ako máš ty. Pekne sa mi rozložili, síce mám medzi stoličkami väčšie medzery, avšak aspon sa mi dobre čistia a nemám jediný medzi zubný kaz dole. Hore mám takisto nahustene a medzi stoličkami samé kazy, ledva sa dostanem s niťou.
Možno by sa to dalo nejak poriešiť, moja vedúca si dala strojček v 45 a to sme ani nevedeli, dala si ten neviditeľný ale tak ona na to má, aj keď je drahší.
Tak tiež si myslím, že skonzultovat s odborníkom a určite by sa dalo s tým niečo spraviť

jaskolka
Dnes o 12:50

Korunky? Načo brúsiť zuby,ak su inak zdravé? Strojček určite a potom je možné vybieliť. Určite sa chod poradiť s odborníkom,teraz sú veľmi kvalitné pomôcky a strojčeky

autor
Dnes o 12:53
@jaskolka

Korunky? Načo brúsiť zuby,ak su inak zdravé? Strojček určite a potom je možné vybieliť. Určite sa chod poradiť s odborníkom,teraz sú veľmi kvalitné pomôcky a strojčeky

@jaskolka ďakujem ja mám takú zubarku ktorá je lacná v menšom meste a teda tam sa asi viac nedozviem.. skúsim popozerať na nete

autor
Dnes o 12:54
@oceanahory

@anonym_autor Tak smer konzultacia u celustneho, sice nie som odbornik, ale podla foto mi nepridu nejako mega znicena resp. podla mna strojcek + bielenie by mohlo tvoj problem vyriesit.

@oceanahory a napríklad ak by som si dala strojček tie zuby spodné ak sa vyrovnajú sa potom zbrusia do jednej výšky ? 🤣 Lebo jeden taký druhý taký

anonym_59a7a0
Dnes o 12:55
@anonym_autor

@anonym_autor mám.tak isto poškodenie.od liekov, len v dobe mojej mladosti (t.j. za čias ČSSR) školská zubárka.začala zbrusovať tú vrchnú najžltšiu vrstvu, čím natoľko poškodila predné 2zuby, že sa odlomili ešte tuším v r 1995. Ja tam mám normálne výplň bielu, ktorá občas vypadne.
Ale strojček na zuby som mala v období asi 1986-89.
Zubár, čeľustný ortopéd ti vie stanoviť liečebný plán aj vyčísliť rôzne varianty liečby..v dnešnej dobe ani jedno ani druhé nie je lacný špás.

oceanahory
Dnes o 12:57
@anonym_autor

@oceanahory a napríklad ak by som si dala strojček tie zuby spodné ak sa vyrovnajú sa potom zbrusia do jednej výšky ? 🤣 Lebo jeden taký druhý taký

@anonym_autor Ano, zbrusia, resp. u mna to tak bude. Tiez riesim strojcek a osobne som sa pytala na toto, tak mi vraveli, ze nie je problem ich pekne zarovnat.

sissy27
Dnes o 13:05

@anonym_autor neviem či je to blbá fotka, ja mám zle nastavený monitor alebo som slepá, ale nevidím nijaké nezvyčajné sfarbenie zubov. Na tvojom mieste riešim strojček u čeľustného ortopéda a zmenu zubárky, dnes sme už niekde úplne inde, takže verím, že sa to vybieliť dá alebo ti navrhne iné riešenie. Každopádne zdravé vlastné zuby by som si nedala trhať ani zbrusovať.

autor
Dnes o 13:09
@sissy27

@anonym_autor neviem či je to blbá fotka, ja mám zle nastavený monitor alebo som slepá, ale nevidím nijaké nezvyčajné sfarbenie zubov. Na tvojom mieste riešim strojček u čeľustného ortopéda a zmenu zubárky, dnes sme už niekde úplne inde, takže verím, že sa to vybieliť dá alebo ti navrhne iné riešenie. Každopádne zdravé vlastné zuby by som si nedala trhať ani zbrusovať.

@sissy27 takto na svetle

doriiis
Dnes o 13:18

Farbu nerieš. To vyriešis bielenim raz dva. Spodok ries s celustnym ortopédom. Strojček mávajú aj dospelí a nič na tom nie je

anonym_ac97c9
Dnes o 13:23

@anonym_autor ahoj, mala som to rovnake, invisalign odporucam. Tiez az v 35rokoch

sissy27
Dnes o 13:41
@anonym_autor

@sissy27 takto na svetle

@anonym_autor ale vieš o tom, že zuby nemajú prirodzene bielu farbu, ale jemne žltú?
Toto naozaj nie je nič, čo by vyžadovalo extra zásah, obyčajné bielenie u zubára to spraví, stačí 1-2 odtiene. A zvyšok doriešiš u čeľustného ortopéda.

ketrin1984
Dnes o 13:43
@anonym_autor

@sissy27 takto na svetle

@anonym_autor
Možno by stačili fazety ale najprv vybieliť a často sú po vybielení zuby akoby rovnejšie,opticky sa tá krivosť viac skryje.Pozri si fotky na nete na purewhitening napr. pred a po bieleni.

kiki68
Dnes o 14:32

Za mna celustny ortoped a bielenie potom, Toto sa da riesit, korunky na zdrave zuby nie

anonym_6c8e97
Dnes o 14:52

Stredný by som si dala vytrhnúť.. A menšia medzera medzi zubami je sexy, oni sa trocha k sebe posunu aspoň mne to zubár hovoril

domka222
Dnes o 15:19
@anonym_autor

@sissy27 takto na svetle

@anonym_6c8e97 kamoške tiež musel vytrhnúť myslím až dva zuby,aby jej mohol dať strojček a zuby aby sa zmestili pekne vedľa seba.
@anonym_autor minule som akurát pozerala video so zubárkou a tá povedala,že sa čuduje, prečo čoraz viac ľudí chce odtieň zubov bielej porcelánovej záchodovej misy,keď zub je prirodzene nažltlej farby.

anonym_f27afc
Dnes o 15:23
@domka222

@anonym_6c8e97 kamoške tiež musel vytrhnúť myslím až dva zuby,aby jej mohol dať strojček a zuby aby sa zmestili pekne vedľa seba.
@anonym_autor minule som akurát pozerala video so zubárkou a tá povedala,že sa čuduje, prečo čoraz viac ľudí chce odtieň zubov bielej porcelánovej záchodovej misy,keď zub je prirodzene nažltlej farby.

@domka222 presne, teraz vsetci s tymi snehobielymi zubami, ktore posobia umelo. Autorkina farba je ok

anonym_b16adb
Dnes o 15:31
@anonym_autor

@anonym_autor dávno si mala byť objednaná na kvalitnej klinike. Tam ti presne povedia, čo treba. Osobne sa ti čudujem, že chodíš k takej slabej zubárke.