Ľahká školská taška so psíkom Topgal ENDY 24049
Ľahká školská taška so psíkom Topgal ENDY 24049 je ultraľahká dvojkomorová školská taška pre dievčatá s výškou od 110 cm (1.–3. trieda ZŠ). Dizajn so šteniatkom dopĺňa plyšový prívesok v tvare srdiečka. Taška ponúka dve priestranné hlavné komory – zadná na najťažšie učebnice a zošity, predná je užšia a ukrýva sieťované vrecko na zips a menovku. Hlboké predné vrecko je ideálne na peračník PENN 24049 alebo desiatový box, bočné vrecká pojmú fľaše ZIVA 0,5 l.

Vlastnosti a benefity
- Ultraľahká konštrukcia – váži menej ako 1 kg (0,90 kg).
- Dve priestranné hlavné komory na prehľadné uloženie učebníc.
- Hlboké predné vrecko na peračník alebo desiatu.
- Vnútorné sieťované vrecko na zips a menovka v prednej komore.
- Bočné vrecká na zdravé fľaše ZIVA s objemom 0,5 l.
- Dizajn so psíkom + plyšové srdiečko ako prívesok.
Technické údaje
- Hmotnosť: 0,90 kg
- Rozmery (v × h × š): 39 × 19 × 28 cm
- Materiál: 100 % polyester
- Nosnosť: 7 kg
- Objem: 21 l
- Školská trieda: 1.–3.
Kde kúpim školskú tašku so psíkom ENDY 24049?
Hodnotenia a skúsenosti so školskou taškou so psíkom Topgal ENDY 24049
Máš skúsenosť so školskou taškou so psíkom Topgal ENDY 24049?
Napíš svoju skúsenosťTopgal Endy je ľahká, prehľadná, priestranná a ergonomická taška, ktorá rastie spolu s dieťaťom
Keď sme minulý rok vyberali tašku pre dcéru do prvej triedy, hľadali sme predovšetkým niečo ľahké, pohodlné a zároveň praktické. Malí prváci si nesú denne na chrbte poriadnu váhu, a preto bola nízka hmotnosť našou prioritou. Topgal Endy váži len 880 gramov a práve to bolo jedným z hlavných dôvodov, prečo sme sa rozhodli práve pre ňu. Samozrejme, dcérka si zamilovala jej dizajn.
Tento rok nastupuje dcéra do druhej triedy a taška stále slúži výborne. Zmestí sa jej tam všetko potrebné a som presvedčená, že s prehľadom poslúži aj v treťom ročníku. Nie je to len o veľkosti, ale aj o prehľadnosti. Taška má dve hlavné komory a jedno hlboké predné vrecko. Dcéra presne vie, kde má čo uložené, a vie si v nej sama udržať prehľadný poriadok. Najťažšie učebnice patria do zadnej komory, čo je dôležité pre zdravé nosenie, váha sa tak drží čo najbližšie pri chrbte a nezaťažuje zbytočne chrbticu. Do strednej časti dávame peračník, predné vrecko zase ukrýva drobnosti a karabínku na kľúče, ktoré má tak vždy bezpečne po ruke a pohodlne sa tam zmestí aj desiatový box. Do bočného vrecka sa vkladá fľaša na pitie, drží tam pevne, takže nehrozí, že by vypadla.
Veľkou výhodou je aj pevný ergonomicky tvarovaný chrbát, ktorý sa prispôsobí detskej postave, a nastaviteľné ramenné popruhy. Keďže sú polstrované a dajú sa doladiť aj hore aj dole, taška jej sedela už v prvej triede a bez problémov sa prispôsobí aj keď už vyrástla. Hrudná pracka je výškovo nastaviteľná, takže taška drží stabilne na ramenách, aj keď sa zohne alebo rozbehne. Praktickým detailom sú aj magnety na koncoch popruhov – tie sa jednoducho prichytia a nikde nezavadzajú.
Na bezpečnosť myslí Topgal dôkladne, reflexné prvky sú nielen vpredu, ale aj na bokoch, takže dieťa je dobre viditeľné. Taška má aj záter proti vode, čiže jej jej obsah v bezpečí, aj keď nás po ceste do školy prekvapí nečakaná prehánka.
Nesmiem zabudnúť na pevné dno z materiálu TOPDURA s nožičkami, vďaka ktorému taška stabilne stojí, či už pri lavici alebo doma pri písacom stole. Samozrejmosťou je aj pútko na zavesenie a druhé na pohodlné prenášanie v ruke – maličkosti, ktoré denne oceníme.
Prečo práve Topgal? Značka Topgal je jediným výrobcom školských tašiek v Česku, ktorý získal ocenenie Česká kvalita. Majú ho len tí výrobcovia, ktorí opakovane splnia prísne podmienky na kvalitu. Pre mňa je to garancia, že kupujem overený výrobok a nie „mačku vo vreci“. Už na prvý pohľad je všetko kvalitné, od materiálov, cez zipsy, až po polstrovanie.
Keď to zhrniem – Topgal Endy je ľahká, prehľadná, priestranná a ergonomická taška, ktorá rastie spolu s dieťaťom. Pre nás bola jasnou voľbou do prvej triedy a s odstupom času môžem povedať, že to bola veľmi dobrá investícia aj na ďalšie ročníky.
(17 fotiek)
- ľahká – váži len 880 g
- dostatočne priestranná aj pre staršie deti
- prehľadné vnútorné usporiadanie – dve komory a hlboké predné vrecko
- ergonomicky tvarovaný pevný chrbát
- nastaviteľné polstrované ramenné popruhy
- výškovo nastaviteľná hrudná pracka
- magnety na koncoch popruhov i
- odnímateľná karabínka na kľúče
- pevné dno z materiálu TOPDURA so stabilizačnými nožičkami
- reflexné prvky na čele a bokoch batohu
- záter proti dažďu
- pútko na zavesenie na lavicu a na prenášanie v ruke
- certifikácia Česká kvalita – jediná značka školských tašiek v ČR s týmto ocenením
- testované v ITC Zlín