dominika_c
19. júl 2022
472 

Miesto plné zábavy, kde sú deti vítané? Vitajte v Demänová rezort!

Predstava ideálnej dovolenky sa mení podľa aktuálneho životného obdobia. A menia sa aj priority. Keď sa narodia deti, všetko sa zrazu točí okolo nich. Aj výber toho pravého miesta na oddych, relax a zábavu. Chceme im dopriať krásne spomienky na detstvo a nezabudnuteľné dobrodružstvá, preto si vyberáme miesta, kde sa deti zabavia, kde sú vítané a kde budú šťastné. A takým miestom je aj Demänová rezort, ktorý sme mali možnosť začiatkom júla navštíviť. Aby sme vám uľahčili výber toho správneho dovolenkového miesta, v tejto recenzii vám zhrniem nielen všetky plusy, ale aj mínusy či návrhy na zlepšenia.

V Demänová rezort sme strávili 2 noci v zložení 2 dospelí a 2 deti vo veku 1 rok a 8 rokov. Krásne prostredie Demänovskej doliny a letné počasie, ktoré sľubovali predpovede, boli výhliadkou vydareného výletu. Ako rodičia dvoch chalanov nabitých energiou sme uvítali pobyt na mieste, ktoré pokryje potreby a nároky celej rodiny. A to všetko pod jednou strechou. Demänová rezort totiž ponúka všetko, čo potrebujete - ubytovanie, stravu, bazénový svet Aqua FUN, Funcenter pre deti, ihriská a Kids Zone, wellness, prírodu, skrátka vyžitie pre celú rodinu a všetky vekové kategórie. Ak nechcete, nemusíte rezort vlastne vôbec opúšťať. 

Check-in je možný od 15:00, výborne, tak vyrazíme z Bratislavy okolo 9:00. Malý si pospí po ceste, dáme si medzizastávku na nejakom hrade, naobedujeme sa niekde na salaši a potom zaparkujeme v cieľovej destinácii. Predstava by bola, no späť k realite. Vyrazili sme nakoniec klasicky, neskoro, takže sme si to namierili rovnou čiarou do Demänovej. 

Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden… 

… rezort ako stvorený pre rodiny s deťmi. Ako už názov napovedá, ide skutočne o rezort. Dovolenkový “feeling” získate hneď po príchode. Keď sme dorazili, na recepcii sme dostali karty od nášho apartmánu, informovali nás o možnostiach stravovania, wellnessu, Funcentra a iných výhodách v rámci rezortu, ako aj o animačnom programe, ktorý bude prebiehať počas nášho pobytu. Syn dostal špeciálne hodinky, vďaka ktorým sa dostal cez turniket do Funcenter a Aqua FUN. Dospelí vstupovali pomocou karty. Ak máte kočík, dajú vám špeciálny papierový náramok, ktorým si otvoríte turniket na kočíky. Z check-inu sme teda odchádzali s mapou rezortu, informačným letákom a veľkými očakávaniami. Autom sme sa potom odviezli až priamo pred náš apartmán, kde bolo dostatok miesta na parkovanie. Tak, hor sa na zážitky!

Domček domček, kto v tebe býva?

Ako prvé vám udrie do očí drevo - prvok, ktorý je dominantný v celom areáli. Rezort totiž kladie veľký dôraz na ekológiu a ekologické materiály. Aj náš apartmán bol zariadený v tomto duchu - drevo, čisté línie a štýl, ktorý bol v škandinávskom duchu. Veľmi príjemné prostredie na oddych a relax. 

Boli sme ubytovaní v mezonetovom apartmáne Relax Loft v dome s označením C na začiatku areálu. Jednotlivé ubytovacie domy a chaty sú označené písmenami a ponúkajú rôzne druhy izieb či apartmánov. Okrem možnosti ubytovania v apartmánových domoch či wellness chatách s vlastnou saunou a vírivkou, môžete využiť aj karavanové miesta. Pri každom ubytovacom zariadení sú parkovacie miesta, čo je veľmi praktické. Náš apartmán mal vstupnú chodbu, samostatnú spálňu s manželskou posteľou, obývaciu časť s rozkladacím gaučom, kúpeľňu s vaňou a s WC, kuchynku a hornú otvorenú časť skrývajúcu ďalšiu manželskú posteľ. Ak máte radšej videa, TU som vám jedno krátke natočila. 🙂

Kuchynka bola malá, no vybavená dostatočne. Boli tam dokonca aj poháre na víno, tomu vravím „mamafriendly” vybavanie. :D My sme v rámci nášho pobytu mali polpenziu, takže sme kuchynku nevyužili. V prípade potreby si viete za pár eur objednať aj detské príslušenstvo ako detskú postieľku, nočník, vaničku či detskú stoličku. Nájdete tu skutočne všetko potrebné pre starostlivosť o dieťa, aj keď uznávam, že by som prijala zapožičanie tohto príslušenstva bezplatne. Tá cena je však, našťastie, skôr symbolická. 

Ak aj vy patríte ku knihomolom, určite vás poteší čitateľský kútik s knižkami, ktoré zabavia všetky vekové kategórie. Výber kníh bol perfektný a každá ratolesť si tam našla to svoje. Kútik využitý na 100 %!

Taktiež bolo veľmi milé, že na malých hostí čakala v kúpeľni hygienická sada kozmetických prípravkov. Maličkosť, ktorá spraví veľkú parádu. A zároveň si môžete odškrtnúť nutnosť zaobstarať nejaký suvenír. Aspoň u nás to prešlo. :D

Čo sa týka nášho apartmánu, mala by som aj zopár výhrad. A to strmé, “mlynárske” schody. Šikovný spôsob, ako ušetriť miesto, avšak v prípade menších detí nie práve vhodný. Starší syn má síce už 8 rokov, ale aj tak som sa bála nechať ho tam spať, lebo nočné výjazdy na záchod v polospánku by mohli dopadnúť všelijako. Preto sme mu nakoniec rozložili gauč a hornú posteľ sme nevyužili. Okrem toho, neviem, či tie schody majú v sebe magnet, ale viete si predstaviť tú vzájomnú príťažlivosť s našou ročnou naspeedovanou veveričkou? Nič to, aspoň sme na apartmáne trávili čo najmenej času a využili čo najviac z ponuky rezortu. :P 

Keďže sme mali skutočne letné počasie, trochu nám chýbala klimatizácia. Ak by sme spali v hornej časti, horko by sme pociťovali ešte viac. Keďže však rezort dbá na ekológiu, klimatizácii sa snaží čo najviac vyhýbať. Nájdete ju preto iba v niektorých ubytovacích jednotkách, kde je to už naozaj potrebné. K apartmánu patrí aj „terasa”, ide však vlastne o spoločnú zastrešenú chodbu pred apartmánmi so stolmi a stoličkami. Chýbalo mi tam však súkromie, takže toto sedenie sme nevyužili. Uvítala by som skôr menšiu oddelenú terasku alebo malý balkón ako na iných ubytovacích domoch. Taktiež apartmán na poschodí bez výťahu bol trochu nepraktický z pohľadu logistiky s kočíkom. V tomto prípade, teda ak máte malé deti či kočík, by som zvolila iný druh ubytovania.

Poloha apartmánu, v budove C, je o preferenciách. Veľkým plusom je poloha hneď v centre diania. Máte to čo by kameňom dohodil k bazénom, detskému ihrisku, Funcentru či reštaurácii. A mínus? Poloha v centre diania, rozumej žiadne ticho. :D 

Tu hneď hodím vsuvku s príhodou „svet je malý”. Samozrejme, že ešte ani tašky sme nemali vybalené, no nášho 8-ročného už magickou príťažlivosťou lákali bazény. A tak sa manžel obetoval a vyrazil rovnou čiarou do bazénového sveta Aqua FUN. Vrátil sa s tým, že stretol kamaráta z Bratislavy s rodinkou. Náhoda alebo ako sa to vraví? Všetky cesty vedú do… Demänová rezort? ;) No nič, späť k tej polohe. Tým, že je to naozaj v centre diania, musíte rátať, že to nie je miesto, kde budete počuť šum lístia a líšky vám budú dávať dobrú noc. Taktiež je počuť animačný večerný program z vedľajšieho rezortu. Aj keď, pri večernom uspávaní drobca som si celkom užila unplugged koncert. Ten country večer hodnotím menej pozitívne. :D Apropo, keď už hovorím o ruchu - viete, čo je na miestach určených pre rodiny s deťmi perfektné? Práve ten hluk a krik. Totiž, ak začne vaše dieťa plakať, kričať, prejavovať nespokojnosť či akokoľvek sa akusticky ozývať, nemusíte mať stres. Ono sa to v tom dave a hluku stratí. :D Tu je dôvod mojej predošlej vsuvky - títo naši známi, ktorých sme stretli, boli ubytovaní úplne hore, na konci areálu. A to bola veru moja šálka kávy. Krásny výhľad, ticho, súkromie. Avšak áno, každú cestu do reštiky, na ihrisko či iné aktivity, si museli poctivo odšľapať. 

Pri výbere ubytovania preto zvážte váš aktuálny stav, vaše preferencie, ako aj to, či máte malé deti alebo starších ľudí. Je však perfektné, že na svoje si tu príde naozaj každý a s výberom vám v Demänová rezort určite radi poradia.

Varila myšička kašičku…

Rezort disponuje 2 reštauráciami. Pinus sa nachádza dole a zameriava sa na medzinárodnú a lokálnu kuchyňu

Indická reštaurácia Safran na poschodí je zase príjemným orientálnym spestrením. V rámci polpenzie sme začínali večerou. 

Pri vchode nás nasmerovali do horných priestorov Safranu, ktoré sú však bez výťahov. Kočík sme teda museli nechať dole. Obzvlášť ľudia s malými bábätkami, ktoré ešte nesedia v detskej jedálenskej stoličke, museli kočík vynášať. Bezbariérový prístup by bol rozhodne vítaný. Reštaurácia je dostatočne veľká, plus k nej patrí aj veľká terasa s tieniacimi plachtami. Boli sme v pomerne zaplnenom termíne, no voľný stôl sme si vždy bez problémov našli. Rovnako aj detskú stoličku. Priamo v reštaurácii sa nachádzal aj detský kútik s krásnymi hračkami, drevenou šmykľavkou, hojdacím koníkom či acitvity boardom. V reštauráciach nájdete aj detské menu a farbičky, aby sa malí stravníci veľmi nenudili. 🙂

Či už raňaky, alebo večere, jedlo formou bufetových stolov bolo rôznorodé a výborné. Od slovenských šúľancov, pirohov, mäsových i vegetariánskych pokrmov, zeleninových šalátov, až po jedlá s indickým šmrncom či pizzu. Tá bola, mimochodom, perfektná a zjavne išla na dračku, keďže sme ju vystihli iba v jeden večer. Odporúčam preto prísť na večeru skôr. My sme prvý deň išli hodinu pred koncom a pizzu už nedoplnili. Rovnako to bolo s koláčikmi, prvý deň sa nám neušiel ani jeden. Moje sladké je zaplakalo. :D Takže aj keď sa večere podávajú od 17:00 do 20:00, odporúčam prísť čo najskôr. Zaručene sa však najete do sýtosti kedykoľvek, iba je možné, že sa vám niektoré jedlá neujdú.

Raňajky, ktoré sa podávali od 8:00 do 10:00, svojou ponukou nezaostávali. Výberom sa naozaj snažili ulahodiť každému. Od vajíčok na rôzne spôsoby, párkov, slaniny, až po lievance, krupičnú kašu, cereálie, zeleninu či waffle, ktoré ste si z pripraveného cesta mohli čerstvo sami upiecť. Našli ste tam skrátka všetko. Čo chcem ale vypichnúť, je kváskové pečivo, ktoré bolo z vlastnej pekárne. Ich pekárenské výrobky si môžete zakúpiť počas pobytu v pekárni Kriváň, ktorá je súčasťou rezortu. Ak sa tam ocitnete, určite si kúpte moravské koláče, ktoré sú dokonalé. Kúpili sme si ich v prvý deň a posledný som jedla až doma, pričom bol stále dokonale mäkký. A to ja som na sladké a koláče veľký kritik. ;) Čo sa týka “babyfriendly” ponuky jedál, uvítala by som viac ovocia, detský riad a príbor. Taktiež v rannej ponuke detské ovocné výživy a jogurty v kelímkoch. Jogurt bol biely a ovocný vo veľkej mise, čo je síce jednoznačne ekologickejšie, ale v prípade menších detí uprednostňujem práve malé balenie zaručujúce čerstvosť a možnosť pozrieť si zloženie. My sme prišli vyzbrojený vlastným jedlom pre nášho drobca, ale aj takéto maličkosti spravia veľký dojem, preto to vidím ako priestor na vylepšenie a vyšperkovanie už aj tak skvelej ponuky k dokonalosti.

Nápoje k raňajkám boli v rámci polpenzie, no k večeri ste si nápoje museli kúpiť. Pre predstavu prikladám aj ceny nápokov, ktoré sme mali buď v rámci večere, alebo na terase počas dňa a večera: cappuccino 2,60 EUR, Rajec nesýtaná voda 0,33 l 1,60 EUR, limonáda 0,4 l 3,90 EUR, Zlatý bažant radler nealko 0,5 l 2,30 EUR alebo taká Kofola čapovaná 0,30 l 0,90 EUR.

Počas dňa môžete skočit na jedlo do jednej z reštaurácií, kúpiť si niečo v snack bare nachádzajúcom sa pri Funcentre alebo v už spomínanej pekárni Kriváň. A večer? Skočte na drink či limonádu do PINUS cocktail baru a poseďte si na vysvietenej terase. 

Postoj a oddýchni si, milá mama!

V rezorte sa nachádza aj wellness, ktorý je v cene ubytovania a ocenia ho všetci rodičia. V čase od 12:00 je vstup aj pre deti od 3 rokov, od 17:00 do 22:00 je zase vyhradený iba pre dospelých. Nájdete v ňom fínsku, parnú, a infrasaunu s ochladzovacou kaďou. Nechýba ani vonkajšia vírivka. Objednať sa môžete aj na masáže za príplatok. Wellness sme však osobne žiaľ, nevyužili. Jednak sme mali taký nabitý program, že neostal čas a radšej sme v rámci pekného počasia využili vonkajšie aktivity. A jednak preto, že by sme sa s manželom museli prestriedať, a to sa ani jednému z nás akosi nechcelo. 🙂 

Ak máte okolo detí málo pohybu a chcete si dať do tela, využiť môžete aj fitness. Ak však preferujete aktivity na vzduchu, počas celého pobytu je pre vás pripravený bohatý pohybový program aj pre dospelých, ako napríklad aqua aerobic, ranná jóga či podvečerné cvičenie. Môžete si natiahnuť stuhnuté kosti. Alebo zdrhnúť od detí a zašiť sa. :P

Hop, šup, tralala, hraj sa, smej sa, zabávaj!

Deti a detské atrakcie. To je snáď alfou a omegou celého rezortu. Okrem bazénového sveta s detským bazénikom a s vodnou šmykľavkou je najväčším lákadlom Funcenter so vstupom pre ubytovaných hostí zadarmo. Miesto, kde sa detské sny stávajú skutočnosťou. My sme tam, samozrejme, končili niekoľkokrát za deň. Nájdete tam atrakcie pre malých, ale aj pre väčších. A tým myslím skutočne väčších. 3D poschodové bludisko s tobogánom na vrchu, ktoré je dominantou celého centra, som si užila aj ja. :D Okrem toho tam nájdete trampolíny, nafukovacie šmykľavky, mini zipline či bungee trampolíny. Samozrejmosťou sú lavičky či sedacie vaky, kde si zatiaľ rodičia môžu posedieť.

Animačný program bol bohatý, počnúc detskou rannou rozvičkou, miniclubom, maxiclubom, končiac minidiscom. Deti sa zabávali, tancovali a v spoločnosti animátorov si to naozaj užívali. Okrem toho ste mohli počas dňa stretnúť aj maskotov, ktorí sa ochotne s deťmi pofotili. 

Samozrejmosťou boli detské ihriská. Tých bolo viac, takže nebol problém nájsť nejaký voľný “flek”. To pri reštaurácii a stane bolo s mäkkými, bezpečnými dopadovými plochami, takže pre nášho začínajúce chodca ako stvorené. Oceňujem aj tieniace plachty nad pieskoviskom. Pre malé detičky sa tam taktiež nachádza vláčik, ktorý ich prevezie a zabaví. Súčasťou je aj lezecká stena či kŕmenie zvieratiek

A opäť sa nám potvrdilo, že najmenšie veci si vyslúžia najväčšie ovácie. Na terase reštaurácie Pinus zo zeme vystrekujú malé pramienky vody. Asi si viete predstaviť ten úspech u všetkých detí. Bolo vidno, že mamičky pijúce kávu v pokoji túto vymoženosť oceňujú a schvaľujú. 🙂

Spravila som vám aj krátky videozostrih niektorých zábavnách atrakcií, tu je odkaz. 🙂

Animácie však nie sú iba pre malých. Večer je v party stane vždy nejaká zábavná aktivita pre celú rodinu. My sme vychytali vedomostnú súťaž v zábavnej forme. Ja nie som veľmi animačný človek, preto som tam odparkovala manžela so starším synom, ktorému sa to páčilo, a odskočila si zatiaľ na limonádu a kávu s mladším krpcom. Ideál. :D Čo sa mi však páčilo, bolo večerné kino, ktoré sa koná vždy v pondelok a v piatok. Inak, ak vravím, že náš apartmán bol v centre diania, naozaj som to tak myslela. Kino sme mohli pokojne sledovať aj z našej terasy.

V posledný deň odchodu nám pršalo. Tu sme skutočne uvítali vzdialenosť na raňajky na skok. V nepriaznivom počasí sa animačný program presúva do party stanu, takže o animácie neprídete ani počas dažďa. V prípade zlého počasia by sme zrejme uvítali nejaký väčší detský kútik. Jeden bol síce v reštaurácii Pinus a jeden v indickej Safran, no boli pomerne malé a v prípade nepriaznivého počasia si tam neviem predstaviť tú hŕbu detí. Vedľa Pinusu však bola aj miestnosť na animácie. Alternatívou v daždivom počasí pre väčšie deti je aj party stan so stolným futbalom, basketbalovým automatom a inými zábavnými atrakciami.

Čo mi však chýbalo v celom rezorte, bolo viac tieňa. Keďže ide o pomerne novovybudovaný rezort, zákutí so stromami, ktoré vytvoria príjemný chládok, veľa nebolo. Ale pozitívne hodnotím snahu s tieniacimi plachtami a fakt, že medzi apartmánmi vysadili ovocný sad.

Počas nášho pobytu ešte prebiehali v areáli nejaké stavebné práce a vo výstavbe bola aj nová terasa na prvom poschodí, ktorá bude ponúkať perfektný výhľad.

Ako som spomínala, my sme si prišli užiť pobyt so všetkým pod jednou strechou, aj keď okolie je skutočne nádherné a skrýva množstvo aktivít. Keďže sme v tejto lokalite neboli prvýkrát, máme už čo-to pochodené. Ak aj napriek všetkým aktivitám a možnostiam rezortu budete mať túlavé topánky, môžete navštíviť napríklad Liptovskú Maru a atrakcie, ktoré ponúka, previesť sa na lodi, navštíviť krásne Vrbické pleso, vychutnať si výhľad z Chopku, navštíviť Demänovskú jaskyňu Slobody alebo Demänovskú ľadovú jaskyňu, Park Mini Slovensko či Galériu optických klamov ILUSIA.

A zazvonil zvonec a pobytu je koniec…

Počas nášho pobytu nám skutočne prialo počasie, preto sme mohli využiť potenciál rezortu naplno. Musím povedať, že sme si ho všetci, ako deti, tak aj my dospelí, naplno užili. Veľa vecí ma na tomto rezorte príjemne prekvapilo. Ale ako to už býva zvykom, vždy sa nájde aj niečo, čo je možné zlepšiť. Aj v tom najlepšom hoteli či rezorte je totiž priestor na rozvoj. Ak by som nepísala recenziu, asi by som sa veľmi nad mínusmi ani nezamýšľala, pretože sme boli naozaj spokojní a v celkovom dojme plusy mnohonásobne prevýšili tých zopár mínusov. Chcela som však byť objektívna a spomenúť aj tie najmenšie maličkosti, ktoré by mohli niekomu pomôcť. 

Ak teda hľadáte miesto, kde si to deti dosýta užijú, ste na správnej adrese. Aj keď ja osobne nie som veľmi rezortový typ a radšej mám naozaj miesta v súkromí, v pokoji, presne také, kde líšky dávajú dobrú noc, moje preferencie sa s príchodom detí zmenili. A ak si chcem užiť dovolenku a dopriať deťom zážitky, presne takéto miesta s ponukou zábavy, kde je všetko pod jednou strechou”, sú ideálnym riešením. Oceňujem hlavne to, že rezortu Demänová sa podaril husársky kúsok, a to spojiť výhody a pohodlie hotelového rezortu s výhodami a súkromím apartmánov. Nezabúdajte, že deti si budú pamätať práve tie zážitky a v hlavách im utkvejú spomienky na čas plný zábavy. A čas strávený s vami, rodičmi. 

Za všetky vzácne chvíle ďakujeme Modrému koníku a tímu Demänová rezort. Bolo nám potešením a určite sa k vám vrátime. 

#test_demanova_rezort
#recenzia
#recenzia_demanova_rezort39

Odkazy na videá: ubytovanie a zábava.

Ono to tam vyzera vsetko super uz sme tam boli. No akurat dva dni nazad som pozerala ubytko a teda ceny uz maju brutalne. Myslim ze toto si uz len tak hoc kto nedovoli tam ist .

19. júl 2022

Tak boli sme tam minuly tyzden takze nam prve dni pocasie neprialo. Mi sme mali apartman small ale vyhovoval nam jedina nevyhoda nemali sme ani balkon boli sme az hore nakopci v O. Stravu sme si nedali ja mam vacsie deti takze sa mi ta crna zdala prehnana takze som si varila
Inak som bola spokojna. Vyhoda hornych apartmanov okrem kondicky bola ze ked som bola na hore na kopci tam bolo tichsie

19. júl 2022

@mima1 Tiež som pozerala asi týždeň dozadu a presne cena taká že som to hneď aj zatvorila 😀

19. júl 2022

@misinka0611 no akoze mne to hodilo 1600€ za 4noci a to som este hladala ze som asi nieco zle naklikala 😂😂😂

19. júl 2022

Začni písať komentár...

Odošli