icon
1 / 1
avatar

Aké mäso dávaš?

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Treba kura vymeniť za sliepku a prispôsobiť množstvo vody k váhe sliepky. Dávam nové a cierne korenie, nebáť sa soli.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Mozno davas vela vody. Ja som napr vcera robila Sani salat, a varim kuracie maso s cibulou a mrkvou. C. korenie, sol a nic viac. A chut je skvela. Len treba davat menej vody.
A este odporucam davat do polievky ligurcek, pozor, iba jeden listok, chut je prilis intenzivna.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Ak si naucena na bujonovo vegetove polievky, ako som bolanapriklad ja, stale sa ti bude zdat mdly. Je to aleo zvyku, da sa odvyknut 😁 za mna najvyraznejsiu chut dava ligurcek a trochu surovej papriky. Tie to perfektne dochucuju. Ja osobne nemam rada bobkac vo vyvare, nesedi mi tam. No a samozrejme mrkva, zeler, kalerab, cela cibula, korenie, petrzlenova vnat.... ja ani nemusim mat vela masa vo vyvare, aj tak nam chuti...

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@januska12323

Aké mäso dávaš?

@januska12323 momentálne mám domáce kurča. Tak uvidím. Chrbty, krk. Zvyčajne kupujem tiež tak. Chrbát, krky, občas ked už som bola fakt zúfalá som tam dávala aj stehna a krídla. Bolo tam fakt všetko.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@akitas

Ak si naucena na bujonovo vegetove polievky, ako som bolanapriklad ja, stale sa ti bude zdat mdly. Je to aleo zvyku, da sa odvyknut 😁 za mna najvyraznejsiu chut dava ligurcek a trochu surovej papriky. Tie to perfektne dochucuju. Ja osobne nemam rada bobkac vo vyvare, nesedi mi tam. No a samozrejme mrkva, zeler, kalerab, cela cibula, korenie, petrzlenova vnat.... ja ani nemusim mat vela masa vo vyvare, aj tak nam chuti...

@akitas áno, čerstvá paprika a aj kel je mňam.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@adri266

Mozno davas vela vody. Ja som napr vcera robila Sani salat, a varim kuracie maso s cibulou a mrkvou. C. korenie, sol a nic viac. A chut je skvela. Len treba davat menej vody.
A este odporucam davat do polievky ligurcek, pozor, iba jeden listok, chut je prilis intenzivna.

@adri266 vyskúšam. Ale inak ja tam toho masa dávam fakt veľa, ved je to ako želatína ked to stuhne 😀

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

ak cakas chut silneho slepacieho vyvaru.. z kurata tazko

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@akitas

Ak si naucena na bujonovo vegetove polievky, ako som bolanapriklad ja, stale sa ti bude zdat mdly. Je to aleo zvyku, da sa odvyknut 😁 za mna najvyraznejsiu chut dava ligurcek a trochu surovej papriky. Tie to perfektne dochucuju. Ja osobne nemam rada bobkac vo vyvare, nesedi mi tam. No a samozrejme mrkva, zeler, kalerab, cela cibula, korenie, petrzlenova vnat.... ja ani nemusim mat vela masa vo vyvare, aj tak nam chuti...

@akitas to prave neviem ci som tak naucena 😀. Strašne by som chcela vedieť co babka dochucovala aj vegetou alebo bujonom, lebo jej polievky boli božské 🥰. Len to už nezistim no. Moje polievky malý nechce jest. On je zvyknutý od svokry a ona dáva vegetu.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@adri266 vyskúšam. Ale inak ja tam toho masa dávam fakt veľa, ved je to ako želatína ked to stuhne 😀

@gerrwie_girl na vývar na najlepšie domáca sliepka ta chuť a farba sa nedá porovnať oproti kuraťa .
Ja rada používam aj tieto pyramídy.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Skús Nesoldik korenie - "zdravá vegeta" od Davidkovo korení. A ligurcek, skús aj mrkvu najprv troška opiecť a až potom dať do polievky. A vraj aj kosti by sa mali najprv zapiecť, ale to som ešte nerobila.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Ja len otázka, čo zle je na vegete či bujóne? Som už zig razy čítala počula že eeh vegeta & bujón, ďakujem

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Ja varím v pomalom hrnci 10 hodín. Vždy večer tam komplet všetko dám. A ráno mám hotové. A dávam len soľ a korenie.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@skrekinko

@gerrwie_girl na vývar na najlepšie domáca sliepka ta chuť a farba sa nedá porovnať oproti kuraťa .
Ja rada používam aj tieto pyramídy.

@skrekinko super vyskúšam 🙂

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@mimimoje

Skús Nesoldik korenie - "zdravá vegeta" od Davidkovo korení. A ligurcek, skús aj mrkvu najprv troška opiecť a až potom dať do polievky. A vraj aj kosti by sa mali najprv zapiecť, ale to som ešte nerobila.

@mimimoje to som už skúšala, vývar bol potom tmavý a mal o dosť inú chut (podľa mňa to boli ok čosi lepsie) ale malý ho odmietol coilen skusit lebo ma cudnu farbu 🙈

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@stellarstar

Ja len otázka, čo zle je na vegete či bujóne? Som už zig razy čítala počula že eeh vegeta & bujón, ďakujem

@stellarstar lebo už máme dosť tych umelých dochucovadiel v inych jedlach (testiky napr.) Nechcem mať glutaman a podobne (ano niekde to nahradia niečím iným aby tam nebol glutaman) aspoň v tej nedeľnej polievke 🙂. Chcela by som tam mat len klasické korenia.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

vela spravi aj zelenina... ak je ta z obchodu umela tak hold cut to nespravi ... mozes sa snazit kolko chces ... ja nemam moznost domacej sliepky a ani zeleniny a moj vyvar nikdy nebude dobry ako od mamy kt ma vsetko domace a ta vona u nej

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Ja dávam kuraci dotuk od Jahodiss..je vyborny

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@ukgirls

vela spravi aj zelenina... ak je ta z obchodu umela tak hold cut to nespravi ... mozes sa snazit kolko chces ... ja nemam moznost domacej sliepky a ani zeleniny a moj vyvar nikdy nebude dobry ako od mamy kt ma vsetko domace a ta vona u nej

@ukgirls no ved toto. Presne. Aj svokra ked ho varila tak sa mi inak slinky zbiehali 😀

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@januska12323 momentálne mám domáce kurča. Tak uvidím. Chrbty, krk. Zvyčajne kupujem tiež tak. Chrbát, krky, občas ked už som bola fakt zúfalá som tam dávala aj stehna a krídla. Bolo tam fakt všetko.

@gerrwie_girl ja sliepku osolenú dávam do rúry na 220 stupňov na 20 minút a zasypem ju kurkumou. A potom všetko vylejem z pekáča do hrnca a zalejem vodou (nové korenie celé, čierne korenie celé, soľ) a varím na miernom ohni asi 1,5 h bez zeleniny. Neskôr pridám zeleninu. Vždy je krásna žltá

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@ukgirls no ved toto. Presne. Aj svokra ked ho varila tak sa mi inak slinky zbiehali 😀

@gerrwie_girl

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@sasa1310

@gerrwie_girl ja sliepku osolenú dávam do rúry na 220 stupňov na 20 minút a zasypem ju kurkumou. A potom všetko vylejem z pekáča do hrnca a zalejem vodou (nové korenie celé, čierne korenie celé, soľ) a varím na miernom ohni asi 1,5 h bez zeleniny. Neskôr pridám zeleninu. Vždy je krásna žltá

@sasa1310 tak som už robila len bez tej kurkumy. Ta chut je s ňou potom aká? Inak peknú žltú farbu mam aj ja, ked dávam cibuľu aj so šupkou. Len teda to mam bez chuti 😀.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@sasa1310 tak som už robila len bez tej kurkumy. Ta chut je s ňou potom aká? Inak peknú žltú farbu mam aj ja, ked dávam cibuľu aj so šupkou. Len teda to mam bez chuti 😀.

@gerrwie_girl chutí normálne ako od babičky. Ja dávam cibuľu, papriku, petržlen, mrkvu, 1/4 kel, pór celý, kareláb

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

skus korenovu zeleninu nakrajat a opiect chvilu na oleji alebo na masle, zvyrazni to chut zeleniny. navyse mrkva, ked sa opecie, pusti zltu farbu, ktora krasne zafarbi vyvar. Por davas? Dobre je aj pridat kusok ligurcekovej vnate, ak mas. Ja davam stonky z petrzlenovej vnate (listy nasekam nadrobno a davame si potom do taniera).

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@akitas to prave neviem ci som tak naucena 😀. Strašne by som chcela vedieť co babka dochucovala aj vegetou alebo bujonom, lebo jej polievky boli božské 🥰. Len to už nezistim no. Moje polievky malý nechce jest. On je zvyknutý od svokry a ona dáva vegetu.

@gerrwie_girl ja som vývar ako z detstva nejedla vyse 20 rokov. Lebo obe starke využili z domácej sliepky všetko aj paprčky,zúzik( ten som lubila) ,srdce,pecienku.... Ja to pripisujem im 🤣 . Hlavne ho postavili ráno o šiestej na sporák a kukli na obed,keď scedili.
Teraz sa vývar robí len z kostí a to "není vončo"
A už asi ani nechutnam.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@kp7333

skus korenovu zeleninu nakrajat a opiect chvilu na oleji alebo na masle, zvyrazni to chut zeleniny. navyse mrkva, ked sa opecie, pusti zltu farbu, ktora krasne zafarbi vyvar. Por davas? Dobre je aj pridat kusok ligurcekovej vnate, ak mas. Ja davam stonky z petrzlenovej vnate (listy nasekam nadrobno a davame si potom do taniera).

@kp7333 ano to som už skúšala ze opiect ale malý sa sťažoval na cudnu farbu 😀. Ale to som vtedy piekla aj mäsko aj zeleninu spolu. Skúsim dnes opiect len zeleninku 🙂

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Mne momentálne plava v slepacej polievke aj hliva (2-3 "listky") a spargla.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@adulkam

@gerrwie_girl ja som vývar ako z detstva nejedla vyse 20 rokov. Lebo obe starke využili z domácej sliepky všetko aj paprčky,zúzik( ten som lubila) ,srdce,pecienku.... Ja to pripisujem im 🤣 . Hlavne ho postavili ráno o šiestej na sporák a kukli na obed,keď scedili.
Teraz sa vývar robí len z kostí a to "není vončo"
A už asi ani nechutnam.

@adulkam aj moja babka davala srdiečko, to som vždy zjedla, este sme sa s bratom vzdy o to "pobili" 😀. Dnes by som to ale asi už nedala do úst 😀.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

davam ligurcek vnat a safran a neskor davam aj drobky

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@adulkam aj moja babka davala srdiečko, to som vždy zjedla, este sme sa s bratom vzdy o to "pobili" 😀. Dnes by som to ale asi už nedala do úst 😀.

@gerrwie_girl ligurcek kludne aj 2 cele stonky hadzem, u nas sa vola aj domaca vegeta- fakt ma taku vegetovu chut a pritom je to bylinka

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@miui

@gerrwie_girl ligurcek kludne aj 2 cele stonky hadzem, u nas sa vola aj domaca vegeta- fakt ma taku vegetovu chut a pritom je to bylinka

@mamina7070
@miui super vyskúšam ho 🙂

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@adulkam aj moja babka davala srdiečko, to som vždy zjedla, este sme sa s bratom vzdy o to "pobili" 😀. Dnes by som to ale asi už nedala do úst 😀.

@gerrwie_girl podla mna su tam dva dovody a to, ze davas len chrbty a krky, je to prilis chude a za dalsie, zrejme davas privela vody na malo masa. Ja na vyvar kupujem v Tescu take male sliepocky, cca kilove, tusim sliepka lahka sa to vola, a len ju celu zalejem vodou a pomaly varim. Samozrejme vela korenovej zeleniny k tomu. Vyvar je chutny, silny a nepotrebujes ziadne dochcovadla. A ten ligurcek ti dobre radia, ten je super.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Ja kupujem sliepku,dávam cibuľu so šupkou,mrkvu,petržlen,zeler,papriku,a samozrejme petržlenovú vňať,pór a aj kaleráb a ligurcek bez toho to proste nejde z korenín soľ čierne celé korenie, mleté,a varím polievku pomaly aj niekoľko hodín žiadne bujóny, dochucovadla nič nepoužívam a je vynikajuca

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@stellarstar lebo už máme dosť tych umelých dochucovadiel v inych jedlach (testiky napr.) Nechcem mať glutaman a podobne (ano niekde to nahradia niečím iným aby tam nebol glutaman) aspoň v tej nedeľnej polievke 🙂. Chcela by som tam mat len klasické korenia.

@gerrwie_girl nedávam nič len maso - vela masa, cibuľu zeleninu - mrkva (vela mrkvy), kaleráb, zeler, petrzlen a aj vnat . A len soľ (na 6 litrovy hrniec 1 polievkova lyžica kopcovita).

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Ligurček, rozmarín a trošku octu dávam,ale treba variť pomaly a dlho

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Ja si myslím, že babka dávala vegetu, alebo bujón. Len vtedy neriešili ich zloženie a my si teraz myslíme, aké to bolo zdravé. Ja mám 50 a moja babka, mama a svokra varili s bujonom a vegetou.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Podla toho co pises ze co tam davas, tak by mala byt chutna. A robia sa ti aj tie mastne oka navrchu?

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Ja by som vymenila kura za sliepku a teda ja zeleninu davam vsetku hned na zaciatku a ziadne koreniny,len sol. A teda idu sa vsetci o ten vyvar pobit 🙈. Je pravda,ze si do taniera este daju trocha vegety,ale nie cele osadenstvo 😉

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@nelca84

@gerrwie_girl podla mna su tam dva dovody a to, ze davas len chrbty a krky, je to prilis chude a za dalsie, zrejme davas privela vody na malo masa. Ja na vyvar kupujem v Tescu take male sliepocky, cca kilove, tusim sliepka lahka sa to vola, a len ju celu zalejem vodou a pomaly varim. Samozrejme vela korenovej zeleniny k tomu. Vyvar je chutny, silny a nepotrebujes ziadne dochcovadla. A ten ligurcek ti dobre radia, ten je super.

@nelca84 ligurcek vyskúšam určite. Nie ja som písala ze som skúšala aj chrbty, krky, stehná, krídla (akože všetko naraz). Ked som to naukladala do hrnca tak som mala pocit ze ani vodu tam nedám lebo je už plný 🙂. Cize veľa vody to isto nie je. Ked to stuhlo, bolo to ako huspenina. Ale asi to bude tým, že kupujem to kura a nie sliepku. Vyskúšam tu co si spomenula ty.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@zara2012

Podla toho co pises ze co tam davas, tak by mala byt chutna. A robia sa ti aj tie mastne oka navrchu?

@zara2012 ano ano robia. Viem ze pre veľa ludi je to nezoaduce ale ja to tam práveže milujem 🙂.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gabuliik

Ja by som vymenila kura za sliepku a teda ja zeleninu davam vsetku hned na zaciatku a ziadne koreniny,len sol. A teda idu sa vsetci o ten vyvar pobit 🙈. Je pravda,ze si do taniera este daju trocha vegety,ale nie cele osadenstvo 😉

@gabuliik jj vyskúšam tu sliepku. Ale ja varim vývar dllllho a zelenina už by bola potom nepouzitelna keby som ju dala hneď 🙂. Takže oddnes sliepku žiadne kura teda.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Červene zlato v tube kupované, alebo doma robená mletá kápia v soli
http://www.konzervovanie.sk/nakladana-paprika-v...
A ešte 1-2 stručiky cesnaku
To sa tu ešte asi nespominalo 🤔

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@nelca84 ligurcek vyskúšam určite. Nie ja som písala ze som skúšala aj chrbty, krky, stehná, krídla (akože všetko naraz). Ked som to naukladala do hrnca tak som mala pocit ze ani vodu tam nedám lebo je už plný 🙂. Cize veľa vody to isto nie je. Ked to stuhlo, bolo to ako huspenina. Ale asi to bude tým, že kupujem to kura a nie sliepku. Vyskúšam tu co si spomenula ty.

@gerrwie_girl tak potom len dobre dokorenit a pridat bylinky. Mne raz jedna kucharka poradila pridat troska muskatoveho oriesku a tiez to pekne prida na chuti.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Odporúčam Nesoldík od Dávidkové korenie,alebo Kurací doťuk od Jahodiss👍

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Dávam len veľa mäsa/kostí, asi 6-7 mrkiev, 3-4 petržleny, kaleráb, pyramídu korenia, sušenú petržlenovú vňať a soľ. A je dobrý. A ešte lepší je z pomalého hrnca.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@nelca84

@gerrwie_girl tak potom len dobre dokorenit a pridat bylinky. Mne raz jedna kucharka poradila pridat troska muskatoveho oriesku a tiez to pekne prida na chuti.

@nelca84 fakt? Ten tam môžem dat aj hneď, idem na to 🙂

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@thereisabear

Dávam len veľa mäsa/kostí, asi 6-7 mrkiev, 3-4 petržleny, kaleráb, pyramídu korenia, sušenú petržlenovú vňať a soľ. A je dobrý. A ešte lepší je z pomalého hrnca.

@thereisabear ten pomaly hrniec mam, uvažujem že to skúsim nabudúci víkend v ňom 🙂.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Skús Davidkovovo korenie - Nesoldik. Je to "vegeta" bez Eciek, má to aj kurkuku, tá pekne zafarbí a k tomu pridaj ligurček. Ak nemáš sliepku, len kuracie zvyšky-kosti, daj aj trochu masti.
Ja napríklad papriku ani cibuľu nedávam, len mladý pór.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Čerstvý ligurcek , a kurkumu kúsok, dá ak farbu a je vyvar fajný. Kurkuma ma aj protizapalove ucinky. A pomer voda mäso treba zvážiť. A tiež len zelenina. A je mnam 👍

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@nelca84 fakt? Ten tam môžem dat aj hneď, idem na to 🙂

@gerrwie_girl ano, ale nie cely 😀 ak mas vcelku, tak parkrat prejdi cez struhadlo a ak mas mlety, tak troska pomedzi prsty

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@nelca84

@gerrwie_girl ano, ale nie cely 😀 ak mas vcelku, tak parkrat prejdi cez struhadlo a ak mas mlety, tak troska pomedzi prsty

@nelca84 ano jasne ze nie cely 😀. Len pár krát som "mu struhla" 😀

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
Autor komentár zmazal
avatar

Tlakový hrniec, sliepkaiesto kuraťa, kurací dotuk od Jahodiss, za hodinu vývar jak lusk 😊

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@skrekinko

@gerrwie_girl na vývar na najlepšie domáca sliepka ta chuť a farba sa nedá porovnať oproti kuraťa .
Ja rada používam aj tieto pyramídy.

@skrekinko toto je topka aj u nas 👍 ziadne korenie neplava

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@nelca84 ano jasne ze nie cely 😀. Len pár krát som "mu struhla" 😀

@gerrwie_girl skus ligurcek tam dat ,,to je “maggi” a hned bude lepsia

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@len_nig

Tlakový hrniec, sliepkaiesto kuraťa, kurací dotuk od Jahodiss, za hodinu vývar jak lusk 😊

@len_nig tlakový mam ale mam radšej klasické pomalé varenie 🙂. Ale isto vymením kura za sliepku 🙂

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@luba28

@gerrwie_girl skus ligurcek tam dat ,,to je “maggi” a hned bude lepsia

@luba28 jj už to mám v nákupnom zozname 🙂

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

A existuje aj bujón bez glutamanov,presne spomínaný Nesoldik

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Ak máte radi ázijskú kuchyňu, odporúčam do klasického vývaru po uvarení dať kokosové mlieko, čierny sezam, mladú cibuľku, uvarenú mrkvu, chilli omáčku, pár kvapiek citróna, opečené tofu, prípadne mäsko z vývaru. Odkedy som takúto verziu ochutnala, inú už nechcem 😃

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Pre mňa najväčšia zmena chuti bola, keď sme začali kupovať domáce sliepky. Je to úplne iná liga ako tie z obchodu.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Chut mu robi petrzlen a celer, vela zeleniny. Gro si ly robia kosti. Ja tak davam i 2 trupy - ked rozoberiem kuru- trup s kridlami dam zmrazit. Najprv das do studenej vody, nechas zovriet pozbietas penu, stlmis na minimum a das zeleninu na vyvarenie - velku cibulu neosupanu umytu, len kraje zrez - da sa i na sucho opiect kvoli farbe, netreba to robit. Pridas cierne cele korenie, kus zelerovej bulvy, mrkvu, petrzlen. Po par hodinach dam sol a zviazanu petrzlenovu vnat, mozes pridat i trochu celerovej ak mas. Par mrkiev - ktore uz davas do vyvaru cisteho. Povarim uz len cca 20min. Da sa dat i zmes morka/kura. Resp.cisto hovadzie kosti +maso. Ked varis vela vyvaru musi tam byt i viac zeleniny i masa s kostami. Dochutim max solcankou resp.vegetou natur. Vela x ani netreba. Ligurcek robi magi chut pozor na to.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@petricka1984

Ak máte radi ázijskú kuchyňu, odporúčam do klasického vývaru po uvarení dať kokosové mlieko, čierny sezam, mladú cibuľku, uvarenú mrkvu, chilli omáčku, pár kvapiek citróna, opečené tofu, prípadne mäsko z vývaru. Odkedy som takúto verziu ochutnala, inú už nechcem 😃

@petricka1984 moze byt super, ja milujem azijsku kuchyňu 🙂. Ale vývar u nás musí byť klasický 🙂

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Tiež som za ligurček.... bez neho mi Tiež moc nechuti vývar, úplne dodá tu správnu chuť.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@oxiba

Chut mu robi petrzlen a celer, vela zeleniny. Gro si ly robia kosti. Ja tak davam i 2 trupy - ked rozoberiem kuru- trup s kridlami dam zmrazit. Najprv das do studenej vody, nechas zovriet pozbietas penu, stlmis na minimum a das zeleninu na vyvarenie - velku cibulu neosupanu umytu, len kraje zrez - da sa i na sucho opiect kvoli farbe, netreba to robit. Pridas cierne cele korenie, kus zelerovej bulvy, mrkvu, petrzlen. Po par hodinach dam sol a zviazanu petrzlenovu vnat, mozes pridat i trochu celerovej ak mas. Par mrkiev - ktore uz davas do vyvaru cisteho. Povarim uz len cca 20min. Da sa dat i zmes morka/kura. Resp.cisto hovadzie kosti +maso. Ked varis vela vyvaru musi tam byt i viac zeleniny i masa s kostami. Dochutim max solcankou resp.vegetou natur. Vela x ani netreba. Ligurcek robi magi chut pozor na to.

@oxiba postup mam podobný, že dám variť mäsko do studenej vody, potom pozbieram penu, stisku plameň...presne tak isto. Aj cibuľku dávam sp šupkou kvôli farbe. Len zeleninu dávam až ku koncu aby nebola rozvarena. Myslím si ze to bude tým ze som nepouzivala sliepku ale kurča...

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@oxiba postup mam podobný, že dám variť mäsko do studenej vody, potom pozbieram penu, stisku plameň...presne tak isto. Aj cibuľku dávam sp šupkou kvôli farbe. Len zeleninu dávam až ku koncu aby nebola rozvarena. Myslím si ze to bude tým ze som nepouzivala sliepku ale kurča...

@gerrwie_girl aj zelenina robi vela, na zaciatku sa dava ta co sa ma vyvarit a na konci ta, kt.sa serviruje vo vyvare

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Sliepka z tesca (mensia) celu umyť,dat do hrnca,zaliať studenou vodou a zapnut,vybrat penu, dám zeleninu( polievková zmes a ďalší 3-4mrkvy,máme radi mrkvovu) sol mleté čierne korenie (nepoužívam gulicky kvoli deťom) a varíme stisene 3-4hodiny a je takáto krásna žltá 👌🏻

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@oxiba postup mam podobný, že dám variť mäsko do studenej vody, potom pozbieram penu, stisku plameň...presne tak isto. Aj cibuľku dávam sp šupkou kvôli farbe. Len zeleninu dávam až ku koncu aby nebola rozvarena. Myslím si ze to bude tým ze som nepouzivala sliepku ale kurča...

@gerrwie_girl mne chuti len vyvar s touto kuracou polievkovou zmesou

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Kosti a opecene dopredu ti urobia dobry vyvar.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@oxiba

@gerrwie_girl aj zelenina robi vela, na zaciatku sa dava ta co sa ma vyvarit a na konci ta, kt.sa serviruje vo vyvare

@oxiba aha už chápem 🙂. Ďakujem!

Odpovedz
4. máj 2025
avatar

My robime z kuracich chrbtov, ale davame vela druhov zeleniny - vzdy cibula, strucik cesnaku, mrkva, petrzlen (alebo pastrnak), mleta paprika, ostatne potom co mame akurat doma, po kusku kalerab, karfiol, brokolica, zeler, por, list cinskej kapusty, par gulocok hrachu, paradajka, paprika, kusok zazvoru. Sol, cierne korenie a susene polievkove byliny Kotanyi.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@gerrwie_girl

@mimimoje to som už skúšala, vývar bol potom tmavý a mal o dosť inú chut (podľa mňa to boli ok čosi lepsie) ale malý ho odmietol coilen skusit lebo ma cudnu farbu 🙈

@gerrwie_girl jaa davam aj spikove kosti a zrezane rebra.

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@dupinka

Skús Davidkovovo korenie - Nesoldik. Je to "vegeta" bez Eciek, má to aj kurkuku, tá pekne zafarbí a k tomu pridaj ligurček. Ak nemáš sliepku, len kuracie zvyšky-kosti, daj aj trochu masti.
Ja napríklad papriku ani cibuľu nedávam, len mladý pór.

@dupinka kde kupujete korenie?dakujem

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
@laura156

@dupinka kde kupujete korenie?dakujem

@laura156 v Potraviny nie Otraviny u nás v meste

Odpovedz
4. máj 2025
avatar
Odpovedz
4. máj 2025
avatar

Ja robím vývar z kacacich stehien. A používam aj bujón, ale len s označením natur.

Odpovedz
7. máj 2025
avatar

Určite si zasaď ligurček(vegetu) a tú vňať dávaj do vývarov.Krásnu vôňu mu dá a aj ochutí😉

Odpovedz
6. aug 2025