1 / 1

    Hrozne😢neda sa to ani citat az mi je uzko na dusi.

    3. mar 2019

    Ani dočítať to nemôžem. Tak plačem 😭😥😢 bože chudáčik....

    3. mar 2019

    😭😭😭😭

    3. mar 2019

    Veru :( jeho ocko robil dedkovi fasádu celé leto. Tak dobrý chlap ..
    toto sú tragédie .. deti nemôžu zomierať dočerta!!!

    3. mar 2019

    Nenormalne.. Nepochopitelne, neprezitelne. Nemohla som docitat.. Neviem. Si ani len predstavit😓😓😓😓😓

    3. mar 2019

    hrozne, smutne 😢
    Moja skúsenosť: Riešili sme klystír v nemocnici. Ked otec krpca začal v nemocnici kričať, lekár sa mi začal vyhrážať sociálkou - za zanedbanie starostlivosti, lebo dieťa bolo bez stolice 5 dni. Ked syn postupoval ďalší klystír po odbehnutí do obchodu a zakúpení smotany na oddeleni, otca dieťaťa tam už ani nepustili.
    Nemocnica a lekári (samozrejme česť výnimkám).

    3. mar 2019

    @lajva áno??? Ďakujeme 🙏💙

    3. mar 2019
    3. mar 2019

    Strasne 😰 revem jak fontana... strasne😥😥😓

    3. mar 2019

    Citala som tento pribeh uz davnejsie a velmi by ma zaujimalo ako postupilo vysetrovanie v tejto veci. Stale nas v spravach bombarduju ( az otravuju s niektorými skutocnostiami ) a niektore smutne skutocnosti sa nezverejnia. A ked sa zverejnia, tak, " si ich uz nik nepamata " ☹. Tento pribeh aj pribeh rodiky, ktora zomrela v Povazskej Bystrici po porode za pritomnosti manzela.

    3. mar 2019

    To je najhorsie co moze byt ked umrie dieta a este pre hlupu chybu ludi ktori mu mali pomoct 😕je to strasne aj citat neviem si predstavit co prezivaju rodicia😕je mi to nesmierne luto. Nemocnice by sa mali z poucit a zabezpecit aby sa uz taketo pripady neopakovali namiesto toho ze sa snazia zbavit sa viny

    3. mar 2019

    @abriela pozrite si stránku Bojujem za Jakubka na Facebook,, presne toto iste aj u mňa! Sociálku chceli volať

    3. mar 2019

    @lajva to je milé čítať, aj od niekoho kto nás pozná

    3. mar 2019

    @katkalubkova bohužiaľ udzs kryje vraždy..... Nijak sa zatiaľ nepostúpilo 😭

    3. mar 2019

    Och to sa ozaj nedá čítať. :( :( :(

    3. mar 2019

    Pri takýchto príbehoch mám pocit že niekedy vie lepšie poradiť obyčajná mamina z koníka, ako lekári,,, pri takomto ,, banánom,, probléme smrť, neskutocne
    @bellissimo_angelo držte sa 💕

    3. mar 2019

    ako moze clovek, ktory studuje za lekara a vie ake svinstvo v klistiroch je, podat niekolkonasobok takemu malemu krasnemu stvoreniu? ako preboha? ako? nechapem, nechapala som po prvom precitani pred vyse rokom, nechapem dodnes a nepochopim nikdy. moj syncek ma tak isto problemy s vyprazdnovanim a velmi ma vystrasilo, ked som prvy raz o Jakubkovi 😇🙏🏽 citala 😢 zlakla som sa strasne, ci su schopny urobit to dalsim a dalsim detom? ubohe slovenske zdravotnictvo! vytrapit zaziva cloveka pri porode,.. nebodaj dieta s takymto dnes beznym problemom? a este sa obhajovat a hadzat vinu na chuda matku? hyeny. do basy s tymi, co podobne veci dopustia!!!!

    za Jakubka sa pomodlime, nech jeho mala dusicka odpociva v pokoji 💙😢
    a maminke anjelika posielame vela sil! bojuj a nevzdaj to! pozen to, kam sa da! 💙🙏🏽

    3. mar 2019

    Kto pojde za nich do ulic? kto sa ozve, ze sa nieco stalo? Len preto lebo to nie je politikovo dieta alebo dieta vysoko postavene funkcionara?
    Nemam slov...., clovek je znechuteny v akom svete zije...
    Opijaju rozkom ludi aj v spravach

    3. mar 2019

    Nemôžem ani dýchať, keď to čítam. Umrela by som 😭. Modlim sa za spravodlivosť, lebo toto nesmie byť zakopané pod koberec. Pokoj jeho duši a maminke veľa síl ❤.

    3. mar 2019

    Velmi si zelam aby mamina
    @bellissimo_angelo, vlastne nielen ona, ale vsetci rodicia, ktory prisli o svojich blizkych rukou inych dotiahli svoj boj do konca. Aby sa predchadzalo, nedochadzalo k takym tragickym veciam. Ale zaroven sa bojim, ze cely system je v takych s.a, ze si budu donekonecna kryt chrbaty a nadal budeme kazdy z nas a nasich blizkych ohrozeny na zivotoch len vdaka niektorym akoze odbornikov.
    Iba zbabelec sa chova tak, ako sa chova nemocnica. Kryju sa, lebo nemaju nahradu, padnu na hubu ak potrestaju vinnikov? Ako moze posudok pisat lekar z ineho odvetvia ako z toho v ktorom sa skutok stal?
    To, ze je matka dietata hystericka a zufala....preboha ved jej dietatu je horsie a horsie, co cakaju usmevy. Co riesia a ohanaju sa spravanim matky, ked sa maju ohanat tym co urobili a neurobili Jakubkovi. Ze mal problem pred tym....a co na tom meni fakt, ze mu maju pomoct teraz najviac ako dokazu.
    Cest doktorom a sestram, ktory si robia svoju robotu dobre a v sulade s moralnymi a etickymi zasadami. Vdaka bohu sa najdu aj taky.
    Mlyny melu aj ked pomaly, ale isto.
    Vela sil @bellissimo_angelo . Drz sa. Myslime na Jakubka.

    3. mar 2019

    @abriela To islo o vase dieta? A nechceli vas pustit k dietatu? To v tej istej nemocnici? Ci inej?

    3. mar 2019

    Preboha to sa neda docitat,ja sa nečudujem ze nikto nechce zverit sa našim lekarom,asi by som tych lekárov zabila,prepacte za vyraz ale toto sa neda inak.

    3. mar 2019

    @bellissimo_angelo Ach, ale by som ich vytrepala ako zito...chudacik anjelik
    prekrasny a maminka s dierou v srdci😓

    3. mar 2019

    😭😭😭😭😭

    3. mar 2019

    Ja normálne niekedy nespím, keď je dieťa choré a náhodou sa mu stretne nurofen s fenistilom. Zdá sa mi ,že som ho ohrozila, že sa nejak zmagoria tie účinné látky a že sa mu niečo stane. A tu niekto natrieska dieta mydlom a ešte si pekne žije svoj discopribeh😰🤢🤧😱

    3. mar 2019
    Komentár bol odstránený

    pochybili,..primár má denne chodiť na vizity komunikovať s rodičom, ktoré je s dieťaťom na izbe, zvažovať liečbu a sledovať zdravotný stav, či nastáva zlepšenie a nie stále liali krystýri do neho,Je z toho veľmi ťažko, ked sa dalo tomu predísť. Ťažko nám čo to čítame a nie matke a otcovy, kiežby sa s tým niekedy zmierili. Ja som bola s dieťaťom 1 krát v nemocnici po očkovaní lebo som kojila. Primár starý pánko všetka česť, nové výsledky už bol u mna na izbe aj s výsledkami, oboznámil, zvažoval mna sa pýtal. Stará škola poctivá. Sestry úbohosť, napádali ma že dieťa je zdravé čo tam chcem aj ked dieťa po očkovaní zmenilo správanie o 100%, ked sa 3 mes. dieťa bije po hlave rukami a kričí plače neustále, ...druhý krát som už nemocnicu odmietla ,liečba na doma,...pochybili jednoznačne mali dieťa posúvať na vyšetrenia,...ŠKOLENÝ PERSONÁL

    3. mar 2019

    Sestričky si myslia keď je mladá mamina nevie sa postarať o dieťa a v nemocnici v dolnom Kubíne som sa aj ja stretla s takým prístupom. Tieto pani sestričky a odborníci v nemocnici nemajú čo robiť Ide mi do plaču keď som to dočítala, je to hrozne čo sa to deje v našom zdravotníctve. Treba potrestať vinníkov , kde je spravodlivost ? Treba to dať zasa do správ nech sa NATO nezabudne . Prajem úprimnú sústrasť , anjelik odpočívaj v pokoji 🤧

    3. mar 2019

    Baby, a vlastne ako mali postupovať? Mali mu spraviť nejakú operáciu čreva, či ako? Ja často nad týmto uvažujem, a tiež, že tie klystíry sa do neho vstrebavali či čo, veď koľko toho do neho naliali? ☹

    3. mar 2019

    @janulka1988 áno súhlasím, mali by to odvysielať v správach opätovne.

    3. mar 2019

    Prepacte ale kur...bolo jednoduchsie dat mu klistir, ako keby mali urychlene hladat pricinu a riesit odborne vysetrenia nato boli az prilis pohodlni a pozerali na svoje blaho a nie na zdravie maleho dietata. Je to neskutocne a nemozem tomu uverit, ze sa take nieco stane v 21.storoci, ale zial nic nefunguje ako ma. Nedostavame starostlivost na aku mame narok aj napriek tak modernej perfektnej dobe specialnych zdr.zariadeni a pod. Zmyli zo seba spinu, kt.zvalili na zufalu matku, kt.prisla o to najcennejsie v zivote, synceka. Toto je uz do neba volajuce, aby sa narod prebral. Kto zato ma niest zodpovednost, toto uz nie je zly sen, to je absurdnost co sa deje v nasich nemocniciach ked dovolia a nechaju zomriet nevinne dieta. Cely nas system je chory a skorumpovany. Verim v Boziu spravodlivost a ten, kto je za toto zodpovedny nezije kludnym zivotom ani nikdy nebude. Trest ktory ho obchadza tu na zemi, ho ale nikdy neminie za branou pekla...
    Jakubko anjelik spinkaj sladko ❤Pevne puto od pocatia nerozdeli ani smrt, maminka drz sa, myslienkami si stale so svojim syncekom.

    3. mar 2019

    Stále nad tým rozmýšľam ako som to prečítala , viem aké to je keď je človek v nemocnici a správajú sa k tebe ako ku chudakovi, ak nemáš známosti nič neznamenas, človek si všetko poctivo platí a nakoniec to skonci niekomu vo vrecku a ty žiješ ako úbožiak. Skúste to dať do správ znovu alebo napíšte do siedmeho neba rozborilovi , proste sa NATO nesmie zabudnúť a vinník nech je potrestaný lebo sa to môže zopakovať znovu , nech sa do toho obuju media nech sa to celé prešetrí až vtedy sa to pohne vpred ak sa do toho obuju ti správni ľudia čo s tým niečo urobia. 🤧😢

    3. mar 2019

    Jakubkova maminka, je mi vždy veľmi ťažko, keď si na vás spomeniem... Sama som zdravotná sestra a skutočne nerozumiem, na čo ošetrujúci personál v ten deň myslel. To nikoho nenapadlo, že to už nie je obycajna zápcha? To si nikto neprečítal výsledok zo sona a neposunul to ďalej? Hlavne, že mame sestry s vysokými školami, ktoré už nie sú ,, slúžkami ‘’ lekárov. Hanba, veľká hanba je to celému oddeleniu! Maminky z DK by si mali stokrát premyslieť, či tam nechajú liečiť svoje deti.
    Hanbím sa zato, že som tiež zdravotná sestra.
    Viem, že vam veľkú stratu Jakubka nič nezmierni, ale je to veľké ponaučenie pre ostatne maminky. Nebojte sa, pytajte sa, ziadajte dodrziavat chartu práv dieťaťa a raz sa to zlomí!!!

    3. mar 2019

    @bellissimo_angelo akoze za ro ze ste si dovilila "otvorit usta" sa vyhrazali zr zavolaju socialku??

    3. mar 2019

    Hrozne.Nechapem ako niektori lekari mozu nosit titul MUDr.

    3. mar 2019

    Úplne som sa pritom čítaní rozplakala 😰😰 to neni normálne toto 😰 neviem si to ani predstaviť 😰

    3. mar 2019

    Prešla si si niečím strašným a asi nikdy tomu koniec nebude. Úprimnú sústrasť tebe a rodine veľa síl posielam máš hore anjela ja viem to nikdy nebude náplasť verím, že sa raz dovolas pravdy aspoň niečo aj keď ti to už Jakubka nevráti budem sa modliť nech máš prečo žiť a nech sa to vsetko aspoň spravodlivo napraví. Je mi z toho na nič 😢😢😢

    4. mar 2019

    Je to strasne a este ten chirurg ze nebude vysetrovat urevane dieta?No orec s nim ked je taky,ale az sa bojim lebo moj syn ma tiez s tymto problemy a navstevujeme gastro,snazi sa kakat,ale tiez ho niekedy zapecie ze nemoze,ale dame sirup alebo prehanadlo a je to akosi vonku,ale tolko klystirov pre dieta,to by som povedala,ze vela,ved to ho muselo roztrhat ked kazdu hodinu skoro dostal,pride mi to vela.ale maly zivot to uz nezachrani a mamicke odkazujem nech bojuje.

    4. mar 2019

    @janulka1988 ďakujem len podotknem že vedela som sa postarať o svojho synčeka.... Zápcha u detičiek je bežná,

    4. mar 2019

    Je mi to tak strasne luo. Bohuzial urad pre dohlad je tu lenna oko a ich zavery bohuzial v neprospech poskodeneho. Rovnako ako u mamicky dietatka ktoremu pri porode odtrhli hlavu. A najlepsi zaver ze to je chyba matky. Moc vam drzim palce v boji s tymto prije.anym systemom. Vela sil prajem

    4. mar 2019

    @janulka1988 malo by to byt v reflexe pani Janka

    4. mar 2019

    @katkazuz pani sestrička nehanbite sa za to ze ste sestra..... Veľmi si vážim vašu odpoveď, áno zaspali na vavrínoch asi... No 120ml až 150ml 6x klystiru špecialistka sa vyjadrila že do 2 rokov dieťatku len klystirik v objeme 60ml a nie 6x....

    4. mar 2019

    @lenkaam_1 áno, presne tak a plus aj po smrti za to ze hovorím svoju skúsenosť a Súdim sa snimi znasam trestné oznámenia

    4. mar 2019

    @erika3741 áno je to veľa 😭... Dakujem

    4. mar 2019

    @vejula udzs je len obyčajná fraška

    4. mar 2019

    @bellissimo_angelo ano, nechapem co za hyeny mozu na tom urade robit, bodaj by sa im to vsetko vratilo, Urad len pre to aby bol, okopiruje zaver nemocnie, ziadne vysetrovanie..

    4. mar 2019

    Spravanie lekarov po tragedii je stale rovnake. Nikto neprizna, ze pochybil, aj ked jeho pricinenim zomrie dieta alebo zostane po porode na cely zivot ako "handrova babika" s tazkym poskodenim mozgu. Kryju jeden druheho, obvinuju matky, vyhrazaju sa im,... preto vacsina z nich podnet na kontrolu nepoda, ani nepodnikne dalsie kroky. Ako vsak vidno aj z pribehu o Jakubkovi, ani podnet nemusi pomoct. Casto sa zahadne stratia dolezite lekarske spravy alebo nezaznamenavaju vsetko, co sa v skutocnosti odohralo. Jednotlivec zmoze velmi malo proti kolosu zdravotnictva.

    Vsetkym rodicom deti, ktore chybou lekarov zomreli alebo zostali postihnute, patri moj obdiv za statocnost, s ktorou dokazu zit zivot dalej. Nie je nic horsie ako strata, resp. poskodenie vlastneho dietata :(

    4. mar 2019

    @bellissimo_angelo je to smutne ze dr riesia nasledok a nie pricinu toho preco je dieta chore a musi byt hospitalizovane,sana mam s tymskusenost,s aroganciou ked som dr upozornila ze daco robi nespravne a ze ako to viem,no reku lebo som sestricka...odula sa a odisla..

    4. mar 2019

    Uplne klasicky pripad.. budu si kryt chrbat, iba ked ide o peniaze alebo konkurencne zariadenie vedia sa činiť... hanba. Mne tiez stacila jedna navsteva nemocnice s dcerou. Kompletne by som ich zrusila a celotyzdnovy personal vyhodila do hodiny, to co predvadzali nemalo konkurenciu pre mna a to som uz zazila kopec hospitalizacii, aj nervoznu sestricku nadavajucu pacientovi (ale aspon sa postarala), ale na tuto detsku navstevu to nemalo. Este sa budu vyhrazat socialkou, zakazovat/prikazovat a ked ich treba tak sa tvaria akoze tam ani nie su... Pokym nejde o zivot nesla by som do nemocnice, pohadala som sa aj s primarkou detskeho v nemocnici ked mi dieta nechcela ambulantne vysetrit, vraj mame sa hospitalizovat, proste banda hnusna, odporna, nechutna. Zapisu do dokumentacie co sa im paci, tiez nebyt mojej polovicky, neprezila by som ani porod asi, ale o komplikaciach v dokumentacii ani slovo... ze lekar nebol pri rodicke cely den na kontrolu zabudli tiez napisat. Normalne by sa vsetko v nemocniciach malo kamerovat a nahravat, sukromie nesukromie. Vsetko.

    4. mar 2019

    Baby ja som mala tiež problem s kakaním zo synom ked mal 3 roky ☹ on proste nechcel kakať , že sa bojí že to bude bolieť, bolo aj ked nekakal až 7 dní!!!! Ja som ho vzala aj psychologičke, ona mi poradila aby som jej každy den pred večer dala klistír easy lax že vraj je to taky prírodný, nám to pomohol, on sa ztoho poriadne "vykakal" , zakulipa som plno easy laxu pokiaľ mu prišiel system že proste každy den musí chodiť, trvalo to skoro 3 roky, každy den boj s kakaním, teraz ma už 8 ale ešte vždy ho upozorním večer, bol si dnes na zachode? Ale ja ž vlastne ani neviem či bolo dobre ten klistír vždy davať :-/ ale iba to nam veru pomohlo, ja som ani vlastne neveela že taketo existuje že si zadržiava kakanie ☹

    4. mar 2019

    @bellissimo_angelo 😭😭😭 Panebože, vždy, keď opäť počujem o vašom príbehu, strašne ma boli na duši a plačem 😭😭 keby som vám vedela vrátiť nevinného synčeka 😢 príjmite moju úprimnu sústrasť a veľa síl pri boji s arogantnými ľuďmi, aby ste dostali aspoň vysvetlenie, ktoré si zaslúžite. Ja sa už bojím ísť do nemocnice, že sa človek dostane k takýmto mäsiarom. Ako mohol niekto takto neodborne konať... rozum zastáva. A sú to často take menšie nemocnice

    4. mar 2019

    @andrea1kl slo o moje dieťa a bolo to v Košiciach. Ja som so synom na oddeleni bola, len otca už nepustili.
    Par mesiacov po nasej skusenosti sa stal tento prípad. Inak zápchy sme riesili od druhého očkovania čiže od 5 mesiacov do skoro 5 rokov.

    4. mar 2019

    je mi ľúto vašej straty. myslím na vás <3

    4. mar 2019

    tak uz viete preco niekto navstevuje doktora len vo vynimocných pripadoch alebo maximalne na vypisanie PN?..žiadnu diagnozu okrem chripky nevedia a ked vystuduje školu za klobasy zo 4 tak dakujem pekne za takeho cloveka co ma ma vyliecit..my sme presli na homeopatiky a prirodnu liecbu..DOKTOR NIKDY VIAC!!!

    4. mar 2019

    Ešte jedna vec, záver zo sona je jasný. To nemôže nikto spochybniť a napriek tomu nemocnica stále trvá, že nepochybili. Buď si to žiadny lekár neprečítal, alebo nevie čo diagnoza znamená.
    Cely ošetrovateľsky personál, ktorý bol počas tých dni v práci,
    prepustiť, alebo poslať znovu do školy.
    Neviem si predstaviť, že nikto z personálu sa nad tým nezamyslel. Aj ja som mala kolegyne všelijaké - lenivé, drzé, neskúsené, vedomostne slabé, ale toľko klystirov a ešte malému dieťatku by si žiadna, bez dalších konzultacii, podať nedovolila.
    To, čo sa stalo a ako to ďalej postupuje je bohužiaľ obrazom celého Slovenska. Obyčajný človek sa svojej pravdy nedovolá.
    A na to utrpenie, ktoré musel maly Jakubko prežiť....niet hroznejsej predstavy.

    4. mar 2019

    Bože 😭😭😭 čítala som tento príbeh dávnejšie a stále mi to trhá srdce...💔mám 3,5 ročného syna a keď sme nedávno museli ísť do nemocnice (Kramáre) kvôli problémom s kakanim tak mi bolo až zle, lebo som si spomenula na tento príbeh 😨😭 našťastie nás hneď poslali na sono bruška

    5. mar 2019

    Toto co spravili s chlapcekom sa slusne ani zial komentovat neda....jednej jedinej veci nerozumiem a to jest preco niektorí ,,tzv.lekari" nesli radsej za masiarov( ani by studovat kolko nemuseli)...cisty hyenizmus ze sa rodicom ani len nevedia ospravedlnit z oci do oci...najsmutnejsie na nasej medicine je to ze nedokazu ludi naucit stipke ludskosti..ako dokazu dpc kludne spat v noci takýto odbornici? A mat toto na svedomí?? Preco zas muselo nevinne dietatko takto dopadnut, koli ich lenivosti? Inak si to neviem vysvetlit....velka Cest vynimkam, poznam aj empatickych lekarov(fakt odbornici)..ale toto povazujem za ciste zlyhanie po ludskej, ale aj po profesionalnej stránke..uprimnu sustrast celej rodine.
    😥😭

    5. mar 2019

    Unas v nemocniciach povas sestricky bresu, lekari detto. Ked som po jednej zbrechla tiez valila oci, vravim ked chcete brechat po ludoch chodte radsej kopat kanaly, tam vas nebude skoda. Krava sprosta!

    5. mar 2019

    Je mi nesmierne ľúto čo sa stalo. Ťažko sa to číta, človek si to nechce ani predstaviť, nie ešte prežívať. Ani neviem nájsť slová ktoré by vhodne vyjadrili moje pohoršenie nad postupom personálu. Aj keď Vám už synčeka nič nenahradí, dúfam že sa aspoň dočkáte čoskoro spravodlivosti a že človek/ľudia, ktorí za to môžu, budú patrične potrestaní. Dúfam že si ostatne mamičky zoberú príklad z tejto nešťastnej situácie, za žiadnu cenu neprestať bojovať o svoje dieťa, pýtať sa a byť otravná, keď to bude nutné aj nadávať. Spraviť všetko pre zdravie našich detí, tak ako to spravila táto mamička, no bohužiaľ jej príbeh nemá šťastný koniec. Veľa síl a prajem Vám už len samé pozitívne skúsenosti a zážitky

    5. mar 2019

    žiaľ lekárom nemôžeme slepo veriť, lebo nie všetci sú naozaj odborníci a netreba sa nechať odbiť, nech si zavolajú aj sociálku. Rodičia nemohli vedieť čo sa stane, nemajú vyštudovanú medicínu. Tu určite pochybil personál a je to absolútne neospravedlniteľné!

    5. mar 2019

    Prečo sa toto musí diať?Keby sa toto stalo nejakému vysoko postavenému hajzlovi, tak už všetcia zainteresovaní sedia v base.Fuj je mi stále viac a viac zle z toho v akom štáte to žijeme.
    Určite sa nevzdávaj a bojuj za spravodlivosť aj keď život to tvojmu synčekovi nevráti tie svine musia pykať za svoju lenivosť a aroganciu.

    5. mar 2019
    Komentár bol odstránený

    Nam tento pripad zachranil zivot.v aprili 2018 sa mi 2 tyzdne nedokazal vykakat.dr mi len povedala ak sa dokonca tyzdna nevykaka klistir.vtedy do mna vsetky vystrazne kontrolky a spomenula som si na tento pripad.nemohla som to dopustit.ano viem ze denne deti na klistir neumiera ale i tak mate strach ked sa tonuz raz stalo.zmenila som stravu ale ze komplet stravu.hned na obed som mu spravila rizoto s bulgurom a verte mi ze do dvoch hodin mu vysla prva stolica.
    Je mi hrozne luto ze deticky musia zbytocne umierat.

    5. mar 2019

    Veľmi silný príbeh pre mňa,,, je mi to nesmierne luto😢😢😢

    BOHUŽIAĽ VEĽA LEKÁROV ZABUDLO NA Hippokratovu prísahu,,,......No je to veľmi smutné,, ale ja verím ze tak ako sa oni správajú k ľuďom všetko im Panboh vynahradi...

    A rodičom Jakuba prajem veľa sily aby ste našli pokoj pre seba a odpovede na svoje otázky... Bojujte! NEVZDÁVAJTE TO

    5. mar 2019

    @000janie0 ale na druhej strane je velmi smutne, ze sa musi nieco taketo hrozne stat, aby boli lekari obozretnejsi.

    Podla mna ak mal chlapcek uz pred tym problem a chodili na gastro ( ak som to z vyssich prispevkov dobre pochopila ), tak lekar moholo zvazit riziko. Ked prijimaju dieta s matkou do nemocnice, predsa sa spisuje zapis, kde sa pytaju na co sa lieci, akeho odbornika dieta navstevuje, ake lieky berie a podobne.
    A ked to neslo na prvy a druhy krat co su drbnutí?
    Aj keby bol zdravy a mal sa problem len vykakat, tak mali postupovat trochu s rozumom. Ved to je dieta, ziva bytosť

    5. mar 2019

    A vcera na fb sprava ako zomrelo 9r dievcatko, sanitka pre nich odmietla prist a dr jej dala Nurofen a mala zomrela na obojstranny zapal pluc.
    Ja v zivote uz nebudem verit doktorom, to uz neskutocne co sa deje!!!!

    https://www.cas.sk/clanok/810798/necakana-smrt-...

    5. mar 2019

    @bluerose ty kokos hlavne že pre ožrana prídu hneď.

    5. mar 2019

    Sama som zdravotná sestra a tieto príbehy ma vždy dostanú. Nechápem ako môžu zdravotnícki pracovníci takto zanedbať malé dieťa. Väčšina z tých sestier ktoré sa o dieťa starali určite majú aj svoje doma, chcela by som vidieť ich reakciu, keby sa dialo toto ich dieťaťu. Tak isto som si istá ze keby pan chirurg mal podobne problémy so svojim dieťaťom tak potrebné vyšetrenia by malo hotové do par hodín a všetko by bolo v poriadku! Ja som sa vo svojej práci naučila najdôležitejšiu vec na svete, ak matka hovorí ze niečo nie je s jej dieťaťom v poriadku tak to nikdy nikdy nikdy netreba podceniť. Veď ona je ta co sa o neho denno denne stará a vie ako sa správa ako reaguje a určite si skôr všimne že sa niečo deje ako cudzí človek. Nemôžem pochopit tomu ako mohli nechať dieťa vracajuce tmavý obsah len tak, bez dozoru. Ako je možné že nešlo na jis. Ako je možné že sa urgentne nebralo na vyšetrenia???? A ešte majú tú drzosť povedať ze matka nedodržiavala liečebný režim??!!! A aký liečebný režim vlastne nastavili???? Otrasné co sa tu deje celé zdravotníctvo je skorumpovane, ožratý smradlavy bezdak ktorý sa potkne na chodníku dostane okamžite vyšetrenia na ktoré ľudia ktorí ich naozaj potrebujú a odvádzajú do zdravotky nemalé peniaze musia čakať aj niekoľko týždňov ci dokonca mesiacov! Hanba celému štátu hanba tým debilom co sa hrajú na niečo v UNZS hanba nasim politikom a hanba každému kto toto dopustí.

    5. mar 2019

    kriste na nebi, ved to je do neba volajuce toto 😢

    5. mar 2019

    Keby sme obdobnu aroganciu a neodbornost doktorov a sestier nezazili na vlastnej kozi tak neuverim. Je to v nemocniciach presne ako pise pani. Ak si clovek nenastuduje sam medicinu z netu tak ho aj zabiju. Napr. ja som dostala silnu trombozu pocas tehotenstva - resp. mala silnu bolest lavej nohy. Muz nastudoval, ze asi to bude podla priznakov tromboza. No lekar zo sanitky tvrdil, ze je to od chrbtice a chcel nas zobrat na ortopediu. Muz sa s nim pohadal nech nas zoberie najprv do VUSCH (specializovana nemocnica v KE na cievy). Tam zistili, ze som mala silnu trombozu v celej nohe, ze keby den neskor pridem tak mozem prist aj o nohu. A to bolo uz o 23.00 v noci ak by sme nevedeli co robit ktovie ako by to dopadlo. A spustu dalsich prihod kde jedna zmena sestier nevedela ake lieky mi davala ta pred nou, som ich musela upozornovat, inak by ma predavkovali, no proste strasne. A ked som pocas tehotenstva krvacala tak doktorka v novej nemocnici ma poslala domov, ze potratit mozem aj doma, muz ma previezol do starej nemocnice kde mi dali tabletku na zahustenie krvi a prestala som krvacat a dnes mame krasne babo. Doktori a sestry proste otras.

    5. mar 2019

    @katkazuz áno toto je chyba nemocnice v DK.... Viac chýb a co pôjde ešte von sú chyby v nemocnici UN MT.... Dámy Bojujem, budem bojovať aby ste nemuseli prežívať to co prežívam ja 😭

    5. mar 2019

    @arthemiis a pre takéto pani sestričky ako ste vy verím ze v zdravotníctve niesu len ti zlý! Zo srdca ďakujem že máme aj dobrých zdravotníkov... 🙏

    5. mar 2019

    Zabila by som ich vlastnymi rukami.

    5. mar 2019

    ach, poznam tento smutny pribeh....neviem si predstavit tu beznadej..ze vase dieta trpi a namiesto toho,aby mu pomohli,je to uplne naopak a s tym uplne najhorsim koncom....nesmierne mi je to luto...viem, ze vam to nepomoze...prosim, bojujte...nie kvoli nam mamickam,ale kvoli sebe samej....toto asi jedine vam trosku pomoze...ze sa to vyriesi a ludia sa budu zodpovedat za svoje ciny...ved predsa nemozeme len tak niekoho zabit???? lebo presne toto sa stalo,nech si hovori kto chce,co cche....jakubko zomrel....a zvysok rodiny sa s tym musi naucit zit...s tymi myslienkami,co vsetko mali urobit inak...a pritom neurobili nic zle, ani malo....ja by som postupovala tak isto...vela vela sil vam prajem...aby ste sa cez to casom preniesli...a dokazali zit dalej.... ☹

    5. mar 2019

    A VIETE ČO JE NAJHORŠIE 😭😭😭😭
    VČERA SOM SA DOSTALA KONEČNE OPAKUJEM KONEČNE PO ROKU A 3 MESIACOCH K PAPIEROM Z MT NEMOCNICE - VIETE CO V SKRATKE LEN TOĽKO ZATIAĽ.... V DK TO POSRALI NA PLNEJ ČIARE A V MT MI JAKUBKA NEATESTOVANE DETISKA DORAZILI, som rada ze mladý ľudia chcú pracovať v zdravotníctve ale do rici keď nevedia co je NPB tak chod fúkať do púpavy 😭😭😭😭😭 ani MT nieje taky čistý ako som si myslela prepáčte mi... Prepáčte mi ze veľa nereagujem alebo neodpisujem každému samozrejme som tu pre vás, 😭😭😭😭😭 len je to tak ťažké... 😭😭😭😭😭😭

    5. mar 2019

    @bellissimo_angelo 😪 držte sa ❤️

    5. mar 2019

    @katkalubkova spomaleni sú v nemocniciach, príjmu pacientov a nechajú ich celé dni ležať bez vyšetrenia, bez riešenia. Veď ked nezomieraju... Nechápem to, keď príde pacient s čímkoľvek do nemocnice má všetko len tak lietať, vysetenia, liečba. Keď sa niečo ukáže riešiť, keď nie tak domov ...

    5. mar 2019

    @bellissimo_angelo vy sa nemate za co ospravedlnovat. Vediete ten najtazsi boj aky sa da viest.
    Kiezby sme sa vedeli tak zmobilizovat aby sme vysli do ulic a dokazali aspon to, aby sa zacali trestat chyby lekarov. V kazdom inom zamestnani sme sudeny za svoje omyly a chyby, ci su akejkolvek vaznosti. Preco by malo byt zdravotnictvo vynimkou?

    5. mar 2019

    A vlastne čo mu naozaj bolo...
    Zistili to potom? 😔

    5. mar 2019

    NPB=nahla príhoda brusna
    Celé zle.
    Ešte aj chyba komunikácie medzi DK a Martinom.
    V Martine vás už mali čakať a hneď brat na sálu.
    A nie mu ešte dať další klystir.
    Tam už podľa mna nebolo čo stratiť. Takéto správanie v MT ma po prečítaní článku tiež zarazilo.
    Je pravda, že sa teraz po boji ľahko diskutuje a všetci vieme, čo bolo treba robiť.
    Mne ako službukonajúcej sestre príde výsledok zo sona s podozrením na tuto diagnózu, zoberiem telefón volám ošetrujúcemu lekárovi.
    Ošetrujúci lekár pozná pomery chirurgického odd. a vie, že v DK nie je detský chirurg, čo tiež nie je celkom OK, a telefonuje do Martina, posiela správy a fotky z CD mailom.
    Objednám vrtuľník, stav je vážny.

    5. mar 2019

    @katkazuz ďakujem za váš názor ktorý je správny... Úprimne mňa tiež zarazilo tie chyby v MT. Neatestovana doktorka 1 hod. 20 minút sme čakali na príjem podcenenie dg a mnoho ďalšieho..... Budem informovať som zničená z toho všetkého 😭

    6. mar 2019

    @blue_eyes no až pitva ileus

    6. mar 2019

    @katkazuz Katka vy ste z DK alebo MT? Áno mali nás brat na sálu lenže Dr neatestovana asi nevie co a ako.... V utorok ráno v DK sa dg zápcha zmenila na npb, posrali to tam a v MT nás dorazili..... A vlastne zisťujem ze dotyčný všetci čo boli somnou v kontakte okrem aro oddelenia tak podcenili situáciu

    6. mar 2019

    @bellissimo_angelo prajem Vám strašne veľa sily, pretože prežiť smrť vlastného dieťaťa je najväčšie trapenie v zivote! trasiem sa pri predstave, ake to musi byť. držte sa. a anjelik na Vás určite dáva pozor z nebicka 😢💙

    6. mar 2019

    Najsmutnejšie čítanie je vždy to ktoré končí smrťou. Je mi to ľúto , život to nevráti , rodičom ostáva len bolesť v srdci , ktorú určite nezalepi ani to keď im dá za pravdu celý svet, peniaze nevrátia život ,iba si za ne kúpia "náplaste" ktoré treba pravidelne prelepovať. Hrozné čítať , ešte horšie zažiť. Veľa síl.

    6. mar 2019

    @bellissimo_angelo
    Nie, som z Ružomberka.
    Napísala som môj pohľad, ako by to malo fungovať, aj v iných malých nemocniciach.
    Je pochopiteľne, že si netrúfajú na niektoré typy zákrokov,
    na to sú tu krajské nemocnice.
    Ale je smutne, že chyba poriadna komunikácia medzi nimi. Jakubko bol zdiagnostikovany a klinicky stav sa výrazne zhoršil.
    V MT vás nezobrali hneď na príjem, podľa všetkého mu znovu robili RTG a podali znovu klystir. Tým sa stratili drahocenné minuty.
    Naozaj tomu nerozumiem.

    6. mar 2019

    @katkazuz jeeej to ste blízko... Pani Katka neatestovana dr podcenila stav zbytočný čas stratila mali nás čakať hneď na operačke.... Ahh hanbím sa za to ze som im verila... Vás názor je správny! Ďakujem všetkým PÁNU Bohu za to ze mame na SR aj tie dobré sestry ktoré si robia svoje poslanie svedomito! 💙🙏

    6. mar 2019

    @bellissimo_angelo
    Pani Dagmar, vy sa nemáte prečo hanbiť!
    Každý človek ide do nemocnice s vierou, ze mu pomôžu. A snáď sa aj my, v našom state raz dočkáme, že takéto fatálne zlyhania budú spravodlivo odsúdené.
    Jakubkova smrť je pre nás veľké memento, aj pre zdravotníkov, aj pre rodicov.
    A preto ešte raz- rodičia bojujte za svoje deti, nedajte sa odradiť neochotou a ignoráciou, pýtajte sa, nebojte sa požiadať o názor aj druhého lekára, bojujte.
    Dagmar, veľa sily do dalších bojov!

    6. mar 2019

    boze, to sa tak tazko cita. tak sucitim s maminkou, ta bezmocnost musela byt strasna☹(. zelam jej vela zdravia a dalsie zdrave deticky. jakubko ich bude ochranovat vsetkych z neba. je to tak smutne, ze arogancia daktorych ludi sposobi smrt malemu nevinnemu anjelikovi❤❤❤. vela sil zelam

    7. mar 2019
    Komentár bol odstránený

    @arthemiis ešte doplním, že aj väzeň dostane presne takú istú rýchlu zdravotnú pomoc ako ten bezďák, čo ste opísali. Presne hamba všetkým tým, čo to takto nastolili. Zle, zle, zle sa mi čítal ten článok...mám doma malé dieťa. je to proste hrozné a do neba volajúce.

    8. mar 2019
    Komentár bol odstránený

    @borkavan keby vazna zle diagnostikovali a zomrel by, toho by boli plne noviny a niektori politici by mali zase tromp v rukave, aby mali na co poukazovat!
    To je nenormalny stav, ze ti ludia mozu aj spavat, ked to takto zanedbali, a ze necitia pocit viny, a vnutorny hlas svedomia...

    8. mar 2019