redakcia
9. nov 2022
2427 

Nový hráč na scéne detských pokrmov, ktorý skóruje u mamičiek i detičiek

Dá sa na materstvo stopercentne pripraviť? Ak áno, ako? Počúvať rady mám, babiek, kamarátok, tetiek či susied? Čítať knihy, príručky alebo rôzne diskusie? Nechcem vás sklamať, ale odpoveď je nie. Na materstvo sa stopercentne pripraviť nedá. Môžete si naštudovať všetko možné aj nemožné. Naplánovať si, čo robiť budete a čo nebudete. Avšak keď teóriu vystrieda prax, všetky tieto nadobudnuté vedomosti sa rozptýlia ako kúdeľ dymu. Zmiznú ako mávnutím čarovného prútika. Stratia sa ako gáfor. Skrátka vám do rúk vložia to najcennejšie a z vás sa stane mama. Nový človek, nepopísaný list, ktorý zrazu rozmýšľa (a koná) inak a miestami sa stráca v tom mori rôznych informácií. A práve keď prídu na rad detské príkrmy, pre mnohé mamičky nastáva obdobie otáznikov a dilem: Kedy začať? Čím začať? Koľko a ako veľa? Domáce alebo kupované príkrmy? 

Keď plány vystrieda prax

Možno ste plánovali látkovať, no nakoniec siahnete po jednorazových plienkach. Aj za ten cumlík, ktorý ste razantne odmietali, ďakujete. Pri deťoch zaspávajúcich iba na rukách ste krútili hlavou? A hľa, zrazu zisťujete, že aj ten váš drobec najlepšie zaspí v náručí a tesne pri vás. Zahoďte všetky vaše predošlé plány a presvedčenia za hlavu a riaďte sa novonadobudnutou materskou intuíciou, svojím srdcom a možno aj štipkou sedliackeho rozumu. Pretože jedno, a to podstatné, ostáva - pre svoje dieťa chcete iba to najlepšie

A prečo o tom píšem? Lebo v mojom pôvodnom pláne, bezdetnom, som plánovala pre svoje dieťa pripravovať iba domácu stravu. Bez výnimky. Teraz som však vďačná za produkty, ktoré mi uľahčujú každodenný chod v našej malej, občas chaotickej, domácnosti. A medzi takéto produkty patria aj výrobky svetovej kvality GERBER Organic, ktoré konečne prichádzajú aj na náš trh.  

Dni utekajú naozaj rýchlo a deti nám rastú doslova pred očami. Pri druhom dieťati sa mi zdá ten čas ešte o niečo neúprosnejší. Preto si chcem užiť každý, i ten najmenší, okamih. A vôbec nemám zlý pocit, ak volím hotové príkrmy. Pretože značke, po ktorej siaham, verím. Okrem toho, že tieto produkty obsahujú prísne kontrolované suroviny v baby kvalite, sú aj rýchlym a praktickým riešením v mnohých situáciách. Napríklad, keď nestíham, moje dieťa má štrajk v jedení, alebo sme na výletoch a výjazdoch mimo domu. A my, keďže chceme čo najviac objavovať svet za dverami nášho byt, sa túlame veľa a radi. 🙂

Zacielené na chuť bábätiek a nároky mamičiek

Veľa vecí si vyberám intuitívne. Niekedy aj celkom povrchne, a to podľa obalu, etikety či názvu. To však neplatilo pri výbere detskej stravy. V tomto prípade som podrobne študovala zloženie, ale aj čo-to o značke samotnej. GERBER Organic je svetovou jednotkou, ktorá spoza veľkej mláky dorazila aj k nám. A nezískala si iba mamičky vo svete, ale aj u nás. Mňa svojím nutričným zložením, kvalitou a širokou ponukou, môjho drobca zase chuťovým profilom všetkých produktov. Keďže dnes nie je ťažké sa v tej hŕbe značiek a produktov stratiť, “polopatisticky” vám priblížim, prečo práve táto značka. 

Značka GERBER uzrela svetlo sveta už v roku 1927. S nápadom príkrmov prišla, ako inak, mamička. Dorothy Gerberová chcela týmto svojím nápadom zabezpečiť dcérke prísun ovocia a zeleniny aj v zimnom období. Odvtedy však značka neustále napreduje a sleduje potreby detí i mamičiek. Ich produkty sú prispôsobené potrebám tých najmenších, no zároveň spĺňajú aj tie najprísnejšie nároky mamičiek

Deti sú snáď najúprimnejšie stvorenia. Vedia dať najavo, ak sa im niečo páči, ale aj nepáči. Ak im niečo chutí, ale aj nechutí. Deti skrátka neoklamete. Uspokojiť ich chuťové poháriky môže byť preto niekedy tvrdým orieškom. Čisté, prírodné a skutočné chute GERBER produktov je však presne to, čo ulahodí tým malým jazýčkom. Pretože aj chute detí sú čisté a nepoškvrnené. 

Pre malých i väčších gurmánov

Široké portfólio je obrovským plusom, keďže dokáže pokryť všetky druhy jedál, chodov i chutí. Detské 100 % rastlinné príkrmy, mäsovo-zeleninové príkrmy, chrumky, kaše29, kapsičky, ale aj rastlinné dezerty. Vyberie si naozaj každý a presne to, čo potrebuje. A je jedno, či s príkrmami iba začínate, alebo máte už skúseného jedáka. Vďaka jemným textúram sú ich rastlinné príkrmy vyvinuté špeciálne s certifikovanými farmármi ako stvorené aj pre malých gurmánov, ktorí sa postupne s prvými príkrmami iba zoznamujú. Svojím širokým chuťovým profilom sú však vhodné aj pre skúsenejších a zvedavejších stravníkov.

Sladký svet GERBER Organic je plný chutí. Či už sú to kapsičky zaujímavých príchutí27, ktoré obsahujú ručne pozbierané dozreté ovocie, jemné dezerty s kokosovým mliekom, alebo mliečne a nemliečne kaše s prirodzene sladkou chuťou obilnín, ktoré sú rýchle a jednoduché na prípravu. Všetky tieto dobroty sú bez pridaného cukru, no napriek tomu chutia výborne a lákavo. Použité suroviny sú totiž poctivé, kvalitné a ovocie dozreté. A vtedy nie je potrebné ich chuť akokoľvek umelo zvýrazňovať. 

Za sladkými produktami však nezaostávajú ani rastlinné25 a mäsovo-zeleninové príkrmy23. Sú bez pridanej soli, aróm či zahusťovadiel. Obsahujú skrátka iba to, čo obsahovať majú. Zaujímavé a bohaté kombinácie, ale aj olivový olej, ktorý je potrebný a vítaný, keďže tuky sú dôležitou živinou a podporujú vstrebávanie vitamínov. Nutričné vyváženie je taktiež veľkým plusom, keďže každá porcia pozostáva z kombinácie strukovín, obilnín a zeleniny.

Aj u vás sú detské chrumky záchrancom mnohých situácií? Tak, ako som niekedy neodišla z domu bez mobilu či púdru v kabelke, teraz neodchádzam bez fľašky s vodou a chrumiek. Už ma neraz práve chrumky zachránili a ušetrili pred krikom, revom, hanbou. ;) A tieto od GERBER Organic31 v niekoľkých príchutiach sú dokonalé. A to nielen svojím zložením, ale aj tvarom ako stvoreným pre detské rúčky a rozvoj jemnej motoriky. Majú krehkú textúru, v ústach sa rozpustia a nezanechávajú zalepené celé dieťa a všetko okolo neho - za toto dávam desať bodov navyše. Balené sú v praktickom znovu uzatvárateľnom obale, takže ich pokojne môžete prenášať hore-dole, hodiť do tašky, na spodok kočíka či do auta. 

Rastlinné dezerty v exotických príchutiach27 sú skvelým spestrením jedálnička. Ide o stopercentný rastlinný dezert s kokosovým mliekom bez pridaného cukru. Vďaka špeciálnemu spracovaniu nemusia byť v chladničke, takže si ho pokojne môžete vziať kamkoľvek so sebou a byť pripravení na malých hladošov kdekoľvek a kedykoľvek. Balenie je ideálne, ani veľké, ani malé. Skrátka také akurát, aby dieťatko zjedlo všetko do poslednej lyžičky, no bruško malo spokojné. Veď uznajte sami, tento dezert u nás vždy zmizne rýchlosťou blesku. 

Dobrú mamu z vás nerobí dokonalosť v každom smere

Čo si budeme klamať, materstvo je jednoznačne to najkrajšie, avšak niekedy vie dať poriadne zabrať. Fyzicky i psychicky. Krásne chvíle plné radosti striedajú chvíle chaosu a únavy. No aj o tom to je. O týchto niekedy (ne)dokonalých a (ne)ľahkých chvíľach. Ak je niečo, čo nám dokáže materstvo spríjemniť, prečo to nevyužiť? Niekedy má môj syn domácu stravu, inokedy kupovanú. Niekedy dostane čerstvé ovocie, inokedy ovocnú kapsičku. Viem však, že ak siahnem po kvalitných detských príkrmoch, dávam mu to najlepšie a nemusím mať výčitky svedomia. A čo rozhoduje pri výbere detských príkrmov a snackov? To, čo je dôležité pre mňa, je vyváženosť a zloženie. Pre môjho drobca je rozhodujúca zase chuť. No veľkým plusom je aj filozofia značky GERBER Organic a ich prístup k prírode a k nárokom na suroviny - spolupracujú s farmármi, vytvárajú čisté regeneratívne poľnohospodárstvo, nepoužívajú chemické hnojivá či pesticídy a úrodu zbierajú ručne.

Mamičky, ak je realita materstva presne taká, ako ste si ju naplánovali, zatlieskajte si. Ak je odlišná, ba na míle vzdialená, tiež si zatlieskajte. Pretože robíte to najlepšie, čo viete a môžete. A to je to najdôležitejšie. Skrátka si tú materskú užívajte a nesnažte sa byť vo všetkom dokonalé. Pretože dieťa potrebuje predovšetkým vašu lásku, váš čas a vašu pozornosť. To je to podstatné. 


Tento článok vyšiel s podporou Nestlé

Mojej dcere nechutia

9. nov 2022

Kupila som a musím povedať že tu cenu nic moc. Mala to ani nechce, a to je teda riadny papkac!

10. nov 2022

Kupila som zatial len kapsicku, ale isto skusim aj viac,keďže dcérke chutilo

10. nov 2022

Kde sa to dá kúpiť?

10. nov 2022

Je to krasne napísané. Len odporúčam dávať pozor na plesne v ovocných kapsickach. Rovnako dieťa nepotrebuje toľko vlákniny a cerealii ako skutočných lokálnych potravín v podobe zeleniny a zdravých tukov a bielkovín. Dieťa sa z tejto instantnej stravy možno naje (naoko), ale nedoplni širokú paletu potrebných živín. Výživná strava nemá reklamu a nie je balená v krabičke. Myslite prosím na zdravie svojich deti. Pohľadajte lokálnych chovateľov a pestovateľov, dajú vam ozajstnú kvalitu plnú vitamínov za oveľa lepšie ceny.

10. nov 2022

@sorel36 Vyzivna strava nema reklamu a nie je balena v krabicke. To je hlboka pravda a skoda, ze nasa krajina nepodporuje v tomto smere osvetu.

10. nov 2022

Obchodovanie s detskými produktami je najlepší biznis. Toto je reklamný článok, takže pre mňa nemá žiadnu kvalitatívnu a vypovedaciu hodnotu.

10. nov 2022

Nie ďakujem značku Nestlé nepodporujem!

Same Geneticky modifikované potraviny.. Zla značka škodlivá na trhu malo kto vie o čom hovorím... Dieťaťu by som nedala jest to svinstvo ak to tak môžem nazvať... Nestlé patrí medzi zle značky.. ! Kto študuje vie.

27. nov 2022

Začni písať komentár...

Odošli