redakcia
8. dec 2020
24895 

Všetko o venušiných guličkách pre čerstvé mamičky a začiatočníčky

Mamičky používate venušine guličky? Táto overená pomôcka nie je len erotická hračka. Kegelove guličky už pomohli mnohým čerstvým mamičkám dostať sa po pôrode rýchlejšie do formy.

Prečítajte si všetko čo potrebujete vedieť o venušiných guličkách. Zo skúseností žien a s tipmi od fyzioterapeutky sa dozviete: pri akých problémoch venušine guličky pomáhajú. Poradíme, ako si vybrať guličky pre začiatočníčky a ako správne posilňovať panvové dno.

Ako fungujú venušine guličky?

Venušine guličky sú dve alebo jedna gulička na šnúrke. Vložíte si ich do vagíny a pomocou svalov panvového dna sa ich snažíte udržať vo svojom vnútri. S venušinými guličkami sťahujete svaly a tým ich posilňujete. Vaginálne guličky pomáhajú ženám po celom svete udržiavať si panvové svaly pevné a vagínu tesnú, nielen po pôrode. 

Aké problémy pomáhajú riešiť venušine guličky?

Roztiahnuté vaginálne svaly po pôrode

Ste čerstvá mamička a hľadáte spôsob, ako sa čo najrýchlejšie cítiť „tam dole“ ako pretým? Pomôcť vám môžu práve venušine guličky.

Po pôrode sú vaginálne svaly traumatizované a oslabené. Pravidelným nosením guličiek vo vagíne, spoločne s cvičením na panvové dno, sa doba zotavenia po pôrode podstatne skráti. Túto overenú pomôcku odporúčajú fyzioterapeuti až po uplynutí šestonedelia. 

Ľahký únik moču

Venušine guličky sa ženám osvedčili aj pri riešení ľahkého a stresového úniku moču. Inkontinencia vás môže trápiť, tesne po pôrode, po niekoľkých odrodených deťoch alebo s pribúdajúcim vekom. Už po pár týždňoch cvičenia s guličkami, ženy cítia pozitívny vplyv na ich telo. Mnohé mamičky si pochvaľujú, že si pri kýchnutí už „necvrknú“ a pri zdvíhaní ťažších vecí nemusia nosiť vložku.

Bolesť v podbrušku a pri pohlavnom styku

Bolesť v podbrušku a pri sexe často súvisia s preťaženými svalmi panvového dna (ak váš lekár vylúčil vážnejšie príčiny bolesti). Málo sa hýbete? Máte sedavú prácu alebo sa cítite často vystresovaná? Vaše svaly panvového dna môžu byť stiahnuté a málo pružné. Tréningom s venušinými guličkami získate pružnejšie vaginálne svalstvo, čo prispeje k odstráneniu ťažkostí. 

Sex po pôrode nie je uspokojivý, tak ako predtým

Je prirodzené, že po pôrode je vaša vagína veľmi oslabená a nemáte ani pomyslenie na sex. Časom však sa chuť žiť s partnerom intímne vráti, ale sex po pôrode už nemusí byť taký, ako bol predtým. Vagína je roztiahnutá a vy ani partner necítite skoro nič.

Venušine guličky vám pomôžu spevniť a znovu zúžiť vagínu. Cvičte pravidelne s guličkami tzv. kegelove cviky (viac sa dočítate ďalej) a časom budete cítiť, ako sa to „tam dole“ opäť sťahuje. Tréningom s vaginálnymi guličkami získate schopnosť vedome stiahnuť vaginálne svaly aj počas sexu. Stiahnutím pošvy môžete zintenzívniť svoje aj partnerove vzrušenie. Táto nová schopnosť zlepší váš sexuálny život aj spokojnosť vo vzťahu.

Ochabovanie svalov panvového dna spôsobené vekom

Vekom každej žene prirodzene ochabujú svaly panvového dna. Vo vážnych prípadoch môžu oslabené svaly spôsobiť až pokles vnútorných orgánov. V takom prípade už pomôže len operácia. Tomuto vážnemu stavu sa však dá ľahko predchádzať. Pravidelný pohyb a cvičenie s venušinými guličkami je účinný spôsob, ako spevňovať svaly panvového dna a udržať si vagínu fit aj s pribúdajúcim vekom.

Ako si správne zaviesť venušine guličky?

Ak ste úplná začiatočníčka, ľahnite si na chrbát. Rozkročte nohy a pokrčte ich jemne v kolenách.

Nalubrikujte venušine guličky dostatočnou dávkou lubrikačného gélu na báze vody (ideálne neparfumovaný vo vode rozpustný gél, ktorý je citlivý k vaginálnej mikroflóre). Venušine guličky si zavádzate podobne ako tampón. Pomaly vkladajte guličky, čo najhlbšie do vagíny, tak aby vám to bolo príjemné a nebolelo to. Pomocnú šnúrku nechajte trčať von. Guličky si môžete zaviesť aj v podrepe, v sede na toalete alebo s jednou nohou vyloženou napr. na vani. 

Ako guličky udržať vo vnútri?

Hneď ako si guličky zavediete, vypadnú z vás von. Nebojte nie ste v tom sama.

Po pôrode mnohé ženy nedokážu udržať guličky vo svojom vnútri. Dôvodom sú silne ochabnuté svaly panvového dna.

Ak máte rovnaký problém, buďte trpezlivá. Zakaždým keď gulička vypadne, opláchnite ju a zasuňte späť. Cvičte s guličkami poležiačky a skúste nosiť vložku, pomôže guličky udržať dlhšie vo vnútri.

Môže to trvať mesiac alebo pár týždňov, kým dokážete udržať guličky vo vagíne aj pri chôdzi, ale pokrok príde! 🙂

Ako správne posilňovať panvové dno? 2 tipy od fyzioterapeutky

Najúčinnejší spôsob, ako si spevníte panvové dno, je cvičenie s venušinými guličkami. Na cvičenie vám každý deň bude stačiť pár minút. Posilňovať s guličkami začnite až po uplynutí šestonedelia.

1. 10 sekúnd stiahnutie a 10 sekúnd uvoľnenie

V polohe na chrbte s nohami pokrčenými v kolenách, stiahnite svaly panvového dna (sú to tie svaly, ktoré zapájate, keď prerušíte močenie).

Pokúste sa vydržať stiahnutá čo najdlhšie. Ideálne 10 sekúnd. Po uplynutí 10 sekúnd uvoľnite svaly na rovnako dlhú dobu.

Ak vydržíte stiahnutá len 5 alebo 3 sekundy, nič sa nedeje, práve začínate a pravidelným opakovaním sa vaša výdrž zlepší až na 10 sekúnd. Cvik opakujte 5 až 10 krát.

2. Rýchle stiahnutie a uvoľnenie

Druhý cvik spočíva v čo najrýchlejšom stiahnutí a uvoľňovaní svalov panvového dna. Rýchlo stiahnite a hneď aj uvoľnite svalstvo. Opakujte 10 krát.

Oba cviky môžete cvičiť v stoji, pri chôdzi alebo poležiačky (ideálna poloha pre začiatočníčky, alebo ak nedokážete guličky udržať vo vagíne).

Popri deťoch môže byť ťažké si nájsť na cvičenie čas, preto je skvelé, že posilňovať panvové dno môžete s guličkami aj popri upratovaní, nákupoch, hraní sa s deťmi. Ak dokážete guličky udržať vo svojom vnútri aj v podrepe, noste guličky každý deň, pri všetkom čo robíte.

Neodporúča sa nosiť guličky dlhšie ako 6 hodín denne. V prípade, že chcete guličky používať po dlhšiu dobu, maximálne po 6 hodinách ich vytiahnite, umyte a zaveďte znova. Je to podobné ako s menštruačným kalíškom.

Ako si vybrať venušine guličky? 

Najdôležitejší je správny výber materiálu. Na trhu sú venušine guličky z plastu, skla, kovu a silikónu. Vždy si vyberajte len silikónové venušine guličky!

V čom sa odlišujú od ostatných materiálov? Lekársky silikón je zdravotnícky materiál, na ktorom sa nedokážu usadiť baktérie. Silikón je totiž neporézny. Ľahko sa čistí, nespôsobuje alergie a je príjemný na dotyk.

Akú veľkosť a váhu si zvoliť?

Na začiatok si vyberajte menšie a ľahšie guličky. Ideálna veľkosť pre začiatočníčky je jedna gulička (single alebo uno venušine guličky) s priemerom od 2,9 až 4 cm. Vhodná váha je okolo 50g.

Pohodlný a výhodný výber je set venušiných guličiek. Joydivision Joyballs Secret Set obsahuje dve silikónové guličky (single pre začiatočníčky a duo pre pokročilé). Začnite cvičiť s ľahšou single guličkou (45g) a postupom času prejdite k ťažším (85g) duo venušiným guličkám. 

Joydivision venušine guličky majú silikónové uško, na rozdiel od ostatných guľôčok so šnúrkou. Pomocné uško slúži na jednoduché vyberanie guličiek, ktoré zvládnete vytiahnuť jedným prstom. Netrčí von z vagíny a pri dlhšom nosení neprekáža v nohavičkách.

Vo vnútri každej Joyballs venušinej guličky sa nachádza menšia gulička, ktorá pri pohybe jemne vibruje a aktivuje svaly panvového dna. Silikónové Joyballs Secret set silikónové venušine guličky sú veľmi tiché pri nosení. Vďaka kvalitnému silikónovému materiálu je zvuk vnútorných guličiek tlmený a nie je ich počuť. Môžete ich nosiť kdekoľvek a posilňovať svaly všade, kam sa vyberiete.

Ako sa starať o venušine guličky?

Venušine guličky sú intímna pomôcka, preto je dôkladná hygiena veľmi dôležitá. Guličky dôkladne umyte pred aj po každom použití!

Najjednoduchšie sa čistia silikónové guličky, ideálne ak sú vyrobené z jednoliateho silikónu. Joydivision Joyballs Secret Set kegelove guličky sú jednoliate, nemajú žiadne výstupky, kde by sa mohli usadiť nečistoty.

Ak ste náchylná na kvasinky, baktérie alebo iné infekcie odporúča sa čistiť guličky po každom použití dezinfikovať čistiacim sprejom na erotické pomôcky, ktorý vám zabezpečí 100% hygienu a dlhú životnosť guličiek.

----------

Tento článok vyšiel s podporou Kondomshop

Kto sa prvy odvazi komentovat tento clanok a pozdielat svoje skusenosti, dostane od redakcie 10 ❤️
😂😂😂

8. dec 2020

Môžeme napísať Ježiškovi, nech prinesie pomôcku na 💪 😂😂🤣🤣🤣🤣🤣

8. dec 2020

Odvazny clanok 😲 Na druhej strane, aj o takych veciach treba vediet.

8. dec 2020

Ďakujem za informácie obsiahnuté v tomto článku. Podľa mňa sa práve teraz mnoho žien dozvedelo, že neide iba o erotickú pomôcku, ale aj o zdravotnícku a zdraviu a telesnej kondícii prospešnú vecičku. 👍

8. dec 2020

Mam kovove aj silikonove 😀 👌 Kovove su skor pre pokrocilych 🙈 Zatial si vystacim so silikonovymi 👌 🙈 😂 ale necakajte ziadne vzruso ako z 50 odtienov 😂 😂

8. dec 2020

... prišla som síce iba zo zvedavosti, aké sú komentáre, ale jedna vec ma zaujala. V článku píšete, že šnúrka von a hneď pod tým je obrázok, ktorý ukazuje presný opak. 🤷🤔

8. dec 2020

@galganka to asi myslia tak, aby snurka ostala smerom von a na dosah 🙈 Aby to nahodou niekto nedal dnu snurkou hore alebo prilis hlboko a nebude ju potom vediet najst 😂

8. dec 2020

@balkica vraj má trčať von... 🙈🤷 Jako, nedbám, ja len, či to nie je mätúce. 😄

8. dec 2020

Mala som ich dávnejšie a sú veľmi dobré nie len na posilňovanie panvového dna.... 😁🙊🙈😀
Najlepšia je s nimi jazda na bicykli.
Prešla som tak oveľa viac kilometrov, ako bez nich... 🤭

8. dec 2020

Toto nie je na testovanie? 😅

8. dec 2020

@galganka ale hej aj mne to hned udrelo do oci 🙈😂

8. dec 2020

@galganka ja som to pochopila tak, že by sa mala nechať šnurka vonku ale tieto nemajú šnurku ale uško a to môže ísť dovnútra lebo ho ľahko nahmataš oproti šnúrke.

8. dec 2020

@mimkao hm, zaujímavý doplnok k bicyklovaniu!😁Škoda, že momentálne mám bicykel zazimovaný.

8. dec 2020

@janezz no, nedbám, uško dnu... 😄

8. dec 2020

Inak toot som v živote nepočula.. Ale so. Za to rada, mam 4 pôrodoch, síce teraz uz. Je to ok, ale nebolo to tak vzdy. Takže ak by som ešte rodila, budem.si toto pamätať

8. dec 2020

Na a čo poviem keď mi ich deti rozbalia pod stromčekom?

8. dec 2020

@dazdovka ze to je pre ocka😉...plavak na udicu na rybarcenie 🤣🤣

8. dec 2020

@mar.80 moj nie je rybár, ale cyklista

8. dec 2020
8. dec 2020

Toto bola u nás, keď to držíte za šnúrku tak, že to visí, lampicka na nočný pochod lesom 😳 takže pomôcky na cvičenie treba dobre schovať. Možno ti táto info pomôže @dazdovka

8. dec 2020

@bluka2 no veď toto, moje decká všetko nájdu, ja neviem, keby si to dám poslať radsej do roboty?

8. dec 2020

@janulka1802 Hlavne veľmi príjemný spôsob na zhadzovanie kíl... 🤭🤣🤣

8. dec 2020
Autor komentár zmazal

@mimkao to sa akože dá užívať orálne?

8. dec 2020

Ak si odmyslim sexualny zamer...ved to je zdravotnicka pomocka..ee rehabilitacna.😜. Preco nie ak ma niektora ozaj oslabene svaly panvoveho dna..ci?

8. dec 2020

Ja tento článok oceňujem, lebo momentálne riešim tento problém nie po sexuálnej stránke po zdravotnej stránke, kedže po dvoch 4 kg deťom mám s tým problém a chcem predísť problémom vo vyššom veku. Ocenila by som aj oveľa viacej informácií ako cvičiť s takými pomockami, koľko času tomu venovať a podobne.

8. dec 2020

tema o ktorej sa ma rozpravat,alebo aspon citat. skvele, ze napisany, aby zeny vedeli, ako si mozu pri tychto problemoch pomoct. ja uz nad nimi rozmyslam nejaku chvilu a tieto ma teraz zaujali, ze nic z tela trcat nema. hlavne som ich chcela na posilnovanie panvoveho dna, kedze mam skor sedavu pracu. ale teda vyskusam aj pri bicyklovani, to aby som si kupila konecne aj bicykel 🙃😁

@galganka obrazok neukazuje pravy opak. obrazok len ukazuje, ze tieto konkretne gulicky nemaju snurku, ktora bezne trci z tela

8. dec 2020

Škoda,že sme tento rok už písali Ježiškovi😁😁😁.Musím počkať na narodeniny,tie mám v máji a rovno si asi vypýtam aj nový bicykel,keď sa to k sebe tak hodí.V zdravom tele,zdravý duch.😊😊😊

8. dec 2020

Ja som si predstavila taký článok ze "koník testuje" 😁 ale inak perfektný a detailný článok. Mne fyzioterapeutka predala nejakú takú somarinu na tréning že Educator, samozrejme som sa to neodvážila dať do seba ani raz, vyhodila som to, manžel sa mi smial, že on bude môj Educator 😂

9. dec 2020

Veru tiez som kychala s mokrymi nohavičkami. 3 porody spravia svoje, a musim uznat ze guličky mi pomohli a rada ich nosim. Teraz už pomenej. Ale určite odporúčam

9. dec 2020

@katka2505 K tomu bicyklu ešte poradím, že čím hrboľatejší terén, tým väčší zážitok 😅

9. dec 2020

Dievcata kegelove cviky sa cvicia od nepamati, mozno nase babky ani nevedeli ze sa to tak vola ale som stara raketa 43r a uz ked som citala staru knihu od prof neviemakeho moje dieta to tam spominali. Akurat si nikto nic nikam nestrkal 🤦‍♀️🤣

9. dec 2020

mamičky, ďakujeme za početné dotazy, komentáre a aj doplňujúce pripomienky. Mnoho z vás sa ozvalo ohľadom kupónu- rozhodli sme sa vám teda poskytnúť zľavu 🙂
Zľavový kód je modrykonik
Platí pre prvých 100 z vás.
Veselé Vianoce a nezabudnite darovať aj kamoškám mamičkám túto pomôcku, o svoju sa s nikým nedeľte 🙂

9. dec 2020

@kondomshop no myslim, ze to idem stihnut 😀 len sa mi to nechce z roboty riesit 😀 a aka je to zlava?

9. dec 2020

@zabina27 aktuálne je zľava na našej stránke 46%, spolu so zľavou s kupónom modrykonik získate ďalších 5% , tj 51%. Dovolíme si čestne tvrdiť, že kvalitnejšie gulôčky, vyrobené v Nemecku za lepšiu cenu nenájdete- lekár alebo fyzioterapeut vám predá plastové gulôčky za 45-70€, len aby na vás 40-60€ zarobil 🙂

9. dec 2020

@galganka na obrázku je presná značka guliciek nie so šnúrkou, ale so silikónovým uškom a to sa ma zaviesť s gulickami, preto ten obrázok 🙂

9. dec 2020

Napriklad ja ľutujem ze som nestihla prva komentovať, za mňa jednoznačne úžasná vec... Trpela som bolesťami, inkontinenciou a odkedy som ich používala všetko je preč. Dokonca po nich siaham este stále preventívne.
Zas pre mňa účinok ako to vidieť v 50tich odtieňoch.... To nemá.

9. dec 2020

Ináč ako zistím, že nám oslabené panvové dno?

9. dec 2020

Objednané, donesie Ježiško 😁

9. dec 2020

@barb0renka nevieme, čo dostanete od redakcie, ale my sme sa vám ako prvej komentujúcej rozhodli gulôčky podarovať 🙂 pošlite nám prosím vašu adresu do internej pošty 🙂

9. dec 2020

@11iva11 ahoj, o tom hovorí celý článok 🙂 najčastejšie inkontinencia, bolesť v podbrušku, pri sexe 🙂

9. dec 2020

@11iva11 kychnes a cvrknes 🤣

9. dec 2020

Tak urcite to objednam nie len ako sexualnu pomocku ale ako aj pomoc po 3 porode a dufam ze chut na sex budem mat taku istu ako pred 3 porodom a ziadne ine tazkosti

9. dec 2020

Článok je výborný👌👍👍 veľmi odcenujem 👌

9. dec 2020

Tak mam problém niekedy je to ťažké keď som na vychádzke a chce sa mi ísť na WC musím sa veľmi sústrediť aby som sa nepocikala príde to tak nečakane, pred tehotenstvom som to nemala takto som vydržala a potlačila a bolo teraz musím utekať rýchlo domov musím si také zaobstarať 😁🙂

9. dec 2020

ešte zostáva 76 použití kupónu(MODRYKONIK) a môžete si k nemu pridať aj akýkoľvek iný tovar, vrelo odporúčame využiť možnosť dosiahnúť nový druh orgazmu- sonický a prihodiť aj LELO SONA 2 🙂 Šup šup 🙂

9. dec 2020

@11iva11 ja som to zistila na trampoline, zrazu kvapka 🙄 Mam ale kamosku, ktora ma problem aj tampon udrzat

10. dec 2020

Môžete prosím poslať link kde sa dajú objednať? Ďakujem

10. dec 2020

@kondomshop aké znenie má žľavový kupón z MK? Ďakujem

10. dec 2020

@olma79 modrykonik

10. dec 2020

@olma79 link na gulôčky sa nachádza napríklad aj v poslednom odstavci v článku 🙂
Odporúčame konkrétne tieto gulôčky:
https://www.kondomshop.sk/eroticke-pomocky-sexs...
Pre ženy, ktoré chcú zlepšiť hlavne svoj sexuálny pôžitok a so sexom už majú "nejaké tie" skúsenosti, môžeme odporúčiť aj napr https://www.kondomshop.sk/eroticke-pomocky-sexs...
LELO Luna Beads Noir.
Určite manželia/ priatelia po zaslaní linkov budú radi, že sa zbavili starosti a môžu darček vyriešiť jednoducho a efektívne. Kupón modrykonik sa vzťahuje aj na tieto gulôčky.
Pekný deň 🙂

10. dec 2020

@kondomshop som fyzioterapeut a teroeticky sme to riesili aj na univerzite. Prakticku skusenosť ešte osobnú nemám, takže pacientom zatial odporucať neviem 🙂 Urcite by som ale ako terapeut vybrala lekársky silikon taktiež, nie plast

10. dec 2020

@doda818 máme skvelého obchodného partnera, fyzioterapeutku, ktorá sa zaoberá práve týmto problémom a tématikou, kto má záujem, stačí nám napísať správu a prepošleme kontakt. Všetko sa dá v dnešnom svete vyriešiť online, nie je sa čoho báť 🙂 (samozrejme ak bude potrebné lekárske vyšetrenie, je potrebná návšteva)
Ak si preto neviete nájsť vhodného odborníka na konzultáciu a tréningový plán, a trpíte jedným zo spomenutých problémov alebo vás trápi bolestivá menzes, spojíme vás 🙂

10. dec 2020

@kondomshop nie nie 🙂 ja sama som fyzioterapuet 🙂 myslela som to tak, že u mna v praxi som sa s tym ešte nestretla u pacientiek 🙂 ale teoreticky sme to riesili, len že nemam vlastnu skusenostť, tak by som nemohla odporuciť 🙂

10. dec 2020

@doda818 poslali sme vám správu do Koník Pošty, váš záujem nás teší 🙂

10. dec 2020

@kondomshop poprosím o kontakt.dakujem

10. dec 2020

Dobrý podvečer až dnes našla článok platí ešte raz zľava prosím?mám problém po 3 deťoch kychnutie cvrk tak by som chcela vyskúšať 🙏

18. dec 2020

venusine gulicky doma mam, kupila som si ich po porode..ale ani raz som ich nepouzila :D ale asi to vyskusam uz konecne, snad sa mi v skrini este nerozpadli

21. dec 2020

Začni písať komentár...

Odošli