Deti sa nevedeli dočkať prázdnych vyfúknutých vajíčok, tak som hrudku spravila už dnes. Veľká noc bez tohto u nás neexistuje. Pre nás je top. Jednoduchá a rýchla pochúťka, ktorá sa stále podarí.
Nalejeme do hrnca mlieko, vodu a necháme zohriať. Pridáme 10 vajec, soľ, vanilkový cukor a hrozienka.
Miešame stále, aby sa na hrnci mlieko nepripálilo.
Postupne bude hustnúť.
Z hmoty vznikne hrudkovitá zmes.
Keď sa začne hmota spájať a oddeľovať voda, je hotové.
Pripravíme si sitko, plienku (utierku) a zlejeme.
Zaviažeme nitkou.
Zavesíme, nech odtečie.
Hrudka je hotová. Už len počkať, pokým schladne a odbalíme ju von z plienky.
Dobrú chuť.
Hrudka sa dá pripraviť aj na slano a to tak, že sa dá menej cukru. Primiešať sa môže nasekaná pažitka.
My tiež na sladko 🙂
tiez robime syrek...ale nie na sladko este v zivote som sladko nejedla a nerobila ale veim ze len v susednej dedine to len takto robia...a davam to do gazy...bez toho nie je velka noc...ale mozno skusim na sladko...a veis co dnes idem robit teiz lebo syn odchadza zajtra rano spat do nemecka nech si vezme so sebou...
tak isto, ale tu vodu tam nedavam, len 1l na 10 vajec. a my to na zaver po steceni zapekame, aby bola pekna zlta a lepsie drzala pokope. zemplin original :o))
ja nedavam vodu
Jani ty len chute človeku narobíš , tuším balím kufre a sťahujem sa k tebe ☺
Ja som robila len z mini davky 🙂 uz hotova a na slano 😉
Ja robim len na slano, este extra vyvarim nove korenie a klinceky, vyvar bez korenia pridam k mlieku, ostatny postup cca rovnaky ☺
tu sladku variantu jedavate s cim? Ci bez nicoho?
Začni písať komentár...
u nas sa robi naslano a milujem ju.