nesvadbovoAMBASÁDORKA
    Správa bola zmenená    10. júl 2023    

    S novým týždňom prichádza aj milá povinnosť, vyhlásiť víťazky tejto súťaže s #dm. Dámy, @natalia912, @leonia77, @sidney427, srdečne blahoželám a posielam správu.
    Všetkým ostatným ďakujem za účasť a prajem ešte krásny a pohodový večer 😍

    (3 fotky)
    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    Správa bola zmenená    4. júl 2023    

    Dnešné popoludnie sme strávili plánovaním aktivít na leto. Myslím, že sme to celkom fajn vymysleli 😍 Ak máte tipy, ako vyplniť posledných pár riadkov, sem s nimi 🙌
    A ak aj vy radi cestujete, a zároveň súťažíte, jednu cestovateľskú výzvu si pre vás pripravila aj #dm. Viac sa dozviete tu: https://www.activebeauty.sk/zivot/letna-cestova...

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    20. feb 2023    

    M. testuje novu kreativnu sadu, ja sosovicove chlebiky z #dm. A teda mam pocit, ze jej testovacka ma vacsi uspech. Darmo, tieto naramne zdrave veci by aj celkom chutili, len keby na nich bola slusna vrstva pastety 😄

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    17. jan 2023    

    Nosievate do skolky hygienicke potreby? U nas je toto vybava pre obe dievky na polrok.
    Ak to caka aj vas, odporucam urobit teraz online objednavku v #dm. Pri nakupe nad 59€ mate automaticky 20-nasobne body, a ked ich skombinujete s detskym kuponom, vlhcene obrusky ci vytahovacie vreckovky mate dokopy so 45-nasobnymi bodmi. A to uz sa celkom oplati 🙌

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    29. dec 2022    

    Rano sa dievky dusovali, ze sa im nikam nechce ist. Avsak vytiahla som svoje tajne tromfy a nakoniec sme ich ledva dostali spat do auta a uz vyjednavaju, kam ideme zajtra 😍
    Toto je ozaj super vdacny vek, kedy im malicko treba: rodicov, prirodu a v cieli nejaky kolacik ci dobrotu z #dm. Nech im to len vydrzi 🙏🏻

    (2 fotky)
    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    19. dec 2022    

    December je zatiaľ jedna zdanlivo nekončiaca séria chorôb, zatvorených škôlok, homeofficov a v mojom prípade aj zaúčaní sa na novú pozíciu, ktorej zatiaľ rozumiem približne rovnako, ako fínčine.
    Našťastie som darčeky tento rok objednávala už v novembri, takže žiadne predvianočné stresy sa nekonajú a mne ich už iba stačí zabaliť. A tie najkrajšie baliace papiere nájdete celoročne v #dm. Bez debaty 😉
    Vy ste na tom s darčekmi ako? Ešte vyčkávate netrpezlivo kuriérov, alebo je všetko už poctivo zabalené a pripravené na svoju chvíľu?

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    1. nov 2022    

    Krásne sviatočné ráno prajem! Kým sa vydáme zapáliť sviečky našim blízkym, mám tu ešte jednu milú povinnosť - vyhlásiť víťazov jesennej súťaže s #dm. @bianka33, @mimichaelka13, @patriciakm, blahoželám, výhra je vaša, posielam vám správu.
    Všetkým ostatným srdečne ďakujem za účasť a prajem krásny deň 😍

    (3 fotky)
    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    12. okt 2022    

    Mojou jedenásťročnou neterou som bola vyhlásená za "super tetu", keď na narodeniny k plisovanej sukni, ktorú si vysnívala, dostala aj takúto poukážku do #dm.
    Predsa, dávať takýmto slečnám obálku s peniazmi sa mi veľmi nepozdáva, no a trafiť sa do jej vkusu už nie je také ľahké, ako kedysi.
    Takto ju nabijete na ľubovoľnú sumu a slečna sa cíti ako veľká dospeláčka s vlastnou kartou!
    Mimochodom, určite ju ocenia aj čerstvé maminy, ktoré chcete potešiť. A môžu si pre seba či drobca vybrať presne to, čo potrebujú ❤️

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    30. sep 2022    Čítané 490x

    Ach tie škôlkarske choroby...

    Mám taký pocit, že som ledva stihla žmurknúť a leto plné pohody a hlavne BEZ chorôb skončilo.

    Prípravu na návrat do kolektívu som nijako extra neriešila s nádejou, že už majú nejaký ten piatok v škôlke za sebou, a teda to bude v pohode.

    Preto, logicky, slečny ochoreli po prvom týždni späť. Bravó, Simona, dobrá práca :D

    Po týždni v trojkombe inhalátor-lieky-konvička sa slečny opäť vrátili do škôlky a pomaličky sme nabehli aj na pomoc v podobe vitamínov. A hoci si myslím, že pre imunitu je dôležitá hlavne pestrá strava a pohyb vonku, trochu pomoci "zvonku" nemôže byť na škodu.

    Samozrejme, nie som lekár, toto sú iba tipy na veci, ktoré sme si obľúbili u nás doma.

    1. Rakytníková šťava

    Po mojich chabých a mimoriadne neúspešných pokusoch o konzerváciu rakytníkovej šťavy, ktorú som s dopichanými rukami vydolovala z darovaných bobúľ, a ktorá bez hanby skysla, som prešla na kupovanú alternatívu. A táto z dm-ky má výborné zloženie.

    U nás sa pije len tak, z poldecákov. Muži a L. sa tvária pri jej pití veľmi nešťastne, ja ju znesiem a M. si ju doslova gurmánsky vychutnáva.

    Ak vám však jej chuť úplne nesedí, môžete si ju vmiešať do čaju namiesto citrónu a prihodiť aj trochu medu. Je to lahôdka!

    Otvorenú skladujem v chladničke a spravidla ju minieme najneskôr do dvoch týždňov.

    null

    2. Vitamín C

    Tento vitamín je u nás stálicou. Ja ho užívam už niekoľko rokov (teda, pokiaľ nezabudnem, však áno) a postupne sa naň naučili aj dievčatá. L. ho riedim v troške vody, ale naša päťorčná slečna si ho už sama nasype na lyžičku a zje len taký samotný. Je to, skrátka, gurmánka 🙂

    null

    3. Vitamín D

    Kým boli baby menšie, užívali ho klasicky v kvapkách. Tentokrát som však siahla po cukríkovej forme a vyzerá, že má úspech. Dievčatá si ho vychutnávajú ako lahôdku a nikdy si ho po škôlke nezabudnú vypýtať.

    null

    4. Medvedíkové vitamíny

    Tieto u nás fungujú vyslovene ako cukrík. M. preferuje želé vitamíny, mladšia L. ich veľmi nemusí, takže ona si ide na tvrdých medvedíkových pastilkách. Každý deň si obe vyberajú farbičku a svätosväte tvrdia, že rôzne farby chutia inak. No, presviedčať ich nebudem 🙂

    Z môjho čisto laického pohľadu sú to ozaj viac cukríky ako vitamíny, ale dievčatám chutia a myslím, že je to lepšia alternatíva, ako čokoláda...

    null


    null

    5. Preplachovanie nosovou konvičkou

    Kúpila som ju v dm-ke takto pred rokom a odvtedy je našou vernou kamoškou. Už pár mesiacov výplach s ňou zvláda v pohode aj mladšia dcérka a snažím sa im nošteky preplachovať preventívne aspoň raz za dva-tri dní. A v prípade skutočnej choroby je to tiež veľký pomocník a kvapky do nosa aj vďaka nej využívame minimálne.

    Bonusový tip pre dospelákov:

    Milujem zázvorový čaj. Ideálne taký, po ktorom vás začnú štipať oči a máte pocit, že sa vám z uší vytlačí para. Keď som počas výšky robila v čajovni, bola to moja špecialita a naši verní klienti vedeli, že ak v daný deň stojím pri kanvici ja, môžu očakávať skutočnú "šupu".

    Najradšej mám poctivý z čerstvo nastrúhaného zázvoru. Ale ak sa doma žiaden nenachádza, vylúhujem si tento čaj a k nemu prilejem slušnú dávku zázvorovej a citrónovej šťavy. A decentnú štipku medu. Aby sa nepovedalo.

    Ak na mňa aj náhodou niečo “lezie”, kombinácia takéhoto čaju a ideálne ostrokyslej polievky z "číny" ma takmer zaručene postaví na nohy.

    Ak máte nejaké tipy, ako im efektívne predchádzať, podeľte sa v komentároch. Nejedna mamina bude veľmi vďačná!

    null


    null


    null

    A ako ste na tom vy a "škôlkarske" choroby? Dávajú vám zabrať, alebo ich zvládate ľavou zadnou?

    Článok vyšiel v spolupráci s #dm.

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    27. sep 2022    Čítané 1109x

    Vyrobte si s nami lampášik

    Pomaly ale iste sa k nám blížia dlhé jesenné večery, kedy už nebude tak jednoduché byť do noci vonku, ale budeme viac a viac času tráviť vo vnútri.

    A neviem ako vaše deti, ale tie moje v tomto období chytá nálada - nebudeme sa hrať samé, mami, poď sa s nami hrať. A hoci sú už vo veku, kedy hry vedia byť zábava aj pre mňa, človek predsa občas potrebuje aj porobiť veci v domácnosti.

    A vtedy vyťahujem z rukáva (no dobre, z Pinterestu) rôzne inšpirácie na vyrábanie. A jednu takúto veľmi peknú aktivitu by som s vami rada zdieľala. Lebo výsledok je (podľa mňa) naozaj veľmi vydarený a neskončí v krabici (a potom v koši). Navyše príprava na ňu zahŕňa prechádzku lesom či lúkou, takže spojíte príjemné s užitočným.

    Na vyrobenie lampíšika budete potrebovať:

    • balón
    • lepidlo
    • štetec
    • vreckovky
    • kvietky a rastlinky
    • led svetielka na baterky

    Nafúkajte balón a nájdite vhodnú misku, do ktorej bude pekne pasovať, aby sa s ním lepšie pracovalo.

    Lepidlo nalejte do misky a zmiešajte s vodou v pomere 2/3 lepidla a 1/3 vody.

    Vreckovky rozdeľte na jednotlivé vrstvy. My sme pracovali s týmito z dm, ktoré sú štvorvrstvové a teda na výrobu ich budete potrebovať iba pár.

    Na balón postupne nanášajte lepidlo, prekryte vreckovkou a opäť poriadne natrite lepidlom.

    Keď máte balón celý pokrytý servítkami, začnete aplikovať kvietky.

    Kvietok/list nalepte na balón a opäť prekryte vreckovami a lepidlom.

    Keď máte celý balón hotový, umiestnite ho na suché miesto a nechajte poriadne vyschnúť - tomu nášmu to trvalo dva dni.

    Po dôkladom vysušení opatrne prasknite balón, na vrchu nakreslite kruh (napríklad obkreslením misky) a vystrihnite doňho dieru. Na jej okraji spravte dve menšie dierky a vložte do nich motúzik na držanie.

    Nakoniec dovnútra vložte led svetielka a užívajte si krásnu atmosféru, ktorú ste si spoločne vytvorili.

    A či ho využijete na svetielkové pochody alebo ako nočnú lampičku do izby, je len na vás. Svedčí mu to v každej situácii!

    Článok vyšiel v spolupráci s #dm.

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    1. aug 2022    

    Takuto sikovnu sklenenu flasu, do ktorej si mozete nacapovat cistu vodu doma a vyhnut sa nakupovaniu plastovych jednorazovych flias, mozete teraz ziskat zadarmo k nakupu v #dm.
    Staci spojit prijemne s uzitocnym, vytvorit si objednavku s expresnym vyzdvihnutim za aspon 39€ a ak sa v danej predajni este nerozdala, je vasa 🙌
    P.S.: nezabudnite si predtym aktivovat kupony, nech vam neujde ani jeden bod 😉

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    27. júl 2022    

    Rána na Home office sú najviac ❤️ Dnes to u mňa vyhrali rýchle kváskové lievance, maliny od susedov (poctivo darované, nie že by som spoza plota zbierala 😅) a k tomu biely jogurt s javorovým sirupom z #dm.
    Čo dobré ste si dopriali vy?

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    15. máj 2022    

    Veľmi milý rest mi tu zostal, a to vyhlásenie víťazky súťaže k príležitosti dňa matiek s #dm. Stáva sa ňou @sendy110, srdečne blahoželám a píšem správu!
    A všetkým ostatným ďakujem za účasť a zasielam aspoň srdiečka pre potešenie. Majte krásny večer 😍

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    12. mar 2022    

    Ešte táto milá povinnosť mi na dnes zostala, vyhlásenie výhercov balíčka produktov od #dm.
    Šťastie sa usmialo na dámy , @leonie35, @louba, @jennifer_xxx. Srdečne blahoželám a píšem IP! 👏
    Všetkým ostatným ďakujem za účasť, verím, že sa vidíme niekedy nabudúce a posielam vám aspoň pár srdiečok pre potešenie. Pekný večer prajem 😍

    (3 fotky)
    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    6. mar 2022    

    Ak sa dá, pomôžem aspoň svojou trochou. Svokra ubytovala u seba ukrajinskú rodinku so štvormesačným bábätkom, tak som im spolu s detskou vaničkou, ktorá im chýbala, nabalila aj kozmetiku pre mamu a bábätko a iné drobnosti.
    Ak by ste aj vy radi pomohli, ale neviete to spraviť takto adresne, dokážete to, napríklad, aj prostredníctvom #dm. Vo všetkých predajniach na Slovensku je možné zapojiť sa do materiálnej zbierky nákupom a odovzdaním potrebných produktov do vyhradeného nákupného vozíka. Tie sú následne Slovenskou katolíckou charitou distribuované do krízových centier na Slovensku zabezpečujúcich pomoc ľuďom na úteku. Presne tam, kde je to treba.
    Samotná dm prispela výrobkami v hodnote 70.000 EUR, len aby sa nezabudlo 👏
    Nezabúdajte, každý dobrý skutok sa počíta a spoločne dokážeme viac 🙏

    Všetky potrebné info nájdete tu: https://www.mojadm.sk/zbierka-pre-pomoc-ukrajin...

    dominika_cAMBASÁDORKA
    1. mar 2022    Čítané 754x

    Nová výzva v modrom šate: babylove, je mi cťou! 💙

    Je dôležité hľadať radosti v maličkostiach. Tešiť sa z každého dňa. Áno, aj vtedy, keď nepatrí práve k tým najvydarenejším. Smiať sa a ďakovať. A byť otvorená novým zážitkom. Ale i výzvam. Ja som jednu takú prijala, vďaka čomu sa k vám oddnes prihováram nielen ako Dominika a mamička, ale aj ako Ambasádorka značky, ktorá je už takmer 8 rokov mojou srdcovkou. 💙

    Ako každá žena a mama, aj ja sa točím v nekonečnom kolotoči. Preto vyhľadávam činnosti, ktoré ma bavia a napĺňajú. Pretože v takom prípade sa z toho kolotoča nesnažím vystúpiť, ale tú jazdu si s nadšením vychutnávam. A práve prinášať vám zaujímavosti zo sveta #babylove je doslova jazdou snov.

    Teším sa, veru, teším. Veľmi! Ale do tejto éry vstupujem zároveň s rešpektom. Veľkým! O to väčším, že žezlo preberám po skvelej @nesvadbovo, ktorá do toho dávala kus seba a robila to na jednotku. S hviezdičkou! Jej dievky však už podrástli, preto sa posúva vpred a bude novou Ambasádorkou #dm. Simi, dúfam, že ti tu nespravím hanbu. 😉

    A kto som? Na koníku som aktívna už dlho, predlho. Boli obdobia, kedy som bola aktívna viac, ale aj také, kedy zase menej. Teraz som však po rokoch opäť naplno a s radosťou vhupla do bábätkovského sveta, ktorým vás budeme ja a moji dvaja chlapci, 7-ročný a 7-mesačný, radi sprevádzať. 

    Mamičky sa tu menia, pribúdajú, ubúdajú, tak mi dovoľte prezradiť vám o sebe zopár drobností. Aby sme sa mohli aspoň takto na diaľku trochu zoznámiť.

    Volám sa Dominika, teší ma. 🙂 Som nočná sova, ktorá neznáša skoré rána. Tie prežívam iba vďaka úsmevu mojich malých mužov a káve. Čiernej, malej. Zbožňujem knihy, filmy, vôňu škorice, bodky, pivonky, hrnčeky a zápisníky. A celkovo peknôstky akéhokoľvek druhu. Inšpiráciu a múzu hľadám vo všedných veciach a drobnostiach. Svet rada objavujem cez hľadáčik fotoaparátu, zaznamenávam s perom v ruke a vychutnávam s chuťou kvalitnej kávy v ústach. ☕️Som skrátka tvor tvorivý, neustále niečo vymýšľajúci. Taktiež som detailista a často sa nad niektorými vecami až príliš zamýšľam. Zároveň som však snílek, ktorý občas lieta v oblakoch. Och, a ešte jedna vec, ktorá ma vystihuje - neznášam varenie, ale milujem pečenie. No a viac sa toho o mne určite dozviete v najbližšej dobe.

    Vždy som inklinovala k bábätkám a deťom. Ako 13-ročná som chodila so sestrou v kočíku na ihriská a s mamičkami diskutovala o prvých príkrmoch či o strastiach zúbkovania. Taký bežný začiatok puberty, čo vám poviem. 😉Na sklonku dospievania som uvažovala nad štúdiom medicíny, aby som bábätkám pomáhala na svet. Nakoniec som však nenašla odvahu. Bohužiaľ. Doteraz ma však svet bábätiek a detí priťahuje ako magnet, preto sa nesmierne teším, že pre vás budem môcť tvoriť práve v tejto oblasti. A plánov mám viac ako dosť. Na čo sa teda môžete tešiť?

    Okrem našej (ne)všednej každodennosti vám prinesiem príspevky a články, v ktorých nájdete nielen odreagovanie, ale aj tipy, recepty, návody či užitočné informácie. Chýbať nebudú ani obľúbené súťaže o všakovaké výhry či ankety a kvízy. Čaká vás skrátka taká “všehochuť” materského sveta. Toho sveta, ktorý je jednou obrovskou jazdou. Tou najkrajšou jazdou života. A verím, že si tú jazdu spoločne užijeme, poradíme si, zasmejeme sa a v neposlednom rade - povzbudíme sa. 💕

    Značka babylove má miesto v bežnom dni takmer každej mamičky. Je súčasťou príbehov a zážitkov. Verím, že iba tých úsmevných a šťastných. babylove výrobky sú súčasťou aj našich dní a zážitkov. Tých bežných, no i výnimočných. Sprevádzajú ma už od samotného začiatku prvého tehotenstva, keďže ich sortiment je taký široký, že pokrýva starostlivosť od tehotenstva, až po… hm, tu je asi nemožné určiť vekovú hranicu. Výrobky babylove sa totiž postarajú o spokojné brušká, suché zadočky, hebkú pokožku, špičkovú starostlivosť či hravé chvíľky nielen tých najmenších drobcov, ale aj väčších nezbedníkov. A mamičiek, samozrejme. Výborné je taktiež to, že všetky produkty sú na dosah ruky vďaka predajniam dm drogerie markt, ktoré nájdete takmer na každom rohu po celom Slovensku, či ich e-shopu mojadm.

    Ak je svet babylove blízky aj vám (a ešte v nej nie ste), tak sa pridajte do zabehnutej skupinky babylove - starostlivosť s láskou, v ktorej nájdete veľa užitočných informácií a odporúčaní. A ak si ma pridáte k obľúbeným, budem vás s nadšením a hrdosťou sprevádzať týmto svetom. Tak prijmite pozvanie do našej bublinky a objavujte s nami radosti i starosti materstva, ktoré vie niekedy prekvapiť či zaskočiť. Aj nás, “viacmatky”. 😊

    Dámy a mamy, teším sa na všetko, čo nás tu, v modrokoníkovských vodách, čaká!

    Dominika ❤

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    21. jan 2022    

    Moja domaca rakytnikova stava mi splesnela (co ma teda dostalo do vyvrtky, lebo ved prsty som pri jej vyrobe mala samu dieru 🙈), takze sa tesim aspon tejto z #dm.
    Baby sa pri nej sice tvaria tak, ze sa ich snazim otravit, ale daju si kazdy den. A ked si tento mesiac kupite aspon 3 vyrobky rady dmBio, mate na ne 15nasobne body 🙌
    A teda, ked uz som tu otvorila temu imunity, supnite do kometaru vase tipy, ako ju posilnujete. Odpovede odmenim srdieckami ❤️

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    19. dec 2021    

    Priprava na Vianoce je u nas zatial hlavne ta nematerialna. Spomalujeme, boli sme pozriet betlehem v Rajeckej Lesnej, pocuvame koledy, citame si pribehy, ktore vysvetluju, preco vlastne Vianoce oslavujeme. Stromcek si postavime a spolu ozdobime az vo stvrtok a cas do Vianoc odpocitavame adventnym cokoladovym kalendarom a zasvietenim sviece kazdu nedelu. Skratka, stara skola…
    Veniec, svietnik a dva papierove stromceky z #dm. Nasa vyzdoba je sice minimalisticka, ale myslim, ze sme na sviatky aj tak viac nez dobre pripraveni 🙏🏻

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    13. apr 2021    

    A takto na večer ešte jedno oficiálna info z #dm. Aby ste náhodou neprišli o nejaké body 😊

    “Chceli by sme Vás informovať, že z technických príčin je nutné opäť si aktivovať všetky už aktivované a neuplatnené kupóny z aprílového kupónového centra.
    Kupóny aktivované od 1.4.2021 do 13.4.2021 už aktivované nie sú. Ospravedlňujeme sa za spôsobené komplikácie.”

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    4. jan 2021    

    Koncom minulého roka pribudol vo vedľajšej ulici kôš na bioodpad. Začali sme teda poctivo s triedením, len sme potrebovali nájsť vhodnú nádobu. Na nákupe sme boli naposledy niekedy pred Vianocami a ešte sa nejaký čas nechystáme, tak sme si pomohli tým, čo bolo doma.
    Ale mám taký pocit, že ju budeme používať aj naďalej. Veľkosť akurát, aby veci nezačali hniť, uzatvárateľné veko a dá sa pohodlne preniesť.
    Áno, je to nádoba na prací prášok, ale veď detail, nie? 😅 Nájdete v #dm.

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    Správa bola zmenená    9. dec 2020    

    Takuto krasnu novinku som dnes objavila pocas velmi rychlej navstevy v #dm. Skoro mi je az luto, ze L. uz dala zbohom cumliku (haha, srandu si robim, som rada, ze ho uz nema na polovici fotiek cez pol hlavy 😅 ).

    V kazdom pripade sa mi dost pozdava a tie silikonove gulky su fasa na obhryzanie v case zubkovych kriz 😊

    Boli vase deti cumlikovi zavislaci ci letel cez pol izby? 😀 Dajte mi vediet v komente a poslem vam na vymenu par srdiecok 😉

    P.S. my sme mali doma oba pripady, M. ho nechcela ani vidiet, L. by ho mala najradsej dnom a nocou 😀

    #babylove

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    23. júl 2020    Čítané 4022x

    Balíme sa na kúpalisko...

    Už dávno sa mi nestalo, že by som tak dlho váhala so zverejnením článku. Ako takto, nie že ma budete považovať za Nový čas a budete teraz očakávať nejaké mega odhalenie typu: Je nesvadbovo skutočne žena? A má vôbec deti?

    Ehm, sorry, žiadne vzrúšo sa nekoná 🙂 To si len človek  na začiatku mesiaca naplánuje tému, spíše koncept, nafotí fotky a potom čaká ako chrúst v októbri, kedy konečne príde normálne počasie, aby mohol konečne aj publikovať článok, čo má v konceptoch už týždeň hotový a uložený…

    Ale viete čo? Ja som od prírody rebel, normálne pijem kávu s mliekom nalačno a večer si pokojne zadelím klobásku (veď tak aj vyzerám :D ), tak ja idem do toho. A veď buď ma dáte dole a zhejtujete aj za každú chýbajúcu čiarku, alebo sa k nemu vrátite, ak k nám niekedy náhodou opäť zablúdi leto a vy budete baliť decká na kúpalisko a hútať, čo áno a čo nie. Lebo ľahšie sa učí z cudzích chýb, veď viete 🙂 Včera sme totiž na kupku boli, a hoci nebolo ideálne počasie, v kombinácii s teplou vodou sa to dalo zvládnuť. Tak teda poďme na to 🙂

    Minulý rok sme sa išli kúpať k jazerám a na kúpalisko prvýkrát s dvomi malými deťmi. A ja som mala zbalených toľko vecí, že sme ich reálne museli niesť dvaja a dosť veľká kopa sa “stratila” ešte aj v košíku kočíka. A to len preto, aby som zistila, že som minimálne polovicu vôbec nepotrebovala, celý deň som ich iba prekladala z miesta na miesto, aby som ich potom zas musela pobaliť, vybaliť, oprať a znovu dať dokopy. 

    Tento rok som teda balenie poňala oveľa jednoduchšie a vlastne sa snažím to nepreháňať. Lebo už chodievam s babami aj sama, takže vykladanie z auta a naspäť do auta absolvujem bez pomoci druhého dospelého, zato s asistenciou dvoch škriatkov. A to už si rozmyslíte, či pobalíte aj to lego - lebo čo keby sa náhodou chceli s ním hrať. Aby bol článok prehľadnejší, roztriedim ho do kategórií. Áno, som tak trošku Monk, mali by ste vidieť môj desktop na compe, ani jedna ikona 🙂

    Textil

    Na kúpalisku, celkom logicky, nesmú chýbať plavky. Minulý rok som brala pre každú dva kusy, tento rok už beriem každej iba jedny. Kým sú mimo bazéna či spia, vyzliekam im ich, nech ich “neprefúkne” a dávam im normálne oblečenie. Plavky obliekam opäť až do bazéna, hoc aj medzitým nevyschnú...

    Čiapky - k vode balím tieto vzhľadovo nič moc, ale maximálne funkčné kúsky. Zakryjú sčasti aj krk, šilt vytvorí na tvári príjemný tieň a majú UV filter 50. A hoci som niekedy v nosení pokrývok hlavy dosť benevolentná, v bazéne ich musia mať “imrvére”. Bez debaty 🙂

    Uteráky - namiesto osušiek beriem babám veľké látkové plienky, pre každú jeden kus + jednu klasickej veľkosti - pre každý prípad (napríklad včera som musela M. zabaliť nožičky, lebo jej odmrznú :D ). Skvele sajú, sú príjemné na dotyk, rýchlo vyschnú, zaberú máličko miesta a ešte na nich aj L. prebalím. Ideál 🙂 Pre seba - úprimne - už nenosím žiaden uterák. Väčšinou proste vyschnem, kým dám dokopy baby, prípadne sa utriem pred odchodom do toho ich. Aj tak ide všetko po návrate domov  do prania a o jednu vec na nosenie menej…

    Župany - minulý rok som nosila, tento rok už nie. Po vylezení z bazéna ich radšej rýchlo utriem a dám normálne oblečenie. Nie sú zbytočne dlho v mokrých a studených veciach a dva župany už zaberú miesto, ktoré fakt potrebujem na iné veci 🙂

    Clona na kočík - pre mňa na leto úplne zásadná vec. Ak neviem nájsť dostatočný tieň, resp. pri uspávaní hrozí, že bude babám svietiť do očí pri otočení slnko, okamžite ju nasadzujem. Prosím, naozaj myslite na bezpečnosť. Žiadne plienky, uteráky či neviem čo na zakrytie kočíka. Buď predĺžená strieška, alebo clona na to určená, ktorá zabezpečí dostatočný prísun vzduchu a nebude akumulovať teplo. Stojí pár eur a môže bez preháňania zachrániť život!

    Sieťka na kočík - hlavne pri prírodných vodných plochách veľmi fajn pomocník. Máte istotu, že deti nič nepoštípe (a keďže mňa má všetka štípajúca háveď mimoriadne v obľube, baby radšej chránim aspoň takto 🙂 ), a zároveň je vzdušná a nezaberie takmer žiadne miesto. Ja ju nosím spolu s clonou v organizéri na kočík neustále...

    Drogéria

    Sprchy na kúpaliskách (aj v hoteloch) bývajú spravidla extra studené, čo moje baby proste nedávajú, takže reálne osprchovanie po kúpaní sa u nás deje až doma. Takže so sebou nenosím ani šampóny, ani gély či telové krémy. Tú chvíľku v aute to prežijú a ja nemám chuť ich v totálnom amoku mydliť v ľadovej vode. Už som sa po minulom roku poučila 🙂

    Čo nám však nesmie chýbať sú opaľovacie krémy. Baby krémujem ešte doma, lebo na kúpalisku ich udržať mimo bazéna po príchode je nadľudský výkon. A potom ich prekrémujem vždy po cca hodinke, keď majú “povinnú” prestávku v kúpaní. Na líčka, nos a ušká ešte používam extra túto tyčinku, keďže ja ako dieťa som mala po dovolenke líca ako paradajka, tak im nechcem spôsobiť podobnú traumu :D Zatiaľ to funguje, takže ja som spokojná.

    Rovnako sú povinnou výbavou tyčinky do uší. Na jar mala M. v ušku nejaký zápal a na tie prerevané dni fakt nemám opäť chuť. V tomto prípade je u mňa prevencia základ a ak nie viackrát, tak minimálne pred spánkom a pred odchodom ušká poriadne vyčistím.

    Vlhčené obrúsky. Lebo kupko rovná sa zmrzlina. Zmrzlina rovná sa Sodoma Gomora :D A teda z domu bez vlhčených fakt nejdem. Veď to poznáte, no.

    Plienky do vody. Letné must have. L. bude pri troche šťastia odplienkovaná budúce leto, takže tento rok ich hádam využívame naposledy a onedlho máme o trochu miesta v taške viac 🙂 Nezabúdajte, treba ich meniť pravidelne, po stolici okamžite!!! A udržať dokážu iba tie pevné veci, nie moč. Lebo veď to by boli nabombované vodou z bazéna v priebehu 5 minút (áno, štandardná plienka sa namočí za chvíľku, L. to pre vás otestovala :D )

    Sáčok na použité plienky. V tomto smere myslím na seba aj ostatných. Všetci vieme, že obsah plienok nie je práve lákavým čuchovým zážitkom. Ak ju teda zahadzujete do koša, myslite na to, že v kombinácii so slnkom to môže spôsobiť dosť nepríjemný efekt. Tak ju proste zabaľte do sáčku (napríklad tieto sú aj jemne parfumované). Je to maličkosť, ale dosť ohľaduplná. Ja ich nosím stále so sebou, skrátka ani v parku to nie je práve to, čo by mal okoloidúci cítiť.

    Náplaste a dezinfečkný roztok. Ja neviem, či len ja som taká nanič mater, ale moje baby majú večne nejakú modrinu a k nehode nikdy nemajú ďaleko. A hoci teda dávam pozor, niekedy sa stane niečo, kým sedím doslova vedľa nich a hrám sa s nimi (takto minule L. prišla k trom stehom - potkla sa a narazila o hrniec v kuchynke, v ktorej sme sa hrali - proste pri všetkej ostražitosti...). Skrátka a jasne, hoci sú v autolekárničke, vždy mám náplasť aj pri sebe. Lebo jeden nikdy nevie...

    Jedlo a pitie

    Je len málo kúpalísk či jazier, kde človek nájde schopné jedlo. Ja teda nie som žiaden puritán a langoš je moja letná kúpalisková láska. Ale kočky majú tri roky a rok, tak im spravidla beriem aspoň polievku z domu. Keď si potom dá M. hot-dog alebo hranolky, už mi to nepríde ako tragédia. O tejto termoske som vám už písala niekoľkokrát a stále jej nemám čo vytknúť. Je dosť veľká, takže sa do spokojnosti najedia obe, jedlo udrží krásne teplé a netečie z nej (a nikomu to nehovorte, ale ja ju umývam v umývačke, hoci by sa oficialné nemala, no…) 🙂 Inak, nezabudnite na lyžičku. Ja som tak minule vzala polievku, zabudla lyžičku a potom som musela silno improvizovať. Ak by vás to zaujímalo, vytiahla som slamku z fľaše, baby tekutú časť vypili a zvyšok si vyzobali rukami. Akože, účel splnilo, ale nikdy viac 🙂

    Rovnako beriem do tejto termosky čistú vodu. Nezabúdajte, termoska nie len udrží horúce horúcim, ale aj studené studeným 🙂 A keďže nie všade je prístup k čistej neperlivej pitnej vode, takto mám istotu, že aj na konci dňa budem mať pre baby čistú a nie slnkom poriadne prehriatu vodu. Fľaša s čerstvou vodou je, samozrejme, úplný základ na každej prechádzke.

    Ovocie a zelenina. Doma nakrájam, vložím do dózy a pri vode akoby som našla. Avšak hoci L. je poriadny jedák, z čerstvého ovocia zje iba banán. Ostatné letí tak ďaleko, ako to ide (a keďže pravidelne “trénuje” pri hádzaní kamienkov do vody, ide to fakt slušne 🙂 ). Takže pre ňu beriem vždy nejakú výživu a aby M. nebolo ľúto, spravidla jej vezmem tyčinku, aby si mala na čom pochutnať (a nezdrhla mi, však áno :D ).

    Chrumky. Veď to poznáte, chrumky sú záchrana takmer každej mamy. V aute, na deke, v čakárni. Tie sa pridajú vždy 🙂

    Ostatné

    Rukávniky. My máme pre baby Chereks a, veru, neľutujem jediný cent, hoci sú teda z kategórie: "omg, to fakt toľko za nejaké rukávniky?" Baby bezpečne udržia nad vodou, nemusím ich držať za ruky či na rukách. M. s nimi skáče do bazéna také bomby, že ja by som mala dosť a môže veselo testovať všetky skĺzačky... A L. sa v nich vznáša na hladine ako pokojný Budha. Proste, je to top investícia na niekoľko rokov a ja nemôžem inak, ako ich odporučiť...

    Plážová podložka. Túto som splašila tento rok v Pepco a je super. Veľká, rýchloschnúca, ľahučká, skladná, odolná a má uško, takže sa dá ľahko zavesiť, napríklad, na kočík. Ľahko sa umyje, keď na ňu baby niečo vylejú alebo sa stane nehoda, pohodlne si na ňu ľahnú dvaja dospelí ľudia (keď malí škriatkovia zaspia v kočíku) a toto je vec, bez ktorej si deň pri vode neviem úplne predstaviť…

    Plážový stan. Úprimne, minulý rok sme ho nosili a celkom využili, lebo L. dosť veľkú časť dňa prespala. Tento rok zostal doma. Stanovisko volíme také, aby sme mali príjemný tieň a keďže baby spinkajú v kočíku (áno, mám to šťastie, že obe v ňom bez problémov zaspia - hoc aj spinkajú menej, ako v posteliach), už som ho nebrala. Na podložke trávia nutné minimum času, lebo bazény či ihriská na kúpalisku sú proste zaujímavejšie a vyhodnotila som ho ako zbytočného žrúta priestoru. Ktovie, v budúcnosti sa k nemu možno opäť vrátime, keď sa budeme hrať karty či iné hry, uvidíme. S týmto súvisí ďalší bod: 

    Hračky. Minulý rok som ich mala pobalených celkom dosť, jednu plátenú tašku. Čosi sme aj využili, lebo veď L. mala asi 6 mesiacov, tak sme dosť času trávili mimo bazénu. Tento rok už nebalím žiadne na hranie mimo vody, lebo po nich ani pes neštekne 🙂 Spravidla beriem lopatku, nejaké vedierko či prelievacie misky, krhličku a ešte max. nafukovaciu loptu. Funguje klasika - cudzie hračky sú lepšie, takže s našimi sa hrajú iné deti, moje decká zas testujú tie, čo priniesli iní rodičia 🙂 

    Osviežujúci sprej na telo a tvár - tento kokosový naozaj milujem. Doma ho skladujem v chladničke a v teplé dni je to neskutočne príjemné osvieženie. Ak mám trochu voľného miesta, beriem ho so sebou. Ak nie, prežijem bez neho (aleže je to omnoho príjemnejšie s ním 🙂 ).

    Kniha. Baby spia naraz, pohnúť sa od nich nemôžem, mobilné dáta zatiaľ stále nevyužívam (áno, je to vec zásad - na výletoch sa snažím prežívať daný okamih a nie pozerať do mobilu), takže ja pribaľujem vždy aj knihu. Áno, som ten trápny typ, čo ju ťahá všade so sebou 🙂 Už som tu aj spomínala, že sme pravidelnými návštevníčkami knižnice a tetušky nás tam už poznajú, takže nejaká rozčítaná sa u mňa doma vždy nájde. A ak náhodou nie, Kindle to istí…

    Tak, toto sú moje tipy a veci, bez ktorých sa nepohnem. Aké sú tie vaše?

    A teda iste ste si všimli, že mnoho produktov je značky #babylove či sú z predajne #dm. Cestujú s nami všade, som s nimi viac ako spokojná, som ich ambasádorkou tu na Koníkovi a vlastne nemôžem inak, ako ich ďalej odporučiť 🙂

    Majte krásny deň a nekonečné more trpezlivosti, Simona