dominika_cAMBASÁDORKA
    22. jún 2022    

    Ukuchtila som nám túto dobrotu podľa dm active beauty magazínu 🙂 Takéto experimenty v kuchyni a objavovanie nových kombinácií ja veru môžem. Kombinácia kyslej kapusty, jabĺk, syru a cvikly k sebe pasuje (na moje počudovanie) viac ako dokonale 👍👏

    #babylove #dmbio

    dominika_cAMBASÁDORKA
    Správa bola zmenená    2. jún 2022    

    Tieto dlhé noci zvyknú byť občas zákerné v pokúšaní 🙈 Jedlo mi akosi samo skáče do rúk, poznáte to? 🙊🤷🏻‍♀️ Dnes mi skočilo do rúk toto - a je to úžasné👌🙌🏻 Nuž, dieťa moje to veru ale neochutná, lebo som mu nič nenechala 😁 Viem, lepšie by bolo napustiť si pohár vody, ale zase, utešujem sa tým, že stále je to menšie zlo ako tá oriešková čokoláda, ktorá na mňa žmurkala z tej istej poličky 😁

    #babylove #dmbio

    Zásoby 🤗🤗🤗
    #dmbio #dm

    konik_testuje
    25. nov 2019    Čítané 9722x

    Vaše skúsenosti s dm drogerie markt – chutné Vianoce s dmBio

    Aj okolo vás sa už šíri vôňa Vianoc? Tá sladká, nákazlivá vôňa, ktorá so sebou prináša radosť, spokojnosť a štedrosť? Poďte si ju s nami vykúzliť a prevoňajte svoj domov. S produktami dmBio to zvládnete hravo a zdravo. 

    Čo budeme testovať

    Kto by nemal rád vianočné koláčiky? Dokážu nám zlepšiť náladu, obaliť nervy a vyčariť úsmev na tvári. Predvianočné pečenie môže byť vďaka balíčku potravín dmBio od dm drogerie markt nielen zdravé, ale aj jednoduché a zábavné. Pošleme vám balík, ktorý bude obsahovať tieto produkty:

    A čo bude vašou úlohou? Otestovať všetky suroviny a vyčariť nejaké dobroty, ktorými nám narobíte chúťky. Dokážete si z nich pripraviť napríklad, aj takýto medovníkovo-jalbkový alebo čokoládovo-banánový koláč. 🙂 Poďme sa spolu naladiť na vianočnú nôtu a dopriať si niečo sladké, chutné a zdravé.

    Koho hľadáme

    Na toto sladké, vianočne naladené testovanie hľadáme 10 žien, ktoré rady pečú, skúšajú nové chute, zamaškrtia si, no zároveň si potrpia na kvalitné a zdravé suroviny. Hľadáme tie ženy, ktoré vedia oceniť dobré jedlo a ktoré s radosťou pripravujú dobroty pre svoju rodinku či priateľov. S výsledkom testovania sa musia podeliť nielen prostredníctvom slov a receptov, ale aj fotiek. Pretože, ako sa vraví, jeme aj očami. ;)

    Ako sa zapojiť

    Ak sa chcete tešiť z tohto zdravého a chutného balíčka, stačí, ak nám v komentári napíšete, akými koláčikmi si tento rok plánujete osladiť Vianoce. Ak máte nejaké fotky dobrôt, ktoré ste pripravili, pokojne sa nimi pochváľte. 🙂

    Čas na zapojenie máte do nedele 1.12.2019 a v priebehu týždňa vyberieme 10 žien, ktoré potešíme a oslovíme internou poštou.

    Budeme vám držať palce a tešiť sa na vaše chutné komentáre. 🙂

    konik_testuje

    !!!!! Súťaž!!!!
    3 z vás odmením detským dm boxikom!!! Stačí mi napísať do komentára najobľúbenejší detský produkt, ktorý kupujete v dm 🙂
    V stredu vyžrebujem víťazky 😉
    Držím palce ✊🏻
    #dm

    bielakonvalinka
    12. okt 2019    Čítané 1126x

    Normálne, ale bezlepkovo? Jasné, dá sa to.

    Priznám sa, že pred pár rokmi som ani len nevedela, čo sú vlastne bezlepkové potraviny a ktoré sú to. Keďže som sa o to nemusela zaujímať. No časom sa v rodine objavili tráviace problémy až u dvoch členov, a zrazu sme vedeli viac ako dosť o tom, čo sú bezlepkové potraviny a ktoré to práve nie sú. Videli to ako nejakú prekážku na celý život... Variť a piecť z bezlepkových surovín. Ale ono to tak nie je, a netreba sa toho zľaknuť a báť sa toho. 😉

    Možno ste aj vy alebo vaši blízki zistili čo to je začať sa stravovať inak, bezlepkovo, zo dňa na deň. Zrazu ste stratili istotu v tom, čo môžete jesť a čo nie, ste skľúčení z toho, vzdať sa tradičných alebo obľúbených jedál. Máte obavy z toho, že stratíte akúsi hodnotu a kvalitu života tým, že sa musíte zrazu obmedzovať. Avšak tento strach je, viem z vlastnej skúsenosti, neopodstatnený. 😏 Dá sa žiť život bezlepkovo a takmer bez ťažkostí. Verte mi. 😊 Treba vedieť len dodržiavať jednoduché pravidlá a váš bezlepkový život môže byť životom tak ako predtým, bez kompromisov a s obľúbenými jedlami. 🍽️ 

    Veľa potravín je prirodzene bezlepkových, napríklad také ovocie, zelenina, orechy, strukoviny, ryža, proso, pohánka a mnoho ďalšieho. Okrem piva a whiskey sú aj všetky alkoholické nápoje, nealko, káva, čaj bezlepkové, veď to nám je jasné, však? 😏 Ale vedeli ste napríklad, že niektoré rúže na pery obsahujú lepok? A to až tak, že nie sú vhodné pre ženy trpiace celiakiou. Avšak o tom sa až tak nehovorí.. Hlavne sa dáva pozor na potraviny. 🙂 No a teda naspäť k potravinám.. čo napríklad taký chlieb a pečivo? Práve pri takýchto výrobkoch treba hľadať typické logo pre bezlepkové potraviny... a tým je logo preškrtnutého klasu. 

    My sme si vďaka #dmbio jeden taký bezlepkový chlebík upiekli. 

    Jednoduchý návod na prípravu je priamo na obale tejto zmesi, je to vlastne už zmiešaná zmes suchých surovín na bezlepkový chlieb s rôznymi semenani. Poviem vám, že ten chlebík bol famózny 🤩 A že je bez lepku? To si človek nestihne ani všimnúť. 

    Popritom sme vyskúšali aj orientálnu nátierku dmBio, avšak tá u nás až tak nebodovala.

    U nás idú veľmi aj tradičné oškvarkové pagáčiky 🤤 A recept funguje aj bez lepku😉

    Klasické kysnuté cesto, avšak použitá je celozrnná ovsená múka dmBio, ryžový nápoj dmBio a bezlepkový kvások. A hlavne domáce oškvarky. Aaaach 🤤 Tradičné, ale bezlepkové ❤️

    A máte radi sladké? 😊 My sladké zbožňujeme a nie je nič lepšie ako si doma upiecť niečo čerstvé, chutné a poctivé. Čo tak, napríklad bezlepkové palacinky? 🥞 A ešte k tomu veľmi chutné, nadýchané ako obláčik? 

    🥞Palacinky 3-2-1🥞

    Na prípravu potrebujeme 300 ml ryžového nápoja dmBio, 200 ml vlažnej vody, 100 ml oleja (ja dávam kokosový), 2 vajíčka, 200 g bezlepkovej celozrnnej ovsenej múky dmBio, štipka soli. Postup prípravy je veľmi jednoduchý. Stačí len všetky prísady spilu zmiešať a začať piecť na rozpálenej panvici. Pri prvej palacibke potrieme panvicu troškou oleja, pri ostatných už netreba. 

    Ako plnka je parádna jahodová nátierka dmBio🤤

    Alebo čo tak jablkový koláč? 🥧

    Mne sa ani nepodarila lepšia fotka, lebo u nás hneď zmizne ešte teplý. 🤩

    Potrebujeme 200 g celozrnnej ovsenej múky dmBio, 100 g masla, 5 PL ryžového nápoja dmBio, 1 žĺtko, štipka soli - zhnetieme cesto a dáme odpočívať do chladničky, počas toho si pripravíme zvyšok. 6-7 jabĺk očistiť, z toho 5 jabĺk nastrúhame na hrubo a ostatné pokrájame na plátky. Vytiahneme si cesto, rozvaľkáme a dáme do formy. Popritláčame po stenách formy, na cesto vysypeme vyžmýkané jablká, posypeme škoricou a zároveň posypeme aj práškovým pudingom, príchuť najlepšie vanilková alebo čokoládová. Poukladáme plátky jabĺk. Na to si spravíme z 80 g masla, 60 g cukru a pol deci vody, plus ešte pol deci citrónovej šťavy akoby "karamelový nálev". Chvíľu v hrnčeku povaríme, aby sa cukor roztopil a malo to trošku karamelovú farbu. Potom to vylejeme do formy na jablká. Posypeme škoricou a dáme piecť. Ja pečiem od oka podľa vlastnej rúry. Väčšinou 180 stupňov, a tak 45 minút, sledujem podľa okrajov. A potom, keď je, tak u nás mizne rýchlosťou svetla 🙈

    Hmm alebo čo tak niečo jednoduché? Napríklad taká už vopred zmiešaná suchá zmes na bezlepkový čoko koláčik od dmBio? Je famózny, čokoládový, sladký a hlavne chutný. 😋 Návod je priamo na obale a príprava je viac ako jednoduchá. 😊 A opäť s jahodovou nátierkou, tiež dmBio, je dokonalý. 🤩 Toto bodovalo najviac, rýchle, chutné, jednoduché. 

    Aj na raňajky máme radi sladké a preto veľakrát siahneme po musli. Mali sme možnosť ochutnať od dmBio, zmiešané spolu s kukuričnými lupienkami, čokoládou. Najradšej ich jeme s jogurtom, takže sme hneď odskúšali aj kešu dezert znovu od dmBio. A ani takáto jednoduchá kombinácia nezaostáva za kadejakými inými sladkými maškrtami. 😊 Taký jednoduchý a chutný štart do nového dňa. 

    Jooooj a teraz mi začali znovu tiecť slinky nad toľkými maškrtami, ktoré sa dajú veľmi ľahko pripraviť aj bezlepkovo. A nestrácajú na chuti ani kvalite. 😉 

    Nám teda veľmi chutilo toto testovanie. 👌 

    Nielen sladké, ale aj slané pokrmy. Ako napríklad aj táto minútka so zeleninou, vhodná aj k mäsu. 🤤 Príprava znovu veľmi jednoduchá a chuť.. veľmi príjemná 😏

    Muž raz siahol po bezlepkových cestovinách dmBio a aj paradajkovej omáčke s paprikovými strukmi. Pridal do omáčky orestovanú cibuľku, papriku, hríby, povaril a podával. Táto kombinácia rýchleho a hlavne chutného obedu hotového za 15 minút vtedy padla veľmi vhod. A pochvaľoval si aj muž. 👨 

    Dúfam, že ak sa rozhodnete niektorý recept vyskúšať, že sa vám podarí upiecť taká mňamka, hlavne bezlepková, že sa budete až za ušami zalizovať. 😋

    ❤️ Ďakujem 

    Ak chcete komposter zadarmo k nákupu dmBio produktov a máte zoznam, poznačte si aj túto zeleninovú nátierku. Je z mrkvy, cukety a sladkých zemiakov 👌🏻👌🏻👌🏻 Veľká dobrota a môj tip 😉
    #dm #dmbio #tip_ambasadorky

    Od rána na cestách, takto som si spríjemnila horúci deň. Vegánske kešu macchiato. Mala som prvýkrát a výborne chutí👌🏻 Milujem ľadovú kávu a vy? V takomto teple stále teplú kávu alebo radšej s ľadom ?
    #dmbio #dm

    keena
    22. apr 2017    Čítané 223x

    Môj týždeň s dmBio testovacím balíčkom 👩🏻‍🍳

    Ahojte, Modrokoníkarky!

    Mala som tú česť byť jednou z 10 žienok, ktoré testovali výrobky dmBio. Vďaka tomu, že ma firma vybrala na testovanie, užili sme si s rodinkou cez ten týždeň samé mlsky. V tomto článku sa o ne s vami rada podelím. 🙂 Tak poďme na to...

    Ako to vôbec začalo? Stačil jeden komentár k výzve @konik_testuje asi takéhoto znenia: "Prosim si ku nam tieto bio zazraky. Osobne varim a peciem to a z toho co kupim v obycajnych potravinach ale rada by som vyskusala tieto biocka. Vsetko sa hodi a viem ako to pouzijem." a o pár dní výrobky cestovali k nám. 

    Čo som s rodinkou testovala?

    • dmBio trstinový cukor - na rozdiel od trstinového cukru, ktorý ja doma mám, má dmBio trstinový cukor naozaj veľmi jemnú chuť a svetlú farbu. Samozrejme prvá koštovka patrila mne, len tak na štipku noža. Trstinový cukor bol na chuť naozaj veľmi jemný. Skúsila a použila som ho v takmer každom recepte, ktoré popíšem nižšie.
    • dmBio Natur ryžový nápoj - po otvorení som ho hneď ochutnala a zistila som, že je mierne sladký. Chuť bola veľmi príjemná. Nepiješ kravské mlieko? Tak nápoj je ideálny aj pre teba. Obsah tuku je veľmi nízky. Vyskúšala som ho v krupicovej kaši - kde jej dodal fakt sladkú chuť a ja "grankoholička" som si kašu okrem dmBio Bourbon vanilkového cukru (a dmBio trstinového cukru v základe) už ničím nemusela osladiť. Ďalej som ho vyskúšala aj v ryži v "mlieku" a aj s obľúbenými müsli.
    • dmBio špaldová celozrnná múka - má príjemnú orieškovú vôňu. Je ideálna pri pečení či už slaného alebo sladkého pečiva. Ja som ju vyskúšala pri našich obľúbených domácich celozrnno - špaldových bochníčkoch, muffinoch a tiež na palacinky, ktoré u nás pečiem minimálne 1x do týždňa. Myslím, že palacinky robíš aj ty. Čo tak vyskúšať túto múku? 
    • dmBio orieškovo-nugátový krém - na túto mlsku som sa veľmi tešila. Nakoľko mám rada jej ne/populárnu nebio verziu, mal tento krém výbornú, jemne orieškovú skôr viac nugátovú chuť pomazánky. Ako inak, hneď som začala s testovaním. Voňavý krém som ochutnala veľkou lyžicou a zistila, že musím rýchlo začať piecť, lebo z neho nič neostane. Krémom, okrem vyjedania sem-tam, som plnila muffiny a ponatierala palacinky. Musím podotknúť, že sa naozaj veľmi ľahko rozotieral. 
    • dmBio malinový džem - po otvorení pohára, džem neskutočne zavoňal, vzala som lyžičku, tentokrát čajovú, a hneď som ho ochutnala. Chuť bola veľmi príjemná, ľahká a na jazyku sa len tak rozplynul. Dcérka má cez víkend momentálne obdobie "rožtek s maslom a džemom", takže sme ho natreli aj na jej obľúbené pečivo a nesťažovala si. Takže chutil. Ďalej sme si ho vychutnali v muffinoch a taktiež na palacinkách. V muffinoch som džem použila 1x, že skúsim, čo to urobí. A bola to veľmi dobrá voľba. Manžel si pochvaľoval a odporučil mi robiť takéto malinové muffiny častejšie. Čo dodať? S radosťou...
    • dmBio prírodný kokosový olej - kokosový olej používam často. Či už pri varení, pečení, alebo pri skrášľovaní, krémovaní. Je až neskutočné, aké možnosti využitia kokosového oleja sú. Vôňa bola, ako inak, okúzľujúca a chutil naozaj výborne. Nejaký diametrálny rozdiel medzi tým, čo používam a týmto, čo som testovala som však ale nezaznamenala. Keďže je však vyprodukovaný v ekologickom poľnohospodárstve, rozidel tam určite bol. Bol použitý opať takmer v každom mojom recepte.
    • dmBio jemná horká čokoláda - horké čokolády naozaj nemusím, maximálne čo doma mám je klasická horká na varenie. Ale ako by to bolo keby som ju neochutnala? Oóóó, bola fakt horká, ale kedže obsahuje 70% kakaa nič iné som ani nečakala, no pre mňa nič na mlsanie. Tak som sa vrátila k orieškovo-nugátovému krému a čokoládu som sa rozhodla použiť do šťavnatého čokoládového koláčika. 
    • dmBio prášok do pečiva - pre pekárky neodmysliteľný pomocník. Využitý pri čokoládových muffinoch a palacinkách.
    • dmBio Bourbon vanilkový cukor - rozdiel medzi obyčajným vanikovým cukrom a dmBio Bourbon vanikovým cukrom bol neuveriteľný. Aróma vanilkového lusku zavoňala pri pretrhnutí sáčika takmer okamžite. Rozdiel bol badateľný hneď aj na pohľad. V balení sa nachádzali drobné kryštáliky cukru a jeho farba bola jemne hnedá. 
    • dmBio sušené pekárske droždie - musím sa priznať, že sušené droždie nepoužívam, nakoľko doma využívam iba čerstvé, či už na pečenie alebo do našej obľúbenej drožďovej pomazánky a tak som nemohla porovnať s iným sušeným. Ale nemôžem povedať, že by toto dmBio sušené pekárske droždie sklamalo. Naopak, urobilo to, čo malo. Keďže 9 g balenie bolo určené na 500 g múky, použila som ho hneď v prvý testovací deň na domáce celozrnno-špaldové bochníčky. 

    A teraz, nech sa páči, tu sú moje spomínané recepty. Recepty sú písané v celých dávkach, ja som si ich upravovala podľa seba, keďže napr. múku som chcela využiť vo viacerých receptoch, spomínané sušené pekárske droždie bolo tiež určené len na 500 g múky a čokolády bolo tiež iba 100g. 

    Domáce celozrnno-špaldové bochníčky (cca 16 ks)

    - tu samozrejme závisí od teba aké veľkosti budeš robiť, môžeš si spraviť aj bagetky, žemličky... Čo len chceš. Ja som robila polovičnú dávku z 500 g múky a 1 ks sušeného droždia.

    • 1 kg dmBio špaldovej celozrnnej múky
    • 7-8 dcl vody (podľa potreby)
    • 2 ks dmBio sušeného pekárskeho droždia
    • 4 PL olivového oleja
    • 4 ČL soli
    • hrsť slnečnicových semienok
    • hrsť ľanových semienok
    • hrsť tekvicových semienok
    • olivový olej na vytretie plechu
    1. V mise si zmiešame špaldovú celozrnnú múku so sušenými kvasnicami. Pridáme soľ, olivový olej, vlažnú vodu a semienka. Varechou vypracujeme vláčne cesto. Cesto miesime tak, aby sme do neho dostali čo najviac vzduchu.
    2.  Keď máme cesto vypracované, misu prikryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto asi na 1 hodinu. Keď máme cesto vykysnuté, pracovnú dosku pomúčime múkou. Cesto vyklopíme a ešte premiesime spolu s múkou.
    3.  Cesto rozdelíme na 2 časti a z každej časti vytvarujeme valec. Každý valec nakrájame na 8 častí, z ktorých tvarujeme malé bochníčky, bagetky... Takto pripravené bochníčky ukladáme na olejom vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.
    4. Rúru predhrejeme na 250 °C, vložíme do nej plech s bochníčkami a teplotu znížime na 210 °C. Pečieme cca 30 minút.

    Krupicová kaša

    - recept na krupicovú kašu snáď poznáš, ale ja ju robím takto:

    Do hrnčeka si nalejem 250 ml dmBio Natur ryžového nápoja. Z hrnčeka odlejem asi polovicu nápoja do hrnca, v ktorom budem variť krupicovú kašu a v zvyšnom nápoji, ktorý ostal v hrnčeku si rozmiešam 2-3 PL krupice. Do nápoja, ktorý som naliala do hrnca, si pridám 1 PL dmBio trstinového cukru. Keď sa nápoj začne variť, vylejem zvyšný nápoj s krupicou, ktorý sa nachádza v hrnčeku a varím do zhustnutia. Následne vylejem na tanier, polejem roztopeným maslom, posypem dmBio Bourbon vanilkovým cukrom a jemne poprášim kakaom.

    Šťavnatý čokoládový koláčik

    - celá dávka je určená na okrúhlu tortovú formu s priemerom 26 cm. Keďže som mala k dispozícii 100 g dmBio jemnej horkej čokolády, množstvo surovín som si upravila na dávku podľa nej. 

    • 300 g dmBio jemnej horkej čokolády
    • 250 g masla - prosím nie žiadne náhrady!
    • 6 vajec
    • 230 g dmBio trstinového cukru
    • 3 PL hladkej špaldovej múky

    Okrem toho 

    • trochu masla a trstinového cukru na formu
    • trochu kakaa
    1. Čokoládu nasekáme a maslo nakrájame na malé kúsky. Obe suroviny pomaly roztopíme nad horúcim vodným kúpeľom. Žĺtky a bielky oddelíme, bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s trstinovým cukrom vymiešame do penista. 
    2. Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme trstinovým cukrom.
    3. Čokoládovo-maslový krém necháme trochu vychladnúť. Primiešame žĺtkový krém, bielkový sneh a 3 PL múky. Cesto vylejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. 
    4. Necháme vychladnúť na mriežke. Koláč vyberieme z formy a poprášime kakaom.

    Muffiny - plnené dmBio nugátovo-orieškovým krémom a dmBio malinovým džemom

    - veľmi jednoduchý hrnčekový recept. Ja som opäť urobila polovičnú dávku a z nej mi vyšlo 20 muffinov. 

    • 2 vajcia
    • 3 hrnčeky dmBio špaldovej celozrnnej múky
    • 1 hrnček dmBio trstinového cukru
    • 1 hrnček dmBio Natur ryžového nápoja
    • 1 hrnček dmBio prírodného kokosového oleja
    • 1 dmBio prášok do pečiva
    • 1 dmBio Bourbon vanilkový cukor
    • dmBio jemná horká čokoláda, vlašské orechy a hrozienka - koľko uznáš za vhodné

    "Náplň"

    • dmBio orieškovo-nugátový krém
    • dmBio malinový džem
    1. V mise najprv vymiešame vajíčka s trstinovým a vanilkovým cukrom. Pridáme kokosový olej, ryžový nápoj a znovu vymiešame.
    2. Potom primiešame špaldovú celozrnnú múku s práškom do pečiva a nakoniec pridáme opláchnuté hrozienka, posekané orechy a posekanú čokoládu, nie však priveľmi nadrobno, aby sa v ceste úplne nerozpustila.
    3. Cestom plníme priehlbinky muffinového plechu asi do 1/3, ak taký nemáme tak rovnako do dvojitých papierových košíčkov.
    4. Následne dáme "náplň" v podobe buď orieškovo-nugátového krému alebo malinového džemu. Množstvo tak ako máme radi. Doplníme zvyškom cesta do 2/3 plechu/košíčkov. Nakoľko muffiny ešte v rúre porastú, neplníme plech/košíčky až po okraj.
    5. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. 

    "Mliečna" ryža s kokosom

    • 1 hrnček guľatozrnnej ryže
    • 250 ml dmBio Natur ryžového nápoja
    • 3 PL dmBio trstinového cukru
    • 1 dmBio Bourbon vanilkový cukor
    • 5 plátkov pomarančovej kôry
    • štipka soli
    • 1 plechovka kokosového mlieka
    • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
    • kokosový orech na servírovanie - samozrejme pôjde to aj bez neho 
    1. Pomaranč umyjeme a obaríme horúcou vodou. Odkrojíme z neho niekoľko plátkov kôry (bez bielej časti).
    2. Ryžu varíme v ryžovom nápoji spolu s trstinovým a vanilkovým cukrom, štipkou soli a pomarančovou kôrou do úplného rozvarenia. Ak sa nápoj príliš rýchlo vyparí, prilejeme ešte trochu, aby ryža neostala suchá. Je dôležité ju pravidelne premiešavať, aby neprihorela.
    3. Keď už je ryža mäkká, skoro až rozvarená, vyberieme plátky pomarančovej kôry. Odstavíme z plameňa a pridáme kokosové mlieko. Poriadne premiešame.
    4. Na záver pridáme strúhaný kokos (trochu si necháme na ozdobenie).
    5. Hotovú mliečnu ryžu necháme odpočívať v hrnci pod pokrývkou asi 10 minút, aby sa všetky chute spojili.
    6. Mliečnu ryžu servírujeme v kokosovom orechu. Pred podávaním ozdobíme nasucho opraženým strúhaným kokosom.

    Kakaové palacinky s malinami

    - z tohto množstva urobíš asi 8 palaciniek, samozrejme závisí ale aké veľké a aké hrubé ich budeš robiť.

    •  1 hrnček dmBio špaldovej celozrnnej múky
    • pol hrnčeka vody
    • 2 vajcia
    • 1 PL kakaa
    • 1 PL dmBio prírodného kokosového oleja
    • 2 PL dmBio trstinového cukru
    • 1 ČL dmBio prášku do pečiva
    • na ozdobu použijeme maliny, med a pražené lieskovce

    "Náplň"

    • dmBio orieškovo-nugátový krém
    • dmBio malinový džem
    1. Múku, vodu, vajíčka, kakao, olej, cukor a prášok do pečiva vymiešame mixérom. Cesto necháme 30 minút postáť a na troške kokosového oleja upečieme palacinky z oboch strán.
    2. Palacinky si ponatierame krémom alebo džemom alebo oboma naraz a zrolujeme do rolky.
    3. Na servírovacom tanieri dozdobíme malinami, polejeme medom a posypeme praženými lieskovcami. 

    Na záver želám tebe aj tvojej rodine dobrú chuť! Verím, že ťa oslovili nielen recepty, ale aj dmBio výrobky. A preto ti určite odporúčam vyskúšať, keď nie všetky, aspoň niektoré zo spomínaných testovacích surovín. Ja tiež niektorým z nich ostávam verná.

    V zdravom tele zdravý duch ;) milujeme dmBio potravinky 🙂 aj vy ? A čo konkrétne ? 💙💙💙
    #dm #dmbio

    Maminky, ktoré prikrmujete mám pre vás tip 😊 kedže teraz v zimnom obdobi nie je taky veľký výber čerstvého ovocia doplnili sme jedálniček o Bio Kalifornské slivky z dm, ktoré som naparila a rozmixovala spolu s jablčkom a poviem Vám veľká mňamka a hlavne prospešná na pravidelú stolicu Vašeho drobca 😊😉
    #tip_ambasadorky #odporucam #dmbio