Verná jednej značke už viac ako 10 rokov...
    #pampers

    wayfarer
    28. jún 2019    Čítané 302x

    Ahoj 🙂

        Ako sa vraví, dni sa vlečú, roky letia. A ja ani neviem ako preletel ten rok a 1/2, kedy som bola tu na Modrom koníku ambasádorka značky Pampers. Moje malé bábätko je už dnes veľká slečna (rozumej odplienkovaná), a mne neostáva nič iné ako sa s vami rozlúčiť a poďakovať sa, a to najmä za túto obrovskú príležitosť (@gradan a @nugat ale aj všetkým z #pampers), ktorá bola nie len veľkou výzvou, ale aj silnou skúsenosťou.

        Spolu s Hankou sme "ambasádorovať" začali nejak takto:

    A včera to malé roztopašné bábätko oslávilo svoje druhé narodeniny 🙂

        Takto si to budem pamätať, a hoci  môj spomienkový optimizmus pracuje na 100 %  vďaka ktorému budem na toto obdobie spomínať vždy len v dobrom, zároveň sa teším, že sa budem môcť začať venovať veciam, na ktoré mi v posledných mesiacoch, neostal čas...., a úplne že najviac sa teším na "online detox", ktorého si idem dopriať naozaj dostatok 🙂

        Nelúčim sa ako @wayfarer, len ako "ambasádorka" AHOJTE 🙂

    Radka

    wayfarer
    22. jún 2019    Čítané 2373x

    Domáci test plienok Pampers

        Posledné 3 mesiace pred blížiacim sa odplienkovaním, som sa snažila testovať čo najviac plienok Pampers, a priniesť vám ich porovnanie. Na tento domáci test sa mi podarilo k naším nohavičkovým plienkam Pants (4) pridať aj:

    • Pampers Active Fit (1)
    • Pampers Active Baby (2)
    • a novinku Pampers Pure Protection (3)

        Zakaždým, keď som otvorila niektorý balík, po prvom dni som skonštatovala, tieto sú najlepšie, no ktoré nakoniec naozaj boli? Čítaj ďalej, a dozvieš sa 🙂

    Pampers Pants

        V čase kedy som začala s týmto testovaním som používala iba Pampers Pants a úprimne, moc sa mi nechcelo vrátiť späť ku klasickým plienkam, no nakoniec som našla aj nejaké tie výhody oproti tým nohavičkovým 🙂

    O našich začiatkoch s Pants, som už písala tu:

    3 týždne s Pants: https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/3-tyzdne-s-pants-jaqir3/

    a v článku Poznáš plienky Pampers?:

    https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/poznas-plienky-pampers-jfjsyh/

        Dajú sa kúpiť ako Pants Baby-Dry a Pants Premium Care, ja som sa rozhodla pre Baby-Dry a ostali sme im verní dokonca nášho plienkovacieho obdobia. Na Pants mi vyhovovala najmä ich jednoduchosť natiahnutia a spolahlivosť aj v tých najkrkolomnejších pózach.

                     (Foto: net)

    Pampers Active Fit

        Prvými som začala s “fialovými” Pampers Active Fit. V skupine Pampers, ste mi ich odporučili, že sú fajn a akurát vo výbornej akcii, tak som objednala rovno mesačnú zásobu. Začala som s nimi na noc, čo je podľa môjho názoru najvernejší test toho, čo plienka dokáže. Malá sa zobudila v suchu a spokojne 🙂 A v plnej spokojnosti sme boli následne aj cez deň, počas celého mesačného balenia. Akurát, čo sa týka odporúčania zo skupiny, že sú pre niektoré maminy lepšie ako "zelené" Baby Dry, tak to som nejak nepostrela, že v čom, lebo v používaním sa sa mi zdali rovnaké 🙂

    Pampers Active Baby

        Koncom apríla, som po minutí plienok Active Fit, prešla na druhé testovanie “modrých” Pampers Active Baby, ktoré sú na trhu relatívne tiež novinka, ako náhrada za klasické “zelené” Pampers Active Baby-Dry. Budem úprimná, a tým pádom stručná, osobne som nepostrehla nijaké zásadné rozdiely medzi týmito dvoma plienkami. Ani v jedných sme nemali “nehodu”, oboje boli veľkosťou a dizajnom (okrem obrázkov) v podstate identické. To, čím sa však tieto plienky odlišujú od Pampers Active Fit a rovnako od svojho predchodcu Active Baby Dry je pridaná vrstva “sleep”, ktorá by mala zaistiť ešte rýchlejšiu absorpciu vlhkosti do jadra plienky a tým zaistiť viac pocitu sucha vášmu dieťatku. Mamičky detičiek, ktoré v noci cikajú viac isto ocenia 😉

    Pampers Pure Protection

        No a do tretice klasických plienok Pampers som otestovala aj najčerstvejšiu novinku a to plienky Pampers Pure Protection.

    (O týchto plienkach som vám písala nedávno, a všetko info nájdete v tomto článku:

    https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/novinka-pampers-pure-nyifcp/ )

        V skratke, od zvyšku sa výrazne líšia hlavne svojím eko programom. Vyrobené sú z prémiovej organickej bavlny, mäkkých rastlinných vlákien a ďalších starostlivo vybraných materiálov. 0% parfumu, bielenia chlórom a latexu, a vyrobené sú za použitia 100% obnoviteľnej elektrickej energie a z nadýchanej buničiny z udržateľných zdrojov.    

        Dizajnom pripomínajú plienky Pampers Premium Care (ktoré jediné som nestihla zaradiť do tohto môjho posledného testovania, nakoľko sme sa už úspešne odplienkovali🙂 Ich povrchová vrstva je presne ako u Premium Care “sieťka”, ktorá slúži na rýchlejšiu absorpciu riedkej stolice do jadra plienky, a teda dizajn je navrhnutý (najmä) pre najmenšie bábätká.

    Majú tiež indikátor vlhkosti, ktorý je najmä v začiatkoch plienkovania veľmi nápomocný. Jedinou nevýhodou bude asi pre mnohé mamičky vyššia cena, ale keďže sa jedná o prémiový produkt, naozaj prémiovej kvality aj s ohľadom na životné prostredie, cenu majú adekvátnu.

    (Koho zaujala téma eko programu značky Pampers, viac sa dočítate v článku -  Ako Pampers znižuje dopad na životné prostredie: https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/ako-pampers-znizuje-dopad-na-zivotne-pro-az0wb6/)

        Keďže sa pri Pure Protection jedná o úplne nový rad plienok Pampers, veľmi ma prekvapil prvý dojem. V minulosti som mala možnosť držať “eko” jednorázovú plienku, ktorá bola už na dotyk ako recyklované noviny, takže som bola skeptická. No po prvom kontakte som ostala naozaj milo prekvapená. Na dotyk si zachovali svoju hebkosť, ako ostatné Pampersky.

        Celkovo túto trojicu plienok neviem spravodlivo rozsúdiť, nakoľko som ani s jednými nemala najmenší problém, no a keďže je malá už odplienkovaná, napíšem len “keby”, keby nebola, asi by som na ďalší mesiac kúpila k Pants už len....

    ...wait for it...

     Pampers Pure Protection! 🙂

        No pre absolútnu dokonalosť, by som za najlepšie plienky považovala Pampers Pants Pure Protection.  (*Ktoré na trhu zatiaľ nie sú, no mohli by byť 😉 

        Nohavičkové plienky sú skvelý pomocník, keď dieťatko začne špekulovať pri prebaľovaní a ešte lepší, keď sa ho snažíte odplienkovať. Pants sa stiahne a nasadí jednoducho ako nohavičky, čo som oceňovala najmä vonku 🙂 

    Ako obstáli jednotlivé plienky v domácom teste?

        Úplne rovnako ako v testovaní v “akcii” - takmer identicky.

        Testovanie som spravila veľmi jednoducho, plienky som najskôr otvorila.

        Do každej som postupne  naliala 250ml vody zafarbenej modrým kuchárskym farbivom.

        Liala som do stredu, a nechala 3 absorpčné kanáliky pracovať, aby si spravili svoju prácu a rozviedli tekutiny po celej dĺžke plienky.

        Ako vidno na foto, v každom prípade sa tekutina rozviedla po celej dĺžke plienky. Jedine u plienok Pants som musela trošku “dopomôcť” nakoľko po pretrhnutí elastického pásu si stále držali svoj tvar, takže som ich bezprostredne po naliatí natiahla v rukách.

        Po minúte od naliatia, som na každú plienku priložila rovnakú vrstvu suchej servítky a rovnakým tlakom som pritlačila všetky plienky.

    Napriek tomu, že rozdiely boli naozaj minimálne a tým myslím, že som servítky musela študovať pri veľkom okne, aby som uznala, že najsuchšie sa zachovali plienky Pampers Pure Protection, naopak, najvýraznejší vlhký otlačok mali plienky Pants.   

        Čo chcem záverom podotknúť, toto testovanie, nebola ani tak určené na hľadanie “víťaza” medzi Pampers, skôr na priblíženie jednotlivých druhov Pampersiek a našj reálnej skúsenosti, ktorá v každom prípade viedla k úplnej spokojnosti. 

        A aká je najlepšia jednorázovka na súčasnom trhu?

        Podľa renomovaného časopisu dTest, ktorý sa venuje nezávislému testovaniu výrobkov a v jeho novembrovom čísle (11/2018) sa zameral na testovanie práve jednorazových plienok, za víťaza určil: Pampers Active Baby Dry! 

    (Viac k tomuto testu nájdete v tomto článku: https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/dtest-plienky-pampers-active-baby-dry-s-2kcmxe/ )

            Dúfam, že vám tento článok dobre poslúži ľahšie sa zorientovať medzi jednotlivými druhymi plienok značky Pampers. Keby ste predsa len mali akúkoľvek otázku, neváhajte a pridajte sa do skupiny Pampers, ktorú nájdete tuhttps://www.modrykonik.sk/group/10261/

    Ahojte 🙂 

    Nedávno som tu mala komentár k novým Pampers Pure, niečo v zmysle, že "škoda, že sú objemnešie, tak som zámerne tejto kritike venovala pozornosť:

    Na obrázku sú 4 plienky #pampers zdola:
    1. Pampers Active Fit
    2. Pampers Active Baby
    3. Pampers Pure Protection
    4. Pampers Pants

    Plienky som poctivo premerala, prevážila, jediný rozdiel, ktorý je vidno aj na foto je Active Baby (c.2), lebo boli vybraté z obalu bezprostredne pred fotením (ostatné som mala pripravené v skrinke, už pár dní)

    A koho zaujíma ako obstáli plienky medzi sebou v domácom teste, článok už čoskoro 🙂

    Dobré ránko s Pampers ☀️

    dokážete správne priradiť názvy plienok? 😉

    A - Pants
    B - Active Baby
    C - Active Fit
    D - Pure Protection

    #pampers #srdiecka ❤️❤️❤️

    🥳 Na Fb stránke Dm drogerie markt Slovensko práve prebieha #sutaz 🥳

    Vyhrať môže až 10 z vás, balenie plienok Pampers Pure vo veľkosti podľa vlastného výberu a trojbalenie vlhčených obrúskov Pampers Aqua Pure 🥳🥳🥳

    👉 Stačí odpovedať na súťažnú otázku na FB
    👉 Podmienky: https://www.mojadm.sk/nove/sutaze/podmienky-pam...
    ⏰ Súťaž trvá do ❓❓❓👉 napíš sem do komentára, každú správnu odpoveď poteším 💙💙💙 #srdiecka

    #pampers #pure

    Kto má záujem o vyskúšanie kúpacích plienok Pampers Splashers, nezabudnite sa zapojiť do minisúťaže, ktorá prebieha v skupine 👉 https://www.modrykonik.sk/group/10261/detail/ 👏👏👏

    #pampers

    Kedysi som neznášala "chodiť do obchodu"
    Ako mama, je to pre mňa najoddychovejšia aktivita, aká sa mi môže po celom dni prihodiť 😁
    Kto to má podobne? 😎

    #pampers

    Dobré ránko s Pampers ☀️

    #minisutaz

    Naša grécka oddychovka skončila, a z tepla sme späť v teplákoch 😲 More sme si užili do sýtosti, napriek tomu mi ostal ešte jeden neotvorený balík 💦 Pampers Splashers (4-5) 💦
    Kto by mal záujem zasúťažiť si oň, pozývam vás do skupinky Pampers ➡️ https://www.modrykonik.sk/group/10261/detail/ Kde bude táto minisúťaž prebiehať 😊

    Dnešné 💙💙💙 #srdiecka rada pošlem, stačí do komentára napísať, ktorá "VODA" je pre vás naj na kúpanie? 😊

    A) MORE
    B) JAZERO
    C) KÚPALISKO

    ☀️ #pampers #splashers

    Dnes sme to riskli s aténskou "mhd" smerom k pobrežiu. Z 🚌 sme vyzerali po peknej pláži a na náhodu sme vystúpili 📍tu. Takáto emhádečka mi veru chýba aj v Bratislave..., že sadnem a o 30min sa vyvalím k Egejskému 😁 kto by taký 🚌 bral? 😀

    📸 #pampers #splashers

    Dobré ránko s Pampers, ☀️

    Z edície: na cestách s vlhčenými obrúskami Pampers mám pre vás pripravenú hádanku za #srdiecka 💙💙💙

    Iónsky, dórsky, korintský, sensitive 😁
    Viete, do ktorého architektonického slohu patrí časť stĺpu na foto? 🦉

    #pampers

    wayfarer
    Správa bola zmenená    14. máj 2019    

    Základ by bol 🛄

    smer ➡️ ☀️

    #pampers

    wayfarer
    11. máj 2019    Čítané 652x

    Novinka: Pampers Pure

    Nová kolekcia  plienok Pampers Pure Protection a vlhčené obrúsky Pampers Aqua Pure sú odpoveďou pre rodičov, ktorí hľadali prémiový produkt so 100 % výkonom, vyrobený a inšpirovaný v súlade s prírodou.

    V čom všetkom sú tieto produkty výnimočné?

    100 % ochrana od značky Pampers - Pretože si vaše dieťatko zaslúži najlepšiu starostlivosť o pokožku bez kompromisov, poskytujú plienky Pampers Pure Protection spoľahlivý pocit sucha po dobu až 12 hodín a nechýba im ani indikátor vlhkosti pre väčšiu istotu.

    Vylepšené bavlnou -  Plienky Pampers Pure Protection sú vyrobené z prémiovej bavlny, mäkkých rastlinných vlákien a ďalších starostlivo vybraných materiálov z udržateľných zdrojov.

    0 % parfemácia, bielidlá na báze chlóru a latexu - Plienky Pampers Pure Protection neobsahujú ani pleťové mlieko, ani žiadnu z 26 látok, klasifikovaných smernicou EÚ ako alergény.  

    Dermatologicky testované - Je klinicky preukázané, že sú hypoalergénne pre citlivú pokožku vášho dieťaťa.

    Obnoviteľná elektrina - Certifikovaná strediskom pre veternú energiu Buckeye v Kansase.

    Recyklované materiály - Vyrobené z minuloročných, opätovne použitých alebo obnovených materiálov.

    Odpad z výroby - Žiadny odpad z výroby nejde na skládky nebezpečného odpadu, ale je recyklovaný, alebo opätovne použitý.

    Pampers Aqua Pure

    Tieto vlhčené obrúsky sú navrhnuté tak, aby rodičom pri používaní poskytovali najvyšší podiel vody a zároveň prinášali vynikajúci výkon.

    99 % voda - vyrobené sú z 99 % čistenej vody

    Jemný materiál - vyrobené z prémiovej bavlny, regenerovanej celulózy a polyesteru pre zaistenie jednoduchého a šetrného utierania detskej pokožky.

    1 % šetrného čistiaceho mlieka a čistiacich zložiek - Vyrobené z šetrného čistiaceho mlieka, zo zložiek, ktoré pomáhajú udržiavať vyvážené pH pokožky, a z konzervantov, ktoré pomáhajú chrániť obrúsky pred kontamináciou.

    Rovnako, ako plienky Pampers Pure Protection, tak aj vlhčené obrúsky Pampers Aqua Pure sú vyrobené s pomocou 100 % obnoviteľnej energie, 100 % z recyklovaných materiálov a majú 0 % odpad z výroby

    (Foto: www.pampers.cz )

    Oboje produkty Pampers Pure Protection a Pampers Aqua Pure sú:

    • Dermatologicky testované
    • Hypoalergénne

    A na záver ešte pár zaujímavostí k plienkam radu Pure:

    •  Pampers Pure Protection plienky sú vyrábané pomocou 100% obnoviteľnej energie z veternej elektrárne v Bessakerfjellet, Nórsko
    • úplne bezchlórová chmeľová buničina je trvalo udržateľne získavaná a certifikovaná jednou alebo viacerými Forest Stewardship Council Programom na podporu certifikácie lesov alebo Iniciatívou trvalo udržateľného lesného hospodárstva
    • prémiová bavlna je zodpovedne získaná a pestovaná v USA. Dodávateľ je členom programu Cotton LEADS, ktorý podporuje trvalo udržateľné získavanie a kvalitu
    • zmes plienkových vrchných vrstiev obsahuje mäkký materiál na báze rastlín, ktorý pochádza z cukrovej trstiny, zodpovedne získaného v Brazílii. Dodávateľ udržiava certifikáciu trvalej udržateľnosti od Bonsucro®

    Osobne plienky Pampers Pure Protection spolu s vlhčenými obrúskami Pampers Aqua Pure testujeme už niekoľko týždňov, a kto je zvedavý, aký dojem na mňa tieto produkty spravili, pozývam vás do skupiny, v ktorej sa budem tento týždeň venovať téme Pampers PURE 🙂 

    (Teším sa na vás v skupine Pampershttps://www.modrykonik.sk/group/10261/ )

    Radka

    > Pampers Pure Protection plienky sú vyrábané pomocou 100% obnoviteľnej energie z veternej elektrárne v Bessakerfjellet, Nórsko
    > úplne bezchlórová chmeľová buničina je trvalo udržateľne získavaná a certifikovaná jednou alebo viacerými Forest Stewardship Council Programom na podporu certifikácie lesov alebo Iniciatívou trvalo udržateľného lesného hospodárstva
    > prémiová bavlna je zodpovedne získaná a pestovaná v USA. Dodávateľ je členom programu Cotton LEADS, ktorý podporuje trvalo udržateľné získavanie a kvalitu
    > zmes plienkových vrchných vrstiev obsahuje mäkký materiál na báze rastlín, ktorý pochádza z cukrovej trstiny, zodpovedne získaného v Brazílii. Dodávateľ udržiava certifikáciu trvalej udržateľnosti od Bonsucro®

    #pampers

    Vždy keď fotím, rozprávam im niečo, čo v nich vyvolá emóciu, úsmev, prekvapenie... Väčšinou je to niečo spojené so sladkosťami 🍬
    A toto je emócia na vetu: "Hanka, ale na plienočku si už veliká, vieš.."

    #pampers 4ever 😗

    Dobré ránko s Pampers ☀️

    💙💙💙 #srdiecka

    Vedeli ste, že sa vaše dieťatko pri spánku pohybuje až dvakrát viac ako dospelí? To môže viesť k pretečeniu plienky, alebo k tomu, že spánok bude rušit mokrá objemná plienka. Preto dostali plienky Pampers ďalšiu jedinečnú absorpčnú vrstvu "sleep", ktorá pomáha rýchlo absorbovať tekutinu. A takto prišli na svet nové plienky Pampers _____ ______ ❓ 😊

    #pampers

    Základom dobrého spánku, je predovšetkým spoľahlivá plienka.
    Jednoducho preto, lebo "v mokrom" sa spí ťažko.
    U nás je ešte základom dobre vyvetraná izba a rozprávka 🌜

    Aké sú vaše spánkové triky? ❤️

    Koho zaujíma k téme spánku viac, odporúčam články:
    Spánok - mýty vs. fakty: https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/spanok-myty-vs-fakty-2f515h/
    Spánok - s Jo Tantum: https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/spanok-jo-tantum-ho90gv/

    Skupina Pampers: https://www.modrykonik.sk/group/10261/

    #pampers

    Krásne piatkové ráno s Pampers ☀️

    💙💙💙 #srdiecka za správnu odpoveď

    Poznáte, ktoré vlhčené obrúsky Pampers sú na obrázku? 🙃

    🌱 99% voda
    🌱 organická bavlna
    🌱 0% parfum a alcohol

    #pampers

    wayfarer
    Správa bola zmenená    25. apr 2019    

    Vedeli ste, že nové Pampers Pure sú vyrobené pomocou 100% obnoviteľnej energie? 🌱

    #pampers #pure

    Dobré ránko s Pampers ☀️

    #srdiecka 💙💙💙

    Počítajte pozorne s novými Pampers Pure Protection 😉 Som zvedavá, koľko rôznych odpovedí sa objaví v komentároch 🙃

    #pampers

    Ahojte ☀️

    U nás doma momentálne bežíme maratón kiahne - salmonela - kiahne 🤒 Takže tieto sviatky si dávam zaslúžený relax. Plánujem sviatkovať (rozumej dospávať) bez internetu, tak si dovolím popriať vám takto vopred, aby ste si aj vy nastávajúce voľno užili v pohodlí domova a v kruhu tých najbližších 🧡💛💚

    Krásnu Veľkú noc vám prajem spolu s #pampers 🌷🌷

    wayfarer
    18. apr 2019    Čítané 200x

    Spánok: Pampers s Jo Tantum

     "A tak teraz ostáva láska, spánok, zábava, tieto tri; no najväčšia z nich je... spánok."

    1. List Pamperským

    Lebo spánok je dôležitý. Je prospešný, potrebný a nenahraditeľný. Pre bábätko, aj maminku. Veď, ktorý rodič, by už len nechcel pokojný spánok pre seba i dieťatko. 

    V tomto článku vám prinášam odborné rady a tipy pre lepší spánok bábätiek, podľa spánkovej expertky s 25-ročnými skúsenosťami, Jo Tantum, ktorá je zároveň členkou programu Pampers: Láska, spánok, zábava.

     Ako sa vraví, každé bábätko je iné, a na každé platí niečo iné. Jo Tantum počas svojej dlhoročnej praxi v spánkovom poradenstve vytvorila 5 základných kategórií malých "spáčov", a tak vzniklo týchto 5 typov:

    HVIEZDICA - ŠKOVRÁNOK - LEŇOCHOD - SOVA - SURIKATA

    Nájdete medzi nimi toho svojho? 🙂

    1. HVIEZDICA

    Spí v polohe hviezdice, budí sa každú chvíľu a neustále má potrebu uisťovať sa, že sme nablízku, a hoci ľahko zaspí, ľahko sa aj opäť zobudí.


    K uspávacím pomôckám pre lepší spánok našich "hviezdičiek":

    - bavlnená / mušelínová plienka, ktorú máte medzi sebou a bábätkom dostatočne dlho na to, aby "nasiakla" vaše vône, prípadne vaše  nosené "tričko", ktoré necháte spinkať s bábätkom. Známe vône a pachy bábätko ukľudňuje a vedú k pokojnejšiemu spánku.
    - naučte sa bábätko uspávať samostatne. Začnite cvičiť počas denného uspávania, sledujte známky únavy a dodržujte pravideľnosť. Vždy bábätko ukladajte na rovnaké miesto.
    - mojkáčik - každé dieťatko ma svojho obľúbenca 😉

    2. ŠKOVRÁNOK

    Alebo inak "ranné vtáča".

    Vstávanie s malým ranostajom o piatej ráno, znie skoro ako "ranná mora". Nikto po nej netúži, a jo Tantum v tomto prípade radí nasledovné: 

    - Akustická pomôcka alebo uspávacia aplikácia s upokojujúcimi melódiami, ako napr. šum mora, zvuk dažďa, a pod. Používajte ju pravidelne počas uspávania, takže počas ľahkej fázy spánku, ich melódia ukľudní a pomôže opätovne zaspať.

    - Hlaným kľúčom k dobrému spánku je úplne zatmenie v izbe. Pamätajte si, bábätká nevedia, koľko je hodín. Nevedia, že je 5 hodín ráno. Deti majú fázu ľahkého spánku medzi 5:30-6:30 rovnako ako dospelí. To máme ešte z čias, kedy sa vstávalo ešte "so slnkom". Skúste radšej "presvedčiť tmou" vaše dieťa, že je ešte noc, radšej ako mu vytvoriť zvyk skorého ranného vstávania (pokiaľ to samozrejme tak samy nechcete).

    3. LEŇOCHOD

    Priznajte sa, ktorá z vás je tá šťastná a má doma malého sedmospáča? 🙂 Bábätko, čo miluje spánok, a zaspí kedykoľvek a kdekoľvek, či je noc, či deň.


    Pri takýchto spáčoch, nie je moc potreba radiť s uspávaním, alebo udržaním v dlhšom spánku. Ale treba byť obozretný, čo je príčinou ich zobudenia. Pravdepodobne to bude nejaký diskomfort dieťatka, napr. v podobe rastu zúbkov, choroby, a pod. Vtedy je dôležité nie len vyriešiť príčinu, ale bábätko si bude vyžadovať určite viac pozornosti, túlenia, dotykov a vyššiu frekvenciu kŕmenia. 

    4. SOVA

    Častokrát sa zdá, že malé sovy nespia, lebo spánok nepotrebujú.
    Pravda je však úplne inde...

    - Deti potrebujú veľa spánku. 
    - Myslieť si, že keď deťom nedoprajete poobedný spánok budú lepšie spať v noci je mýtus.

    - Fakt je, že pravdou je presný opak. Vaše nevyspané bábätko, bude oveľa ťažšie uspávať, častejšie sa bude zobúdzať a často môže nočné prebudenie trvať príliš dlho.
    - Bábätká, ktoré sa často budia, nevedia spať v hlbokom spánkovom cykle. 
    - Fáza hlbokého spánku je nesmierne dôležitá - závisí od nej napr. aj správny imunitný systém.

    Takže, ak máte doma "malú sovu", nechajte si poradiť od Jo Tantum, a doprajte sovičkám lepší spánok 😉

    5. SURIKATA

    Malé surikaty, sú na tom podobne ako sovy. Je ale najvyšší čas, zastaviť ich nočné vystrájanie a nekonečné mrvenie. Tak ako pri sovách platí, VŠETKY deti potrebujú dobrý spánok.

    - Vezmite im vietor z plachiet a nájdite si svoju uspávaciu rutinu. Hodinu pred spaním stlmte svetlá, zvuky, a venujte sa ukľudňujúcim aktivitám, ako kúpeľ, rozprávanie, kŕmenie,
    - Hoci sa surikaty zdajú, že unavené nie sú, pravdou je, že sú unavené až príliš.
    - V prípade, že majú nedostatok denného alebo nočného spánku, reagujú presne ako dospelí, s nervozitou hľadajú svoje pohodlie. Ich myseľ rovnako ako telo je prestimulované, a kedykoľvek sa môžu zrútiť od náhlej únavy.

    Doprajte preto svojej surikate čo najviac spánku a pohodlia zároveň. Pokiaľ si nie ste istí, či správne obliekate svoje bábätká na nočný spánok, možno vám pomôže táto prehľadná tabuľka:

            K pohodlnému spánku bezpochyby patrí aj spoľahlivá plienka. Pocit vlhkosti, či potreba prebaľovať bábätko viac krát za noc, určite neprispieva k dobrým spánkovým návykom.

            Spoločnosť Pampers neustále inovuje svoje plienky, a to aj v snahe zabezpečiť, čo najpohodlnejší a ničím nerušený spánok bábätka. V Británií až 88 % rodičov odporúča práve plienky Pampers Baby Dry, ako najlepšiu voľbu. Aj u nás nedávno prebehli certifikované testy, v ktorých sa plienky Pampers Baby Dry, stali jednoznačným víťazom.

     (Viac o dTeste v článkuhttps://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/dtest-plienky-pampers-active-baby-dry-s-2kcmxe/)

    Zaujal Vás článok? Našli ste si medzi 5 postavičkami od Jo Tantum aj toho svojho nespáča? 🙂 Ja som veru doma mala hviezdicu, a musím uznať, že mnohé tipy pomohli aj nám, tak pevne verím, že bude článok nápomocný aj ďalej 😉

    Ak Vás téma spánku zaujala, odporúčam tiež článok SPÁNOK: Mýty vs. fakty od Agnieszka Piotrowska z DobraNocka, ktorý nájdete tu: https://www.modrykonik.sk/blog/wayfarer/article/spanok-myty-vs-fakty-2f515h/

    Alebo sa prídite podeliť o vaše rady, tipy skúsenosti ku nám do skupinky Pampers:

    https://www.modrykonik.sk/group/10261/

    Spánku zdar!

    Radka

    Dobré ránko s Pampers ☀️

    #srdiecka 💙💙💙

    Nové vlhčené obrúsky Pampers aqua Pure:
    💦 99% voda
    🌱 organická bavlna
    ⭐️ % parfume & alcohol

    👉 3💙 poteším každého, kto nájde rozdiel medzi obrázkami 🙃

    #pampers

    Dobré ránko s Pampers ☀️

    💙💙💙 #srdiecka

    Medzi obrázkami 1-2-3-4 je jeden iný, nájdeš ktorý? 🙂🙃🙂🙂

    #pampers

    Naša naj😍 ulica na jar 🌦

    V tomto počasí nás ani #pampers nezachráni 💦 5min vonku, a už máme mokrú prďolu 💁‍♀️ Asi by to chcelo tie nohavice do dažďa, ale nejak stále váham, či nebude viac spotená ako morká v tom... akú máte skúsenosť? Rada si nechám poradiť 🙏🏻