Výsledky vyhľadávania pre slovo “#polievky”

Ľubošova kuchyňa #5: Varíme pomaly (video, 5 min.)
Ahojte. Niektorí začínajúci kuchári majú zbytočný rešpekt pred pomalým pečením celého kusu mäsa. Ide však o jednoduchú techniku, ktorú keď zvládneme, budeme opakovane a radi používať v nasledujúcich rokoch, ba i desaťročiach.
Prečo piecť celé kusy mäsa?
- Bude nám chutiť viac ako to nakrájané, ktoré doma bežne varíme.
- Nechce sa nám krájať. Mäso očistíme, marinujeme, možno špikujeme a varíme.
- Šetríme svoj aktívny čas.
- Upečené a na tanieri priťahuje pohľady hostí a závisť iných gazdiniek.
- Mäso, ktoré na varenie použijeme, je lacnejšie a výživnejšie ako to minútkové.
- Použijeme jeden hrniec (áno, jeden).
Čo treba ešte vedieť?
- Varenie je najmä funkcia času, teploty a tlaku (napr. pri tlakovom hrnci). Čím nižšia teplota, tým viac času (zhruba) - niekedy dusíme prikryté v rúre pri teplote 120°C,
- na dlhé varenie použijeme tvrdú koreňovú zeleninu,
- marináda prejde do vrchných vrstiev mäsa a vynikajúco ochutí aj výpek,
- táto technika vyžaduje tuhšie druhy mäsa s vyšším obsahom kolagénu, ako napr. stehno, lýtko, koleno, chvost, krk, plece,
- výsledok je chuťovo atraktívny takmer pre všetky typy manželov, priateľov, partnerov.
Čo robíme PRED varením?

Ľubošova kuchyňa #4: Pestrofarebné polievky (video, 5 min.)
Ahojte. Ľubošova kuchyňa vám dnes prináša krátky návod na jednoduché zeleninové polievky. Uvaríme ich tak, aby "spievali" zdravými farbami a chuťami. Poďme na to!
Video nájdete na konci článku.
Prečo vôbec variť polievky?
- Zahrejú nás, nasýtia, napoja a chutia.
- Veľmi jednoduchá príprava.
- Uvoľníme miesto v priečinku na zeleninu v našej chladničke.
- Ľahko z nich spravíme hlavné jedlo. Hurá!
- Mnohé deti tolerujú zeleninu v polievke (fúj, petržlen).
- Skoro všetko dobro zo zeleniny a vývaru v polievkach zostáva (chuť, minerály a nejaké tie vitamíny).
- Kto nemá rád polievky? Teda, jedného poznám.
Ako zahustiť polievky (a spraviť z nich hlavné jedlo)?
- Odvážni môžu na konci pridať klasickú smotanu, crème fraîche, kokosové mlieko alebo inú bezlaktózovú alternatívu,
- pridať do varenia červenú šošovicu,
- nastrúhať zemiak na pár minút pred koncom varenia,
- obľúbenou múkou alebo krupicou,
- povariť v polievke v studenej vode rozmiešaný škrob (kukuričný, zemiakový, ...),
- časť uvarenej zeleniny z polievky pomixovať a vrátiť späť do polievky,
- na záver povariť v polievke cestoviny.
Hashtagy
Zobraz všetky
#video
#80s
#pecieme_s_dmbio
#advent
#kedysomvidena
•
#video (125)
#psychologia (72)
#mindset (63)
#koucing (62)
#osobnyrozvoj (58)
#sebarozvoj (52)
#hasam (49)
#vztahy (45)
#motivacia (42)
#poziarnaprevencia (38)
#mentalnezdravie (33)
#dm (32)
#rast (32)
#zmena (31)
#spolusodvahou (31)
#nadacia (31)
#pecieme_s_dmbio (28)
#vedomyzivot (26)
#puella (25)
#koučing (25)
#sebapoznanie (24)
#komunikacia (23)
#zivot (23)
#emocionalnainteligencia (23)
#mindfulness (21)
#emocie (21)
#deti (21)
#sebareflexia (15)
#psychológia (15)
#emocnainteligencia (14)
#mesiacprevenciepredpoziarmi (14)
#inspiracia (14)
#mamaleto (13)
#osobnýrozvoj (13)
#osobnyrast (12)
#leadership (12)
#sebavedomie (11)
#sebalaska (11)
#zivotnykoucing (11)
#vedomie (11)
#empatia (11)
#wellbeing (9)
#sutaz (8)
#rodina (8)
#rozvoj (7)
#laskavost (7)
#laska (7)
#sebadôvera (7)
#myslenie (6)
#vzťahy (6)
Strana
Ďalšia
