Pili ste už bazový sirup zo sušenej bazy? Opäť jeden receptík pre #popradske

    https://www.popradske.sk/blog/bazovy-sirup-recept/

    Recept na veľkonočné košíčky pre #popradske ❤️🐤
    Ak chcete, inšpirujte sa na veľkonočné pečenie 🐥❤️

    https://www.popradske.sk/blog/recept-na-velkono...

    Receptík na pravé kávové zrná pre #popradske ❤❤❤
    Inšpirácia na #vianocnepecenie

    https://www.popradske.sk/blog/kavove-zrna/

    Kávový cheesecake s jemne slaným karamelom ❤❤❤
    Môj receptík 🙌 na
    https://www.popradske.sk/blog/kavovy-cheesecake...
    #popradske

    Každé ráno takto u nás ❤😘...a viac...😀 plná linka 🎒 #desiata #popradske

    Ďakujeme #popradske za výhru 😘

    lola777
    28. jún 2018    Čítané 315x

    Čokoládovo - kávové pusinky

        Jeden zo spôsobov ako si zlepšiť depresívnu náladu v týchto chladných a upršaných ,,letných" dňoch je dať si niečo sladké a povzbudivé... Kombinácia čokolády a kávy v pusinkách tvorí dokonalú harmóniu. 

    Budeme potrebovať len pár ingrediencií:

    - kukuričný škrob /ja som použila zemiakový/        1 lyžička

    - instantná káva Finessa                                                1 lyžica

    - kakao                                                                               1 lyžica

    - čokoláda pokrájaná na malé kúsky                           120g

    - vaječné bielky izbovej teploty                                     6ks 

    - práškový cukor                                                               250g

    Predhrejte rúru na 160 °C.  Do misy dajte škrob, kávu, kakao, čokoládu a premiešajte. 

    Oddelíme si bielka od žĺtiek. Bielka šľaháme v mixéry, kým sa nevytvorí pevná pena. 

    Následne preosejeme práškový cukor a šľaháme ďalej, kým hmota nie je hustá a lesklá. 

    Do hmoty pridáme suché ingrediencie a len lahko ručne premiešame. 

    Pomocou lyžice nanesieme na papier na pečenie takéto nedokonalé pusinky. V jedinečnosti je predsa krása. 

    Pečieme asi 45 minút, kým pusinky nie sú pevné. Vypneme rúru, ale necháme ich tam ešte sušiť do vychladnutia. Podávame spolu s horúcou čokoládou, alebo espressom. 

    Ako bonus máte krásne rozvoňaný kávou a čokoládou celý byt. 

    Dobrú chuť. 

    lola777
    27. jún 2018    Čítané 464x

    Čaj s medom prosím

    Čo by ste povedali na to, keby ste si objednali niekde na letnej terase čaj s medom a čašník by Vám priniesol toto ? Myslím, že deti by sa rozhodne potešili čaju, v takejto osviežujúcej forme. 

    Ako na to? Tak to je úúúplna malina. Stačí urobiť silnejší výluh vášho obľúbeného čaju, pridať med, naliať do nánukových foriem /široký výber týchto formičiek je už na každom kroku/ a na druhý deň ohúriť vaše deti, hostí, či priateľov.

    Ja som na túto dobrotu využila neobyčajne dobré a obľúbené Mistral čaje. 

    Dali by ste si mätovo-ribezľového sloníka?

    Alebo radšej kamilkovo-medového uja prieskumníka?

    Medovkovo-malinového papagája?

    A čo tak jahodovo-malinovú opičku ?

    U nás mali veru veľký úspech.

    Celú ponuku čajov si môžete pozrieť aj na: https://www.popradske.sk/caj/

    ... a so svojími skúsenosťami sa môžete podeliť aj v skupinke Popradské kávy a čaje: https://www.modrykonik.sk/group/9607/ .

    Prajem ešte krásny horúci deň. 

    lola777
    14. jún 2018    Čítané 491x

    Poďte testovať

    ... Nové kvetovo-ovocné MISTRAL čaje. 

    Tieto čaje sú opisované ako ,,dokonalé spojenie chuti a vône".

    Chcete sa o tom presvedčiť aj vy ?

    Sú tu tri možnosti. Buď si ich kúpite u vás v predajni, alebo si ich objednáte na https: / www.popradske.sk/baner/vonave-ovocne-caje-mistral / ,  alebo ich môžete TESTOVAŤ NA MODROM KONÍKU!

    Aby ste sa zapojili do výberu na testovanie, stačí pridať foto čaju, alebo kávy spolu s kytičkou POĽNÝCH KVETOV, buď na svoj blog /spolu s #chcemtestovat #popradske /,

    alebo do skupinky Popradské kávy a čaje: https://www.modrykonik.sk/group/9607/

    Testovať sa budú všetky tri lahodné spojenia.

    MARHUĽA&LEVANDUĽA: V rozvoňanej levanduli sa rozlievajú sladké dužiny marhúľ. Jemná a voňavá chuť tohto čaju je balzamom na pokojnú chvíľku pre seba. Dokonalé, voňavé a chutné. Presne také je spojenie voňavej levandule a sladkastých marhúľ, ktoré prepožičali svoju šťavnatosť kvetu. 

    SLIVKA&JAZMÍN:  K šťavnatej a sladkej slivke sme pridali voňavý jazmín. Chuť tohto čaju vás prekvapí a poteší zároveň. Ak je v poézii základ slovo, tak pri čaji je to vôňa. Zavrite oči a nechajte sa unášať do čarovného prístavu vašich tajných skrýš.

    ČEREŠŇA&RUŽA: Našu ružu sme zbavili tŕňov a jej lupene položili do sladkých čerešní. Prekvapivo čarovná chuť a vôňa vás prenesie do tej najvoňavejšej záhrady. Predstavte si lupene červenej ruže, ktoré sú ako perina. Zatvorte oči a nadýchnite sa. Ak sa ponoríte do jej vône, zacítite sladkastú chuť čerešní.

    Držím palce a prajem krásny deň.

    lola777
    29. máj 2018    Čítané 801x

    V hlavnej úlohe Mäta

    SIRUP, ČAJ a LIKÉR    

    Len málo rastlín má také bohaté využitie ako mäta. Voňavé lístky tohto blahodarného plodu prírody sa využívajú v potravinárstve, medicíne, voňavkárstve, v cukrárskom odvetví a na mnohých ďalších miestach. Mäta prieporná je bylinkou, ktorá zlepšuje nielen trávenie, ale pomáha liečiť aj iné zdravotné neduhy. Vynikajúce účinky boli preukázané v prípade prechladnutia a chrípky. Účinná nie je iba v podobe čaju, ale aj v iných formách.

    Domáci sirup je nielen chutnejší, ako ten z obchodu, ale obsahuje aj akúsi pridanú hodnotu. A to najmä v tom, že viete, čo v ňom naozaj je a z akých surovín je vyrobený. O tom, že je zrejme omnoho zdravší, ako kúpený snáď netreba ani hovoriť. Výroba domácich sirupov sa u nás stáva hitom, pretože je fajn ponúknuť priateľom na záhradnej oslave osviežujúcu lahôdku z vlastnej dielne. A čo je najlepšie – ich prípravu zvládne naozaj každý.

    Na mätový sirup potrebujeme:

    • 20 stoniek čerstvej mäty
    • šťavu zo 1,5 citróna
    • 2 kg cukru
    • 2 l vody

    Do prevarenej vody namočíme umyté stonky mäty. Pridáme citrónovú šťavu a necháme zakryté 24 hodín lúhovať.

    Potom celú zmes precedíme cez jemné sitko, najlepšie ak doň vložíme aj jemnú látku, záclonu, alebo detskú látkovú plienku.

    Do zmesi, ktorú sme si precedili do väčšieho hrnca dáme cukor – najlepšie trstinový, aby bol sirup zdravší, ale kto nemá, alebo nechce investovať viac peňazí, môže použiť pokojne aj biely cukor. /Nemala som po ruke trstinový, ináč by som ho použila./

    Prihrievame na miernom ohni a miešame kým sa cukor úplne nerozpustí. Necháme prejsť varom a horúci sirup nalievame do umytých fliaš. Uzavrieme a necháme vychladnúť. Skladujeme v chladničke,  pivnici, alebo na inom chladnom a tmavom mieste.

    Ja tieto domáce bylinkové sirupy najradšej využívam na sladenie bylinkových čajov, do letných drinkov a najviac ,samozrejme, pijú deti svoju obľúbenú ,,sirupovú".

    Keď som už mala sirup, chcela som zabiť dve muchy jednou ranou a urobiť hneď aj mätový likér, ktorý mi veľmi ospevovala svokra. Keďže výsledný produkt by nemal farbu ako priemyselné mätové likéry, pomohla som si potravinovou farbou a pridala som ju do jednej fľaše sirupu. 

    A potom si už namiešate podľa chuti s destilátom, ktorý máte po ruke. 

    Na zdravie! Chutí naozaj skvelo. 

    Na mätový likér je veľmi veľa receptov na nete, ale pri mojom nedostatku času, ale za to veľkej chuti vyrobiť niečo nové, som si troška uľahčila prácu. 

    Máte v obľube mätu ? Ako ju využívate v domácnosti vy ? Rada si prečítam v komentároch. 

    Krásny deň. 

    #chcemtestovat #popradske tento čajík u nás nesmie chýbať

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    Správa bola zmenená    22. máj 2018    

    Pamätáte si ešte na článok, ktorý sme pripravili spolu s Ivkou ( @lola777 ) ? Ak sa vám páčil, tak máme pre vás dobrú správu.

    Dolaďujeme posledné detaily, plánujeme, spisujeme recepty a hľadáme prienik spánkov našich detí 🙂

    Tentokrát sa môžete tešiť na letnú edíciu receptov. Tak čo, prečítate si nás aj teraz? 🙂

    Ak si chcete pripomenúť, čo sme pre vás pripravili naposledy, článok nájdete tu: https://www.modrykonik.sk/blog/nesvadbovo/artic....

    #korunny #popradske #konikspaja

    lola777
    22. mar 2018    Čítané 776x

    Testuj čaj MATÉ

    POZNÁTE POPRADSKÝ WELLNESS ČAJ MATÉ?

    Chcete ho vyskúšať???


    Maté má korene v južnej Amerike, kde dodnes patrí medzi najobľúbenejšie nápoje. Do Európy ho priviezol Krištof Kolumbus a hovorí sa mu aj „Poklad Indiánov“, pre ktorých je posvätný. Čaj z maté povzbudí vašu myseľ, posilní váš imunitný systém a pomôže odbúrať tukové bunky. Vyskúšajte tento životabudič, ktorý sme pre vás pripravili v kombinácii so šťavnatým jablkom. Chuť je osviežujúca, mierne ovocná. Čaj z maté vás povzbudí a dodá energiu na celý deň.

    Ako testovať tento čaj???

    Stačí pridať foto na SVOJ BLOG ako si vychutnávate ktorýkoľvek z Popradských wellness čajov a pridať k tomu hashtag #chcemtestovat #popradskywellnesscaj #mate . 


    A o pár dní vyberiem 7 z vás, ktorí ho otestujú. Potom si už len vymeníme info, ako chutil v skupinke Popradské kávy a čaje : https://www.modrykonik.sk/group/9607/


    Už sa teším na všetky príspevky. Krásny deň. 

    lola777
    15. mar 2018    Čítané 4071x

    Domáci kávový peeling

        Káva - nápoj, ktorý si našiel svojích priaznivcov, ale aj odporcov. Ak patríte k milovníčkam kávy, tak určite kvôli jej lahodnej chuti, alebo kvôli tomu, že dokáže človeka naozaj prebrať a to hlavne ráno pred odchodom do práce, alebo pred dňom plnom ,,zábavy" na materskej. 

        Tak či onak, káva má blahodarné účinky nielen na ľudskú myseľ. Je súčasťou mnohých kozmetických prípravkov, ktoré sú určené hlavne na boj proti celulitíde. 

         Na výrobu domáceho telového peelingu budete potrebovať len pár ingrediencií, ktoré sa určite nájdu v každej domácnosti. 

    Zmiešajte 4 polievkové lyžice mletej kávy EXTRA ŠPECIAL s 2 polievkovými lyžicami hnedého cukru. K tomu pridajte 6 lyžíc olivového oleja a 1 lyžicu medu. 

      Všetky prísady zmiešajte a vytvorený peeling si vychutnajte v sprche, alebo len tak relaxujte s kávovou maskou na tvári. 

        Kofeín je veľmi užitočný pri zmierňovaní príznakov celulitídy, olej dodá pokožke hydratáciu a med ju bude vyživovať. Stačí ním pokožku masírovať krúživými pohybmi. Peeling následne opláchnite vodou. Pokožka bude hladká a lesklá. 

     Mnohé tento zázrak určite už poznáte. Ja sa po tejte maske cítím vždy ako nová...a milujem , keď voniam kávou. 

    Krásny deň s #popradske .

    lola777
    6. mar 2018    Čítané 3045x

    Kávové zrná tak trošku v inej forme

            Už ako som začala ambasádorovať, čo je už nejakú tu dobu, si brúsim zuby na pravé domáce kávové zrná. Milujem tu chuť od mala. A teraz som sa k nim konečne dopracovala... Už dlhšie som pozerala po obchodoch formy na tieto koláčiky, ale nikde som nezohnala.... Pred víkendom som si zaobstarala všetky potrebné ingrediencie. Akosi sa mi už nechcelo čakať, kým nejaké formičky objednám a zase nejakú dobu by trvalo, kým by prišli, tak som trošku zaimprovizovala a myslím , že sa oplatilo. Na nete som si našla recept na pravé kávové zrná  a inšprovala sa ním. Pohodlne sa usadte a nechajte sa inšpirovať aj vy. 

    Na plnku budeme potrebovať:

    1 salko

    100g práškový cukor 

    50g kakao 

    1 hera

    1 maslo 

    6 čajových lyžičiek mletej kávy EXTRA ŠPECIAL

    Na hmotu na obalenie budeme potrebovať:

    200g Cera 

    200g práškový cukor 

    150g sušené mlieko

    a na dokončenie : čokoládu na varenie, smotanu a maslo 

    TAK POĎME NA TO.

    Salko, cukor a kakao miešame nad parou do zhustnutia. Najprv to zredne, asi po 20tich minútach to znova ztuhne.Necháme vychladiť a zašľaháme maslo a Heru, potom pridáme mletú kávu EXTRA ŠPECIÁL. Je výrazná chuť je pre tento recept veľmi dôležitá. 

    Hmota na obalenie:

    Všetko spolu zmiesime a necháme odpočívať. Najlepšie je pripraviť si hmotu deň dopredu. Ak sa hmota trhá, pridáme Ceru. Ak je moc mäkká, pridáme sušené mlieko.

    Kávové zrná po obalení do hmoty treba nechať uschnúť, najlepšie cez noc a až potom oblievať čokoládou. /inšpirovala som sa týmto receptom: https://tortyodmamy.sme.sk/recept/nepecene-zakusky/najlepsie-kavove-zrna /

    /na obrázku mám Heliu, ale nebolo to dobré, robila som to znova s Cerou, tak ako je v recepte/ 

    Takto vyzerá výsledná plnka a hmota na obalenie. 

    Vyvaľkáte si tenký plát a vytvarujete ním formičku. Ako som písala už vyššie, improvizovala som, keďže som nezohnala formu na kávové zrno. 

    Cesto sa mi podobalo na marcipán, ale dosť sa trhalo, tak som s ním pracovala podobne ako s krehkým cestom, a jednoducho som si ho do formičky ,,vypackala". Predtým som formu posypala sušeným mliekom, aby sa mi cesto neprilepilo. 

    Potom napĺnite kávovým krémom.

    Zospodu dáte ďalšiu vrstvu a pekne obrežete po obrysoch formy. 

    Pred oblievaním čokoládou je dobré dať to celé pekne stuhnúť do chladničky. 

    A keďže som na ďalšie už akosi nemala čas, tak som si to uľachčila. Deň pred tým mi v tescu padla do oka táto forma /priemer asi 23m-cca 4€/ , ktorá má tu výhodu, že má odnímateľné dno a preto je super aj na takéto krémy, keďže sa Vám to neprilepí a koláč sa dá  jednoducho dostať z formy von. Dno som si vysypala sušeným mliekom. 

    Potom som použila zbytok obaľovacej hmoty na dno formy. 

    Navŕstvila som kávový krém a zarovnala. 

    A poliala čokoládovou ganache /čokoládu na varenie zalejete horúcou smotanou, nechate chvíľku roztopiť, vymiešate a pridáte trochu masla/. Necháte stuhnúť v chlade. 

    A dozdobíte. Mne k tomu celkom išlo kyslé drobné ovocie, ako sú ríbezle a čerstvá mäta. 

    Toto je to super odnímateľné dno, vďaka ktorému si koláč z formy jednoducho vyberiete. 

    Už stačí len pripraviť si skvelé espresso napr. zo zrnkovej kávy Extra špeciál a vychutnať si pohodu a mega kávovú chuť v koláči spolu s kávou. 

    Dobrú chuť Vám prajem spolu s Popradske kávy a čaje.

    Objednať si môžete rýchlo a pohodlne aj tu: https://www.popradske.sk/kava/zrnkova/

    a súčasne Vás pozývame aj do voňavej skupinky Popradské kávy a čaje : https://www.modrykonik.sk/group/9607/

    anka2103
    Správa bola zmenená    28. jan 2018    

    Dnešná kávou prevoňaná nedeľa s #popradske

    lola777
    Správa bola zmenená    28. jan 2018    

    V našej malej skupinke Popradské kávy a čaje som čítala jeden milý citát, ktorý mi utkvel v pamäti...

    ,,Bez lásky a kávy je svet BEZLASKAVY."

    Tak idem pekne podopĺňať obe vzácne "komodity".
    Krásny nedeľný večer dievčatá 😘

    A nechajte sa inšpirovať 😇☕❤
    #popradske #kazdydenspopradske #sutaz

    lola777
    Správa bola zmenená    27. jan 2018    

    Posledná šanca zapojiť sa do Valentínskej súťaže, o ktorýkoľvek produkt od Popradské 🙂

    Stačí pod tento článok https://www.modrykonik.sk/blog/lola777/article/co-s-granatovym-jablkom-cwgt8z/ vložiť do komentára link čaju, alebo kávy, ktorá sa Vám k tejto maškrte najviac hodí.

    Napr. aj nové kvetovo-ovocné čaje Mistral.
    V prípade, že Vás dnes večer vylosujem, daný nápoj je Váš. .

    Veľa šťastia 🍀 #popradske

    lola777
    Správa bola zmenená    25. jan 2018    

    Palacinky inšpirované detským čajom 🙂

    ...plnené flambovaným banánom a čučoriedkami, mňaaaaam 😵
    #kazdydenspopradske #sutaz #popradske

    Dnes je medzinárodný deň komplimentov 🌷

    Aký najkrajší kompliment ste kedy a od koho dostali ???

    Odmením ❤

    Krásny usmievavý deň Vám prajem spolu s #popradske ☕🍹

    Čas na horúci čaj 🙂

    Šťavnatá slivka + voňavý jazmín + mrazivé počasie = TOP kombinácia 😍

    #kazdydenspopradske #popradske #sutaz

    lola777
    Správa bola zmenená    22. jan 2018    

    Čo by ste si najradšej dopriali k takémuto "koláču pre zamilovaných" ?

    KÁVA , alebo ČAJ ? /víno nie je v ponuke 😅😇/

    Pridajte pod článok link daného nápoja z eshopu https://www.popradske.sk/ a už na konci týždňa jeden z Vás tento výrobok aj získa, aby si ho na blížiaceho Valentína mohol vychutnať so svojou láskou.

    https://www.modrykonik.sk/blog/lola777/article/co-s-granatovym-jablkom-cwgt8z/

    V článku nájdete aj jednoduchý recept na túto maškrtu.

    Krásny deň s #popradske ☕🍹