#aromaterapia #esencialneoleje #esencie #zdraviezprirody #zdravie #relax #kupel #starostlivost #telo #chodidla #mysel

    Poznáte to. Vonku teplo, v práci stres, nervozita. Každý deň nám vie priniesť okrem pozitívnych podnetov aj negatívne.. Svoje telo vystavujeme pravidelne stresovým situáciám a len málokedy vieme myslieť aj na jeho odpočinok. Koľko krát si pred spaním poviete : Veď ešte musím zajtra spraviť tamto, po práci ešte niečo vybaviť , deťom treba spraviť program na víkend... Telo a aj myseľ si pýta zrelaxovať ...
    Ku zdraviu psychiky vieme dopomôcť našimi každodennými rituálmi. Základné denné rituály pre pevné zdravie našej psychiky sú:
    Dostatok spánku, zdravá strava a dostatok čistej vody, pohyb, čerstvý vzduch a slnko, objatia a sociálne väzby. A ako inak, esenciálne oleje 🙂
    Esenciálne oleje nie sú zadržiavané hematoencefalickou bariérou a na rozdiel od väčšiny látok prechádzajú priamo do mozgu. Veľký vplyv majú na limbickú časť mozgu, to je tá, ktorá zodpovedá okrem iného aj za naše emócie, pracuje s našou pamäťou,so spomienkami a náladami. Zároveň má vplyv na vzorce myslenia a chovania. Limbický systém tiež ovplyvňuje endokrinný a nervový riadiaci systém. Ovplyvňuje teda riadenie celého tela od rastu a obnovy buniek, trávenie, imunitu, chuť na jedlo až po sexuálnu energiu. Esenciálne oleje patria medzi najlepšie podporné prostriedky k ozdraveniu psychiky. Toľko v skratke k otázke, ako môžu esenciálne oleje liečiť psychiku a dopriať telu a aj mysli zaslúženú úľavu 🙂

    Vyrobiť si soľ do kúpeľa je jednoduché, je dostupných veľa spôsobov a receptov, ako na to.
    Ja vám predstavujem moju favoritku.
    Táto soľ obsahuje epsomskú a himalájsku soľ, olej z hroznových jadierok a esenciálne oleje levanduľu, pomaranč a rozmarín.

    Epsomská soľ alebo horká soľ je známa svojimi blahodarnými účinkami na zdravie. Obsahuje minerály horčíka a síranu, ktoré sa ľahko vstrebávajú cez kožu, a preto je kúpeľ ideálnou voľbou, ako doplniť tieto pre telo dôležité minerály. Pomáha pri relaxácii a regenerácii organizmu nielen po športovom výkone.
    Horčík je pre organizmus veľmi dôležitý, znižuje zápaly, pomáha funkcii svalov a nervov a pomáha produkovať hormón zodpovedný za pocit šťastia - serotonín.
    Sírany sú tiež veľmi podstatné, zlepšujú vstrebávanie živín do tela a naopak pomáhajú vyplavovať toxíny a tiež zmierňujú migrény.

    Himalájska soľ sa zvykne označovať aj ako „soľ života“ a to vďaka svojim liečivým a očisťujúcim účinkom. Výnimočnosť himalájskej soli tkvie vo vysokom obsahu chloridu sodného (90%), čím má blahodarné účinky na ľudský organizmus. Je vhodná najmä pre astmatikov, no priaznivo pôsobí aj pri prechladnutí, strese, nespavosti a kožných problémoch. Je možné ju použiť aj pri detoxe - formou kúpeľa. Kvalitná himalájska soľ však dokáže ešte omnoho viac.Priaznivo pôsobí na obehovú sústavu,detoxikuje organizmus,je
    neoceniteľná pri diabetes (vyrovnáva hladinu cukru v krvi),odďaľuje príznaky starnutia,zvyšuje libido,
    upravuje metabolizmus,spevňuje kosti,
    má močopudné účinky, čím prispieva k zdraviu močových ciest, no zároveň telo hydratuje,
    priaznivo pôsobí na nervovú sústavu,
    napomáha imunite, čo sa odzrkadlí na zdravotnom stave alergikov a astmatikov,
    vhodná pri problematickej pleti ako peeling.

    Olej z hroznových jadierok
    Antioxidačné účinky sú až 50x vyššie ako má vitamín E a asi 20x vyššie než pri vitamíne C. Vypína ochabnutú a vráskavú pleť,hojí problematickú pleť, sťahuje póry a hydratuje a regeneruje pokožku. Podporuje zdravie kardiovaskulárneho systému. Pomáha pri ochoreniach kože, ako napr ekzémy,psoriáza,šupinatá,popraskaná a podráždená koža či koža so sklonom k svrbeniu.

    Levanduľa
    Prispieva k hlbokej relaxácii, pomáha navodiť dobrý spánok. Tlmí zápaly a používa sa aj na ekzémy a psoriázu. Upokojuje myseľ a uvoľňuje telo.

    Pomaranč
    Má vplyv na zoslabenie depresie, je povznášajúci a účinný na nespavosť. Je výborný na upokojenie psychiky a posilnenie v čase väčšieho tlaku či stresu.

    Rozmarín
    (Zvyšuje krvný tlak, nesmie sa užívať pri vysokom tlaku!)
    Je vhodný pri stuhnutí svalov, pri svalových kŕčoch a bolestiach kĺbov. Zvyšuje koncentráciu a zlepšuje funkciu mozgu, zlepšuje pamäť. Uvoľňuje od stresu a je skvelým životabudičom. Je známou rozveseľujúcou bylinou, ktorá prináša nadšenie a sebadôveru a pomáha prekonať apatiu.

    Ďalší adepti na relaxačnú pomôcku sú doslova bomboví 🙂 tieto bombičky do kúpeľa som rozdelila na použitie vo vani, to je tá väčšia a tie menšie sú na ubolené a uťahané nohy po celom dni. Veľká bomba obsahuje eo eukalyptus,borovicu,klinček a levanduľu, tie malé obsahujú to isté, plus gáfor.

    Borovica
    Používa sa pri reume, boľavých svaloch a kĺboch, posilňuje nervy a zlepšuje náladu. Prináša pocit vitality, vštepuje pozitivitu a obnovuje sebadôveru

    Eukalyptus citrónový
    Podporuje dýchanie, zmierňuje bolesť svalov, pomáha pri reumatizme a artritíde. Upokojuje myseľ a povzbudzuje telo

    Gáfor
    Tlmí bolesť, podporuje nervy a cievnu sústavu, aj stavy ťažkých nôh

    Klinček
    Je účinný proti bolesti, zmenšuje opuchy, upokojuje boľavé svaly, šľachy a kĺby a uvoľňuje kŕče.

    Pripomínam, že aromaterapia môže byť veľmi individuálna a aj v tomto prípade platí, že nie všetky oleje môžeme použiť na určité zdravotné komplikácie a diagnózy.Ak vás však tento spôsob relaxu a liečenia zaujal, prípadne by ste chceli nájsť kombináciu na mieru na váš problém, som tu pre vás a môžete zanechať komentár s daným problémom, rada vám pomôžem a nasmerujem vás na správne kombinácie . Ps. tá vôňa je niečo neskutočné 😉
    P.s. 2 pripomínam, že toto nie je ponuka predaja alebo platenej služby, poradím vám rada dobrovoľne a nezištne.

    vargula
    Správa bola zmenená    28. máj 2022    

    TOTE NAŠE TELÁ.

    No, sadajte, bo idem zas prenastavovať 😄
    Aj programy, aj čakry, aj hlavu.

    XXS, XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL, 34, 36, 38, 40, 42, 44..... atď.
    Vieš čo to je?
    Kategórie.
    Nálepky.
    Škatule.

    Akurát, žeby sa mali používať pre oblečenie a ne jak zámienka na hejtovanie našej telesnej schránky, hejže.

    Dnes už máme pre toto hejtovanie ľudského tela taký špeciálny výraz "BODYSHAMING"
    Ale v preklade to značí jediné: "HANBI SA!".

    A keďže každý z nás bol naučený od detstva sa za dačo hanbiť, ta automaticky ideš dole, keď máš kus viac placatejší nos, abo ryšavé vlasy.

    Ono celá tá mašinéria dobre vieš jak funguje.
    Odprezentujú ti dajakú modelku, herečku, abo fitnessku ako vzor dokonalosti, jedinečnosti, pravej ženskej krásy a sexuality a už jedeš...
    Vybereš si z nich dajaký vzor, abo druhí ti vyberú (podľa stupňa tvojho sebavedomia) a už stojíš pred zrkadlom a afirmuješ si, že jaký máš na p*ču nos, jaké máš široké rozkysnuté boky, jaké máš pery málo plné, riť plochú a vlasy neprimerane riedke.
    Odtieň je tiež na hovno, hejže...
    Jeden očný zub ti o dva milimetre vytŕča z radu, ta utekáš friškom za zubárom, naj ti strojček namontuje...
    Jedna reve, že jej nejdú vyžehliť kučeravé vlasy, druhá reve, že sa jej zas nedajú skučeraviť rovné.
    Tretia má ramená jak pivová fľaška, štvrtá stehná jak štajerák, piata je pehatá, jak keby ju muchy obsrali, šiesta má zas čo?

    Robíš si to sama.
    Toten Bodyshaming.

    Dala si moc nad svojím telom dajakej supermodelke, herečke, športovkyni, abo influencerke.
    Doplň si sama, že kto ti to tam stojí na tom piedestáli s metrom v ruke a diktuje ti centimetre v páse, na rici a správny uhol obočia...
    Dala si moc nad svojím telom kamoške, čo ťa sundá za škatuľu s nálepkou XL, ba často už aj za to M-ko si zj*baná jak sirota...
    A ty ideš poslušne dole, bo šak toten druhý je tu autorita a ne ty.

    Dala si moc nad svojím telom svojmu chlopovi, ktorý sa kvalitne strafuje do tvojej rite, dvojitej brady, malých cickoch, či hrkajúcich kostí...
    Po meste, či po dedine chodíš jak Cersei z Hry o tróny a z každej strany si dakto vykydne na teba svoj bordel :

    SHAME! SHAME! SHAME!
    Hanba ti !

    A ty čo?
    No zas automatika, vyťahuješ príručnú lopatku a kopeš džuru do ktorej sa zahrabeš.

    Ale, vieš jak funguje vesmír?
    Pošle ti prvotriednu kvalitu.
    Pošle ti takých expertov, čo ti budú hovoriť presne také isté kvalitné hlody, jaké si aj ty sama hovoríš chmuravá v gačoch pred zrkadlom, až kým sa nespamätáš.
    Tak!

    Ale, neboj sa, aj ty si kvalitným matrošom pre ostatných.
    Aj pre toho svojho chlopa.
    Tu všetko so všetkým súvisí.

    Jak máš nálepku XXL a nacahneš legíny od Lelosi, ta vidíš to sama, jak rozhadzuješ čakry totým menším škatuľom, trénerom, výživovým poradcom a dochtorom...
    Jak máš zas nálepku XXS a žiadnej rici ani cici, ta každý kto má sprosté poznámky, ťa jednak učí prijať toto svoje chudé telo a jeho parametre a jednak ty toho druhého učíš prijať aj inakšie kvality a rozmery, jak cicky éčka a prdel a'la Serena.

    Takže, či máš v pohode svoje telo si, moja zlatá, určuješ iba ty SAMA a nie tvoji hejteri.

    Ani rôzne preferencie tejto spoločnosti nerozhodujú o tom, aký budeš mať pocit zo svojich kriviek.
    Ani moderátorky, ani herečky, ani suseda!
    Ani parametre Muscle & Fitness, ani parametre módnych magazínov, ani parametre tvojho doktora o tom nerozhodujú.

    Áno, obezita nie je zdravá, jak sa často argumentuje, ale je tu jedno veľké ALE.

    Pokukal si sa ty dakedy, jaké detstvo mali ľudia závislí na jedle, na cigaretách, na alkohole, na steroidoch, na fitku, na sexe, na plastikách, na dokonalom vzhľade, na percentách tuku, na centimetroch v páse, abo na barsčom inom?
    Vidíš aj človeka, jeho život a pády na držku, abo sa ti len hnusí jeho schránka, lebo máš ty sám strach z takéhoto tela?

    Prečo sa do nich strafuješ?
    Lebo si myslíš, že si lepší?
    Že máš právo, lebo máš telo podľa predpísaného vzoru?
    Že máš povinnosť, lebo oni idú zle a ty dobre?
    Máš vôbec pravdu?

    Vieš jaká je najväčšia dilema fitnesiek a modeliek?
    Utrimať sa v totých parametroch, do ktorých sa natreskali.

    Pozri sa na mňa a na moje telo.
    Dobre sa popozeraj, nehanbím sa.

    🏋️Na prvej fotke som mala super čistú stravu, tvrdé tréningy vo fitku a na karate a telo jak prútik.
    V prvých týždňoch tehotenstva som si vybehla na Ostrvu a na druhý deň poctivo oddrepovala tréning.
    Ešte v ôsmom mesiaci tehotenstva som robila mŕtve ťahy.
    Tak šalená som bola.
    A myslíš, že ma zastavilo také, že to nie je normálne?
    No jasné, že ne!
    Bo šak ja som čítala štúdie a články od trénerov a odborníkov, jak je to v pohode.
    Šla som si svoje, lebo som mega tvrdohlavý býk.
    Ani fajčiara nezastaví dajaký hnusný obrázek na krabičke...

    🏋️Na druhej fotke som po prvom pôrode.
    Tam som sa vtedy cítila, aj videla EXTRÉMNE TUČNÁ.
    Extrémne tučná, lebo som vyšla z fitness parametroch.
    Z k*rva prísnych fitness parametroch.
    A vtedy si pripadáš tučná aj keď pribereš jedno deko, lebo šak máš mať presne toľko a toľko percent tuku, žeby si bola akože "zdravá".
    Máš úplne skreslený pohľad.

    🏋️Na tretej fotke som po druhom pôrode.
    Moje neustále snahy dostať sa späť do parametroch pre fitnessky, ma vtedy dostali až k ortopédovi.
    Môj srdcovo-cievny systém sa tiež nespráva tak, jak sľubovali tote výživárske odborné články.
    A ja som konečne pochopila a zašepkala:

    "Do p*če aj s tým..."

    Potom som to zrevala na celý vesmír, vykopala sa do vreca a bolo dokonané...
    Začala som konečne prijímať tote svoje nové krivky.

    🏋️No a na poslednej fotke, ľudia, si už cvičím jak sa mi zachce.
    A dakedy sa mi aj týždeň nechce.
    Aj dva.
    Len sa prechádzam a robím bežné pohybové aktivity popri deťoch.
    Robím aj mŕtve ťahy, ale nejdem na doraz.
    Jem aj zdravo, aj nezdravo.
    A nemám ani poňatia, či ma z tohto spôsobu života dakde nevystre na ceste.
    Nemám ani poňatia...
    Keďže som si dlhé roky myslela, že žijem najzdravšie a najsprávnejšie, ako sa len dalo, a ono hovno, hovno...
    Moja babka, s takým istým pupkom jak ja, sa dožila 94 rokov.
    A nikdy nebola vo fitku, nikdy nejedla avokádo a do gruntovej kaveje si sypala poľskú práškovú smotanu.

    Takže to, že niekto cvičí jak blázen...
    Že má postavičku jak Wonder Woman z plagátu na záchodových dzveroch a nedá do huby jedinú hranolku, abo nedajbože veterník...
    Že sa nalieva kávou s maslom a žere len maliny, čučoriedky a zeler (bo ostatné ovocia a zeleniny nevyhovujú daktorému výživovému smeru), ešte neznamená, že je to aj najsprávnejšie a že žije so svojím telom v mieri.

    Či žiješ so svojím telom v mieri zistíš až vtedy, keď priberieš.
    Až vtedy sa ukáže, jaký si skutočne láskyplný a jak máš v úcte svoje nedokonalosti, zlyhania a dvojitú bradu.
    Až vtedy.

    Vieš, toten kulturista sa najviac bojí toho, že príde o svoje svaly a silu, a že budú naňho ukazovať prstom.
    Tam je jeho najväčšia zraniteľnosť a slabosť.
    Tento človek schytá ešte väčší kýbel hejtu, ako dostávajú obézni ľudia.
    A niekedy je jeho svalnaté telo to jediné, čo môže ukázať.
    To jediné, čo v živote dosiahol a môže byť na to pyšný.
    Takto tvrdý ten svet kulturistiky a fitnessu je.
    Vyhráva väčší, lepší, silnejší, ale zároveň ten, ktorý sa v honbe za dokonalosťou aj najviac zničil.
    Ja milujem tento šport, ale má svoje temné zákutia, ktoré treba brať na vedomie a neprepísknuť to.

    Takže čo?

    Takže jak pôjdeš najbližšie promenádou, jak Cersei a začnú na teba pľuť, tak sa k*rva vystri!

    Vystri sa a vypni totu plochú hruď!
    Vypni kozy rozbiehavé, zbiehavé, zvešené, abo mega veľké!
    Zahraj symfóniu so svojimi hrkotajúcimi kosťami!
    Nech sa započúvajú!
    Zavrť tou plochou prdelou, čapni sa po celulitíde a zatancuj im brušný tanec so svojím bezcharakterným previsnutým pupkom!
    Naj si oči vyočia!

    Toto chce od teba vesmír!
    Ne žeby si sa zahrabala s lopatku!

    Máš si zobrať svoje telo naspäť.
    Naspäť do svojho vlastníctva a velenia, moja zlatá...

    To je šicko, co som scela a mala na šerdcu 😄

    Ta trimte sa, duše moje 😁❤️💪

    #bodyshaming #bodypositivity #telo #dokonalosť

    nianai
    Správa bola zmenená    5. mar 2021    

    Sila ticha ☯️
    Ticho je zlato. Ticho znižuje stresový hormón a obnovuje centrálny nervový systém. *Ticho je prázdne miesto. Vesmír je domovom prebudenej mysle. - Budha Podľa " osvieteného vedomia " má hluk na náš mozog silný fyzický vplyv, ktorý spôsobuje zvýšenú hladinu stresových hormónov. V určitom okamihu si každý z nás začne vážiť ticho. Je pohodlne útulná a mimoriadne efektívna. Dáva nám inšpiráciu a vychováva myseľ, telo i dušu. Medzitým šialenstvo hlučného sveta ovplyvňuje metabolizmus, brzdí oxidačné procesy, spôsobuje podráždenie a agresiu. Veda tvrdí, že ticho môže byť presne to, čo potrebujeme na to, aby sme obnovili náš vyčerpaný mozog a telo. Výskum ukazuje, že hluk má silný fyzický vplyv na náš mozog a zvyšuje hladinu stresových hormónov. Zvuk putuje do mozgu ako elektrický signál cez uši. Aj keď spíme, tieto zvukové vlny spôsobujú, že telo reaguje a aktivuje amygdalu, časť mozgu spojenú s pamäťou a emóciami, ktorá vedie k uvoľňovaniu stresových hormónov. Preto žije v neustále hlučnom prostredí vždy vysoká úroveň. týchto škodlivých hormónov. Hluk súvisí s vysokým krvným tlakom, srdcovými chorobami, tinnitom(ušné šelesty, pískanie v ušiach) a stratou spánku. Nadmerný hluk môže vážne dráždiť fyzické zmysly a dnes sa čoraz viac ľudí umiestňuje ako veľmi citlivých a neschopných fungovať v chaotickom a hlučnom prostredí. Teraz však má veda dôkaz nielen o tom, že hluk bolí, ale že ticho lieči. **Mozog rozpozná a reaguje na ticho. **Mnoho učiteľov a guru meditácie si to uvedomuje a odporúča im robiť si počas dňa časté meditačné prestávky. Aj keď si môžeme myslieť o tichu ako o nedostatku informácií, veda hovorí inak. Mozog rozpoznáva a reaguje na ticho veľmi silno. Štúdia regeneračného biológa z Duke University Imke Kirste zistila, že dve hodiny ticha denne vyvolali vývoj buniek v hipokampe, (je hlavnou zložkou mozgu ľudí a iných stavovcov. Ľudia a iné cicavce majú dva hipokampy, jeden na každej strane ...) oblasti mozgu spojenej s tvorbou pamäte, ktorá zahŕňa zmysly. Keď ste v tichu, mozog môže „obnoviť“ niektoré svoje kognitívne schopnosti. Neustále spracovávame obrovské množstvo informácií. Výskum ukázal, že na našu prefrontálnu kôru - časť mozgu zodpovednú za rozhodovanie, riešenie problémov a ďalšie - dopadá veľké množstvo stresu. Keď trávime čas osamote ticho, náš mozog je schopný relaxovať a dopriať tejto časti mozgu odpočinok. Vedci zistili, že ticho pomáha novým bunkám diferencovať sa na neuróny a integrovať sa do systému, a keď sa dostaneme do ticha, náš mozog lepšie spracováva informácie. Môžeme analyzovať naše životy a vidieť perspektívu, ktorá je nevyhnutná pre duševnú pohodu. Zatiaľ čo hluk vytvára stres, ticho zmierňuje stres a napätie v mozgu aj tele. Ticho dopĺňa a vyživuje naše kognitívne zdroje. Hluk spôsobuje, že strácame koncentráciu, kognitívne schopnosti a znižujeme motiváciu a funkciu mozgu. **Liečivé výhody prírody a ticha sú známe už dávno. Jednoduchý, ale prastarý zážitok z ticha je liečivý balzam, ktorý nevyhnutne potrebujeme! **
    Zdroj FB: Peter Bílik

    #ticho #zlato #inspiracia #telo #mysel #dusa #relax

    shilou
    8. nov 2016    Čítané 85x

    Môj relax

    Deti už spia, napustila som si horúcu vodu, otvorila som si balenie Kawar Kúpeľová soľ z Mŕtveho mora. Idem relaxovať do vani. Super, balenie ma až 600g, budem ho môcť dlho využívať, ako som si pomyslela.

    Vodička sa mi púšťala, prípravok nasypaný, ešte pôjdem skontrolovať detičky a šupnem do vody.

    Ako to stále ten čert super vymyslí a plány rýchlo zmení. "Ten čert fakt nikdy nespí?" Kým som sa ja opäť dostala do kúpeľne, už mi obsadil miesto manžel. Oči privreté a relaxuje v "mojej" vode. Neostávalo mi nič iné len počkať, kým sa okúpe. Po 20tich minútach som to už nevydržala a išla som ho nenásilne vyhnať z vody.

    " Teraz som na rade JA! " Tvári sa, že ma nepočuje a kľudne sa pretáča vo vani na druhú stranu. Pomyslela som si: " Ty si zo mňa strieľaš! " Podávam mu sáčok a čítam mu: " Najlepšie relaxovať 15-20minút a ty si tu už pol hodinu, poď už z vody."

    Ten "milujúci" pohľad stál zato. To čakanie, pokým sa mi púšťala opäť voda bolo nekonečné. Vyzliekam sa...zrazu počujem z izby najmenšiu (v hlave prepočítavam o koľko minút si posuniem opäť  moje kúpanie).

    Prechádzam popri manželovi a ten sa len smeje, čo smeje, rehotá. Malá nakojená a ja konečne sadám do vody. Môj relaxačný deň sa môže začať a ja si vychutnávam. Beriem balenie do rúk a čítam:

    - Soľ má upokojujúci a rekaxačný účinok na celé telo, utišuje svalovú únavu.

    - Čistí, hydratuje a revitalizuje pokožku,odstraňuje z nej škodlivé látky a napomáha    pri odstraňovaní kožných problémov, akné a psoriázy.

    - Rovnako priaznivý účinok má pri reumatických a kĺbových bolestiach - zlepšuje    pohyblivosť bolestivých miest.

    Super, toto potrebujem najviac - uľaviť mojím chorým kolenám, keďže už 4roky ma posiela ortopéd na operáciu s obidvoma kolenami. Ja si myslím, že existuje aj iná možnosť ako hneď ľahať pod nôž. Najlepšie na tom je to, že nielen mi zrelaxovali kolená, ale celé telo mi vo vode oddýchlo. Potrebovala som to už ako soľ.

    Po kúpeli som vybrala z obalu mydlo so soľou a minerálmi z Mŕtveho mora. Keďže ho plánujem používať každý deň, ponúkla som mu najlepšie miesto. Prečítala som si na krabičke :

    - Čistí pokožku do hĺbky, odstraňuje nečistoty a zbavuje ju nadmernej mastnoty.

    - Obsahuje soľ z Mŕtveho mora, vzácne minerály, olivový olej, palmový olej a    kokosový olej.

    - Bez pridania živočíšnych tukov.

    - Dá sa používať denne na čistenie pleti a zúženie rozšírených pórov.

    - Vynikajúce účinky má na citlivú a problematickú pleť.

    - Odstraňuje toxiny z hlbších vrstiev pokožky, pleti dodá svieži a prirodzene zdravý    vzhľad, je známe svojimi účinkami proti starnutiu pokožky.

    Kúpeľ som zakončila vyčistením svojej tvári, ktorá je teraz jemná a svieža a ide sa spať.  Ráno pozriem, či sa mi podarilo za noc omladnúť.

    Odporúčam každému takú relaxáciu.